Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel slibuje vydání 4 procesorových generací pro PC do konce příštího roku

Aj AMD mala v poslednom case maly bordelicek, ako chybne info o L3 cache na stranke ci prezentaciach, vydanie/nevydanie Ryzen 7000 X3D na Valentina ci +/- tyzden inokedy, ale to su v porovnani s Intelom-dementelom drobnosti.

Intel dementel si s kazdeho, kto ma mozgovu kapacitu aspon na urovni simpanza, robi uplnu pr..el. Toto neni ani vtipne, ani na zaplakanie, toto je uz urazajuce, ze niekto v Inteli ocakava, ze nejaky simpanz tomu ma verit.

V Inteli prava marketingova ruka absoluuuutne netusi co robi lava marketingova ruka, co Intel vlastne ide/nejde vyrabat/vydat v najblizsich dlhych rokoch dopredu (pretoze ziadne 4 generacia CPU tu za 3 polroky nebudu) a vysledkom je totalny bordel, ktoremu mame akoze verit.

Ani ten simpanz neveril nastriekanym grafitom spred dekady ze 10 nm v 2015, 7 nm v 2017, 5 nm v 2019 a dnes sme mali byt podla toho na 3 ci 2 nm, 20A ci 18A ci jak to nazyvaju ...

V mojioch ociach marketing Intelu neni nic ine ako parta k0**t0v.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Intel "bitch inside".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel najal šimpanze na výzkum a vývoj proto tyhle prohlášení :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel se ve slibování nemožného vyšplhal na mistrovskou úroveň. Sranda je, že možná nebude mít čím platit vývoj - který mu stejně nefunguje snad v jediné oblasti podnikání.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Intel už nevyvíja ani nevyrába, on už len sľubuje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Slibem nezarmoutíš

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Agenda politiků...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takhle to vypadá, když se Inda zeptáš, jestli to zvládne: "Yes ser!!" a pak se zeptá kolegy, jestli pochopil, co po nich vlastně chtěj :) Viděl jsem to v Indii na vlastní oči.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem to viděl i u nás

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hm, takže znovu. Pokud je tohle vše pravda (a například nejde o různé informace různých kravaťáků z různých časových období, ale zahrnují opravu v čase stejné oznámení), pak nelze než konstatovat, že no-Xova slova ... "což je skutečně megahustě krutopřísné" ... jsou opět mimo mísu. Správně by to mělo znít: "což je skutečně ultra-mega-turbobrutálně übergigakrutopřísné". Jdu koupit akcie Intelu, protože s touhle rychlostí mu to zpětné zrcátko odpadne během třesku při dosažení nadzvukové rychlosti.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

A to je přesně to, co má ta zpráva za účel :-)
I když mám pocit, že to tentokrát přehnali. Už i investorům začne docházet, že vydávat produkty, které si budou navzájem buď konkurovat nebo nebudou na trhu tak dlouho, aby se zaplatily, není úplně dobrá zpráva. Samozřejmě, pokud k tomu dojde.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

socka a kupuje akcie intelu? Nekéc.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozumne kupovat lacny spotrebak ako socka a investovat sa nevylucuje. Sam mam mobil za 30e, lebo uplne naplna moje potreby a pritom vela pasivne investujem. No investovat teraz do Intelu by bolo prilis velke dobrodruzstvo pre kazdu rozumnu (neminajucu) socku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som kúpu podielu v spoločnosti Intel (minimálne do 31.1.2023, 23:00CET, kedy má AMD tlačovú konferenciu k výsledkom za Q4 a celý rok 2022, ktoré zverejní menej ako 1 hodinu pred "tlačovkou") prirovnal k tým, či tipovali víťazstvo Andreja B. v prezidentských voľbách v ČR v stávkových kanceláriách :

30. jan 2023 o 18:32

Tisíce Čechov si prišli po Babišovej výzve na jeho výhru staviť. Peniaze pýtajú späť
Fortuna po Babišovom príspevku zaznamenala rekordný počet nových registrácií.
Mnohí voliči však Babišovu radu vypočuli a na svojho kandidáta stavili v prepočte aj tisícky eur. O peniaze prišli a na internete sa už objavili výzvy, aby stávkové kancelárie nevýherné tikety stornovali, prípadne aby Babiš prehraté peniaze svojim voličom vrátil.

Už v sobotu, krátko po vyhlásení výsledkov, rozčarovaní voliči pod Babišovým príspevkom vyjadrovali svoju frustráciu. Viacerí písali, že teraz nemajú na jedlo či na plienky pre deti. Jedna používateľka napísala, že v stávkovej kancelárii minula našetrené peniaze na dovolenku. Tak ako viacerí iní žiadala, aby jej peniaze vrátil.
https://svet.sme.sk/c/23123367/tisice-cechov-si-prisli-po-babisovej-vyzv...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano.
I takoví jedinci mají volební právo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To by ešte nebolo to najčudesnejšie

Ale ak istý pán povie, že ich o peniaze obrala "Pražská kaviareň", lebo mi zabránila vyhrať, to jej budú veriť a budú obviňovať vládne strany.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou jako riziková investice to nemusí být špatný. Po zveřejnění špatných výsledků a slibování modrého z nebe můžou být akcie hodně dole. Tím nechci říct že všechno co slibují splní, ale zase že by nic novýho nevydali se mi nezdá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po 1.Q 23 spadnou mnohem níž, ještě počkejte.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechtel bys k tomu pribrat i Karlstejn? Prodam levne ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba šedým spadnul nový typ stroje, ze kterého to reverzním inženýrstvím v intelu dokázali okopírovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli rozjedou 4nm proces v tomto pololetí a když v listopadu na trh dovalí mobilní MeteorLake, tak můžou bouchnout šampáňo. A v lednu 2024 přijde vystřízlivění, až si uvědomí, co všechno pro ten rok slíbili - a nesplní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tím vystřízlivěním jste vedle - na nesplnitelné sliby jsou zvyklí už léta.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja sa najprv spytam a potom pojdem citat clanok: komu to je naco dobre?

