Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel ohlásil Elkhart Lake (Atom x6000E) a vydal embedded Tiger Lake

Vzdal jsem veškerou snahu se v těch jezerech odpadu vyznat.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se, že současná taktika Intelu je mít co NEJVÍC druhů CPU. Když už o ostatní nej většinou přišli. Tím znepřehlední trh a zmatení uživatelé mají větší šanci, že se trefí do jejich řešení.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Systém, který začíná používat více firem napříč trhem, nejen IT. Ona je to poměrně slušná strategie. Normální uživatel totiž nesleduje trh a stačí vypadnout na pár měsíců a máte co dělat se dostat zpět.
Díky tomu docela dobře fungujou jména, celkem dobře co sleduji okolí funguje značka Ryzen a Geforce

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A toto u intelu neplatilo vzdy? Pamatam si, ako som si pred 10timi rokmi a par dnami skladal pracovne PC u prveho nebrigadneho zamestnavatela (defakto maly startup). Chcel som do budgetu vopchat procak, ktory bude vediet virtualizaciu. Podla feature matrix som zistil, ze OK, toto konkretne c2d HW virtualizaciu vie. Kupilo sa, poskladalo sa, checkla sa specka druhy krat, malo by to chodit. A ked som googlil poriadne, tak som nakoniec zistil, ze tych konkretnych c2d existuje viac druhov a virtualizaciu vedia iba niektore konkretne "packaging code", alebo nieco take.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm at si intel strci tyhle procesory mezi pulky... Sic me nastvani je trosku na jinou firmu ale buh vi proc to ve finale tak je... Leta pouzivam ASUS X205TA... Ano pro mnohe sunka na ktere nemohou planovat lety do vesmiru, ale uprimne kdyz stojite u racku vic hodin a vesmes ten notas drzite v ruce, jste ve finale radi ze vazi kilo a je malej a na tyto veci i dostatecne vykonej hlavne vydrzi celej den (cca 8-10hod) ... Cekam po letech na neco novyho a uz vykonnejsiho... Min tyden jsem s radosti zjistil, ze ASUS udelal KONECNE inovaci a vydal E210MA s Pentiem 5000-5030 ale i bohuzel s Celeronem 4020 (dvoujadro).... Samo doj*ban*j ASUS samo pro CR (ktera mu to jeste sama ve fabrice vyrobi) prodava jen s Celeronem za 6990 a s Pentiem nedoda zato do zapadni evropy zcela bez problemu za 300EU vcetne DPH... Coz je cca 7500-7800 dle sily koruny... Co nadelame, holt jsme jen dira uprostred evropske prdele... :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel "vyprázdňuje zásuvy (česky šuplíky )" pretože prd 2.9.2022 nemôže mať Intel na trhu nič, čo začal vyvíjať po uvedení Zen-u A to už bude na trhu Zen4 a Zen5 vyvinutý a počas prípravy výroby

Vývoj CPU architektúry x86 trvá 4-4,5 roka a 420 dní (to vychádza na 6.10.2020 pre Zen3) nábeh a optimalizácia výroby+ dodávky partnerom. (5,5 roka od uvedenia Zen-u bude 2.9.2022) A to, či sa Intel prebral vďkaa Zen-u uvidíme najskôr vtedy. Mimochodom medzi Bulldozerom a Zen-om je bez 5 dní 5,5 roka..

AMD Ships First "Bulldozer" Processors
September 07, 2011 7:45am EDT
https://ir.amd.com/news-events/press-releases/detail/32/amd-ships-first-...

AMD Ryzen(TM) 7 Desktop Processors Featuring Record-Breaking Overclocking Performance Available Worldwide Today
March 02, 2017
After four years and thousands of hours of development, AMD today released the first three models of its highly anticipated, high-performance AMD Ryzen™ desktop processor
https://ir.amd.com/news-events/press-releases/detail/753/amd-ryzentm-7-d...

Návrh Zen 3 byl dokončen, pracuje se na Zen 4
13. 8. 2019

https://diit.cz/clanek/navrh-zen-3-byl-dokoncen-pracuje-se-na-zen-4

Architekt Zenu zmínil vývoj Zen 5
11. 4. 2018
Mike T. Clark, šéfarchitekt Zenu, v rozhovoru uvedl, že již pracuje na Zen 5. Jde vůbec o první zmínku o architektuře páté generace, která od AMD přišla…
https://diit.cz/clanek/architekt-zenu-zminil-vyvoj-zen-5

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

> pro mnohe sunka na ktere nemohou planovat lety do vesmiru, ale uprimne kdyz stojite u racku vic hodin a vesmes ten notas drzite v ruce, jste ve finale radi ze vazi kilo a je malej a na tyto veci i dostatecne vykonej hlavne vydrzi celej den.

Tak sunka to je, ale obecne nic proti. Sunky jsou fajn jako remote terminal, presne jak rikate.

Serou me spis vyrobci, kteri vyrobi laptop ziletku, daj do toho nejake 6/8 jadro (idealne Intel, nebudem tam prece davat uspornejsi AMD, ze mily Dell) ktere to nema sanci uchladit, a oznaci to marketingovymi zvasty za nejvykonnejsi masinu na planete. V zatezi je vykonna asi tak 10 sekund, ale to je fuk. Nastesti jsou revieweri na webu ktere na tenhle bullshit neskoci a maji grafy dlouhodobe zateze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímá vlastně ještě někoho dvěstěpadesátý aktuálně prodávaný produkt přeleštěné architektury? Já už to jen přejíždím očima, abych si udržel jakési povědomí o tom, co je na trhu, ale už jim fakt kašlu na nějaké zkoumání jejich bambilióntého šuntu + jejich marketingové kecy, jak úžasný a super ten jejich produkt je.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tyjo, já to četl jako „Eklhaft Lake“. Čert ví, možná nebudu daleko od pravdy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.