Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kompletní přehledy procesorů Skylake včetně 45W mobilních Xeonů [IFA 2015]

Takže to je konec mobilních PGA Intel procesorů a socketu G1? :(

Také je konec 25-35W linii co byla v normálních noteboocích ála ThinkPad T420/T430 či Dell Latitude E5430/E6430 a tak podobně?

Máme tedy na výběr haldu 15W BGA modelů co nepůjdou upgradovat a nebo dražší 47W varianty. Thanks Obama!

Remove ultrabook bullshit!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Také je konec 25-35W linii"
Asi mi neco unika, ale je tam 28W linie...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ta 28W linie je také BGA a Učková varianta s přifouklou grafikou a také cenou.

Mě šlo o to, že vlastně nebudou taková ta klasická dvoujádra co bývala v dobách Sandy/Ivy/Haswellu jako třeba i5-2520M/3340M/4310M a tak podobně. Navíc na Ivy Bridge existuje velmi pesíkatá i7-3632QM, která má 4 fyzická jádra a 35W TDP.

Teď je to samý ULV bullshit nebo 45W+ segment.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ah tak. To asi ano, no.. BTW, podekuj taky vyrobcum notasu, co se simpanzi po applu - ono totiz uchladit >15wattu v 15mm tlustem tele dost dobre nejde... takze zaplava ULV bullshitu pokracuje...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Skvělým příkladem je Latitude E7450, z těch vlastnostní jsem se málem poblil.

i5-5300U, 2,3GHz base clock, 1core Turbo 2,9GHz a 2core Turbo je 2,7GHz.

Nicméně se to neuchladí v zátěži, když ohulíte obě jádra teplota vystřelí 90+°C a klidně i 103°C. Hezky to pak snižuje takt někam k 2,2GHz a vkládá prázdné instrukce. A to má jen 15W a chlazení mi nepřipadalo poddimenzované, předchozí generace s Haswell Refresh jako třeba i5-4310U tenhle problém nemá.

Dokonce i mobilní Sandy/Ivy mají nižší teploty. Měl jsem v rukou i nějaký báječný ultrabook od Ešusu s i5-5200U a ten se také vyhoupnul na tu stovku.

Tak nevím kde udělali soudruzi z Intelu/Dellu/Aušusu chybu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Halda BGA modelu co nepujde upgradovat - notebooku jsme prodali hezkych par tisic kusu a nepamatuju se, ze by nekdo nekdy chtel upgradovat procesor. Proto je jednodussi pouzit BGA.

Nebude se sice upgradobvat, ale bude se delat reflow a reball cpu :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Občas se ten upgrade hodí, třeba z dual-core i5/i7 na quad-core(Ivy Bridge generace, výše zmíněná i7-3632QM). Často jsem upgradoval notebooky z generace Arrandale/Sandy i Ivy z různých Pentií, Celeronů a i3 na něco lepšího a ten rozdíl je znát společně s víc RAM a SSD.

A reflow BGA CPUčka není párek v rohlíku.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

BGA me az tak netrapi, horsi jsou veci jako SSD / RAM pripajene na PCB, nebo treba nevyberatelna baterie - tam mas prakticky zaruceno, ze to pujde <rok po zaruce do kose..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jaky je realny rozdil mezi i7-6700 a i7-6700T?
Krom teda o chlup nizsich taktu a hlavne skoro polovicniho TDP? Bude ten 'T' celkove uspornejsi nebo kdyz podtaktuju ten klasicky, dostanu se na 'T'? Nebo je to 'T' o nejake obvody ochuzeno?
Jde mi o to, v cem je opravdu ten rozdil ..... jestli ta rada 'T' ma treba nejaky kvalitnejsi kremik, co SKUTECNE min zere nebo je jen ochuzeny a tim padem se nevyplati, jelikoz bude pomalejsi a bude potrebovat vic casu na zvladnuti stejne ulohy?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

to ako myslia vážne príplatok skoro $200 za 100MHz pri tých Xeonoch? Veď to je totálne šialenstvo. Takto je 1535M najhoršia kúpa akú kto môže urobiť a každý s rozumom kúpy 1505M, pričom ušertené peniaze môžu ísť do viac RAM alebo väčšieho a rýchlejšieho SSD

