Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel ohlásil nová CPU řad „Devil's Canyon“, „Broadwell“ a „Haswell-E“

Plánuje vydat i7-4770R socket variantu ... HURÁ!
Konec nedodělkům typu Gigabyte Brix Pro a verze od Zotacu, konečně si budeme moct bez doprovodu hluku startujícího letadla a masivního přehřívání vlivem špatně vymyšleného chlazení, vyzkoušet, co tenhle kousek s eDRAM umí :)
i7-4770R a jeho slabší i5 bratříček je myslím výborným CPU pro pracovní PC / HTPC / Steam box ... snad jeho cena nebude nějak výrazně vyšší než i7-4770K.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

.nechtěný doublepost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepsi Haswell-y jenom pro novy LGA 1151, takze nutnost kupovat novou zakladni desku/mohli to nechat pro ztavajici platformu a mozna zlanarit i majitele SandyBridge :-), vydani Core i7 4770R na beznej trh vitam jelikoz to bude dobra konkurence k APU Richland a Kaveri od AMD, Haswell-E bude tez potrebovat novou zakladni desku kuli DDR4(LGA2013) kterych prinos bude v case modernich DDR3 hodne diskutabilni, Broadwell nam pozna prinese vyssi takty jak 4.0GHz je ale namiste otazka jestli sa pocita u tehle platformy s vyuzitim jeste DDR3 nebo tez Intel planuje nasadit DDR4 a vydani specialniho Pentia osobne kvituji, posledni procesory z tehle tridy na modernich architekturach maji pro hrani vykonu dost, lidi se obejdou bez instrukcii jako AES, AVX a FMA3, kdyby meli posledny Pentia i 4 jadra byl by to pekny vykon za supr cenu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Stávající platforma LGA1150 je tu už rok, tak v čem vidíš problém :) Současný Haswell nepasuje do LGA1155.... Malinko jsi zaspal dobu bych řekl :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zda sa ze nie si v obraze,
"Nejlepsi Haswell-y jenom pro novy LGA 1151" - rly? kde sa pise o LGA 1151 ? Haswell pasuje a vzdy bude do socketu 1150, ktory je tu od minuleho roka
o zlanareni majitelov Sandy Bridge sa dalo hovorit minuly rok, tato debata je teraz bezpredmetna...
Broadwell je 14nm Haswell s niekolko malo vylepseniami a opät lepsou grafikou... DDR4 tam nebude na 99%, na to treba prekopat architekturu/radic v procesore, co je pri novom vyrobnom procese zbytocny risk a samozrejme musia byt aj nove dosky s DDR4 slotmi... cipset Z97 nic take nema
DDR4 pre tento rok len Haswell-E a v strednej triede az v r.2015 ak vsetko pojde podla planu tak s architekturou Skylake (a tu bude ten socket LGA 1151)
S tymi Pentiami to moze byt zaujimave ale urcite to niekde bude mat hacik. Intel si urcite nechce kanibalizovat drahsie produkty.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.