Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel slíbil FTC, že už bude hodný

"Intel se totiž s Federální obchodní komisí (FTC) dohodl, že se vzdá všech nekalých praktik"

Jsem myslel, že Intel nikdy nic nepřiznal, tak jak se může vzdát něčeho co neměl? No nic, tak snad bude líp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě to smrdí. Skoro mi přijde čistší to (severo)korejské řešení, svolat správní radu, postavit ke zdi, zastřelit a začít načisto. Nebo jim dát pokutu 50% čistého zisku a donutit je přistoupit na viz. článek a když by se jim to nelíbilo, tak se vrátit k řešení 1.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty libas kazdy vecer pred spanim logo amd, ne?

ale ted vazne - misto nadeje, ze pristup k intelovskym top technologiim po dobu sesti let amd pomuze z jejich mizerne pozice na poli cpu a tim se cely cpu trh posune zase o neco dal, tu predvadis rage plny zasti a toho lepsiho bys chtel zrusit nebo alespon zpomalit? to je mi povedome. kdopak to uz asi delal - misto pomoci horsim, aby se zlepsili, radsi lepsi zaslapat do bahna prumernosti - ze by komunisti? gratuluju k takovemu pristupu, fakt

...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediný problém AMD je v tom, že nemají tak profláklé jméno, jako Intel, aby je to dokázalo dobře živit i v době, kdy nemají co nabídnout v high-endu.

Myslet si, že přístup ke konkurenčním technologiím něco vyřeší, je naivní. Každý výrobce má určitý koncept architektury a není možné různé části jen tak prohazovat a čekat, že to bude fungovat. Problém AMD je v tom, že si před lety vzali moc velké sousto v podobě K9, kterou nedokončili a místo ní začali pracovat na K10, která měla mnohem nižší cíle. To je výrazně zdrželo a takové zdržení se dohání hodně těžko. Pro AMD by bylo optimální, kdyby Intel klopýtnul podobným způsobem, jako před lety s P4, jenže to v nejbližší době nehrozí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jméno zas tak důležitý nebude. Mnohem větší problém je schopnost Intelu zaplnit trh(dodat procesory ve velkém množství) a velká náročnost výstavby továren. Aby se AMD podařil udržitelný růst, tak to by musel Intel zakopnout ve dvou po sobě jdoucích generacích, aby si AMD mohlo postavit továrnu(nebo dvě) a postupně růst. Teď už se naštěstí továrny staví, takže má šanci, že pokud se zadaří, tak zvládne i pokrýt zvýšenou poptávku. Praktiky Intelu mi přišly vzhledem k výše uvedenému docela zbytečný, ale asi věděl co dělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak pokud by amd dostalo do ruky treba takovy power gating v intelovskem podani, mohli by misto podtaktovani setrit stavu uplnym vypinanim casti cpu. to by jim treba pomohlo dotahnout se ve spotrebe (kterou ted nemaji nic moc). a tech veci je urcite vice, z toho vetsine z nich nemame nejmensi sanci rozumnet. ne nadarmo se do prumyslove spionaze investuji takove penize

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když se kouknu na Phenom II X6 1090T a porovnám ho s Core i7 920, tak se AMD nemá za co stydět, jelikož je úspornější v idle i load, takže to asi zvládli i bez intelovského power gatingu. Argument typu "Phenom II X4 965 vs. Core i5 750" beru v potaz - jen poukazuji na schopnosti AMD prokázané u X6 a nijak hroznou spotřebu u Phenoma II X4 955 C3 revize - hrátkama s napětím se dá i u Phenoma X4 srazit citelně spotřeba, jelikož jsou zbytečně převoltovaný.