Komu tim prospejete?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jako když si vezmeme reálnou časovou osu v desktopu tak
v roce 2011 oznámili plán na 14 nm pro rok 2014
v roce 2015 vydali 1. 14nm procesor broadwell, full desktop scope byl až skylake v Q3 2015
v roce 2016 měli vydat 10nm canon lake
v roce 2021/2022 reálně vydali 10nm alder lake, který splňuje definici desktopového procesoru s normální dostupností a novým nodem

a oni s touhle kadencí chtějí přejít za 2 roky na 3 - 3,5 nodu lepší proces, lol

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby jen to, ani zároveň chtějí rozchodit i všechny mezistupně. Tohleto všechno možná dají tak za deset až patnáct let, pokud ještě budou existovat. Ale ona je US vláda podrží a pár miliard jim naleje, co to pro ni je, zadlužuje se několika biliony ročně...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

problém je, že i US vláda brzo zjistí nebo zjistila, že jakýkoliv prachy, který do nich nalejou, ten moloch sežere, ale ani hnuj z toho nevyleze

maj slušně nakročeno dopadnout jako IBM ještě budou rádi, kdyby mohli ze sebe udělat dražší ARM nebo by je koupila nvidie
protože posledním slidem říkaj, že ani nevědí, že jsou už s potapěčskou výstrojí někde na dně žumpy a ne pokolena

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

*10nm Canon Lake (tehdy nazývaný Skymont) měli podle původního slibu z IDF 2013 vydat už 2015.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže procesory, jaký svět neviděl?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nedokazou pičusi udelat jednoduchou sitovku, posrali i to, jednoduchy malinky cip ktery ani v ve variante B3 nedosahne neprerusene komunikace, musite ho ponizit na 1Gbit/s a i tak se to sere co vas neskutecne nadchne, Realtek je predbehl ale oni sou dle svych slov stale TOP...

Ted bez pominuti:

Dnesni intel je cista banda kokotu, debilu a posranych indu, byt rukou drzici koule intel-u, zavru kompletne grafickej kram, dale poslu do píči lidi zodpovedne za nikdy nechcene atomy(rovnez je zadrhnu kompletne) a posrane sitovky a pak rozvazu zmluvu s indmi zcela, nasledne presunu cely vyvoj do USA alebo do zapadni Evropy, prikazu jim aby drzeli hubu nekolik let, zazmluvnim si 7 a 5nm proces u TSMC(predam zbytecne vlastni FAB-y alebo je pronajmu), na 7nm dam prikaz delat dnesni/aktualni Rocket Lake bez tech picovskych atomu, snizim jim spotrebu na max. 150W, na 5nm budu delat nastupce ale socket nezmenim, naopak opravim soucasny LGA 1700 kteremu dam pridomek B3, pujdu v roli cipletu jako AMD, budu drzet nadale hubu necht se vse utrese a pak uvedu novy procesor na nove generaci architektury a to vse vyrabene jiz na odladene verzi 5nm procesu TSMC(N5P), nejprv jenom 4(Core i1), 6(Core i3) a 8(Core i5) jaderne procesory, pak postupne pribude 12(Core i7) a 16 jaderny(Core i9) tak jak to udelala AMD s Ryzen-em 9 3900X a 3950X, postupne si opravim jmeno u lidi, jo a zavedu znova pravidelne IDF cili Intel Developer Forum, strategie Tock - Tick uplne postaci...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Za ten slovník máš + , skoro ako ja :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když nejsem technologicky konkurenceschopný, zkusím to kvantitou druhů produktů a sliby.

Otázka je, zda taková strategie Intelu nepřinese spíš víc škody, než užitku ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pročetl jsem si to ještě jednou, ale není mi úplně jasné, kterou architekturu použije pro desktop. Všechny, nebo Meteor Lake jen na mobilní procesory?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4 procesorové generace do 2 let??
Leda ve snu,
nebo za předpokladu že to bude refresh s přídavkem jader jinak bez změny v architektuře
XD xD
To by Intel už TEĎ musel mít na stole spustitelný vzorek (třeba jen s 1 jádrem) toho kousku z té "4.generace" plánované na konec r.2024, a spustitelný kousek ještě neznamená že to nabootuje do Woken,

Sice jsem cosi četl že už vyrábějí pokusně na 18A, ale víme jak to bylo s 10nm, že ???
Pokusná výroba může totiž taky znamenat jen ostřelování waferu EUV zářením pro ověření funkčnosti materiálu, výrobních postupů a zařízení,

Za mě, .....4 plnohodnotné generace nejdřív v r.2028,
nebo v 2026 když jim to bude CELÉ od základu vyrábět TSMC

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.