Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Takto vypadá ceník procesorů Skylake

Je uz nekde kompletni seznam tech skylaku? Konkretne nejaky LGA s iris pro?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Iris Pro sú vyhodené peniaze, ak to nechcete v notebooku a chcete mať PC na hranie moderných hier.
IRIS pro je vhodné akurát tak do NTB na 1366x768, nie do stolných PC. Ich výkon bol otestovaný a presne to je ta kategória kam je vhodná. 1366x768 na stredné, ani nepripájajte s HDMI na fullHD! http://www.anandtech.com/show/6993/intel-iris-pro-5200-graphics-review-c...

Radšej lacnejšiu verziu so základnou HD grafikou a za ušetrené plus príplatok sú kúpiť výrazne výkonnejšiu nVidia či ATI. Aj na základnej HD sa dajú hrať staršie hry, no je jedno či tá alebo Iris, v každom prípade si naplno neužijete moderné, graficky náročné hry, ten zážitok z efektov, textúr atď.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky nechapu ten hype pro APU, jo uz to ma i intel tak to musi byt bomba,, ale jinak je to v desktopu na
velky "H" maly "o" rimska petka "V" en "n" a "o"

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zijes furt v komunismu a 10 let nazpatek ..... iris pro neni intel hd ...... iris pro je regulerni grafika, ktera staci na vsechny nejnovejsi hry ...... vubec to nemuzes srovnavat s APU od AMD a to se rikalo, ze ti maji ty grafiky celkem rychle v procesorech ...... to uz davno neni pravda. Proste jdi s dobou!
Osobne me tu ale kdysi kdosi nahlodal s xeonama, pry ze nejsou drazsi, dokonce i levnejsi a podstatne lepsi ..... pokud nebude nejaka "C" verze skylaku v realne dobe, tak asi budu uvazovat o skylake xeonu (dokonce jsem nasel clanek, ze prave LGA xeony by mely mit iris pro, ale byl uz starsiho data) ..... nevite jak si stoji ty xeony na urovni skylaku?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

„to uz davno neni pravda“

dávno = 2 měsíce ;-) http://diit.cz/clanek/iris-pro-6200-broadwell-testy
aneb za 2× vyšší cenu o 20 % rychlejší integrovaná grafika...

Do té doby měl Intel integrované grafiky pro socket procesory pomalejší než AMD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo kdyby ten tvuj zazrak jmenem iris byl v nejake max i3 kterou ani nevyuzije tak to pak pochopim, spis bych ji cpal pro obcasny hrace do nejakyho pentia ci celeronu. Ve vykonym procesoru to je na dve veci, protoze je to porad pomala grafika.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kecas kraviny, ten clanek, co jsi poslal nebudu ani cist, staci, ze recenzuje vic jak 2 roky starou mobilni grafiku ..... na poli mobilnich grafike je to jak 15 let ......
Iris pro v broadwellu dosahovala nekam k GTX950, coz je spickova karta ...... ve skylaku ma byt jeste rychlejsi. Nedovedu si ani vzdalene predstavit, jaka hra by na tom nebezela .... a kuwadopc, iris pro neni intel hd uz kuwafix!!! Pokud ale clovek chce hrat v 4k s 32x antialiasingem a pozna rozdil oproti klasickemu FHD s nejakym rozumnym antialiasingem, tak tomu asi nezbude nez koupit nejakou dedikovanou grafiku .... osobne tuhle honbu po "perfektni" grafice, zvlast u dnesnich trapnych her, nechapu, ale budiz ......
Iris pro ve skylaku je proste vyssi mainstream grafika ..... pred dvuma, ctyrma rokama by to byl hiend. Mam gtx 460 a nenarazil jsem na nic, co bych nerozjel plynule v nejvyssich detailech ..... ale ano, perverznosti jako 32xMSAA, milion TXAA a kdovi ceho, tak to asi fakt ne ...... ale ja jsem ze stare skoly, furt si myslim, ze dobrou hru nedela grafika, jeji prilisna radobyrealisticnost prave naopak odvadi od hratelnosti a zabavy ......
Navic i7ka je spis pracovni procesor nez herni a vetsina lidi na praci nepotrebuje dedikovanou grafiku ..... proste naprosta vetsina lidi, co si i7 koupi nebudou hraci, ale mit tam rychlou grafiku pro obcasne hrani, jiste spousta lidi oceni. Pokud by nebyla "C" verze s iris pro o pulku drazsi, jak je tomu bohuzel u broadwellu, tak by si jiste nasla veeeelkou zakladnu zakazniku .....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

