Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel kritizuje mobilní procesory AMD, střílí však do vlastních řad

Intel, nove dno kazdy den.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

A když nemáš ani marketing, nedávej tam nic :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mozna by bylo dobre doplnit, ze tahle praxe oznacovat procesory kazdy rok jako novou generaci je jen u notebooku a v maloobchodnim prodeji se starsi amd procesory nepreznacuji. Vyrobci pocitacu totiz chteji i velmi levne procesory, ale oznacene jako aktualni radu, aby se pocitace s nimi neznalym lepe prodavaly.

A muzeme zkusit hadat, kdo s nimi tenhle system za leta monopolu a uvadeni novych generaci s minimalnimi narusty vykonu vytvoril.

Z pohledu bezneho uzivatele, ale pouziti starsich a tudiz levnych procesoru moc velky problem neni. Kdyz si nekdo koupi notes s cenou kolem 10-15 tisic, tak urcite nejnovejsi trhac asfaltu neceka. A pro bezne pouzivani vetsine lidi staci i velmi slaby procesor. Jen bude mit o neco vyssi spotrebu nez novy udelany na lepsi litografii. Ale protoze se cpu stejne vetsinu casu flaka na par procentech maximalniho vykonu a i noutasy jsou temer porad napajene ze site, tak ta mensi efektivita vetsinou moc nevadi.

Sam se muzu dat za priklad ;-). Mam doma v kompu ryzena 5600G, ale pred nedavnem jsem tam kvuli testovani vratil 2400G. A ted jsem liny to prehodit zpatky, protoze z pohledu bezneho uziti pro mne jeko uzivatele mezi nimi neni zasadni rozdil.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ryzen 5 3500U - 4/8, 15W, 2.1~3.7 GHz, 12nm
Ryzen 5 7520U - 4/8, 15W, 2.8~4.3 GHz, 6nm

Jestli tohle je přeznačování, tak to tak chci i u CPU Intel.

PS: To první mám v ntb a dá se na tom hrát i v roce 2023 vydaní BG3

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

(3500u je Zen+, Zen 2 byla až řada 4xxx.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím proč všude pastujete tenhle příklad, o kterým nikdo jako přeznačení nemluví. Bavíme se o
ryzen-5-7530u vs ryzen-7-5800u

Dole jsem dával odkazy na stránky amd a techpowerup

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, jak je to u vas doma, ale u nas se pastuje jen med ;-). A prispevky se pisi, vkladaji, nebo treba i kopiruji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) Zkouším Vaši pozornost.
Nechal jste se nachyta hned 2x.

2) Vyvracím fámu, že Ryzen 5 x5xx bylo vždy 6 jader.
Nebylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slovy klasika: tak urcite

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Klasika je klasika
a Majklos klasik není.

1) 3500U je Zen+, 7520 je Zen2
2) 3500U má 8x Vega, 7520 má 2x RDNA-2
3) 7520 není die shrink
4) x5xx v ntb není to samé co x500 pro desktop

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Intel, your pure new definition of idiotism and cretinism.
Truly always yours II: Intel Imbecils.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejhorší na tom je, že ač odborníci nebo znalí si můžou ťukat na čelo, co to zase Intel vypotil za naprostou hovadinu, tak na BFU to může klidně z většinové části platit. A právě tady z těchto nesmyslů, co Intel předvádí, jde teprve vidět, v jakých sra*kách opravdu je. A ještě jim to pravděpodobně projde. Snad se toho chytí třeba GN a pořádně to rozmáznou.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Ma by zaujimalo, kde sa BFU s tymito informaciami stretne? Plus aby bolo ochotny to precitat/venovat sa tymto informaciam.
Mne to pride ako aktivita Intelu aby sa sami pred sebou presviedcali, ze na tom niesu tak zle :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To je kourovka... jak pise dole Ventyl marketingovy "fear mode". Intelu se nepovedlo vydani MTL, tak to potrebuje necim 'vylepsit'...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jo presne. Ked je znacka "Intel" vypalena do mozgov beznej populacnej masy, lud zozere vsetko, aj zhnite seno.
To ze je to znoska ultra-brutalnych c0c0tin z nich nepozna nikto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dockali sme sa!

