Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel v tichosti uvedl Core i7-2700K pro socket LGA1155

Nevim jestli jste si toho taky všimli, ale spousta eshopů stále prodává sestavy i notebooky s Core 2 Duo i Quad... Podle mě jsou už neprodejné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Core 2 Duo/Quad je stále minimálně na úrovni Athlon/Phenom X2/X4. Jsou ty neprodejné? Nejsou - záleží i na ceně a za dobrou cenu jde prodat i slabší výkon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co řešíte, stále narazíte na notebooky v konfiguracích, které se dělaly před 4 lety. Přidále víc paměti, větší disk a máte výborný stroj. Mám 4 roky starý C2D Santa Rosa, tak vím o čem mluvím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to junk: tym procesorom nic nechyba. Je to otazka poziadaviek. Dnes je toho vykonu aj tak uz vela. Vecsina lusi si s tymito procesormi vystaci.
Ja mam starsi thinkpad t60 s CoreDuo a nemam s nim najmensi problem. Koho vzrusuje nejaky Core I7-2700K?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

presne tak.. mam T400s, maly a lahky, intel 4500HD grafika ma podporu DXVA pre filmy, viac nepotrebujem.. a vydrzou baterie predci v pohode T410, T420 je na tom lepsie, ale nie je dovod upgradovat!

Na CPU intensive zalezitosti (prekodovanie x264 filmov z HDTV) mam desktop core i5 750 na 4,2 GHz.. nevidim dovod na upgrade, mozno ivy bridge? :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem na tom podobne. Taky mam T400s jenom s tim rozdilem, ze filmy nekoduju a proto si vystacim jenom s tim NB :-) Paradoxne na T400s jsem prechazel z T61, ktera mela parametrove shodny procesor. Akorat byl o 100MHz rychlejsi a zral o 10W vic nez ten v T400s a presto mi vykon nikde nechybi. A to si myslim, ze jsem narocny uzivatel. Zato to kilo na vaze dolu proti T61 je znat kazdy den :-)

Jenom k tomu vykonu jeste. Krasnej priklad bezneho uzivatele je treba moje mati. Nedavno potrebovala NB a nakonec jsem vzal starou T43 (repas). Doplnila se RAM a stroj slape jak hodinky. To vse za cenu neco malo pres 5000 i s dvouletou zarukou...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna notebooky si spousta lidi vybira stylem: "ten cernej ne, vem ten ruzovej", nebo "umi to prehrat film a jde na tom facebook?" Nejakej procesor je nezajima.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, bez boje je to nuda.. nelepší byly časy Intel P4, ale stejně skoro nikdo nekupoval Athlony, protože počítač=pentium. Jinak, dorobnost, opravte si ..Model Core i7-2600K není o moc dražší než 2600K..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Athlony se moc neprodávali?

Ja myslim že období Athlon XP/64 bylo pro AMD nejlepší za celou jejich kariéru... konkurovat by jim mohlo snad jen období K5/K6...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to povídáte? Nikdo nekupoval Athlony64? To je vtip? i K7 byla parádní architektura co naklepala všechna P4 :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co z toho ked intel pouzil svoju silu na pretlacenie svoich P4 vsade a AMD aj tak z toho nemohla vsetko vytazit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tehdy byl hlavní problém marketing, který AMD nemělo zrovna nejlepší.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, možná sem to přehnal s tím výrazem skoro nikdo. Téměř každý kdo si sestavoval PC sám, si tam dal Athlona, nicméně v sestavách stále vládla Pentia. S příchodem Athlonu64 to začalo být lepší. AMD využilo síly marketingu a výrazu "64". :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavní problém byl slabý marketing AMD. Pořád mám na zdi velkou nálepku Mysli 64-bitově s procesory AMD Athlon :D
Navíc Athloni64 podávali lepší výkon vlastně ve všem, nižší spotřebu i teploty. A šly také skvěle taktovat. Jenomže Athloni64 byly opravdu první desktopové procesory, kde 64-bit instrukce opravdu fungovaly :) P4 tehdy 64-bit neumělo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Athlony64 byly výborné procesory, k tomu přibil Opteron 144 vyráběn ved dvou verzích který šel právě v té druzé výborně taktovat, něco jako Geforce 8800 GT, šlehla se po ní zájmem zem, jo to byli zlatý časy stejně jako doba Pentií III a prvních procesoru Core... Někomu se zdá divné prodávat procesory generace minulé, já naopak z reálne praxe vím že např. taková 7-tisíca Core 2 Duo série utáhne v klidu i dnešní hry ve Full-HD :-), dnes se prostě výkonem až příšerne plytvá viď. v kancelářích...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak veru, Opteron 170 tu este niekde mam aj s referencnou ATI RX480 doskou v podani Sapphire Pure Innovation (cela bola biela).. tento kusok isiel stabilne na 3 GHz :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tika mi v kompu Q9400, kterou jsem zatim linej pretaktovat na 3.2Ghz, a bohate to staci a dokud budou konzole stavajici generace tak stacit bude.
Pretocit ho muzu jednoduse jen zmenou nasobice a jede, ale v burnu mi leze k 70°C (Tmax je 72 podle ark.intel.com), takze bych musel sahat na chlazeni. Starej AC Freezer 7 Pro z dob Pentia D, ktery jsem sehnal pod cenou, holt uz dneska neni zrovna nejvykonejsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel v tichosti uvedl Core i7-2700K pro socket LGA1155 aneb Kterak se může jít Buldozzer zahrabat :-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.