Spiš hyper-threading, který mi ale v dnešní době, kdy je jasné, že počet jader dál vesele poroste, přijde čím dál víc zbytečný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak moment, ty srovnavas x6 1090T s i7-920???vzdyt to je cpu uplne nekde jinde vykonove. proc nesrovnas spotrebu x6 1090T s i7-860, ktere je stejne vykone, v single-thread vyrazne lepsi, ale ma spotrebu az o 40W nizsi?

to same plati o x6 1055T vs i5-750 .. nesrovnavat hrusky s jablky prosim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Úplně někde jinde?
http://extrahardware.cnews.cz/test-a-recenze-ma-jeste-lga-775-procesory-...
Neřekl bych. Ten příklad s X6 vs. i7 920 dokazuje, že intelovský power gating není nic extra a že spoustu věcí zvládne AMD samo.

"to same plati o x6 1055T vs i5-750"
Core i5-750 nebudu srovnávat s šestijádrem, když stačí Phenom II X4.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tys me nepochopil. i7-920 je uz dost stare cpu. probuh vzdyt je z roku 2008 .. a ty ho srovnavas s uplne cerstvym cpu od amd. proc to nezkusis na aktualnich cpu?

core i7-860 vs phII x6 1090T, obe cpu stejna cena, i7-860 lepsi vykon, o 40W mensi spotreba v klidu (dole v tom srovnani)
http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=108

core i5-750 vs phII x6 1055T, stejna cena
http://www.anandtech.com/bench/Product/147?vs=109

nuff said

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o stáří cpu, ale o power gating, který snad v i7 920 je. Klasický chipset (northbridge + southbridge na desce) má jen 1366 tak to srovnávám právě s ní. To že mají procesory s dvěma jádry navíc, větší spotřebu než některá čtyřjádra, mi přijde normální. To, že některé quady Intela s power gatingem mají spotřebu vyšší než šestijádra AMD mi ale přijde zajímavé - to je celé jádro pudla.

No a k tomu stáří. Stáří socketu AM3/AM2+ vs. Socket 1156? Jiná konstrukce chipsetu u 1156+ jeho bottlenecky vs. o něco vyšší spotřeba schopnějších highend chipsetů AMD...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to snad ani nemuzes myslet vazne. tak zaprve srovnavas stary processor s uplne novym, ktery ma o dva roky vice optimalizaci a lepsich technik produkce, coz je nesmysl. srovnej spotrebu i7-920 z roku 2008 a spotrebu nejakeho phenomu z roku 2008, ktery je vykonem alepson trochu blizko (oh, pockat .. amd v roce 2008 sotva zacalo dotahovat C2D, to budes mit tezky ..) a uvidis, jak mel tehdy power gating navrch. dnes, o dva roky pozdeji, srovnavej s i7-860. to je aktualni cpu a na tom je videt, jak se u SOUCASNE generace amd a intel cpu projevuje spotreba s/bez power gatingu

zadruhe nechapu, jak se muzes vymlouvat u spotreby na to, ze ma amd sest jader misto ctyr u intelu. to ti nedochazi, ze je jedno, kolik maji ta cpu jader, ale misto toho zalezi na jejich vykonu? kdyz je ctyrjadro vykonnejsi nez sestijadro, tak se ten tvuj argument fakt neda pouzit. ta rovnice je vykon/spotreba. pocet jader je uplne nepodstatny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

X6 je v aplikacích co umí six core většinou výkonější než i7 920. Současná spotřeba AMD není nijak tragická(narozdíl od netburstu) a na nové generaci AMD už dlouho pracuje - pochybuji, že už teď nemají svoje řešení. Phenom X6 je narychlo vytvořený cpu co přináší oproti X4 jen pár vylepšení - to že byl uveden v roce 2010 neznamená, že je úplně jiný než X4 uvedené mnohem dříve.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

porovnavame nejnovejsi generaci intel a nejnovejsi generaci amd. jestli ma amd spozdeni nebo ne, me fakt nezajima. soucasny rozdil 40W v klidu je dost znacny. a ze amd prijde s novymi cpu je jasne, jenze to samozrejme intel prijde take ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK. 40W je podle tebe značný rozdíl a podle mě díky rozdílným chipsetům a dvoum jádrům navíc ne. AMD potřebuje 2 jádra navíc aby ve vícevláknových aplikacích porazila highendový Core i7 920 a zároveň má vyšší spotřebu než moderní i7 860 na nové platformě - já se s tím klidně smířím.