https://www.youtube.com/watch?v=xUT4d5IVY0A

Zacina to slubne: "Intel is talking about snake oil and selling old cars as new and somehow they are not talking about their 14900k"

:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Atom (N305) "IPC je nižší než u Zen 2 (při 4,4 GHz dosahuje jednojádrového výkonu v GeekBench 6 1280 bodů zatímco Ryzen při 4,3 GHz nabízí 1336 bodů - obojí dle databáze CPU Monkey)" tak rozdiel tých 4% by sme mali po A) presnejšie v % vyjadrení 96% o vs 100% Zen 2 avšak rešeršista už z CPU Monkey nepovie B) tj. absolútny výkon tých procesorov v GeekBench 6 a to 4 965 (100%) pre ten bakaný Atom vs 4 279 (96%) pre Zen 2 ... inými slovami rozdiel 16% v prospech Atomov ...

Aké typické pre DDiit... (nie vždy tomu tak bolo však, že)... tak sa nenechajte rušiť v utvrdzovaní vo vašom predvsavzatí a pokračujte ďalej, veď táto postfaktuálna doba tomu doslova praje...

zdroj: https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_core_i3_n305-vs-amd_ryze...

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Máte recht. Ale nebuďme hnidopiši. Význam celé zprávy je přece jinde než v opomenutém detailu nebo snad shody podmětu s přísudkem. Kvůli tomu přece nebudeme popírat, že prakticky ke každé zprávě o o aktivitách Intelu v poslední době je na místě hledat blijícího smajlika.
Už čekám jen zprávu Intelu, že AMD krade domorodcům pračky, aby mělo materiál na lepení svých nechopných chipletových zmetků..
Zatím nic, ale spějí k tomu mílovými kroky.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Osobně se třeba Geekbenchem neřídím vůbec. Cinebench má si myslím větší vypovídací hodnotu. (můj názor)

CB R23

Core i3 N305 (8C/8T)
ST - 959
MT - 4374

Ryzen 5 7520U (4C/8T)
ST - 1155
MT - 4589

Takže každý ať si udělá obrázek sám. Děkuji pěkně.

Zdroj:
https://www.youtube.com/watch?v=MrcJDu2kqlE&t=320s

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ty uz jsi ti dlouho nebyl...a zrovna GB a zrovna kdyz Intel doslova lze...a na vine je Diit..
Tak zase nekdy prijdi...

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Pointa byla, že Intel kritizoval staré procesory vydávané za nové a jako alternativu nabízel něco, co má nižší IPC a jméno neodpovídající architektuře...

Navíc, pokud byste to dočetl do konce, vícejádrovým výkonem o 16% větším při o 75% vyšším limitu spotřeby (20W vs 35W) se také Intel chlubit moc nemůže...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tyjo ... Tralaláku, tebe vypustili na světlo? ;-) To jsou mi věci, takhle před vánoci. No nic, konec humoru.
ST výkon byl přeci vždy výsada Intelu ne? Alespoň na tom jsi stavěl, když tvůj milovaný Intel neměl nic víc co nabídnout. Teď mu to v tomto případě moc nejde a tak se odkazuješ na MT, kde se ovšem porovnávám 8/8 Intel a 4/8 AMD, což už sem raději nenapíšeš. Podívej se v tom svém odkazu trochu níž na Cinebench 23 a pak něco piš. Btw AMD @20W a Intel @35W ... to jsou mi věci...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Neblabol.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebolo by to právne napadnuteľné zo strany AMD?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Než do toho tahat právníky, bylo by vhodnější z toho udělat částečně guerilla marketing a částečně to veřejně rozmáznout oficiální protimarketingovou akcí. Ale nevím, jestli je toho "Poor Voldamort" AMéDéDé marketingové oddělení schopno...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Netreba, v IT kruhoch sa za posl. 5-6 rokov Intel riadne zhovadil niekolko-krat sam. Toto je len dalsie cislo.
Aj keby AMD spravili brutalnu zosmiesnujucu protikampan v style "trafena hus zagaga" alebo "zlodej krici chytte zlodeja", bezna populacna masa to prilis nezaregistruje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak vidno, preznacovaci svinarny delaji oba,jen intel je takovej pokryteckej vul,ze se v tom jeste stoura. Ale ze amd dela levarny a prodava v nove rade modely s vegou, kterou zaroven ale odstavil na vedlejsi kolej v podpore,v tom ma intel vyjimecne pravdu. Az na to pokrytectvi teda.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Vega už nefunguje? Nebo jsi na ní chtěl hrát gamesky? Na máslostrojku za desítku? :-D Budeš se divit, ale ony ty drivery AMD celkem fungují a opravdu není třeba je každý měsíc aktualizovat, zejména u integrované Vegy.

