Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel tvrdí, že vývoj 10nm procesu nezrušil

Hned jsem to vedel, ze je to lez a ze plan s 10nm hotovym nejpozdeji do roku 2025 normalne bezi dal. :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Spíš se bojím, že někdo trochu mlží a že se to protáhne do prvního kvartálu 2026. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale svet im fandi, tie 4-jadrove (dnes uz 4-6-8-jadrove) cca 100W CPU/APU do sc. 115X ktorymi sa to tu malo hemzit uz v roku 2015, tak mozno tu budu o trosku skor, mozno uz v 2024.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ale Koduri je stastnej jak blecha, protoze diky tomu jeho z prstu vycucanou grafiku nikdo nesestroji a nezjisti, ze to ani nahodou nefunguje a on muze byt v klidu ohledne toho, ze by snad hrozil vyhazov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Připomínám autorovi, že dneska večer zveřejňuje AMD své finanční výsledky, zítra totéž udělá Intel. Tedy konečně budete mít možnost napsat dva články ne o spekulacích, ale o faktech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, tady na "deep in it" (hluboce v tom, tedy web pro ženy v pokročilé fázi těhotenství... nebo tak něco) spekulace a zejména kachny zbožňují. Tvoří pevné jádro jejich čtenosti. Fakta, zejména taková, která se nehodí do AMD fanboy krámu, příliš v kurzu nejsou :-p

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavne komentar jako tvuj, ten zrovna srsi inteligenci a nezaujatym pohledem, co? :))
Jinak k tem tvm kachnam..kdyz uz se o to opiras, mozna by jsi mohl navrhnout, o cem maji psat..ono totiz na jinych webech o tom pisi taky a dokonce i v predstihu nez tady...ale jak rikam, tvuj prispevek zrovna inteligenci neoplyva, takze asi jsi na svem maximu... ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

hmm..mozna hod komentar, co se z toho da treba vycist...
Intel bude urcite znovu ve vate, ale zarezy typu rozdeleni fabrik do 3 spolecnosti, vyhozeni CEO, zpozdeni 10nm, atd.. tak mluvi celkem jasnou reci, ze se interne toho odehrava vic, nez jde videt.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak vyhodím CEO = nemusím ho platit = ušetřím = jsem ve vatě :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A ti zbývající viceprezidenti převezmou jeho agendu, postupně se do sebe zamilují na pracovišti, rozpadnou se jim rodiny, vyhodím je taky a jsem ve vatě ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poridte si nejakou masticku na tu spalenou prdelku.

1) Toto je web nejenom o prekladu oficialnich zprav z par nejvetsich spolecnosti. Zde se daji najit zajimave analyzy a postrehy i ze zdroju, kam kolikrate clovek nechodi. Napriklad ja mam rad beyond3d, ale uz nechodim na ComputerBase.

2) Ty analyzy a postrehy jsou od lidi (a tim nemyslim jen no-X), kteri maji urcite zkusenosti a znalosti. To neznamena, ze jsou neomylni, nebo ze namaji obcas naklonenou realitu. To vse patri k tomu.

3) Financni vysledky jsou tezko ukazkou nejakeho posledniho vyvoje. Napriklad serverovy trh je velmi konzervativni a i tezkej pruvar te ci one strany se neprojevi, takze kdyz si prectu zpravu, ze Intel diky tomu, ze ma silnou pozici v serverech stale vydelava moc penez... to mi nic neda.

4) Kdyz uz jsme u tech vysledku, trzby AMD rust Y-Y 53%, Intel Y-Y 15%. Marze AMD take rostou (coz byla historicky jejich nejvetsi bolistka), zatimco u Intelu stagnujou a zlehounka klesaji. Intel stale monstr masina, ktera ma absolutni cisla 10x vetsi. Jenze je pekne videt i ty souvislosti. Napriklad CEO tvrdil, ze je to zacatek "prevratu", ten CEO ktery byl odejit (coz neni vetsinou dobre znameni).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máte naprostou pravdu. Tenhle web je pro vylízance vašeho ražení. Pravda vás nezajímá. Blije se tu jeden článek za druhým o nijak podložených drbech a když mají přinést seriózní článek na téma finančních výsledků, tak mlčí.
Vy jako správnej vylízanec začnete omlouvat AMD a hledat příčiny jejich výsledků, jako reakci na naprosto neutrální příspěvek o tom, že by zdejší web měl zveřejňovat články o pravdivých a ověřitelných věcech, a vůbec nepochopíte, že tu nikdo AMD neočerňuje. Jestli tu někdo někoho neustále očerňuje, tak je to kydání špíny na Intel. A nic proti tomu nemám. Když to bude kydání špíny, která je ověřitelná, tak ji klidně budu kydat s váma. Ale nemíním hejkat jako osel nad něčím, co nemůžu nijak ověřit.
Pokud máte problém pochopit, jak má vypadat neutrální a věcný článek, zkuste si přečíst ten dnešní na extrahardware. Autor se nenaváží do nikoho, když je článek o AMD nevyblije půl článku o Intelu, zkouší vysvětlit a trochu zanalyzovat data. Hledá pozitivní vysvětlení negativních čísel a kriticky se zamyslí nad tím pozitivním. Prostě je korektní. Ale toho se tady bohužel poslední dobou snažím dočkat marně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Z te reakce je jasne, ze masticku stale jeste hledate :-) Vylizanec jste tu vy. Psal jsem jasne, ze tenhle web neni jen o prekladu oficialnich zprav. Jenze ve vasi chore mysli verite, ze jen oficialni tiskova zprava je pravda, a ze se zabyvat se necim jinym je spatne.

