Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel nVidii zatím nekoupí, jen spolu budou více péct

Intel logo

Spekulace ohledně možné koupě nVidie firmou Intel se zatím pomalu rozplývají s tím, jak stále více analytiků tvrdí, že jejich spojení není příliš reálné, především z pohledu Intelu, jehož byznys má podstatu trochu jinde. Nicméně taiwanští výrobci základních desek o něčem přeci jen vědí. Intel hodlá s nVidii pouze posílit vztahy a nyní prý mají vytvořit jakési partnerství, které by mělo být částečně odpovědí na sloučení ATI s AMD, které by mělo být dokončené v tomto (čtvrtém) čtvrtletí.

Partnerství nVidie a Intelu bude založeno na několika dohodách. Intel si chce zvýšit svůj ekonomický zájem v nVidii, v tuto chvíli už vlastní asi 8 až 10 % jejích akcií. Jedna z dohod, které mají být také zahrnuty v tomto partnerství, hovoří o snížení výroby produktů pro platformu AMD. nVidia čipsety pro AMD procesory nejspíše zcela nezruší, ale můžeme tímto očekávat, že jich bude méně a nVidia na ně ve svých marketingových materiálech zřejmě nebude klást takový důraz. Vše je však zatím pouze ve fázi jednání a nikde není psáno, že se tak musí stát. Navíc ani taiwanští výrobci čehokoliv nejsou neomylní, i když dost často vědí a rádi se zmiňují o téměř hotových věcech.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Intel nVidii zatím nekoupí, jen spolu budou více péct

Úterý, 10 Říjen 2006 - 08:46 | WIFT | >> zdenek: Já bych to tak...
Pondělí, 9 Říjen 2006 - 12:07 | Anonym | poki: je otazka jestli licencovani SLI pro Intel...
Pondělí, 9 Říjen 2006 - 12:03 | Anonym | ajaj ... trochu mám obavy, aby za 5 let nám...
Pondělí, 9 Říjen 2006 - 11:49 | Anonym | nvidia by teraz licencovat intelove chipsety pre...

Zobrazit diskusi