Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel v Indii zakládá vývojové centrum s 1500 zaměstnanci

Když vidím, jak dopadá Microsoft po převzetí Indy, tak jo, Intele, zkus to taky, ať má AMD slabší konkurenci...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

První co mě po přečtení titulku napadlo: Intel končí. :D

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tím se znovu potvrzuje to co pan Crha guru IT říkal, že Koduri je bankrotář. Natahá si do intelu další kamarády čmoudy a bude sát dokud to půjde. Četl jsem totiž knihu "D-fens: Zmrdi, Vohnouti a my" a Koduri je ukázkovej manažer zmrd, který zazmrdovává firmu aby nemusel nic dělat, měl prachy a nulovou odpovědnost. (omlouvám se redakci, ale ta kniha se takto opravdu jmenuje a tyto pojmy zavádí. Navíc Zeman taky říkel slovo zmrd, takže je pro mě volně použitelné).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vite pane Crho, za tohlew mate ode mne plus.

Delam uz nekolik let v nadnarodni firme, a musime bohuzel pracovat s Indy vyvojari a testery SW. Kdo nezazil, neuveri.....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bez vedomosti sa lahko trepu taketo picoviny. Hitech elektronicky priemysel a software ma najvacsi podiel medzi zamedtnancami indov. Ci sa vam to paci, alebo nie, je to tak.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V oblasti IT pro enterprise se pohybuji už pořádně dlouho a musím říct, že opravdu neznám snad ani jeden případ, kdy by přesun části aktivit do Indie přinesl jednoznačné klady (a je celkem jedno, zda šlo o vývoj, nebo "jen" podporu).
V nejlepším případě nebyl propad kvality příliš velký a s ohledem na nižší náklady se to vyplatilo alespoň ekonomicky. Najde se ale pěkných pár případů, kdy byl výsledkem opravdu prokazatelný pokles spokojenosti zákazníků a ve výsledku často i ekonomické ztráty.

Důvody by asi byly na hoodně dlouhý rozbor, ale hodně velkou roli tam hraje delší historie a z ní plynoucí mentalita...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vedomosti bohuzial su a osobne skusenosti z viacerych firiem majucich oddelenia v Indii na geograficky znacne odlisnych miestach sa zhoduju so skusenostami inych ludi z inych firiem.

Ind vsetko vie, vsetko slubi, nic nie je problem, projekt napreduje normalne, nie je ziaden problem. 3 dni pred deadlinom sa zrazu objavi problem a podari sa odovzdat iba cast vystupov. 80% roboty nie je urobenej vobec a zvysnych 20% je urobenych zle.

Vysledok je ten, ze nasi indicki testeri tento tyzden v nasom softe sice neotestovali to, co im na testovanie bolo dane, ale zato dokazali uspesne otestovat funkciu, ktoru vobec nemame implementovanu s "all green" vysledkom. A za to im patri pochvala. Moj mladsi kolega ktory este nema skusenost s modus operandi indickeho IT pracovnika sa naivne spytal, ze ci za to vobec dostanu zaplatene.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@thr a ventyl, robim uz pre druhe nadnarodne hitech corpo v cpu/soc r&d a v oboch je velmi velky podiel indov a obe maju kriticky dolezite tech centra aj v indii, momentalne som v CA a vacsina ludi tu su indi. Nemajte predsudky, s tymi co prichadzam do kontaktu mozeme akurat tak tisko zavidet a rozmyslat o tom preco je taky vysoky podiel indov a cz/sk nikto (aspon mimo cz sk pobocoek) teda slovaka som nestretol ziadneho, par polakov a jedneho cecha kontraktora. Myslim ze by sme nemali frflat na indov ale zamysliet sa nad tym co robia lepsie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" Myslim ze by sme nemali frflat na indov ale zamysliet sa nad tym co robia lepsie.".. koukam ze jste na to kapnul :D Takovy detail, ze hodina indicky placeneho cloveka stoji zlonek toho, co na zapad od nas a stale mene nez u nas..to Vam z te Vasi logiky nejak vypadlo.
Neni to o nicem jinem nez o penezich. Kdyby pinguini umeli programovat a brat telefony, tak jsou call centra a ousourcingy v Antarktide a ne v Indii. To je cely

