Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel u 5GHz dema neopomněl přiznat jen 1770W chladič, ale též přetaktování

Ta předváděčka s F1 je boží, spustí VLC, to se na pár vteřin dokonce zasekne, pak náhodně kroutí volantem, volant pustí a odejde pryč. A formule se dál řídí sama, je to magie?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak to demo odpovida presne tomu, za co stoji grafiky Intelu pro hrani...
Jinak demo na urovni zakladni skoly..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, intel neni zvykly na to byt druhy a jeste k tomu, kdyz nema ani nic v ruce. Tak aspon, ze soudruzi z Intelu umin udelat aspon dobre show, kdyz AMD preci neni konkurence :))
Show to bylo dobre, fopa jeste vetsi :))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Boze, to je zas clanek. Doufam, ze se tu vyroji spousta prekvapenych komentu, jak to, ze se to u Intelu nepovedlo a samozrejme patricne zdeseni.

Vazne si nekdo s IQ vetsim nez opice muze myslet, ze Intel jen tak mirnix tyrnix vytahne z klobouku naslapanej procesor, kdyz evidentne nema v ruce vubec nic a Coffee Lake a Kaby Lake jsou jen optimalizovane Skylake v posledni rade s pridanymi jadry?
To mate jako s tim (ne)slavnym Core i7-8086K, u ktereho se nakonec ukazalo, ze 5GHz umi jen jedno jadro a jinak je to typicke Core i7-8700K.

Opravdu myslete, tezko Intel ze dne na den ukaze neco, kde razantne posune vykon a kdyz, tak v nove produktove rade a ne v padesatem refreshi Skylaku.

Nehlede teda na to, ze ten kdo potrebuje HEDT procesor, tak si klidne muze dovolit i 1700W zdroj a akvarijni chlazeni.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jenze na to 'akvarijni chlazeni' potrebujes mit doma minimalne jezirko :))
Tohle opravdu neni HEDT platforma pro nadsence.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Cela HEDT platforma je nesmysl. K cemu to jako nadsenec potrebuje? Ze jsem nadsenec do pocitacu, tak si fakt nepujdu koupit Skylake-X nebo cokoli na ten zpusob, protoze mi to je k nicemu, nevyuziju to ani ve hrach. U Intelu je HEDT proate oblbovak, kterej je nadsencovi naprosto na hovno, ze to tak musim napsat. Ty HEDT Intel proacky aji smysl jen tehdy, pokud je umim vyuzit a to bude na hodne profi spesl aplikace, ktere doma nikdo neprovozuje.

Malinko jina byla situace u AMD, kde TRipper mel i IPC vyssi nez RyZen, ale momentalne s RyZenem 2 ani to neplati, takze i u AMD je pro nadsence TRipper k nicemu, pokud to neumi vyuzit a to v doma bezne pouzivanych aplikacich nikdo vyuzit neumi.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Redmari, tady se "nadsencem" mysli ne jen opravdovy nadsenci (pokud nejakci jsou..) ale treba lidi, co to maji jako zivobyti, mensi firmy a podobne. Pro ty, muze mit takove reseni smysl. Pro Tebe nebo mne samozrejme ne.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi, Redmarxi. "...a to v doma bezne pouzivanych aplikacich nikdo vyuzit neumi."
bod 1. - "doma v běžně používaných" - tys byl u mě doma? Nebo u Franty? Nebo jsi chtěl spíš napsat "...v u mě doma běžně používaných..."
bod 2. - "...nikdo využít neumí." - Jak to víš? Nebo se držíš pořekadla "Podle sebe soudím tebe." ?
Redmarxi uvědomuješ si že nejsi středobodem vesmíru?
Navazuji na svoje starší hodnocení tvé osoby. Ty nejen že nepamatuješ dál, jak za vykonání ranní potřeby. Ty navíc nevidíš dál, jak za vlastní vchodový dveře.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Skoda, ze jen tak placas a ani trochu jsi nekonkretizoval jako treba franzzz, ktery doma programuje rozsahly projekt se spoustou paralelnich testu. Ovsem kolik lidi tohle dela a hlavne kolik lidi tohle dela doma na domacim PC, ze?

Myslim, ze kazdy svepravny jedinec pochopil, jak to bylo mysleno a ze franzzz neni zrovna bezny domaci uzivatel.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Marxi, jak jde vytěžit procesor a jak to často dělám jsem tu popisoval pro tvoje "speciální" požadavky už mnohokrát. Tim ale rovnou odkážu na to, co jsem na tobě vypozoroval a to, že si pamatuješ prostě úplný kulový (jestli tendenčně, nebo je to způsobenu nějakou chorobou jsem tu už taky jednou zmínil). Mě už ale nebaví ti to psát pořát dokolečka jako naprostýmu

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

> pokud je umim vyuzit a to bude na hodne profi spesl aplikace, ktere doma nikdo neprovozuje.

