Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel představil výrobcům notebooků nové procesory a ti teď nechtějí staré

Tak im treba (Intelu), nemali spekulovat s tymi paticami.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Čekání s nákupem se v oblasti IT rozhodně vyplatí.

Blbé je, že když lidi nekupujou(protože by rádi rovnou novou verzi), tak má výrobce míň peněz na vývoj nové verze... Může se mu zdát, že o produkt neni zájem a tak nová verze nepříjde. Což prodlouží čekání, nebo donutí lidi koupit starou verzi.
- Stejné problém mám s koupí SSD dsiku. Řekl bych, že ještě "neuzrály".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na to existuje liek a napriklad Apple si ho "pravidelne predpisuje". S novinkami prichadzaju v prakticky pravidelnych intevaloch, vzdy bez akychkolvek oficialnych naznakov, co a ako bude vylepsene a vzdy pred ocakavanym "updatom" nejakeho produktu prichadzaju akcie a zlavy na aktualne predavany produkt.
Inak povedane, ak si dobry obchodnik, tak motivujes ludi, aby ti vypredali sklady a ty si mohol pokojne zacat predavat novsiu verziu.
Btw myslim, ze nieco na ten sposob motivacie doteraz intel aj robil, ale ako bolo naznacene v clanku, tak asi kvoli FTC a AMD si to uz nemoze dovolit - resp. bude musiet zrejme prist s niecim konkurencne korektnym ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi moznosti je proste neinzerovat novou verzi kdyz jeste neni hotova ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No nedozrály, ja sem si koupil Kingston V series 30GB a dostal jsem k němu flashdisk 4GB to vše za 2000Kč s DPH. Sem tam se najde sladké ovoce již dnes.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale 30GB :) to je spis takova boruvka jeste... a v porovnani s konkurenci to taky neni zadna slava. Proti hdd mozna bude mit nejake mensi vyhody, ale stale o nejake plnohodnotne nahrade neni rec. Az budou siroke verejnosti dostupne cca 200GB disky s vykonem dnesnich Intelu za cenu pod 4000,-, pak lze hovorit o nabidce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ja si poridil inteli x25-m G2 80GB a celkem staci jako aplikacni disk. vejdou se na nej v pohode 64bit w7, SC2, FXS, EVE Online, Fallout 3, .. a spousta vyvojarskych nastroju. to ssd stalo 4900,- a muzu rict ze to byla jedna z nejlepsich investic za posledni dobu, protoze ten uzivatelsky comfort je vazne skvely

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, a spoustě lidi to přijde i za ten komfort jako moc peněz. Většinou proto, že ten komfort nezažili. Já jsem jedna z výjimek. Vyzkoušel jsem si to ... a stejně bych ty prachy za to nedal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak za chvilku uz se dostanou na trh nove intel/micron 20nm SSD, snizi cenu za GB na polovinu a uz to bude o necem jinem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi rok nečtete novinky. S nevyzrálostí SSD bych souhlasil před cca rokem. Dnešní SSD = TRIM + cache + WIN7 nebo novější linux a nemůže být o nějaké nevyzrálosti řeč. Kingstonův 30GB SSD do desktopu na systémový disk si může dovolit každý, na druhou stranu nevím jestli má chache a trim, bez těchto funkcí bych SSD rozhodně nekupoval. Ve svém ntb používám nejnovější V sérii 128Gb. Většinou recenzenti na Jmicron řadič u jiných disků nadávají, přitom na Kingstonu V je úplně v pohodě, má to trim i cache 64Mb a 220/110Mb stačí (alespoń mě ano). Jojo Intely jsou rychlejší, ale cena z nich učinila neprodejný artikl (alespoň pro mě). SSD mám teda jenom díky Kingstonu a jejich value sérii - pro mě první SSD s rozumným poměrem cena/výkon/funkce

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja si prave myslim ze se kolem SSD dela jenom velika reklama a realny skutek utek plotnove disky za dnesny ceny s kolmym zapisem a väcsi cache + k tomu dalsi technologie uspory nova loziska a tichy provoz navic kto chce koupi i tak raptora a jede ja osobne stale davam 7200rpm disky a absolutne nevidim ze by i na narocnejsi praci nestacili system nabiha svizne kopirovani s rychlosti bez problemu aplikace se nactou prave proto radsi investuju vydelane penize do väcsi operacni pamäti jak kupovat pro mne absolutne zbytecne veci medzi ktere radim i SSD osobne sem to vyskousel a zeby to bylo nejak vice pozitivny to ne jak jsem uz napsal jenom velika bublina samozrejme je na kazdem co si koupi za sve "prasatko" tot jenom muj osobny nazor.

ps-jo a nejvyssi rychlost k cemu? to nema cenu resit za tou se ja osobne nezenu mne zalezi teprv na dulezitych datech a ta bezpecnost na SSD i cez technologie jako TRIM je... proste jim stale neverim jako Seagate kdyz rikal ze staci nahrat "jenom" firmware to ja ale muzu dlabat kdyz potrebuju sva data a to hned i Intel sam delal vice predelavek ridicich programu prave na svych SSD tak o com to je co se tak vsichni plasi jak ptaci pod ceresni???....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U notebooků vidím přínos SSD hlavně ve větší odolnosti proti případným nárazům a dále nižší spotřebě (i když zas ne o tolik).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

spotreba je nizsi vyrazne. je dulezite si uvedomit, ze nejen ze ma ssd v zatezi mnohem mensi spotrebu, ale zaroven diky mnohem vetsi rychlosti tu praci dokonci, drive, takze v zatezi stravi mnohem mene casu a to dal tu energetickou usporu znasobi. nejde rict ze kdyz ma v loadu ssd o 80% nizsi spotrebu, ze usetris 80%. muze to byt klidne i 95%

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Spotřeba samotného pevného disku je pouhým zlomkem spotřeby celého notebooku. Neušetří se na tom nic významného. Něco ano, ale za ty peníze to podle mě pořád nestojí.

Navíc vyšší přenosová rychlost samotného média přináší zajímavý efekt v podobě vyšší zátěže procesoru, který se tak stává relativně slabším článkem celého řetězce, musí tedy víc makat a více žrát energii ;). Celkově se tedy s SSD podle mě neušetří tolik, aby ta výměna HDD za SSD za to stála. Paradoxně bych viděl větší přínos SSD v desktopu, kde vyšší spotřeba procesoru tolik nevadí. Ale myslím, že se to pořád nijak zásadně nevyplatí. Kdyby se to vyplatilo, prodávaly by se SSD podstatně víc a pevným diskům by zvonil umíráček. Tak se ale neděje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.