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Verte tomu ze cena ludi je iba cast nakladov a pre firmu s obratom niekolko miliard usd je dostatok talentovanych a inteligentnych ludi schopnych robit komplexnu robotu viac dolezity ako len vyplaty. Btw ak si myslite ze nejaky intelacky inzinier robi v indii za "500 kopejok" tak ste na tazkom omyle.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podivejte mne to nemusite vysvetlovat a na pohadky davno neverim. V Indii jsem byl se druzit v ramci chystaneho outsourcingu. Delal jsem na i na projektech, ktere byli od Indie outsourcovane. Znam majitele firem, kteri si v Indii nechavaji outsorcovat. To ze nejde outsorcovat uplne vse a ze potrebuji mit i nekoho treba na miste, atd. na to uz chytre dolarove hlavy prisli.
Tak Vam to zopakuji jeste jednou, je to o penezich a zase o penezich, a zbytek jsou pohadky, ktere muzete vykladat na manazerskych meetincich..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale ja sa nehadam ze to neni o peniazoch, len poukazujem na fakt ze ten intel to otvara v indii aj koli uz velkemu zazemiu indov co zamestnava a aj ak by chcel otvorit technologicke centrum v CR, tak 1500 vysoko kvalifikovanych inzinierov nenajde behom 5 rokov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze by proto, ze Koduri je Ind? ;)
Jinak o tech 1500 vysoce kvalifikovanych inzenyrech mam svoje pochyby a tipnul bych si, ze vy nebudete z technicke pozice..ale treba se mylim :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mylite sa :) len som to komentoval z pozicie zamestnanca uz druhej velkej firmy a aky podiel indov je obidvoch sucastov. A hlavne bez predsudkov ze to tak je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vite, kdyz vezmete penize ze Spojenych statu, Zapadni Evropy a zacnete je prelivat v nasem pripade do Indie, tak se tam samozrejme v radu let,az desitek let vybuduje zazemi. Kdyby to nebylo, tak by to bylo jeste divnejsi. To ale nerika nic o kvalite. Obecne pindy typu, kde vezmete 1500 inzenyru na mne opravdu dojem nedelaji. Spousta toho co tu v diskusi zaznela pred nami je pravda a nejsou to predsudky. Setkal jsem se s tim taky. Podvadeni ve velkem, nerealisticke nabidky, terminu, atd. To je bohuzel taky realita a taky bezpredsudku. Na druhou stranu i tam jsou lide, kteri umi ve svem oboru. Moje zkusenost rika, ze tito lide vetsino ztravili nejaky cas na zapade nebo pracovali pro zapadni firmy a pokud tady nezustali, tak to pak rozvijeji nazpatek v Indii. Rovnez mensi offshory, ktere si primo ridi 'manazeri' ze zapadu a maji je pod kontrolou funguji docela dobre.
Nicmene je to na ukor lidi z onech zemi diky jedine oficialni hodnote teto splecnosti, coz jsou penize.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna kolem CA se pohybuji dost a podpora po přesunu do Indie se určitě nezlepšila, to moc není na diskusi. Objektivně dodávám, že u CA je nicméně výsledkek ještě vcelku dobrý - to patří do té první části mého příspěvku "není to tak zlé a pokud to náklady snížilo, tak dejme tomu". Ale k zamyšlení to moc není ani tady - je to čistě nákladová otázka :-(
Třeba u Microsoftu je to aktuálně daleko horší, části přesunuté do Indie se propadly dost šíleně...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak. První co mě napadlo když jsem si přečetl titulek : "Dobře jim tak."

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Po tom, co jsme pár měsíců pracovali pro Indy, tak můžu potvrdit, že to není dobrý rozhodnutí ;) Každý Ind papírově umí úplně všechno a něco i 2x, ale pak můžeš zjistit, že neumí ani číst a psát a že CV mu napsali v budce za rohem :D (true story)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli to bude fungovat stejně jako IBM/HP podpora z indie, tak to potěš koště. Představte si uzavřený systém, kam nesmíte, jen oficiální podpora má přístup, ale jelikož je to postavené na unix/linux, tak víte jak to uvnitř funguje. Nastane problém, jste schopni ho identifikovat dle symptomů, řeknete supportu v indii i jak by se mohl vyřešit. Výsledek? 3 týdny pokusů a omylů, kdy každý nový pokus dělá nový Ind. Po třech týdnech zkusí váš návrh a tradá, můžeme opět fungovat.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Robím v HP/HPE/DXC 13 rokov a vidím ten support denne. A to máme ešte aj Sofia, Manilla, Costa Rica. Best shore, off shore... Pokiaľ enterprise support robil Boeblingen, Basel, Brussel, Dublin a Bratislava, fungovalo to. Najskôr presunuli monitoring, backup, infra, network, potom platformy L1/L2 a je to komplet v prdeli. Ako ďalší vyššie spomenul, Ind vie všetko, má všetky certifikáty, ale v reálne sme radi že má počítač a vie trochu po anglicky. A teraz ešte aj HPE robí server HW/SW a DXC OS/APP support, už je pre nás problém čokoľvek vybaviť aj s HPE (ex-kolegovia), lebo sme iná firma... Amen

