Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel předvádí tablet s MeeGo a vzorek 32nm SoC Atomu „Medfield“

sice som nejak extra MeeGo nesledoval, ale celkom som sa nanho tesil. No tieto screenshoty vyzeraju jak z roku 2000... uz sa necudujem ze Nokia od toho cuvla.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co to tam v lavom hormom rohu preblikuje? vyzera to ako znak baterky ale baterka to asi nebude. Len stale neviem prist na rozumne pouzitie tejto (vsetky tablety) srandy. Asi mi najviac prakticky (podla jedneho clanku) vychadza tablet od HTC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ta baterka tam blika proto, ze to video je sestrihane ze screenu. Cely ten system je tak pomaly ze by se lide umlatili smichy. Takze vzdy po kliku se cekalo 10 vterin na odezvu. A protoze byl tablet na nabijecce, baterka tam po strihu lita doleva a doprava

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl je v tom, že cokoli na Androidu nebo iOS je jenom přerostlý telefon se svým vlastním prostředím - Android je sice dole Linux, ale v podstatě je systém jenom sandboxem pro aplikace v Dalviku. MeeGo je malá distribuce linuxu se vším všudy, dají se na jednoduše portovat aplikace z "velkého" linuxu, obsahuje X server, balíčkovací systém atd., proto je spíš konkurencí k tabletům s Windows 7. Na MeeGo tabletu by mělo jít rozjet věci jako připojení do Windows sítě a sdílení souborů (samba), tisk na síťové tiskárny (cups), dosbox, vzhledem k x86 kompatibilnímu procesoru i Windows aplikace pod Wine (např. některé hry) apod. Android a iOS jsou podle MeeGo hračky, i když tady to UI se snaží vypadat jako telefon, ale tím se nenechme zmást.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani k hovnu to není.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Video vyzerá fajn, dizajn jednotlivých aplikácií je ale dosť strohý a nechutné lagovanie celého UI si neviem vysvetliť inak ako narazenie na limity Xorg... Je totiž maximálne nevhodný na použitie v podobných mobilných zariadeniach. Ktovie nakoľko by sa celé UI zrýchlilo pri použití wayland. V tomto má apple hlavnú výhodu na poli unixových systémov - vlastná implementácia grafického rozhrania.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je nesmysl, Xka normálně nelagují a na výkon vliv nemají, dá se jim vyčíst jenom to, že zaprvé obsahují v sobě grafické ovladače nebo jejich části (a tudíž některé funkce jsou hardwarově závislé) a zadruhé za ty roky mají příliš mnoho různých extensions v různém stavu podpory. Směrem k uživateli to znamená jenom to, že některé věci nefungují na některém hardware (např. compiz), ovšem s výkonem to nesouvisí. Wayland je jistě směr evoluce, protože když už tady máme KMS (zdravím zastánce uzavřených ovladačů, od nvidia tady máte vyjádření: http://www.nvnews.net/vbulletin/showpost.php?p=2343452&postcount=11 :-), tak proč mít ovladače a různé hardware-dependent extensions ještě v X serveru? Nicméně měli jsme tady to stejné v bledě modrém - xgl, krásná myšlenka, které jsem dokonce i věřil, že je to možné takto udělat - a kde je mu konec? V RedHatu napsali další rozšíření do starých dobrých X - AIGLX, které funguje jenom někde - a jsme zase tam, kde jsem byli. No možná ještě kousek zpět. Xgl bylo na KMS nezávislé, proto mělo šanci. Já osobně KMS používám na Radeonu, takže Wayland vítám, ale těch keců od nVidia uživatelů, co ohledně toho leště bude...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.