Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel zahájí sériovou 10nm výrobu ve druhé polovině roku

V tehle souvislosti bych teda rad zminil, ze AMD by teda melo opravdu ten Zen 2 pred vydanim dodelat, aby to nebylo jako minule, kdy vyjma vas fanousku panovaly znacne rozpaky nez se to podarilo ustalit a upravit BIOSy.
Ted zjevne maji cas, more casu, protoze zda se, ze honit terminy bude Intel.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Problem s AMD byl kvuli prechodu na novou architekturu a zaroven i nove pameti.
Intel na tom byl uplne stejne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to podělal už Intel dříve, tak právě AMD se mohlo poučit z jeho chyb:-)
Je mi jasné, že AMD nemělo čas a muselo něco vydat, ale takovéto omlouvání alias "Vy zase bijete černochy" poškodí akorát zákazníky, když/až se stane standardem prodávat nedodělaný produkt.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

S pamětmi uváděnými v oficiálních specifikacích nebyly problémy od začátku. Pokud někomu vadilo, že s použitím OC modulů mimo specifikaci výrobce musel měsíc nebo dva počkat na nový BIOS, pak je to skutečně jen jeho problém.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To ovšem nevysvětluje proč Redmarx od začátku brečí pod každým článkem, kde je jen zmínka o pamětech a Ryzenu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

no-X: "po zhodnocení všech možných faktorů, jsme vám i přes zdánlivě nepříznivé (již o 50 % vyšší) ceny DDR4 radili nakupovat, i kdyby vám měly půl roku ležet na stole"

Je to o jeden clanek dolu a ted si precti jeho komentar tady.

Kazdej normalni clovek uzna, ze je to na hlavu a ty dve vety jsou nelogicky. Na jednu stranu radil kdekdo nakupovat pameti dopredu a kdyz jsou pak dve tretiny pameti nepouzitelne, tak ti zacnou podobni "pripadi" tvrdit, ze mas koupit ty, ktere jsou specifikovane jako podporovane.

Jako je to pravda, ale za leta kdy tady vladl Intel jsme si zvykli, ze fungujou vsechny pameti a neni treba to resit. Proto mimo fanousky vzbudil nedodelany BIOS takovy rozruch a znam par lidi, kteri se chystali na RyZen, ale kvuli pametem koupili Kaby Lake.

Nicmene o tom muj komentar nebyl, rikam, ze tentokrat to vypada, ze AMD bude mit spoustu casu, protoze Intel bude rad, kdyz neco na desktop vyda na prelomu 2019/2020, takze tentokrat nema AMD kam spechat a muze vyladit BIOS jeste pred vydanim, tak aby to bylo jako u prvniho RyZenu byl BIOS s poradovym cislem 6, kterej uz byl naprosto OK.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"za leta kdy tady vladl Intel jsme si zvykli, ze fungujou vsechny pameti a neni treba to resit" - nebyla vždy tak docela pravda. Ale ano paměť (mám na mysli tu lidskou) je mnohdy potvůrka jedna selektivní - co chce si ponechá, a co ne jednoduše zapomene ;-).

I ve spojení s procesory Intelu se při uvedení nových CPU vyskytovaly u některých (především OC) modelů pamětí problémy s kompatibilitou a stabilitou. Ve většině případů (zvláště u OC verzí pamětí) pomohlo nastavení nižších provozních taktů, a časem vše srovnal upgrade firmwaru. Našli se ale i paměti které s daným procesorem zkrátka nebyli stabilní nikdy. A to nemuselo jít jen o první generace s podporou DDR4 (ale i dříve u DDR3).
Je pravdou, že nikdy nešlo o příliš rozsáhlé problémy, a příliš pozornosti jim ani odborné stránky nevěnovali. Řada z těch, kteří neměli to "štěstí" (smůlu) aby je to postihlo, tak tyto věci ani neregistrovali. Zkrátka - bezchybné není ani AMD, ani Intel.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

*FACEPALM*

V te rade je napsano, ze by mohli klidne i pul roku lezet na stole. No a kdyz teda lezeli jeste dalsi mesic?

Intel pri prechodu na novou architekturu, novou platformu mel problemy take. Kdo si koupil systemy, ktere byly AMD predvadeny, nemel problem. Kdo delal pionyra v OC a vydloubani maximalniho vykonu z uplne noveho systemu, obcas narazil.

Idiot je ten, ktery to svaluje na firmu a nebere v potaz sve vlastni rozhodnuti a sve vlastni ciny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak je jasné, že když to vydaly muselo to běhat alespoň nějak a na něčem. Ale to je od Vás spíše takový alibismus, že? Protože kdyby mělo AMD architekturu odladěnou, tak nemuseli vydávat BIOSy jak o život:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tvrdit, ze CPU neni odladeny, protoze na nem nejdenou vsechny pameti v OC modu je nesmysl. Maximalne muzes rict, ze platformu jako takovu jeste vyladovali.
To ze u Intelu to jede s mensimi problemy je spis znakem toho, ze ta platforma je tady dlouho a je doladena a ve smyslu vydavatelu pameti atd.
Jinak pokd si myslis, ze kazde pameti, ktere koupis ti pojedou i na intelu v OC modu, tak se mylis.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

@no-X:
1. A půjde o 10nm+ nebo 10nm++ proces?
2. A nakonec vydají Ice lake jen v podobě "Y řady" a do ostatních segmentů už rovnou Tiger lake :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"10nm desktopové procesory Intelu bych tedy nečekal dříve, než v polovině roku 2019."

no ved podla tej xantipy co sa prechadzala po podiu a bluznila o terminoch (a vyhodili ju zato), tu uz mali byt v 2015

no a po nejakych 6-7 odkladoch pridu v 2019

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.