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

jojo, to se pak člověk diví, že se vůbec někdy v korporátech něco hne ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Podpora DELLu to samé. Dovolal jsem se česky mluvícímu polákovi. Závadu jsem identifikoval sám. Chtěl jsem výměnu základní desky v NB s NBDonSite. Měsíc jsem se s nimi handrkoval, nakonec mi notebook poslali s tím že je opravený "výměnou plastového dílu" zničeného používáním(zaplatil jsem). Na podrobně nafocený a popsaný problém se ani nepodívali. Notebook po opravě nenabootoval ani z DELL USB flashky s instalací Windows 10. V dalším telefonátu jsem přestal být slušný, což se polákovi nelíbylo, ale dělat s tím nic nemohl, protože by se o celém problému dozvěděl vedoucí. Nakonec poslali servisního technika. Příjemný pán, pohoda, vyměnil desku + usb riser board (prostě proto že mu to tam napsali), doplnil z výroby chybějící šrouby upevňující baterii, pokecali jsme, postěžovali jsme si a notebook naskočil. Takže iluze si nedělám už skoro nikde.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nejmenoval se náhodou Arnold? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen aby se to neposralo jako s Microsoftem, Intel ma totiz stejne k tomu dobre nakroceno, protoze zas jde jenom o prachproste usetreni nakladu pricem zisky maji za kvartal miliardove. Nechapu proc to vyvojove stredisko nemuze byt v USA, Evrope nebo Izraeli? hlavne ze si vedeni ku konci roku rozdeli krasne milionove odmeny za skok do hovna...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"hlavne ze si vedeni ku konci roku rozdeli krasne milionove odmeny za skok do hovna...".. a o tom presne korporace jsou..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Som čítal ako firma prepustila celé oddelenie lebo sa nepodarilo presadiť výrobok ktorý sa tam montoval. O prácu však neprišli manažéri, ktorí vlastne to všetko spôsobili. Dokonca dostali šťavnaté odmeny lebo včas analyzovali že tento výrobok bude nepredajný :O

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Preto, lebo firmu v podstate vlastnia a ovladaju akcionari. Bolo by to drahe, bol by problem najst zamestnancov, este tazsie naplnit kvoty zien, sexual harassment, GDPR,... Vysvetli to im. Ako pisali nado mnou. Ind je lacny, vie vsetko a je ich kopa. Ne nezamestnaj ho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ind je lacny, vie vsetko a je ich kopa.

Tohle trvrzeni bych opravil na:
Ind je lacny, tvrdi, ze vie vsetko (a ma to i papier s razitkom) a je ich kopa.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no tak dle korporátních standardů je Ind ideální zaměstnanec ;) umí všechno a moc nežere - že za to taky v podstatě nic nedodá to při zakládání nového centra nikoho nezajímá, to budou řešit "až pak" ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

pretoze ja som pracoval a zil niekolko rokov v izraeli a ty su este horsi ako indovia!
vsetko im robia pristahovalci z byvaleho zssr,afriky,a azie, europania sa tam uz nehrnu lebo ekonomika im pada a zarobis si aj v europe a lepsie. zid vie vsetko a arogantny ako svina) a potom aj tak vsetko outsourcuje , aj v indi)) sa smejem z ludi co sa tu citia akoze " in " "svetaskuseny" a pritom len za firemne pocestovali par europskych miest kde je to aj tak vsetko to iste))) za svoje necestuju))) falosny su..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Moc se mi líbí tvůj "avatar", dá se ten obrázek někde stáhnout ve větším?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

7 sekund na googlu. Jak dlouho máš internet? ;-)
http://www.investwithalex.com/wp-content/uploads/2014/03/china-russia-lo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když se tu řešily chyby v Intel prcesorech tak jsem tu psal, že jdou teď Intelu po krku za to, že nedokázal udržet pod pokličkou jejich dnes už nechvalně známý backdoor do všech systémů (oficiálně jménem "IME"; za což ale tak úplně nemůže jen Intel, psychopati zkrátka nechápou že takovéhle věci se prostě nakonec provalí úplně vždycky) a že je odepisován. Tohle tomu odpovídá úplně přesně.