A tedka k tem vysledkum. Nehledam zadnou omluvu pro AMD. Veci jsou naprosto jasne. Intel mel vzdy nad AMD prevahu vetsi firmy. Byly casy, kdy mu AMD zatapelo a atakovalo ho, ale tyhle momenty -zda se- prichazeji jednou za 10/20 let. S AMD64, tedka s Ryzenem.

Vas prispevek rozhodne neutralni nebyl. Navic jak jsem rikal, analyzy vyvoje se tady objevuji a nemusi se nutne cekat, na posledni oficialni zpravu. Indicie jsou uz davno zname, trendy take (napr. Krzanich jasne rekl, ze Intelu ujel vlak, napr. ze Intel nedokaze konkurovat cenove AMD, a ze nedokaze kvuli tovarnam a stavu vyrobniho procesu tolik, kolik by chtel). Bylo naprosto zrejme, ze to takhle budou reflektovat i oficialni zpravy.
Co se nevedelo jsou obsolutni cisla, a tam jak rikam veden Intel cca 10x. Coz pokud vas zajima, a je to jedine co vas zajima, tak muzete strcit hlavu mezi nohy a hlasite broukat.

A co se tyce EHW, tak jedna z veci, kvuli kterym uz neni relevantni je, ze se clovek nedozvi nic navic, nez je schopen dohledat za pul vteriny googlovani.
Rikate, ze nemate rad nepodlozene drby, ale v clanku, na ktery upozornujete (hadam, ze je to ten o 10nm Cannon Lake) je jasne dano, ze je to anon z Redditu (vite vubec co to je?).
Navic veskere ty informace tu uz davno byly. Tedy ze nejde o masovou vyrobu 10nm, ze je to jen okrajovy produkt, ze testy jsou k nicemu, pac se testuje zpusobem ktery nic nevypravi o architekture, nebo vykonu na takt, atp. Ten clanek je uplne o nicem. Zrovna tak tam mohli dat male PR sdeleni, ze se objevil na cinskem trhu notas s Core i3-8121U.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hádáte naprosto špatně. Psal jsem o článku o finančních výsledcích AMD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A fšecí novináři to vopsali a neověřili si nezávisle... To je "profesionální" novinařina tedy... Profesionál (novinář, nebo řidič kamionu) = jen že za to bere prachy :-( a už dávno to není synonimum toho, že to dobře umí :-( Profesionální novinář by šel za "kovářem" (majitelem, šéfem, nebo ofic. mluvčím firmy) a zeptal se ho přímo!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl, že profesionál znamená prostě ten, který danou činnost provozuje jako svou profesi (zaměstnání). Tedy to není laik/dobrovolník/amatér. Při vzniku nových činností se vytváří nová pracovní místa a je přirozené, aby je obsadili ti nejlepší průkopníci, kteří tomu věnují nejvíc času, jsou nejschopnější apod. Činnost se stane jejich zaměstnáním a pak nějakou dobu platí, že profesionál=nejlepší. Pak ale zaměstnání začnou provozovat i další, často méně kvalitní, ale laťka očekávání zůstane stejně vysoko. Z toho zklamání nad "dnešní neprofesionální úrovní xy". Neztotožňoval bych proto profesionála s kvalitou a obdobně amatéra s nekvalitou. To prostě platí jen ve speciálních případech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Intelu se teď asi hodně lidí modlí, aby jim to akcionáři sežrali. Možná by se vyplatilo sledovat co na to Vatikán, protože tolik pobožných lidí pod jednou střechou asi jen tak nenajdou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.