Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel odeslal AMD první platbu za licencované grafické technologie

Je to zajimave a urcite bude vtipny, pokud se pravdepodobneji notebookoveho APU Intel procesoru s grafikou AMD dockame. Nebo se to nestane, ale kazdopadne firmy Intel nebo AMD jsou pragmatici a pokud jim to pomuze, tak neni duvod to tak neudelat. V tomto pripade by Intel dostal slusnejsi grafiku do Intel notebooku a pojistku proti patentovym smejdum k tomu a AMD by zase ziskalo hotovost, kterou potrebuje.

Ono takove ty valky priznivcu jednotlivych znacek tady, tem firmam to urcite prijde smesne, ale fanousci jsou pro kazdou znacku dobra vec, tak se proti nim preci nebudou ohrazovat ne. Ale je to fakt nesmysl, nekteri diskuteri by se nad sebou meli trochu zamyslet a tak moc to nezrat. Ono uplne stacej ty dva maniaci z jinych webu, co tyhle kraviny u nas zivej. Takze snad jen zbyva podekovat DIIT, ze prinasi objektivni zpravodajstvi.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

keby skutočne išlo o Radeony v Core iX, tsk by nikto neoptimalizoval hry pre nVidiu

Q4’16 saw an increase in tablet shipments from last quarter.

NVIDIA’s GPU market share as of right now stands at 17.5% (up from 16.0%). AMD’s GPU market share stands at 14.4% (up from 13.0%) due to their higher APU sales on notebooks and desktops. Intel’s share declined to 68.1% from 71.0% (Q3 2016).

http://wccftech.com/nvidia-wins-q4-2016-gpu-market/

kebo optimalizácia na AMD by bola optimalizáciou na 82,5% trhu...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Podle této logiky by teď vyly největšíh optimalizace pro Intel ;-) Vývojáři Ačkových titulů koukají na zastoupení dedikovaných grafik. Na IGP prdí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vývojáři kašlou na všechny úplně stejně, akorát Intelu to nikdy nestálo za to napravovat v ovladačích. A pokud softwarovou podporu pro jeho GPU dodá AMD, bude z obliga už definitivně.:)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zase tak zoufale AMD hotovost nepotrebuje aby Intelu dalo svoje soucasne GPU ... IMHO se jedna hlavne o ty patentove trolly, mozna par detailu navic, proste pravni osetreni veci co Intel uz ma ale nVidia chtela za prislusne patenty moc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD by svoje GPU Intelu nedalo, ale prodávalo. Obchod je obchod. A kdyby na integrované GPU od AMD přešel Intel kompletně, mělo by AMD vlastně monopol na notebooky a levnější PC, alespoň co se grafiky týče.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, a navíc docela rozšířenou HW základnu, na které se už dá stavět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Procesory s grafickými jádry od výrobců s podporovanými ovladači měl Intel dělat už dávno, ať už by to byla NVidia nebo ATI...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

bodla by bejvala na atomech zazděnejch powervr :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

on nekdo potvrdil ze jim amd bude delat drivery?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že se situace nebude lišit od případu integrovaných grafik AMD v procesorech AMD - tam vždycky byly zahrnuty v univerzálních driverech pro grafiky AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Existoval takovy pokus.. v celkem krasne desce DN2800MT... Atom s PowerVR, pro kterou nebyli normalni ovladace. Linux? Ne. 64 bit Windows? Ne. Jedine co chodilo, bylo 32bit XP, takze na tohle jako nasrat :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Atom s PowerVR nebyl jen pokus. Obsahovaly ho snad vsechny tablety prodavany s Windows 8.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No bude to velice zajímavé a je to do jisté míry filosofická otázka, na jaké vrstvě ty dvě "věci" spolu budou komunikovat - držím AMD palce, aby to bylo na vrstvě Mantle/Vulkan/DX12 a vyšší - AMD se dozví od Intelu, jak funguje uncore komunikace a Intel se holt dozví něco málo o "ovladačích" - kde stejně Intel ví prdlačky, takže nevim jak vám, ale mně to přijde reálný a pro AMD (a každýho protože konkurence) výhodný. > ať přemýšlím jak přemýšlím, kvůli takovému obchodu se AMD hardwarově nemusí svlíknout do trenek (anebo ukázat pindíka).

A ta myšlenka, že to Intel pověsí k čipu na ring, je jen jako worst case scenario, dost možná stojíme u renesance "Amiga" (ARM taky, jasny) stylu - Intel s "custom chipem"... chicht

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Intel ani AMD prozatím nic oficiálně nepotvrdily, podle redakce webu WCCFTech by k oznámení mělo dojít na příští finanční konferenci."

Intel to vyvrátil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějaký zdroj by nebyl?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hořká pilulka pro Intel.
AMD má v CPU novou architekturu která je nyní hodně konkurence schopná. To samé sice čeká i Intel, ale doposud nemusel s tímto riskovat, protože uvedení nové architektury vždy bolí. A protože AMD neměl co ztratit a tak jí uvedl i neodladěnou. Jenže teď je řada na intelu a nesmí to podělat, jinak ho to finančně zabolí o to víc. Tak snad to nemá z lenosti jen "na paíře", jestli se teda nepoučil z minulých let. No a teď ještě musí tomu AMD zaplatit za patenty. Jen mi přijde vtipné (a už to tu je zmíněné), přestože jsou si intel a AMD konkurenti, AMD intelu pronajímá patenty za nižší částku než konkurenční nVidia :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pri tom tempu v jakem Intel chrli nekompatibilni procesory neni co podelat. Podelali si to jiz davno. To, co me vzdy vadilo na mobilnim svete - co cpu to unikat, se ted stava skutecnosti v x86. Uz zadne standardy.. kazde CPU ma jine pouzro, vyzaduje jiny chipset, jine napajeni. S timto si muze jit Intel do tmavych, teplych a nevonavych mist. V podstate co se na tech procesorech meni je prave tohle rozhrani, vykonove to stagnuje poslednich X let.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

=== příspěvek odstraněn redakcí, útoky a vulgarismy adresované ostatním čtenářům nejsou přípustné ===

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takovou lumpárnu bych přece čekal od Nvidie, že místo vyvrácení nepravdy se rozhodnou jí nekomentovat ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.