Co se týká značení, tak mně naopak připadá, že aktuální nomenklatura AMD je docela povedená a přehledná, vyjadřuje jak rok uvedení, tak výkonovou pozici, tak generaci architektury - a zatím se jí AMéDéDé spolehlivě drží. Na rozdíl od Intelu, kde musím pokaždé do Intel ARK, protože ten bordel je jednak záměrný, jednak nezapamatovatelný.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Vega funguje. Občas teda, to BSOD je zatím pryč, ale směšovač hlasitosti stále ještě vždy zadrhne při prvním rozkliknutí. Opravy se zřejmě nedočkám.

Ta nomenklatura je čitelná pro lidi jako vy nebo já. Pro BFU je to ale šidítko, protože netuší a maximálně se podívají na datum vydání. A hle, vidí 2023. A ono prd. V tomto si nemají s intelem co vyčítat, resp Intel je tady pokrytec až to bolí. Ale to neznamená, že AMD to dělá správně.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"ale směšovač hlasitosti stále ještě vždy zadrhne při prvním rozkliknutí. Opravy se zřejmě nedočkám."
.. nemam po ruce zadny notas s int vegou, tak nevim. Ale drive jsem s prvni gen mob. ryzenu 2-3 koupil pro lidi v okoli. Nikdo z nich si nikdy neztezoval, ze jim neco nefungovalo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Buď si zvykli, nebo to dělá jen ve windows 11, nebo to dělá jen v kombinaci s dalším HW (144hz display?). Při vynucení běhu jen přes dGPU to nedělá. Víc k tomu nemám co doplnit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak specialitka Win11 to samozrejme byt muze, stejne jako nejaka morbidni kombinace SW+HW+driveru.
Zkusim ulehcit tve zkusenosti.. kdyz jsem si koupil 2013 Dell XPS 15 Intel+NV (za nemale penize), tak tam byl MEGA bug, ktery zpusoboval preteceni video pameti a tim padem pad. Ten bug byl znam od pocatku vydani, 3/4roku (mozna i dyl, pak jsem to uz nesledoval) se ani Intel, ani NV, ani MS neobtezovali to opravit. Vyresil jsem to az downgradem Win8->Win7 (existoval stejny notebook v jine edici jako Workstation s win7) , kde tenhle bug jednoduse nebyl. Kazdou z tech firem bych nakopal, lec to nejde :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tomu příkladu věřím. Těchto kombinací chyb je hodně a přestože korporáty zaměstnávají tuny přehazovačů papíru, tyhle chyby nenajdou a neodstraní. Nicméně ten příklad nehraje ke cti AMD, ale k hanbě intelu/nvidie/MS nevím na čí straně je to v tomto případě chyba. Notabene když na to má každá z firem asi více lidí než amd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne se taky nelibi, ze AMD 'zarizlo' integrovanou Vegu. Podle mne je to chyba uz jen pro to, ze s tim vychazeji aktualni produkty. Tak trochu doufam, ze je to marketingovy blunder a realita je trochu jina a ze pod poklickou min pro ty integrace budou mit o level lepsi support, nez pro zbytek Veg.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvidíme. Tedy já ne, já mám stejnou verzi driverů jako dedikované vegy. takže pro mě smolík. Ale moc nadějí bych těm 7x30 že budou s main branchí s RDNA nedával.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blbý je, že zde jmenovaný AMD 7520U Vegu nemá. Má RDNA2 sic v podobě tintítka, ale na media je to ok.
Jediný co má od značení AMD značení 7xxx a má Vegu jsou 7730U,7530U,7330U. Pravda, proč tyhle APU vznikly v téhle řadě mě není jasné. Snad jen zde zmíněný tlak prodejců, aby se i staré architektury tvářily jako nové.
U mendocina mě štve jen to, že má pouze LPDDR5 řadič. Najít něco levného s RDNA2+ a 2xSODIMM abych tam narval alespoň 32GB RAM je tedy stále vlhký sen.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ano já o 7520U opravdu nemluvil. Mluvil jsem obecně o principu přeznačování u obou značek.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji všem za mínuska, netuším teda proč, ale přesto díky. To přeznačení co udělalo AMD je rozepsané v diskuzi o pár příspevků níže. Nežerte to AMD tolik, i ono dělá kraviny.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

