Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel zpřístupní serverovou architekturu

Intel logo

Patrně v reakci na platformu Torrenza, která byla oficiálně uvedena na trhu minulý týden, se i firma Intel rozhodla poněkud uvolnit podmínky, za kterých zpřístupňuje své serverové architektury dalším firmám. Oficiálně to má být ohlášeno příští týden na Intel Developer Foru, na kterém budeme také, takže vás o tom zcela jistě ještě budeme informovat podrobněji.

Mělo by jít o uvolnění rozšíření k PCI Express sběrnici, díky které bude možné, aby firmy vyvíjely koprocesory určené pro základní desky s Xeon procesory. A do budoucnosti se Intel snaží získat tyto firmy i pro myšlenku tvorby koprocesorů na připravovanou CSI (Common Serial Interconnect) sběrnici.

Minulý měsíc údajně firma Intel pořádala pro 30 svých partnerů setkání v Portlandu, kde představila právě plány, které s CSI sběrnicí má. Ta by se měla na trhu poprvé objevit v roce 2008 a to v procesorech Itanium. V případě Xeonů by se však prý CSA měla objevit až v roce 2009, což mnohé parnery neuspokojuje, protože ti by raději dříve viděli CSI u Xeonů a klidně později u Itanií.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Intel zpřístupní serverovou architekturu

Pondělí, 25 Září 2006 - 20:39 | Michal Javora | To je teda gol. Tak na jednu stranu se Intel...
Pondělí, 25 Září 2006 - 13:28 | Peter Fodreknickfotob | O tyzden to uz moze byt "S krizkem po...

Zobrazit diskusi