Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel uvádí nejrychlejší Pentium 4

Pentium 4 HT logo staré

Alespoň co se frekvence týče. Na víc než 3,8 GHz Intel nějaký čas nepůjde (očekává se minimálně celý příští rok). Takto rychlý model nese v současné době označení 570J, přičemž variantu bez „J“ nečekejte (na 4 GHz jde prý přetaktovat bez větších potíží). Vychází z jádra Prescott se steppingem E-0, tedy zahrnuje technologii XD, 1 MB L2 cache a rychlost sběrnice 800 MHz. Dále podporuje stav C1E pro snížení frekvence a napětí při nevyužití procesoru (způsobí nižší spotřebu a zmenšení hluku snížením otáček větráku) a TM2 (Thermal Monitoring 2). Bližší podrobnosti nejsou známy, jelikož oficiální tisková zpráva se na webu Intelu v době psaní této informace nevyskytovala.


Zaváděcí cena je 637 dolarů (cca. 15 600 Kč), pochopitelně pro velkoobchody při odběru 1 000 kusů. Příští rok přibude Prescottu další megabajt L2 cache a to už se bude jednat o procesory 630 až 670 (3 GHz až 3,8 GHz), přičemž poslední z nich se objeví o něco později za ostatními.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Intel uvádí nejrychlejší Pentium 4

Žádné komentáře.