'' v tom ma intel vyjimecne pravdu ''

no tak pravdu nema, jak uz tu padlo..

'' modely s vegou, kterou zaroven ale odstavil na vedlejsi kolej v podpore ''

vona ta stara vega s podporou na vedlejsi koleji furt beha lip, rychlejc a stabilnejc nez integrovany grafiky od intelu, co podavaj vysledky, jako kdyby u nich intel s podporou jeste ani nezacal.. ((:

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Mě je podpora integrovane vegy vcelku u zadele. Určitě nějakou kritickou podporu držet budou a držet podporu nových her u iGPU Vega mi přijde stejně nesmysl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud kritickou podporou myslíte bezpečnostní aktualizace, tak ano. Zatím teda. Pokud tím myslíte opravu chyb, když MS něco podělá nebo vyjde nová verze chrome, yt apod, tak to se obávám ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť fungujou i mnohem starší karty, který už mají jen ovladače od MS (os si je stáhne sám). Prohlížeče na nich fungujou normálně a na YT s nimi můžete tak jako tak zapomenout kvuli nepodporovaným kodekům.
Vega AV1 neumí takže jeho případné postimplementace řešit nemusí, VP9 tu bude ještě dlouho kvuli různým chromecastům, tv krabičkám, levným mobilů a tabletům a zaimplementováno je už dlouhá léta. Takže mi ani nedává moc smysl plýtvat zdroji na na něčem co nemá výkon ani budoucnost. A i přes to že jsem vlastníkem muzejní dedikované Vegy musím říct, že do PC bych to už nedal. Žere to jak tank a s přihlédnutím ke spotřebě je výkon na hraně snesitelnosti. Vegu většinou překoná RX 6600 bezXT a cenu a specifikace obou karet známe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Takže mi ani nedává moc smysl plýtvat zdroji na na něčem co nemá výkon ani budoucnost."

A proto to AMD strká do nově vydaných modelů 2023 ? Vidíte tam ten rozpor?

Já nechci podporu kodeků, je jasné, že to půjde na sílu přes CPU. Já chci, abych u 2 roky starého notebooku nemusel řešit to, že po vydání nové verze -čehokoliv- na mě vydavatel -čehokoliv- kašle, že mi něco nefunguje, protože mám HW který "opustil" jeho samotný výrobce. Rozumíme si?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ohledně integrované GPU a jejich chybovosti, a můžu srovnávat se služebním intelem, musím nesouhlasit. Byť tedy na integrované intelové grafice jsem hrát nezkoušel, protože mi to korporátní hlídač nedovolí ani. Takže srovnávám jen na základě 1, přehrávání videa, 2, plynulosti win a rozhraní a 3, běhu při zapojení dalších monitoru/ů. U toho bodu 1 budiž amd ke cti, že BSOD nakonec opravili. U bodu 3 příležitostně blbnul intel i amd, ale oba to víceméně nakonec dostali do funkčního stavu (po zapojení 2 monitorů extra přes dockinu). U amd jsem to ale přestal nakonec používat, protože skončil covid a HO.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

".. preznacovaci svinarny delaji oba .."
AMD:
3500U 12nm --> 7520U 6nm

Intel:
10nm -> Intel 7
7nm -> Intel 4
Přeznačování CPU radší vypisovat nebudu. Nemuselo by se vlézt.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

3500U je Zen+, 7520U je Zen 2, to není žádné přeznačení.

