Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel zavádí „záruku na přetaktování procesorů“ – placenou

Přiznám se že tomu moc nerozumím. Když budu reklamovat procesor u prodejce, tak ho prodejce zašle do Intelu na expertízu kde jsou schopni poznat proč není funkční?

A pokud si zakoupím za 20 dolarů tento program, pustím do procesoru třeba 5V, tak dostanu zdarma nový?

Díky

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ten procesor nemá v sobě nějaký logger na provozní parametry.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To ti muze byt celkem jedno, protoze zaruku drzi prodejce a pokud je mi znamo, na neco podobneho uz existuje dokonce rozhodnuti soudu v tom smyslu, ze pokud nejake parametry zarizeni lze zmenit bez zasahu do zarizeni (coz v tomto pripade lze, ciste SW cestou), pak se na ne zaruka vztahuje.

Neco jinyho by to bylo v pripade, ze by bylo treba nejak modifikovat HW.

Navic je dost nerealny neco takovycho stihnout do 30ti dnu. Nehlede na to, ze sem jakteziv nevidel navod k CPU v cestine, kde by bylo (napriklad) uvedeno, ze se nesmi pretaktovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No s tím návodem by mě to zajímalo, když si koupíte žárovku, taky na ní návod není. Protože je to součástka a nikoliv výrobek. Podle mne je CPU taktéž nesamostatná část něčeho a tak se na něj návod vztahovat nemusí...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zarovka je totez jako lopata, k ty taky navod nedostanes, protoze se bere za obecne zname, jak s tim nakladat. U zarovky mas napr naprosto jasne napsany napeti, pokud by sis kopil zarovku s beznou patici ale rekneme na 25V a nebyla by jasne popsana, tak za to zes to zapojil do 230V muze prodejce.

K CPU bezne navod byva, ovsem v EN, coz pro ucely reklamace = zadny tam neni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K CPU ani jinym internim komponentum navod byt nemusi, protoze k instalaci techto komponent je opravnena pouze osoba odborne zpusobila podle vyhlasky 50.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U zdrojů možná, tomu zbytku nevěřím. To by musela mít osoba padesátku i pro připojení mobilu do nabíječky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Viz vejs, technicky je zdroj spotrebni zbozi jako kazdy jiny a sam o sobe splnuje vsechny bezpecnostni predpoklady. Neco jinyho je, kdyz ho nekdo zacne kuchat, ale cely PC = male napeti (=do 50V).

Tohle sou bludy ktery se snazej sirit nekteri prodejci, aby si vyhli plneni svych zakonych povinosti. Prdel je, ze v 99% pripadu zamestnanci tehle prodejcu montujou PCcka nacerno (opet viz vejs).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi co vubec netusi o cem mluvi a siri tenhle blud.

Pro tvoji informaci, bez skoleni z bezpecnosti (coz je presne ta "padesatka") !nesmis! zapnout nebo vypnout svetlo. Nesmis vlastne vubec pracovat s nicim, co je na elektrinu - takze ani sahat na klavesnici. To se ovsem tyce jen firemnich prostor, doma si muzes delat co chces.

BTW: Schvalne, kde mas link na nejaky pravni predpis, ktery ucrcuje co kdo muze montovat ... sem moooc zvedav - pro tvoji informaci, podle ty vyhlasky mam §6. Miluju lidi ktery sirej tyhle bludy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Správně by všichni pracovníci ve firmě měli mít vyhlášku 50 §3 a lidé co opravují pc, tiskárny nebo jen vyměňují žárovky by měli mít minimálně §4 . Firmy, které mají ISO toto většinou dodržují. Vše je uvedeno ve vyhlášce 50/1978 Sb.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"...,ze pokud nejake parametry zarizeni lze zmenit bez zasahu do zarizeni (coz v tomto pripade lze, ciste SW cestou), pak se na ne zaruka vztahuje."
Tohle se mi nezdá, že by se vztahovalo na změnu napětí (a ani taktu). Pokud by to platilo, tak když vezmeme zmíněnou žárovku a dal bych ji 500V/1000Hz, tak bych si mohl zajít pro novou (do žárovky jsem ani nesáhl). A rozhodně si myslím, že pokud výrobce uvede požadavky na provoz ("neprovozujte zařízení při teplotách nad 50 stupňů", "nedávejte do CPU 2V",...), tak při jejich porušení rozhodně záruka musí padat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Docela by me zajimalo za jakych konkretnich podminek nebude platit zakonna zaruka na "K" procesory. Predpokladam, ze pokud ma odemknuty nasobic a je primo urceny pro pretaktovani, tak by se logicky v takovem pripade nemela pozbyvat zaruka. Sance na odpaleni procesoru ale v dnesni dobe hrozi snad hlavne jen pri nadlimitnim zvyseni napeti a v takovem pripade bych o zakonne zaruce pochyboval. Da se toto nove pojisteni chapat rekneme jako poplatek za vymenu u sluchatek KOSS ? Tedy pokud je zakaznik idiot a odpali si procesor vyssim napetim, tak prakticky za provozni naklady dostane novy ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Rek bych ze presne tak se to chapat da.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Spis je otazkou kam se ten procesor bude odesilat. Jestli nekam na taiwan/usa tak zaplatime pri cenach ceske posty vic na postovnem, nez na tech poplatcich. Dalsi vec je casova narocnost - jestli to bude trvat mesic/dva (posta kdovi kam/zpozdeni u celniku) nez to prijde zpet, tak do te doby si stejne budete muset koupit jiny procesor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som vzdy bola v tom ze ten kto experimentuje s pretaktovavanim tak proste berie to riziko ze ked sa nieco odpali tak si aj tak zozenie novy procesor.

Neviete ci davaju vyrobcovia MB garantujucich pretaktovanie zaruku ze opravia alebo vymenia vadny kus ked sa to naozaj taktovalo a proste to doska nezvladla?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podla mojich skúsenostiach bol procesor posledná vec čo pri pretaktovaní odišla. Najčastejšie vyhorela pätica na MB.

Inak je to celé choré. Keď niekto zaplatí premrštené peniaze za odomknutý násobič, tak je viac než logické že ho bude chcieť pretaktovať. A to si má ešte priplatiť za záruku ? Amíkom už hrabe načisto !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A nevyjde levnějc rovnou procesor na vyšších taktech, kterej budu provozovat vlastně v rámci standardní záruky?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, protože už ani 4,5GHz Core i5-2500K žádným nepřetaktovaným procesorem nenahradíš.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.