Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel uvedl 65nm Xeony DP

prga

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Maximalní rychlost sběrnice je 1333 a proto v tom budou fungova i Woodcresty (51xx), teda alespoň tak jsem to pochopil ze stránek intelu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude i Makepeacová ??

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslim, ze je to 1333Mhz a s tou absenci PCI-Express jste si jisti ? Viz. http://www.supermicro.com/products/motherboard/Xeon1333/5000V/X7DVL-E.cfm

nevsim jsem si zadneho pripadne chipu, ktery by PCIe pridal.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Zajímavé je, že dle materiálů na webu je Enhanced Intel Speedstep Technology podporována všemi modely až na 5060 a 5063, které běží na 3,2 GHz" na toto existuje jednoducha odpoved tieto CPU maju nasobic 12 a to je minimum ktore dokaze Enhanced Intel Speedstep pouzit, to znamena, ze v pripade tychto CPU by nebolo kam klesnut s nasobicom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ASD: Já se divil v souvislosti s tím, že ty pomalejší ho mají, ale později mi došlo, že ty vlastně mají pomalejší sběrnici, takže mají vyšší násobič...

Invin, Lussac: S tou sběrnicí je to těžký. Přímo Intel má v poznámkách napsáno, že 1333MHz bude podporována v příštím čtvrtletí. To si člověk může vyložit dvěma způsoby: současné čipsety to podporují, jen nejsou procesory, nebo současná revize čipsetů to nepodporuje a příští čtvrtletí bude společně s procesory i nová revize čipsetů. Já jsem se rozhodl raději psát pouze 1066MHz, protože tak to mají přímo v PDFkových specifikacích.

Invin: PCIe je i z jižního můstku a tyhle informace jsou opravdu přímo ze specifikací z PDF, které má u sebe Intel...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2Petr:
Ohledně té sběrnice vycházím kromě datasheetu od chipsetu, taky z datasheetu od desky S5000PAL a tam je to jasně napsané, že už i tato revize vše podporuje a jediné co není dostupné jsou zatím procesory.  http://developer.intel.com/support/motherboards/server/s5000pal/sb/CS-02... to v celém dokumentu, ale nejpřehlednější to je na stránkách 24, 25 a 26.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.