Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel kupuje izraelskou firmu Mobileye za 15,3 miliardy dolarů

"Intel pracuje na vývoji"

Opravdu?

Protoze posledni dobou to spis vypada, ze Intel nakupuje firmy co pracuji na vyvoji. Na tom neni nic spatneho, ale zname firmy, ktere se od chvilkoveho preslapovani na jednom miste, ktere resily nakupem jinych firem, dostaly az k tomu, ze jen nakupuji a samy uz nic nevyvyji.

Proste aby to nedopadlo tak, ze Cannon Lake nakonec navrhne a vyvine uplne nekdo jiny, ale bude to pod hlavickou Intelu. (Prehanim.)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že pokud pod tím nejsou přímo podepsání, tak nikdo subdodavatele neřeší a celé dílo se připisuje tomu, kdo to zastřešuje. Firmu ATI dneska už taky nikdo nevzpomene, grafiku vyvíjí AMD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> Cannon Lake nakonec navrhne a vyvine uplne nekdo jiny,

Spis to dopadne tak, ze vse krom CPU bude vyvijet nekdo jiny. Problem intelu neni ze neumi CPU, problem je ze PC market se zmensil (a jeste zmensi), a v novych oblastech neumi moc prorazit, takze ted kupuji firmy hlava nehlava. Klasicka strategie obrovskych korporaci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jj, Intel nic nevyvíjí a proto nemá žádnou výrobní kapacitu a musí si ji nakupovat. Také nevyrábí procesory, kterými by mohl výkonem konkurovat v HEDT, nemluvě o serverech, laptopech (tam má situaci dokonce tak špatnou, že 92 % laptopů používá konkurenční procesory) a superpočítačích (v top500 používá jeho CPU pouze 7 - je zcela v zadnici).

Ale musíme být féroví- AMD také nevyvíjí GPU. Pouze si koupili firmu, která to za ně děla a AMD to jen vydává pod svou hlavičkou. O ostudné kauze podřadných SSD, na které AMD lepil své nálepky je lepší taktně pomlčet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ten Elon, ten musi porad machrovat :)

"We had a bit of a dip, obviously because of the unexpectedly rapid transition away from MobilEye, where we would expect it to have the MobilEye chip on the board as we transition, but MobilEye refused to allow that, so then we had to basically recreate all the MobilEye functionality in about six months, which we did."
(Elon Musk, Tesla CEO, says in the company's Q1 2017 earnings call)

http://image-sensors-world.blogspot.cz/2017/05/tesla-recreated-mobleye-t...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze tu aj opravnene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Tesla nemusela "recreate" vsechno co MobilEye prodava, stacilo jim ta cast, kterou jim slibili a nedodali - muze a nemusi to byt cele portfolio firmy (tipuju spis ze neni). Tesla ma pokud vim in-house systemy na autonomni jizdu, takze nejspis chteli jen neco specifickeho..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.