"proste naprosta vetsina lidi, co si i7 koupi nebudou hraci"
mas i nejakej dukaz, nebo varis z vody ? kazdopadne je to jedno, jsou dva druhy lidi co kupuji i7:
1) hraci, kteri maji dost $$$ na i7, vetsinou maji i dost $$$ na dedikac -> iris pro je jim na h..no
2) lidi co chteji i7 na praci, nepotrebuji hrat AAA hry, misto toho by radeji vetsi L3 nebo +2 jadra -> iris pro je jim na h..no

...takze zhruba 100% zakaznikum je iris pro na dve veci. Kdyby to nacpali do i5, nic nerikam, ale v i7 to ma asi takovej smysl, jak prives u ferrari.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"... ale ja jsem ze stare skoly," ".. osobne tuhle honbu po "perfektni" grafice, zvlast u dnesnich trapnych her, nechapu"

Odpovim ti tvymi slovy

"Zijes furt v komunismu a 10 let nazpatek"

ten tvuj iris je tak akorat, jak pises, na hrani 10 let starych her, jinak je to na...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bude mít zase K osekanou funkčnost co se týče virtualizace?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že v ostatních ohledech je desktop platforma Skylake omezena úplně stejně jako tomu bylo u Haswellu, se dá předpokládat, že se nebudou lišit ani jiná omezení.
http://diit.cz/clanek/skylake-pro-desktop-nepodporuje-avx-512

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co to je ta ocesana virtualizace ? Ta funkce, ktera tam takzvane neni je ve skutecnosti v cipsetu (jedna so o nektere chipsety z rad Q a H), ktery ani na beznych deskach neni. Takze o co jde.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak oprava, umi to jen Qckove. Napriklad v nabidce Asusu jsou jen tri desky pro Haswell s Q87. Pokud nekdo nesouhlasi tak misto tupych minusu napsat proc. To asi ale chci moc.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

VT-d jede i na Haswellu 4790K. Ivy Bridge byl asi poslední K bez téhle virtualizační fičury.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d) ... . I/O operace toto neni v reziji CPU. Bez podpory na strane cipsetu a radice disku to nemuze fungovat. Takze resit podporu na strane CPU a ignorovat nepodporu na strane desky je smesne.

Kdo chce resit vykon u virtualizace sahne po jine platforme - 2011-3.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

S radicem disku to nema absolutne nic spolecneho, neco si o tom precti prosimte.. tim I/O se mysli provoz na PCI(-x) sbernici obecne, ne jenom IO z/na disk. Takze lze dat virtualni masine libovolne zarizeni zaveseno na PCI sbernici..

Osobne mam rozbehany wokna s pci passthrough grafikou a zvukovkou, takova virtualka na hry :) ma to sve nevyhody, ale taky vyhody..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

In addition to the CPU support, both motherboard chipset and system firmware (BIOS or UEFI) need to fully support the IOMMU I/O virtualization functionality.

Protoze cipsety Intelu jsou fyzicky stejne, je mozne, ze nektere desky maji hack, umoznujici porusit specifikaci. V tomto pripade to dela AsRock. Zda i dalsi netusim.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jako bych se hledel na ponuku SandyBridge a to sou prosim panove jiz 4 lety od jejiho uvedeni, za 8 let se Intel nebyl schopen dostat ze ctyrjader ke sesti az vosmi-jadrum v stredni tride(dokonce doted dale kanibalizuje mobilni Core i5 na dvoujadra jenom s extra pridavnou funkci Turbo), jiz od doby uvedeni slavneho Q6600 v lednu 2007. Zmizelo pajeni jader k IHS, zvedla se cena procesoru a pribyli nepotrebne/prodrazene DDR4, ze se sockety meni jako pastiky na pase, bez reci, skutecne skvely evolucni vysledek. Skylake bude takovy propadak ze Intel jeste bude nerad nan spominat.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Skylake nebude propadak. Proste kdo bude potrebovat nove PC koupi Skylake. Do Haswellu mozna pujdou lidi co budou provadet zbytecny upgrade z obdobne vykoneho HW nebo ti, kterym neco odejde, ale to jen do doby kdy jeste bude v prodeji.
Skylake podporuje i DDR3L, ovsem to take moc lidi nema a kupovat nove DDR3, DDR3L nebo DDR4 to uz je skoro jedno.

