Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel prodlouží záruku na 25nm SSD 320 na celých 5 let

Pěkné.
Stále zůstává otázka životnosti na níž se záruka nevztahuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záruka mě ke koupi moc nepřesvědčuje.
- Už za 1 rok(max 2) se toto SSD nebude vyrábět/prodávat, takže nevím jak budou obchodníci řešit reklamace.
- Jinak 300GB a 600GB SSD řady 320 zatím nejsou nijak moc dostupné.
- 300GB bylo v několika recenzích. Z pohledu na plošný spoj je uplně plné(20x16GB=320GB-20GB rezerva), takže nevím jak chcou udělat 600GB verzi.
- Asi budou muset použít dvojnásobně velké paměťové čipy 32GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

reklamace se u nevyráběných HDD řešili výměnou za nový kapacitou srovnatelný model od stejného výrobce

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja som mal 320 GB HDD, ktorý mi po dvoch rokoch odišiel a vymenili mi ho za produkt tej istej ceny, takže 1 TB HDD :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

safra, to jsi měl štěstí na prodejce nebo distributora nebo výrobce?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím proč, ale nějak těm SSD prostě pořád nemůžu přijít na chuť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsme rádi že to víme :-) Pro mě je SSD jako systémový disk už nutnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co bys ted doporucoval za SSD disk právě pro systém? Myslím, že 60 GB bohatě stačí, zbytek je asi luxus?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:)) Ale celkově mi přijde,že se to nějak nemůže uchytit. Přecijen už je to na trhu nějaký ten pátek a osobně neznám nikoho, kdo má v PC SSD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl, že SSD je jako droga. Není to zrovna nejlevnější špás a jak si na to člověk navykne, nemůže se dost dobře smířit s tím, že by bez toho mohl existovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to je přesný. Já mám ještě navíc další problém s ramdiskem. Bez 16GB už neumím žít a potřebuju víc :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vono je možná lepší nedělat ten RAM disk tak velký ;) Já si udělal z 8 GB (víc do PC v DDR2 nedám ;) 3GB RAM disk a používám ho jako "pracovní místo" na drobnější věci, především stahování souborů z netu, pochopitelně TEMP a přípravu obrázků nejčastěji do článků. A protože vím, že s restartem PC obsah RAM disku mizí, tak stažené věci si rovnou uklízím tam, kam patří. Od doby, kdy používám RAM disk, se můj "chaos" na discích (lokál, server) nezvětšuje, všechno třídím. Akorát nejsem schopen se dokopat k tomu, abych uklidil ten binec do té doby vytvořený ;).

Jinak do SSD jsem se ještě nedokopal jít. Jsem si vědom všech výhod (s SSD testuji počítače, takže vím, jak je to svižné, člověk se u toho musí krotit, aby hned taky jedno nekoupil do PC ;), ale považuji éru SSD momentálně za přechodnou. Počkám, až zlevní na rozumnou úroveň PCIe SSDčka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z toho, že osobně neznáš nikoho, kdo by ho měl v PC, se v nejlepším případě dá vyvodit ještě tak to, že tvoje okolí je sociálně slabší. O tom, jestli se to může nebo nemůže uchytit to nevypovídá zhola nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak ty seš taky chytrej jako rádio. moje okolí je spousta našich zákazníků, firem i státních organizací. A nikde a to ani ve firmě kde by se to nejspíš využilo to prostě není. Navíc ve společnosti kterou zásobuje DELL každý dva roky novejma PC (cca 200), tak ani tam nejsou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro srovnání mé okolí. :)

Já mám už třetí SSD ve stolním PC, v NTB jej mám taky, ségra má SSD v NTB, i několik přátel v mém okolí dalo na mé doporučení a upgradovali na SSD. :)
SSD má pár let nasazené v serverovně (profi hosting pro speciální určení, nikoliv db nebo storage) další známý.