Az tak "hodne profi spesl" neni potreba, staci ze je nekdo programator a pracuje z domu. Ted nemluvim o bastleni PHP... ale nemusi jit ani o multithreaded program, staci ze pracujete na projektu ktery ma spoustu testu ktere lze pustit paralelne, a na 16+ jadru bude vase produktivita nekde uplne jinde nez 2/4jadru. A pokud nahodou delate na MT softwaru, tak prijemny bonus je, ze synchronizacni chyba co se na 2-4 jadru projevi za hodiny, vam s 16+ jadrem vybouchne do xichtu v prubehu sekund / minut :) dokud je HEDT levnejsi nez Xeon, tak si to zakazniky najde.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

> Nehlede teda na to, ze ten kdo potrebuje HEDT procesor, tak si klidne muze dovolit i 1700W zdroj a akvarijni chlazeni.

Jo, ma to jen par drobnych vad na krase... 1) hlucnost, 2) kolik prostoru to zabere, 3) spotrebu energie. "Muze si dovolit" neni totez co "ma to smysl". Daleko vetsi smysl uz by pak mel 2-procesorovy system se dvema 28j Xeony, MT vykon by to melo +- stejny, akorat spotrebu tak ctvrtinovou a uchladit to jde vzduchem...

> Doufam, ze se tu vyroji spousta prekvapenych komentu, jak to, ze se to u Intelu nepovedlo a samozrejme patricne zdeseni.

Rekl bych ze to bylo pri druhem clanku, tohle je uz treti clanek na dane tema (pocitam-li prvni = puvodni zprava o 5ghz cpu intelu).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. Pokud intel nejak zazracne neslevni ten OC Xeon preznaceny jako budouci i9, tak je daleko rozumnejsi poridit dvou xeonovy server.
Nehlede na to, ze vzhledem k a atypicnosti chlazeni se to nehodi moc ani do beznych serveroven. Tam se stejne chladi vzduchem a na zbytek je klimka v mistnosti. Bez serverovny se to neda provozovat vubec a HEDT platforma neni o tom, ze to ma duplikovat server.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

souhlas, o tom mluvim, ze to proste domu neni vubec urceny. a jasne je otazka, co se vyplati, klidne se muze ukazat, ze dvou Xeonovy reseni bude lepsi volbou.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

velmi vela intel-idiotov si vazne myslelo ze pre intel-dementel zakony fyziky neplatia
velmi vela intel-idiotov si vazne myslelo ze intel skutocne 28 jadier x86 nehalem-based cpu na 5 ghz uvedie za 1-2 kvartaly

ano intel moze uviest 28 jadier na 5 ghz, ale za 7 rokov pri 7nm++ procese s nejakym 128 jadrovym 256 vlaknovym cpu pri post-nehalem architekture (ktora tu uz za 5 rokov hadam bude)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale tu vôbec nejde o to, čo si ľudia myslia alebo nie. Ten článok mohol prečítať niekto, kto sa CPU a IT obecne venuje okrajovo, a aby úplne nevyšiel z obrazu, tak občas zájde na IT web, a problematiku a výkon CPU rieši hlbšie možno raz za 3 až 5 rokov, keď si kupuje nový počítač alebo NTB. Tu ide hlavne o to, aký dojem sa snažil Intel touto prezentáciou vzbudiť, a to nie úplne čistými marketingovými praktikami. Môžem kľudne napísať, že klamali.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

---------------------- ---------------------- ---------------------- ----------------------
https://www.youtube.com/watch?v=ozcEel1rNKM
---------------------- ---------------------- ---------------------- ----------------------

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

2 min vkuse som sa nesmial ani nepamatam :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tiez som sa rehnil ako hovado :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten se povedl :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Něco vám řeknu, tenhle produkt dostaneme na trh ve čtvrtém kvartálu letošního roku a vy si jej budete mít možnost pořídit."

Ostáva len veriť, že k tomu procáku bude pribalený aj ten fešácky super chladič :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

..a jeste mensi elektricky agregat ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemci pry ted neco vyrazuji, Intel by to mohl zuzitkovat, k tem novym procakum se to hodi :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Voci tomu citatu "...tenhle produkt dostaneme na trh..." by mohol Intel namietnut, ze je vytrhnuty z kontextu. Naspat by sa ale dalo namietnut, ze kontext si nechali pre seba :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.