Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Změna plánu, Intel letos uvede i 95W odemčený Skylake

.. technická; je nejaka sance ze bude skylake i pro Z97 - pro stavajici desky aktualizci biosu ? ci uz jen pro novej socket-chipset-ddr4 ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

vzhladom na to, ze intel naposledy vyrabal jeden typ cpu pre dva rozne sockety naposledy v casoch pentia4, tak o tom velmi silne pochybujem, ze by vyrabal skylake pre 2 sockety. Hlavne ked neumozni pouzit broadwell v 8x chipsetoch, kde by s tym ziadny technicky problem nebol

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Puvodne mel Intel zato ze Haswell-Refresh odemcene modely(4690/4790K zvane jinak Devils Canyon) rozjedou jenom uzivatele 9-serie Intelich cipsetu, jenomze potom lide zatlacili a tak jednoduchou aktualizaci BIOS-u dnes muzou zakaznici osazovat tychle procesory i na sve predesle 8 platformy. Co se tyka odemcenych K Broadwell-u vychazejicich primo z Haswell-u Refresh pasujicich na rovnaky socket LGA1150, tam tez nevidim problem rozjet to jak na 8 tak 9 serii Intelich cipsetu, jediny rozdil je 22/14nm, tot vse. Co se tyka Skylake architektury tak tam se uz primo pocita se socketem LGA 1151(+ automaticky predpokladam kuli efektivite i DDR4), takze zadny Skylake do dnes prodavanych zakladnych desek neosadite, jenom modely uzivajic nove X - serie cipsetu Intel. Mne osobne by zas zajimalo jestli Intel planuje K Broadwell/Skylake pajet tak jak to dela u Nehalem-u -E.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co je zas "K and non K"? a co "unlocked"? Ja myslel, ze unlocked znaci K, ale uz se v tom fakt ztracim.......
Ale jestli to teda dobre chapu, tak tim "grooo" 14nm na desktopech bude az v tom kvetnu broadwell "unlocked", je to tak? Nejaky neunlocked driv asi nebude co? Proste budou patrne jen ty odemknute.
Pak to ale asi nebude zas takovy bestseller, kdyz pul druheho mesice na to, prijde komplet funglnova architektura skylake ....... chapu to teda dobre, ze desktopovy broadwell bude vydan jen naoko, aby udelali radost par inzenyrum, kteri na tom stravili nejaky cas??? Protoze pokud nebude mezi LGA broadwellem a LGA skylakem nejaky perverzni cenovy rozdil (coz by podle zkusenosti nemel), tak diky sotva doumesicnimu naskoku, bude broadwell na desktopu prakticky neprodejny .... coz samozrejme nemam nic proti tomu, rad upgraduju primo na skylake:)

A jinak, ja je na tom braswell (parovy k broadwellu) z pohledu Cherry Trail platformy? Nebo dokonce goldmont s Willow Trail jako parova ke skylaku? Taky bych cekal, ze to bude nekde oscilovat okolo tech desktopovych nebo jak bylo zvykem, ze by byly uvedeny driv nez desktopove .... pak ten posledni radek nedava moc smysl nebo intel dava ARMu cas vydychat baytrail?:o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No, 2014 bol ako procesorovo tak graficky dosť slabá "soda", ale 2015 vyzerá byť vďaka Intelu v CPU a AMD/NV u grafík ako nezrovnateľne zaujímavejší....

...najme tie skutočne nové grafky v desktope už vážne treba ako soľ a to nielen v 350+ USD segmente...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

-

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.