Když už tak Renoir -> Lucienne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

3500U (12nm) Zen+ / Vega ≠ 7520U (6nm) Zen 2 / RDNA2.

Mendocino (7020 series) fakt není přeznačené Picasso (s die shrinkem).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teď před vánocemi nakupuju nějaké ty noťasy pro známé a tak. Zatím je to 100% AMéDéDé, jednak proto, že je prostě dnes lepší, zejména v budget segmentu, jednak proto, abych "po svém" dal Intelu a jeho notorickým přicmrndávačům nějakou (byť maličkou) zpětnou vazbu vyjádřenou reálnými penězi z reálných peněženek.

A že postfucktuální Tralalák prská nad novou paradigmou AMD jako leadera trhu... co na to říct? Třeba to v Intelu už konečně pochopí.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Intel používa bordel v značení už dlhodobo ako marketingovú stratégiu. Proste dajme toho na trh toľko, že sa v tom ani divá sviňa nevyzná (stačí pozrieť nejakú prehľadnú tabuľku, ktorá uvádza prehľad modelov). Ale AMD sa tiež niečo priučilo a mobilné Ryzen 7xxx sú tiež pasca na neznalých. Známy zháňal nejaký lacný notebook pre decká, tak sa pýtal či bude Ryzen 5 7520U v pohode. Jasné, veď ryzen 5 "U" vo mne evokoval normálne úsporné 6jadro s použiteľnou grafikou, aj keď je to teda Zen2. Ale rýchla kontrola ma vyviedla z omylu. 4-jadro so základným zobrazovadlom plochy, čiže notebook pre dôchodcu na kontrolu mailov a skype s vnúčatami.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Na Plants vs Zobies to stačí s přehledem

Kupodivu na tom lze hrát i Horizon Zero Dawn
https://store.steampowered.com/app/1151640/Horizon_Zero_Dawn_Complete_Ed...

Ověřeno na 3500U, což je starší (2019) verze Zen2 na o něco nižších taktech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V poriadku, 3500U môže byť OK. Aj ja som mal 2400G. Tak nejako som čakal že to preznačené čudo bude niečo podobné, ale 3500U má 8 GPU blokov, a tá nová 7520 má iba 2. Takže výkon nedoženie ani frekvenciou ani architektúrou. A takisto som sa spoliehal, že Ryzen 5 s označením 5 na druhom mieste je v dnešnej dobe automaticky 6-jadro... ...ale nie. Ešte že som sa na to pozrel, lebo by ma známy nakopal, že deckám nebeží ani blbý minecraft, alebo roblox.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"3500U má 8 GPU blokov, a tá nová 7520 má iba 2" <= Ano, ale 3500U je Vega a 7520U je RDNA2. Dál ten výkon iGPU srovnat nedokážu, ale jen podle počtu výpočetních bloků to porovnávat nejde. Krom toho mají i jinou architektru procesoru (Zen+ vs Zen 2).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK, ako fanda APU som si teda spravil drobný prieskum a výsledok je nasledovný. Hrubý výkon igpu samozrejme nie je 1/4 oproti Vega8, ale cca 1/2 (lepšia architektúra, vyššie frekvencie). Herný výkon starej vega8 bol vo výsledku cca 40% nad tým novým mendocinom. Realita je vo výsledku taká, že vega8 zvláda staršie hry na FHD, sem tam aj na medium detaily. Mendcino to na FHD dá jedine na ultra low detailoch, alebo vôbec. Takže slovami klasika: not good, not terrible. Na kancel dobrá voľba, ale decká budú chcieť hrať viacej ako solitaire a mahjong.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Konecne bude trocha sranda, Intelacky "fear mode" marketing vzdy narobi kopec srandy. Mam pocit ze zatial sa za Pata krotili.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"fear mode" je dobre oznaceni. Presne vidis, kdy zacina v Intelu z nejakeho duvodu panika :)
Pekne je to nacasovani, zpozdeny MTL vychazejici na Vanoce, kdy minul "back to school", tak je treba aspon vytvorit nejakou 'kourovou clonu'. A jaka je nejlepsi kourovka..no preci ukazat na nepritele :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak co, jaký pocit máte z Intelu teď?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

