Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel zveřejnil ceny Xeonů Granite Rapids: Jsou téměř 4× dražší než 96j. Epyc

4x drazsi cena za procak co stoji proti 2 roky stary konkurenci, to je na intel tak akorat.. s tim urcite zlepsi podil na trhu.. muzou slavit.. do ctvrtka.. ((:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak furt ještě podíl na trhu maj. Tak můžou na tom aspoň něco vydělat, dokud to půjde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na to se mu vykašlou... Jen teda pokud chce člověk čtyř a víc socketový server, to AMD myslím nedělá, EPYCy jsou max na 2 sockety. Nebo už ne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Otazka je, preco chce clovek 4-socketovy system? Preto, aby mal 4 sockety, alebo je treba nieco konkretne, co 2-socketovy system nezvlada? Napr. nedostatok PCIe liniek alebo kapacity RAM?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

I tak ziskas 192 jader(+64 jader) vuci 128 jadram intelu, financne usetris za dalsi 2 Epycy, k tomu ti to bude min zrat, nebudes muset snaset riziko oxidace a rovnez bezpecnostnich der..., jednoduse AMD nabizi lepsi reseni, jo jeste jedna vec, doplacet si za inteli samostatne akceleratory...

/Jinak u tehleh novych Xeonu podporuje intel instrukce AVX-512 i SMT / HT/.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to sice dražší, zato ale horší než AMD. Kupujte akcie Intelu, půjdou nahoru!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je jedno kolik to stoji, US Army to zaplati...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

US Army?
A co US Hair Force, US Hail Mary nebo DoE?

US daňový poplatníci to zatáhnou za všechny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

US statni instituce povinne Xeon za full price, ostatni dostabou slevu 30%.

A kdyz to nepude, oznacime Tchajwan za bezpec. riziko a Epycy za cinske procesory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale musíme opatrně, aby někdo za čínské neoznačil i nová jezera, co ti zrádní tajwanci také bastlí...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pouzijeme klasicky doublethink - tohle je dobre, protoze jsme to rekli a toto jasne spatne. 😄

Vubec to AMD je divna firma a roztahuje se kam nema.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za túto cenu ponúkame komplet serverové riešenia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Holt exkluzivita výjimečně hřejivého pocitu s nálepkou Intel inside něco stojí, no.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě, kdyby Intel zavřel krám, tak se toho moc nestane. Jediný problém by byl s objemem výroby v x86 segmentu, protože je schopen ročně chrlit ty svoje krámy v objemech, které u TSMC není AMD schopna realitovat několik let dohromady. Samozřejmě za předpokladu, že si za jeho ceny někdo bude ochoten tyto krámy koupit, může takto jet ještě několik let. Nicméně myslím, že v tomto případě s tímto přístupem je pro něj segment serverů odepsaný, "je vymalováno hotovo"! Docela by mě pobavilo, kdybych se za 2-3 roky dočetl, že probíhá jednání s AMD o tom, jaké části Intel prodá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono to není o tom, že kdyby Intel zavřel krám, tak by se toho moc nestalo. Jednak by se projevilo to, cos sám nastínil, AMD by určitě nenasytilo celosvětovou poptávku a jednak by se v delším horizontu stalo s AMD bez konkurence přesně to, co se stalo s Intelem, když AMD sice existovalo, ale nebylo mu konkurencí. A to není dobré, ať se na to podíváš jakkoliv. V tomhle je, za mě, jediná rozumná cesta, ať si intel nabije hubu, vzpamatuje se, přestane lhát a začně něco rozumného dělat. Klidně nemusí hned myslet na to, že to bude opět hned lídr na trhu, ale konkurenční by být měl. Protože to, co předvádí teď je jednoduše fraška, ale rozhodně si za to může sám, ukázkově usnul na vavřínech, když "nebyla" konkurence..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

do tohoto stavu se ještě Intel nedostal. Stále se tváří, že je to premium a leader na trhu. Tak jako u všech velký korporátů si management stále myslí, že důležitost samotných produktů je tak možná na 5.-10. místě, rozhodně za marketingem, reklamou, hr, kvalitou nabíraných managerů, salesem atd.

Asi před rokem mě propustila jedna americká firma spolu s 2 dalšími kolegy z technického týmu a zpomalila/zastavila tak vývoj na produktu samotném. Vidina byla taková, že za 3xCZ tech. člověka může být najat 1xUSA markeťák, který tím pádem do půl roku zvedne salesy produktu. O produkt jako takový asi nejde, zákazníci zvyklí dostávat nové featury v každém releasu asi nyní budou více nakupovat produkt co je přestal dostávat. V další firmě jsem zažil i to, že se chodilo až za vývojáři, aby produkt nějak více prodávali, jak jsme příliš netušili, když jsme vše se zákazníky řešili jen přes L2 support. Asi volat po práci nebo tak něco...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K tomu marketakovi urcite najali aj 6 indov, aby ten vyvoj nejako pokracoval dopredu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.