A když už je o tom odepisování tedy řeč tak jen tak mimochodem podotknu - jak si myslíte že je na tom v Evropě VW... takže nemáme co kritizovat, můžem taky špatně dopadnout - a nebo se můžem konečně morálně zvednout a začít s tím něco doopravdy dělat - špinavosti pojmenovávat, aktivně odmítat a vylučovat je z procesů, a pro lidi dobré věci vedoucí vpřed zase prosazovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Skvělá zpráva pro AMD.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"protože 10nm výrobní proces bude dostupný až v příštím roce (2019)" <´Jen aby ... / Kdo ví jestli ... ? :-)

"Intel tedy nebude mít důvod kanibalizovat výrobu finančně zajímavějších procesorů výrobou méně výnosných grafických čipů" <= Což znamená, že by měl uvést konkurenceschopné produkty a ne dedikované verze svých iGPU zobrazovadel. Ne, že by na to neměli, ale asi to nebude hned (2021) ...

PS: Jako jeden z mála tu nebudu kopat do Indů, přeci nejsou všichni úplně neschopní, jak tu naznačujete.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vsichni ne. to opravdu. ale vetsina ano.

Ono taky velka cast tech schopnych sla delat na USA, EU, za normalni zapadni platy.

A kdo zustal v Indii?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Jako jeden z mála tu nebudu kopat do Indů, přeci nejsou všichni úplně neschopní, jak tu naznačujete." - pro ty co jsou v Indii to platí bez vyjímky. Ti Indové, co opravdu aspoň něco umí, totiž už nejsou v indii, ale v evropě nebo USA.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

""protože 10nm výrobní proces bude dostupný až v příštím roce (2019)" <´Jen aby ... / Kdo ví jestli ... ? :-)"

Povedali holiday 2019, takže reálne asi skôr začiatok 2020.

Alebo to pôjde ako so 14nm (2014 paper-launch, do konca 2015 problémy s dostupnosťou a väčšie SKU až 2016). Takže 2021...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A toto už pochádza z tej indie?

Intel Publishes Whitepaper On New BFloat16 Floating-Point Format For Future CPUs
Written by Michael Larabel in Intel on 14 November 2018
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Intel-BFloat16-Deep-...

Ako keby sme v FPU nemali 80-bitové EP a 256/bitové OP, pričom float v C
je SP a double v C je DP..

IEEE 754

16-bit: Half (binary16)
32-bit: Single (binary32), decimal32
64-bit: Double (binary64), decimal64
128-bit: Quadruple (binary128), decimal128
256-bit: Octuple (binary256)
Extended-precision formats (40-bit or 80-bit)
https://en.wikipedia.org/wiki/Extended_precision

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Intel očividně nemá praktické zkušenosti s cikány.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele mozna by jsi se mohl trochu krotit..To ze se o cikanech tvrdi, ze pochazeji z Indie, neznamena, ze kazdy kdo zije v Indii funguje jako stereotyp "ceskeho cikana".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V Indii to ale často vyzerá ako v niektorých horších osadách. Smeti v riekach. Ľudské exkrementy na uliciach...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Indie je zeme kontrastu.. Kdyz jsem tam byl, tak od mezinarodnihi hotelu, ve kterem jsem bydlel, byl cca 700m regulerni slum. Na druhou stranu zase byla oplocena luxusni (na jejich pomery) ctvrt s hlidacema, atd. Dva baraky vedle sebe..jeden je krasne udrzovany, u vedlejsiho je bordel jak u nejake stavby. Na jednu stranu honosne palace se zahradou, na druhou stranu se neda prejit cesta, protoze tam vyjma krizovatek se semafory nejsou prechody... proste Indie ;)
ps: tam kde jsem byl, jsem ale zadny lidsky hovna na ulicih nevidel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen, aby to s Intelem nedopadlo tak jako s MS

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ste to tu rozbalili len co je pravda. Indovia maju na rozdiel od komfortom zhyckanych Europanov stale udrziavanu volu prezit. Pockajme 20 rokov. Uvidime, kde budu oni a kde my ;). btw. boli ste tam?

https://marushka.sk/12-veci-o-indii/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.