Uvidíme jak to s tím power gatingem u AMD dopadne, ale AMD už má nějaké vzorky, takže to s velkou pravděpodobností už vyřešila po svém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle uz vazne neni mozne. jaky "highendový Core i7 920"? ten uz highendovy nejaky ten patek neni, copak to nechapes? vzdyt je to jeden z prvnich z rady i7. dnes uz jsme o dva roky dal

i7-860 > X6 1090T > i7-920 > PII X4 955 co na tom nechapes???

jako jestli se chces mermomoci utesovat tim, jak 1090T porazilo intelacky high end, tak proc se zastavujes jen u dvou let? co treba ctyri roky, sest nebo deset? juhuu, 1090T je lepsi nez P4EE 3.2GHz .. omg

"40W je podle tebe značný rozdíl a podle mě díky rozdílným chipsetům a dvoum jádrům navíc ne"
ignorance nebo hloupost? pointa je v tom, ze k dosazeni jakz takze podobneho vykonu potrebuje AMD o 40W vice. jak toho dosahla, je prece nepodstatne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"i7-860 > X6 1090T > i7-920 > PII X4 955 co na tom nechapes???"

Takže X4 955 proti i7 920? No tak na tomhle nechápu rozdílnou cenu a to, že i7 920 je určena do ryze highendového socketu 1366. Tvoje uvažování o datu uvedení procesoru na trhu je jen trapný vymlouvání. Má Core i7 920 power gating nebo ne? Má a i když je u dalších cpu asi vylepšený, tak to nic nemění na tom co jsem napsal - Phenom X6 1090T s Core i7 920 můžu srovnat - četnost testů na tohle srovnání zaměřených jen ukazuje, že spiš jseš mimo ty a ne já.

Core i7 920(teď spíš 930) je jednoznačně highend, jelikož 1366 je u Intela výš než 1156.

"podobneho vykonu potrebuje AMD o 40W vice. jak toho dosahla, je prece nepodstatne "

Nepodstatné by to bylo, když by byly identické chipsety spojené s socket 1156 a highendovými chipsety od AMD. Těch max. 40W může jít na vrub chipsetu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těch max. 40W může jít zčásti na vrub chipsetu.Abys mě nebral za slovo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ok, takze jestli je dnes i7 920 u intelu high end, tak proc ho porazi intel stredni trida, tedy i7-860? ze by proto, ze uz to davno high end neni?? gratuluji k znamenitemu vnimani LOL

mozna ti to uniklo, ale bloomfield processory (45nm) byly v highendu nahrazeny gulftown processory (32nm). ale mozna, ze jsi take posledni dva roky spal (nebo byl nekde zavreny?). ted je high end core i7-970 z rady gulftown

a 40W k chipsetu? no LOL

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jak ti to mám vysvětlit. Subaru Impreza je na okreskách taky rychlejší než Ferrari.

Socket 1366 má jasné určení do highendu a tudíž cokoliv co do něj jde narvat patří do highendu- ano i dnes nahrazený i7 920 se přece jen ještě prodává a tudíž i on. Současný Core i7 930 je intelovský highend(začátek highendu) a 32nm šestijádro je vrchol highendu. Hele stěžuj si u Intela. Já tříkanálový řadič paměti a celkově schopnější chipsety spojené se socketem 1366 nevymyslel.

"a 40W k chipsetu? no LOL"
Kvůli dementovi jako ty jsem se ještě opravoval a vložil jsem tam slůvko "zčásti", ale koukám, že těžkým případům už nic nepomůže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ok, tak si srovnavej sve zamilovane amd cpu s nekolik let starymi intel cpu, aby jsi mohl mit sam pro sebe hezky hrejivy ruzovy plysovy pocit, ze jsi neudelal chybu, kdyz jsi koupil neco s horsim pomerem cena/vykon a spotreba/vykon, ja se pousmeju nad faktem, ze high end amd sotva dotahuje mid-range intelu a budeme oba spokojeni