Navíc v práci dodáváme SSD v našich produktech (jak 2,5" tak mini PCI-E).
SSD nám ve svých engineering boardech dodávají i naši dodavatelé.

maruširi má asi svým způsobem pravdu, záleží na tom v jakém prostředí se člověk pohybuje, kolem mě je moderní techniky a tím i SSD poměrně hodně. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč zrovna systémový? U datového bych to chápal, ale kolik času denně Ti ušetří systém na SSD?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si vážne tak mimo alebo len tak mizerne trolluješ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem vážně mimo, protože Tvoji poznámku jsem vůbec nepochopil. Co takhle alespoň naznačit odpověď na to co jsem se ptal?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud pouzivas Windows, jako vetsina, tak nechapu jak muzes napsat takovou krawinu :o) Windows i s terabajty RAM ma odezvu jako kalkulacka od Vietnamcu. A je jedno kde mas SWAP i kdyz ho mas vyplej. Nemluve o tom, kdyz HDD nemaji u cas zapsat spousty malych sracek generovanych Win, tak je proste zahodi. Samorozesiraci funkce Win a BSOD jsou jedine skutecne funkcni casti MS Windows. Na stolnich PC bych rekl, ze je SSD porad zbytecne. V notebooku ma SSD vyznam bo disky jsou nejslabsi misto notebooku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows používám (W2K, WXP a W7 na nb). 95% času jsem ale na stolním PC. Podle mých zkušeností, když na PC pracuji (tzn. minimální experimenty s programy/ovladači - instalace/odinstalace), tak je Win stabilní (a to i W98se) a přiměřeně rychlé. Největší zpoždění se stejně generuje mezi židlí a klávesnicí ;) .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, co je pro někoho "přiměřeně rychlé", může být pro jiného "nepřiměřeně pomalé". Zejména pro toho, kdo měl tu čest vyzkoušet si SSD jako systémový disk :).

Mám běžně tu zkušenost s SSD, že je systém tak rychlý, že když naběhne plocha uživatele po přihlášení, téměř pravidlem je, že se objeví informace o tom, že "některé síťové jednotky se nepodařilo připojit", pokud má uživatel nastavené automatické připojování síťových disků. Zkrátka síťovka už se v porovnání se svižností zbytku OS inicializuje příliš pomalu :) (tedy včetně takových věcí jako přidělení adresy DHCP serverem a tak - vzpomínám si, že u Windows 98 to bylo tak, že inicializace síťovky včetně přidělení adresy se dělo ještě ve fázi startovacího loga, dokud neměla síťovka adresu, viselo to na tom logu, pokud nebyla adresa pevná a nebyl přítomen DHCP server, trvalo to poněkud dlouho, než DHCP klient v systému skončil timeoutem a vymyslel si vlastní náhodnou adresu z rozsahu 169.254.*.* ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to je to co vždycky člověk slyší - že systém naběhne téměř okamžitě. Jenže kolikrát denně tohle děláš? Pokud potřebuji vypínat/zapínat, tak snad můžu dát "uloženi do RAM" a mám systém k dispozici taky okamžitě. Asi vám to trochu zvýší komfort, ale na efektivitu práce to velký vliv mít nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"kdyz HDD nemaji u cas zapsat spousty malych sracek generovanych Win, tak je proste zahodi"

muzes uvezt nejakej zdroj? Docela by me to zajimalo. Dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, tohodle zdroj se bude imho hledat těžko, protože to zní jako kravina ("sorry, nevim kam dřív skočit, tak s ukládáním těchdle malinkatejch souborů se nebudu zdržovat a budu dělat, že jsem nikdy nedostal příkaz k jejich uložení" - Windows si sice žijí svým vlastním životem, ale co je moc, to je příliš ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jake ssd jeste maji zaruku 5let?
(srovnává záruční dobu některých jiných výrobců)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SSD od Intelu sem mel, vydrzel zase tyden :o) Vypada to, ze mobilni chipsety 4 rady nemaji rady SSD :o) Uz je to 3 disk. V kazdem pripade Intel je "znatelne" pomalejsi jako konkurence, ale zdanlive stabilnejsi a sviznejsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.