Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel uvedl své dosud nejrychlejší SSD: Intel SSD 520

"Intel SSD, stejně jako SSD s řadičem SandForce, rozlišují mezi komprimovatelnými a nekomprimovatelnými daty."
On tam totiž Sandforce je. Jinak recenze viz anandtech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chvalim Intel za to, ze udava aj rychlost pri nekomprimovatelnych datach. Toto povazujem sa serizony pristup a je to podstatnejsi udaj ako maximalne rychlosti, ktore dosiahnem len v benchmarku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tímto měl Intel přijít před půl rokem když jsem kupoval Kingston HyperX.
- Bohužel je to skutečně SandForce SF-2281, takže výkon bude téměř stejný. Intel píše pouze "méně BSOD" :-)
- Vzhledem k tomu, že Kingston HyperX stojí dnes 9 736kč, nedokážu si představit Intel za 12 000kč.
- Nechápu jak stejné věci můžou stát jiné peníze. A proč se stále prodávají staré a pomaleší modely. SSD jsou past na neznalého kupujícího :-(

Od Intelu jsem očekával vlastní řadič, s podporou SATA3. Což se vůbec nestalo ani s Intel SSD 510, který měl Marvell.
- Závěr je jasný... Buď je Intel neschopný udělat vlastní ekvivalentně rychlý řadič. Nebo je SandForce tak dobrej, že na něj konkurence nemá - což je i smutný. Protože kde neni konkurence, neni pokrok.

Opět se mi potvrzuje pravidlo, že mladý prodejce mainstreamu válcuje zavedené technologické giganty.
- SandForce byl ze začátku řadič pro pomalejší SSD, pro domácí uživatele. Intel špička od začátku. Jenže SandForce prodal víc řadičů a prošel vývojem několika generací řadičů. Intel má pouze jeden u kterého ladí firmware. A nyní se strana obrátila.
- Obdobnou situaci pozuruji i u firem LG a Panasonic. LG byl ze začátku prodejce levných TV s nižší kvalitou, ale prodával jich hromady. Prošel vývojem několika generací a nyní mezi prvníma chystá OLED, přičemž Panasonic stagnuje s plazmou a utápí se ve ztrátě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jedinou, ale podstatnou výhodou Intelu je validace a testování produktu - doporučuju přečíst recenzi na Anandtechu.
Intel vydal SSD s tímto řadičem pozdě proto, že téměř rok se ladil a testoval firmware, aby vychytal chyby. Toto SSD míří spíše na firemní trh, případně do serverů, vyšší cena je za kvalitu a stabilitu. Nikdo vás nenutí si to kupovat :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim.. vsechny disky se SF-2281 jsou podobne jak vejce vejci.. a pokud mi SandForce nelhal, firmware pro jejich radic dodavaji jedine oni a neexistuje moznost zakaznicke zmeny, takze vykonnostne budou vsechny SSD spis stejne, nez ruzne. Co lze volit, je sync/async nand flash.. a podle toho se pak odvyji vykon (pri OCZ jsou sync pameti v rade VERTEX, async v levnejsich SOLID a AGILITY).

Rychlosti zapisu nekomprimovatelnych dat se daji zjistit na pozadani, kazdy vyrobce techto sandforce driven ssd me to sdelil (v rozsahu 270-290 MB/s pro idealni konfiguraci - vetsinou to je druha nejvetsi kapacita, nejvetsi musi multiplexovat cipy z druhe desky a proto byva pomalejsi).

Bohuzel ale nic neni dokonale a SSD maji u me neduveru... pote co nam po 5 mesicich odesel prvni kus a ani OCZ ani SandForce neni ochoten sdelit detaily ukladacich algoritmu, abych si obnovil data.. jeden se vymlouva na druheho :(

Osobne tedy cekam spis na blbe uloziste, bez wear levelingu, ktere bude po hw strance nesifrovane a bude zcela plnit prikazy systemu, ktery nad timto ulozistem pouzije nejakou otevrenou sw vrstvu (filesystem schopny prace s nand flash)..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle fotek na StorageReview to vypada, ze nema ani kondenzátory pro ochranu proti výpadku proudu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, no ja nevim http://www.czc.cz/ocz-revodrive-3-240gb/94015/produkt?utm_source=heureka...
Nechapu proc vubec tyhle SSD vyrabeji, SATA SSD je v dnesni dobe tak maximalne do notebooku ..... skoda, ze PCIe je jako safranu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty toho nechapes zjevne podstatne vic ... jako trebas ze nekdo chce mit moznost menit disk za chodu, ze vsechny storage systemy pouzivaji sas/sata ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Domaci uzivatelia si lahsie vymenia existujuci disk za "podobnu krabicku" a pripoja to na to iste miesto. Firmy tiez zatial robia prve nasadenia kde vyberu SATA/SAS disky s platnami a nahradia ich SSD. Nemusia riesit low level veci kedze toto riesenie je kompatibilne s tym co uz maju. Az budu nasadzovat riesenia s OS a filesystemom ktory dokaze pracovat s holymi NAND chipmi v PCIe tak aj takych kariet pribudne, rychlost bude neporovnatelna s existujucimi radicmi a nieco ukvapne aj pre domacich uzivatelov.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono ta PCIe karta neni nic jineho nez PCIE-to-SATA "raid" (casto resen jen jako sw-raid) a pak na tech sata portech visi treba sandforce radic.. a na nem ty cipy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.