:D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty zase po diskuzích vyprávěj, že i7 920/930 není highend. Ceny základních desek se s1366 a těhle procesorů by mohli čtenářům způsobit určité obavy o tvoje duševní zdraví, ale když se budeš snažit jako doteď, tak pár blbů možná přesvědčíš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a phII x4 na intelacke i5-750 nestaci vykonem ani spotrebou uz vubec
http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=109

opet, 20W rozdil v idle spotrebe, 34W v zatezi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Phenom X4 955/965 je s core i5 750 srovnatelný. "Nestačí výkonem už vůbec" si opravdu představuji jinak než přibližně o 0-10% větší výkon 750 vs. 955.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak. Je treba srovnavat hlavne pomer cena/vykon. i5 oproti 955 nevyvazi ten cenovej rozdil vykonem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

az na to ze to byl 965BE ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na tom vůbec nezáleží. Já na ten anand test ani nekoukal, jelikož znám výsledky českých testů core i5 750 vs. 955.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak jsem dej linky na nejake rozumne testy z nejakych webu, ktere nespadaji ani do kategorie "lamy" ani do kategorie "pochybne". zatim jsou tve argumenty nula cela nic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://extrahardware.cnews.cz/nejvyhodnejsi-z-rodu-lynnfieldu-core-i5-75...

Promiň, ale ty seš fakt ovce zpracovaná Intelem. Kde si vlastně vzal, že Phenomy X4 výkonem na core i5 750 "nestačí už vůbec"? Rozdíly jsou většinou kolem 10% a menší, snad ve všech recenzích, tak nevím co se ti nelíbí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

gratuluju k urazkam, ted to teprv zacina byt zajimave. ted k tem datum, tak z tveho vlastniho linku:

pomer - aplikacni vykon/cena
x4 955BE 16.1 = 100.0%
i5-750 17.5 = 108.7%

pomer - herni vykon/cena
x4 955BE 16.9 = 100.0%
i5-750 21.2 = 125.4%

spotreba v klidu
x4 955BE 123W = 100.0%
i5-750 101W = 82.1%

spotreba v zatezi
x4 955BE 231W = 100.0%
i5-750 192W = 83.1%

takze rozdily jsou 8.7%, 25.4%, 17.9% a 16.9%. takze misto toho tveho "Rozdíly jsou většinou kolem 10% a menší, .." priste rikej spis "Rozdíly jsou většinou kolem 10% a vetsi, .."

takze i5-750 ma lepsi vykon, lepsi pomer cena/vykon a hlavni vec, o ktere se tu od zacatku bavime, tzn. spotrebu, ma vyrazne nizsi - power gating

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"o 0-10% větší výkon 750 vs. 955. "

Nauč se číst - pro diskuzi se to hodí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co je tohle za blabol? to ti jako vadi ta pismenka 'BE' za tim 955? :DDDDDDDDDDDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těžký případ ten terrorist...

Píšu o procentech výkonu a ty se jako vítěz vytasíš s nějakými poměry. Přečti si celou diskuzi.

Phenom II X4 955 BE je výkonově srovnatelý s core i5 750, protože má core i5 750 v drtivé většině testů výkon vyšší jen o 0-10%. Potřebuješ větný rozbor?

PS: O případech kdy je 965BE výkonnější než core i5 750 jsem radši pomlčel, ale i tak existují.
http://extrahardware.cnews.cz/core-i5-750-vs-phenom-ii-x4-965