DDR3 - http://www.czc.cz/crucial-8gb-2x4gb-ddr3-1600_2/120707/produkt
DDR3L - http://www.czc.cz/crucial-8gb-2x4gb-ddr3l-1600-dual-voltage/174761/produkt
DDR4 - http://www.czc.cz/crucial-8gb-2x4gb-ddr4-2133-single-ranked/157881/produkt

ceny zas takrozdilne nejsou. Brzo se to otoci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Proste kdo bude potrebovat nove PC koupi Skylake"

Mate absolutni pravdu - a v tom je pointa. Intel svou aktivitou (a AMD neaktivitou ;) smeruji k tomu bodu, ze PC si bude kupovat jen ten, kdo opravdu MUSI. Zbytek se na to vytoto a budou drtit stare masiny dokud nechcipnou.

Osobne mi to prijde, ze budou radi jestli prodaji 25% kusu rocne vuci dobam predchozim, nicmene kdo chce kam..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za to nespílejte Intelu ale AMD, které není schopno už mnoho let uvést na trh konkurenceschopný produkt nutící intel k větším než evolučně/kosmetickým změnám :-(

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Na 4K HEVC stolný Skylake bude najzaujímavejší v kategórií Celeron a Pentium (lacné, nízka spotreba, viac ako dostatočný výkon pre HTPC).
V mobilnej časti všetky kategórie (NTB majú väčšinou 1366x768, tam je interovaná výkonná grafika zmysluplná). Trochu nezmysel sú v stolných i5 a i7 výkonné vstavané grafiky, ktoré ledva stačia na FullHD na stredné detaily. i5 a i7 si kupujú hráči ku poriadnej grafike. Kto chce i5 alebo i7 na výpočty, stačí mu základná HD grafika.

Ja by som radšej i5 s obyč. HD ale lacnejšie. i5 ani i7, dokonca ani i3 nie sú na kancelársku prácu, to je mrhane schopnosťami.

IRIS v stolných sú vyhodené peniaze, ak niekto kúpi ten procesor na hranie hier. Proste nedá ten výkon, zážitok, i5 a i7 sa hodia dobre ku 200 a viac eurovým grafikám, nech to ide na plné detaily, nech to maká na 100%.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Ja by som radšej i5 s obyč. HD ale lacnejšie."
A ja bych radsi kdyby v tom nebyla skoro zadna grafika, ale jen zobrazovadlo zabirajici plochu kremiku max 1mm²

Tim padem polovicni plocha kremiku a mozna taky moznost o polovinu zlevnit vysledny produkt.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že takto by to fungovalo možná u nějakých laciných ARM, které se prodávají jen o trošku dráž, než za co se vyrobily. U produktu, kde valnou část ceny dělá marže výrobce, by se asi na cenu nesáhlo. Pouze by se opět zvedla ona marže.

Kdepak, úspora ve výrobním procesu by Intel k snížení ceny vůbec nemotivovala. To by na něj musely zapůsobit jiné páky.. ..které nejsou.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžu si pomoct, ale když vidím ty frekvence, spotřeby a ceny, a k tomu si připomenu, jak nedávno benchmark ukázal, že nVidiíí Tegra X1 s několikawattovým generickým Cortexem A57 má prakticky téměř stejný procesorový výkon jako ULV Core i3, tak si říkám, že jestli se AMD ten K12 ARM povede, tak se na všechny tyhle X-laky a X-bridge a X-welly vykašlu (dosaďte silnější výraz podle libosti) a dám x86 pápá. Protože na co tyhle ultražrouty? Tohle ať hlučí někde v serverovně. ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ARM má někde problém, jinak by už někdo udělal něco výkonnějšího. Nechápu proč se do toho nikomu nechce. Když chceš alespoň průměrný výkon (Phenom II X4), tak jedině x86. Dokud někdo nehodí ARM na vysokofrekvenční křemík, tak bez šance. Snad časem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.