furt stejny ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Gratuluji, nikdy jsem neměl vyhraněnou značku. Ale tohle je dno trapnosti a dezinformací. Takže další PC bude stavěná AMD+AMD. Už jen z principu, jaké je Intel prase. :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mě by jen zajímalo, kolik z těch, kteří jásali při nástupu Gelsingera, že: "konečně je tam inženýr", "slušný seriózní člověk - žádný markeťák", "teď to konečně intel otočí", atd. ještě neprohlédlo? - Nebo to budou donekonečna omlouvat slovy, že on, chudák, za nic nemůže, že je jen CEO? (To pak jde ale proti předchozímu nadšení, že nový CEO může něco změnit.) Nebo, že stále neměl dost času? (Pak srovnejte s L. Su po jaké době ve funkci se začaly objevovat zásadní změny.) Intel se prostě ve výrobních procesech neposunul nikam, v architektuře minimálně a v "marketingu" šel ještě pod dno.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono změnit takového korporátního molocha není snadné. A kromě toho možná neměl G pár let před důchodem ani potřebnou páru a motivaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zmenit urcite neni, ale aspon tyhle "marketingove kourove podrazy', si mohli pod jeho vedenim odpustit. Takhle ho to haze, jako CEO, do stejneho pytle, jak jeho predchudce..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvat ho nebudu, ale když ona ta nová hlava sedí na krku, který se umí hýbat jen jední způsobem a vyměnit ho jen tak lusknutím prstu nejde.
Patík má problém, byl dosazen aby řešil problémy, ale taky přinášel dividendy, takže on ten šaškec hrát musí, ať chce či ne, s ansámblem který má. Takže já ho chápu, ale nelituju, a ani mu to neulehčím - pro mě je intel teď na blacklistu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja chapu, ze vyvinout novy dobry produkt, atd. to je otazka let, ruznych okolnosti, atd. Muze se a nemusi podarit taky.
Ale marketing tohoto typu muzes zmenit do par mesicu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak tohle pobavilo. Dobře jim tak. Měli možnost se někam posunout už dávno, ale usnuli na vavřínech a teď lapou po dechu. Tohle jim snad nikdo nemůže žrát. Doufám ale, že se časem dají dokupy, protože konkurence je třeba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vždy když Intel vypustí nějaký takový blábol tak mi dojde, že nemá nic lepšího. Bohužel. Snad se to změní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle musí být fake, ne? Nebo jsou v Intelu už tak zoufalí, že místo toho, aby se soustředili na vývoj lepších a v laptopu uchladitelných procesorů, tak kydají silně zavádějící informace nebo přímo lži? Hnus.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak se Intelu přihodily mobilní 35W CPU žeroucí 105W.

Řešení?
Tenčí a ještě hůř uchladitelné žiletky.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Potkal jsem se s ruznyma lidma. Ale ti nejpodlejsi z nich vzdy ukazovali prstem na druhe a rikali o nich veci inspirovane jejimi podlymi ciny, ktere vychazely z jejich podleho sveta. Proto byly jejich story tak duveryhodne. Oni si nic nevymysleli, jenom proste prerikali co sami delali a prozivali.
A ostatni wow, ti v AMD jsou ale svi** !
Jo, konkurencni boj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejhorším na tom je ze tech 19.5% by mel mit intel uz jen za ty lži ale taky za daleko horší produkt. Bohužel to vidim i v práci. Většina lidi stejně preferuje Intel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady muze byt jedno z vysvetleni, proc Intel vypustil tesne pred vypustenim MTL, kourovou clonu proti AMD...
https://ctrlv.link/lk5r
:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je dobrá ubohost od toho Intelu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady jeste odkaz na GamersNexus. kde tu prezentaci rozebrali. Kdo se chce pobavit, kam az Intel muze spadnout, stoji to za to :)
https://www.youtube.com/watch?v=xUT4d5IVY0A

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uz som ju sem hodil rano, ale link je v odpovedi, tak to zapadlo :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jsem to prehlidl :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ze amd ojebava s nazvama vime vsichni, ale diitko je amd gud tak ze musi byt clanek intelbad

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.