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pomer cena vykon se s casem meni podle toho, jak se meni cena procaku. i5 dnes stoji o 8-10% vice nez v dobe recenze. Bohuzel jsem v recenzi nevidel cenu 955. Takze ten pomer muze byt ted uplne jinde a kdyz jsem si to pred mesicem pocital, tak taky byl uplne naopak ;). Jo a samo - nejde jen o CPU, ale o CPU+MB.
Spotreba - tam neni co resit. i5 je jasne lepsi nez 955.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vsechne hardware je ted drazsi o 10% vice. nezapomen, ze zdrazil dolar ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proto taky pisu ze jsem nenasel puvodni ceny 955, takze to jde tezko srovnat. Ale podle toho porovnani cena/vykon _u aplikaci, ktery me zajimaji_, mi to vyslo lepe pro AMD.
3/4 roku je dlouha doba na vzajemne vyladeni cen...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to mas pravdu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hněv tady předvádíte Vy, taháte do toho politiku, o které víte jenom to, co Vám zjevila ó-vševědoucí TV a v důsledku lžete. Intel má mimochodem monopol a dělá takové věci, které by žádné normální firmě neprošly. Takže pomoc AMD jakýmkoliv způsobem je víc než na místě. Já už jsem začal, kupuji jejich komponenty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja jsem totalitu jeste zazil. a to, ze komunisti zaslapavali do bahna kazdeho, kdo mel nad nimi intelektualne navrch, kvuli zavisti a "tridni spravedlnosti", je vec, za kterou si stojim. predpokladam, ze jste tedy jejich volic, nebo jste to nezazil

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Politika je svinstvo, to rikala uz ma babicka, ale nedivim se uzivateli "terrorist", ze reagoval na ten imbecilni prispevek o Severni Koreji.

Jinak z meho pohledu ma AMD nekolik trumfu:

1) ze de facto nemuze zkrachovat (coz dokazalo obdobi nedavnych let, kdy se firma potacela v miliardovych ztratach - zkuste si mit u nas u bernaku dluh par tisic) a projdou ji i takove obchody, ktere hranici s vyvozem strategickeho know-how z USA.

2) sam Intel je k AMD tak "vstricny", ze uz po leta pomer cena/vykon u jeho CPU je tak nevyhodny, az to boli

Takze z meho pohledu ma AMD jediny problem a to je po leta neschopny marketing.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD nemůže zkrachovat, kdyby se tak stalo tak by přestala platit licence kterou IBM udělila Intelu na vývoj a výrobu x86 procesorů ... pokud se dobře pamatuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono je to o inom

s tymi patentami resp. pristupom ktechnologiam. AMD nic take nepotrebuje

AMD ma s Intelom zmluvu od roku 1977 o vymeme patentov

predlzenie z roku 2001 mala skoncit koncom tohto roku,
http://news.cnet.com/2100-1040-257059.html

, platnu od zaciatku tohoto rku na 5 rokov
http://www.amd.com/us/press-releases/Pages/amd-press-release-2009nov12.aspx

Mimochodom ta zmluva je pre obe strany kriticka.
v roku 1978 vypisal intel tender na dodavatela CPU pre IBM PC apodmienkou bolo, aby vitaz zabezpecil druheho dodavatela.

Intel ma rozne patenty na instrukcnu sadu, AMD na matematicky koprocesor a jeho umiestnenie do jadra procesorou (tzv. FPU). Takze, ak sa AMD a Intel nedohodnu, nebude sa moct predvat x86 CPU nikde na svete.

Je to duopol (oligopol z dvoch).
To ma povod este v roku 1968, ked Sherman Fairchild zmenil vedenie Fairchild semiconductor, cim si postyval partnera Robert-a Noyce-a a jeho milacikov
Gordon-a Moore-a a nady Grove-a, ktori zalozili 17.7.1969 Intel

Dalsia skupina odisla tiez z Fairchildu a podprosili sefa odbytu u Fairchild-u Jerry Sandersa, aby isiel s nimi. Ten povedal, ze ano, ak bude prezidentom firmy. Odpovedali mu, ze bude prezidentom , ked da dost penazi. dost penazi si Sanders pozical od Noyce-a.

Intel aj dnes vlastni asi 5% AMD

Cize tieto firmy su prepojene velmi vyrazne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno ja jsem hlavne zvedavej na to odstraneni kripleni v kompilatoru Intel. Jestli to splni, tak by se mohly zacit dit zajimavy veci ohledne vykonnosti programu na AMD cpus..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Our analysis shows that SiSoftware uses an Intel compiler to form the execution code for its benchmarks."