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Stejné škálování trhu jako v desktopech/workstations/servery - za ECC a další fíčůry ranec navíc. Ona se u kritických aplikací ECC korekce hodí a klienti co to opravdu potřebují si "ještě rádi připlati".
Bohužel na stejnou hru s ECC za příplatek přistoupila i AMD - ikdyž nevím jestli z toho něco má. Přitom v generaci Athlon II byla ECC v kde jakém CPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...a mobilní čtyřjádro s Iris není. Já ten Intel fakt nechápu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Že by se to tam fakt nevešlo???

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych prave rekl, ze je to krok spravnym smerem. Hi-end procak si bud koupi nekdo na hrani (a pak bude stejne pouzivat externi grafiku) nebo na praci (k cemuz nijak extra silnou grafiku nepotrebuje). Totez by meli udelat v desktopu - nacpat Iris Pro do mainstreamu, ne do hi-endu...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A co treba ta vetsina lidi, co ma i7 na praci, ale obcas by si i hru zahrali? Ale nema smysl, aby tam vyzirala elektriku nesmyslna externi grafika ......

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"nebo na praci (k cemuz nijak extra silnou grafiku nepotrebuje)."

A co kdyz potrebuje? CAD, vizualizace, strih videa......... spouste uzivatelu kteri nejsou moc narocni to bude stacit a nebude nutne jim kupovat grafickou stanici.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsi nakousl hry, já to beru úplně jinak - stará Iris Pro 5200 má výkon cca Geforce 650M. Pokud by jej nová Iris zvládla ještě trochu zvednout, byl by z notebooku s 47W procesorem opravdu všestranný stroj, který by zároveň nebyl cihlou, turbínou, grilem, ani jiným zvěrstvem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No to je druha skupina hracu - a prave ke hram, ktere behaji fajne i na GF 650M, nepotrebujes ultra mega i7 procak, postaci to s cim to ted intel sparoval - nebo se mylim ? neznam mnoho her ktere potrebuji ultramega cpu a slabuckou grafiku... mozna krom sachovych a pod ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Sprasili mobilni znacky Celeron a Pentium na uroven debilnich atomu, kdyz chci skutecny procak maji jen nizkovoltazni U-verze, za dob Sandy/Ivy Bridge tohle svinstvo nebylo, prodavat osekane atomy za cenu skutocenych "plnych" procesoru, Skylake je pohrobek Intelu, kto z vas mate predesle generace Intel procesoru vazte si sve platformy a to myslim skutecne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tyvole, to snad neni mozny. Clovek by cekal ze konecne zpristupni 48EU pro desktop a ono zas nic. A ten Broadwell chodi jen v lepsich deskach ze starsi generace. Neskutecny bordel, kdy uz se Intel probudi? Hlavne ze existuje varianta Iris Pro Graphics 580 = GT4e s 72EU. V kterem procesoru?

Jestli se nekdo vyzna.. je mozne predelat BGA verzi na LGA ? Nebo to integruje i dalsi veci, ktere by zprovozneni branili?

Pripadne tip na mini-ITX desku s temi lepsima BGA procesorama? Zrejme se do toho nikdo nehrne.. chci jen graficky vykon a malou spotrebu :(

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že příchod Zenu s Intelem trochu pohne, jinak to jde pěkně do kytek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Včera bylo pozdě. A to ještě musíme doufat, že AMD marketing se "nenakazí" od šíleností Intelu a nebude ořezávat levnější čipy o důležité věci, aby si "nekatoval zisky" z předražených lepších verzí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevite kdy desktopove netaktovatelne procesory dorazi do CR? Nikde v eshopech zatim zadna zminka ani o predprodeji. :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ta ženská na fotce je strašně špekatá, jak vědecké pracovnice v Oracle :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kde je 35W T rada? :-( Nikde po ni neni ani stopa, dokonce zmizela i z Wiki.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.