Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel odkládá další chipy

Intel logo staré

V první řadě je to chipset „Lindenhurst” alias E7520, jenž už měl být původně na trhu. Objevily se nějaké potíže, které mají nejspíše co do činění s DDR2 a PCI Express. S tím souvisí větší rozšíření Xeonu s jádrem Nocona, který by měl mít vedle E7525 (Tumwater) jako podvozek také právě E7520. Problém by měl být vyřešen začátkem letošního posledního čtvrtletí.

Dále je na seznamu oddálení procesor Pentium 4 na 4 GHz, který nekoupíme dříve než v roce 2005 (původní plány hovořily o čtvrtém kvartálu tohoto roku). Údajně proto, aby v době uvedení měla firma dostatečné množství těchto CPU k uspokojení poptávky. Takové problémy má totiž nyní s procesory Pentium 4 3,6 GHz a proto musely některé firmy jeho prodej zredukovat (např. Dell jej přesunul z desktopové mašiny do high-end hráčského stroje).


Uvidíme, zda si zaměstnanci Intelu vezmou Barrettova slova k srdci. Zatím můžeme jen doufat, že je to doznívání dlouhé série odkladů.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Intel odkládá další chipy

Žádné komentáře.