"One of the candidate for this kind of mishievious behaviour is PCMARK. I don't really know what it represent, just that I don't get it why a P4EE at 3200MHz will be a better CPU than A64 at 2840MHz. Will anybody in it's right senses and have some clue about CPU chooses a P4EE at 3200MHZ over an Athlon 64 at 2840MHz. That's why I mention that PCMARK05 is a bogus benchmark"

Najednou budou ve většině benchmarků dominovat Phenomy :)))).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vam tak trochu unika perspektiva, ne? hmm, kolik asi tak software ve svete pouziva intel compiler? 0.05%? zbytek pouziva co treba - compiler od microsoftu (placnu treba 80%), compiler od borlandu, atd. atd.????

taky mi nedochazi, jak jste z "Intel rovněž slíbil, že kód vzešlý z jeho kompilátorů už na neintelích procesorech nebude nijak bržděn" prisli na to, ze je u cpu amd umele zpomalovan. nenapadlo vas treba to, ze ve svem kompilatoru se intel zabyva maximalni optimalizaci jen pro svuj hardware a u adm to na hardwarove urovni moc neresi? proc by mel intel za sve penize pracovat na maximalni optimalizaci kodu pro cizi vyrobek, to fakt nechapu. jediny duvod je, aby mu to pomohlo dosahnout mimosoudniho vyrovnani. nebo si vazne myslite, ze tam budou pokazde davat nejakou umelou brzdu? naivita

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže tady jde o debilní syntetický benchmarky na kterých si honí ego chudáci jako ty.

Intelovský kompilátor by samozřejmě neměl nijak zvýhodňovat nebo pomáhat procesorům AMD. Problém je v tom, že kompilátor aktivně hází klacky pod nohy AMD procesorů, což už je nad rámec pochopitelného "nebude pomáhat a bude jen pasivně přihlížet jak to běží na AMD".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a na to si prisel jak, z noname blogu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že provokatér zůstane provokatérem. Odpověď na tvoji otázku je v diskuzi(agner) + soudní tahanice s Intelem. Kdyby kompilátor Intelu nebyl vůči AMD ofenzivní a byl jen neutrální/pasivní, tak to řešit soud nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a sisoft sandra neni benchmark nastroj. je to program, ktery ti ma rict, jestli neni s tvym pocitacem nekde neco spatne. zmeri tvyj pocitac a porovna s tim, co na stejnem (nebo podobnem) hardware namerili v jejich labu. pokud se to lisi, mas problem. jeho cil urcite neni strovnavat jednotlive platformy a hardware. staci si jen vzit jak tezce je mimo v OpenCL a DirectCompute testech pro graficke karty

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednotlivé složky SiSoft Sandra se běžně používají k poměřování kvalit procesorů. Je jich dost, takže je kvůli provokatérovi jako seš ty, nehodlám vypisovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to, ze je nekdo tak pouziva, jeste neznamena, ze se tak pouzivat maji a ze jsou k tomu urcene. na zadnem z velkym hardware review webu jsem sisoft sandru v testech tedy vazne nevidel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekni mi o někom, kdo by měl rád zaslepenou inteláckou ovci jenž se ohání kolem sebe vším možným a jakmile jdou proti němu nezvratitelné argumenty tak kolem sebe jen kope a pokřikuje :-) Ať si ovečka v koutku vesele plácá ručičkama nad čtyřjádrem za 5 tisíc, my, chytřejší, si budeme užívat šestijádra a kvalitní integrovanou AMD Radeon (jenž se dají docela solidně přetaktovat, např. HD3100 z původních 350MHz na 650MHz, ale to mu asi už nic neříká :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty rikej neco o argumentech. za celou dobu co tenhle web ctu, jsem te nevidel napsal jediny podlozeny

navic, to tvoje sestijadro, ktere si chces tak uzivat, stoji uplne stejne, jako moje vykonnejsi a uspornejsi ctyrjadro LOL

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.... Brunt! FCA :-)))) ( Ferengi Commerce Authority)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.