Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intelu hrozí osm nových variant bezpečnostní slabiny Spectre

Mne to vychádza tak, že postupne budú pribúdať ďalšie a ďalšie záplaty a výkon súčasných CPU sa takto umelo bude naďalej znižovať.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro Intel bych to videl se skutecnou jistotou, je totizto nenazrany, co se tyce AMD, ta timhle prokazanym zneuzitim(Spectre) zatim netrpi a ani zaplaty vydane pro Windows 10 nezhazuji vykon jejich procesor-u tak rapidne jak je to u Intel-u(20%+/-), jednoduse a jasne, kupte si prodrazeny, namasteny Intel a pak umele kupujte dalsi procesor, chtel sem sahnout po Core i7-8700K, ale to namasteni pastou me jednoduse odradilo a kdyz k tomu pripoctu moznost novych, cilenych utoku Spectre s tim ze co nova rada procesoru Intel to nutna i nova zakladni deska kuli umele preznacenemu cipsetu Intelu, vysral sem se nato, volba padla jasne na AM4 a Ryzen 5 2600X, mam klid, jadra sou k IHS pajene, kompatibilitu mam zarucenou do roku 2020(7nm) a 2933MHz DDR4 oficialne.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych tak mohl jít do 2400G, to by byla paráda. A já hrozně chtěl. Jenže stav linuxových ovladačů pro zenová APU je momentálně hororový a když teď nutně potřebuju tak do týdne nový spolehlivý pracovní stroj, asi mi vážně nezbude než vysolit za i5-8400. :-/ Tak snad časem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

– pozitivni zpravy o AMD – vychazi okamzite
– negativni zpravy o AMD – ceka se az co se potvrdi, pripadne az to AMD nejak poresi nebo vyjde okamzite velmi obranny a v souvislostech vysvetlujici clanek
– negativni zpravy o Intelu – vychazi okamzite, na nic se neceka, i když je to jen spekulace
– pozitivni zpravy o Intelu – clanky nevychazi vubec

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

– pozitivni zpravy o Americe – vychazi okamzite
– negativni zpravy o Americe – ceka se az co se potvrdi, pripadne az to Amerika nejak poresi nebo vyjde okamzite velmi obranny a v souvislostech vysvetlujici clanek
– negativni zpravy o Rusku – vychazi okamzite, na nic se neceka, i když je to jen spekulace
– pozitivni zpravy o Rusku – clanky nevychazi vůbec

Tak to prostě je. Co Tě na tom překvapuje?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mne z toho vychazi, ze je horko ;)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ono to docela záleží na serveru, že. ;) Ale já myslím, že spousta lidí by pozitivní zprávy o Rusku ocenila, jen se Rusko bude muset více snažit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

– negativni zpravy o Americe – ceka se az co se potvrdi, pripadne az to Amerika nejak poresi nebo vyjde okamzite velmi obranny a v souvislostech vysvetlujici clanek

- #metoo, trumpove vystrelky, vrazdy na skolach, masove vrazdy vseobecne - mas pocit ze sa cakalo na nejake vysvetlovanie? ... fakt casti cechov a slovakov lezie sputnik na hlavicku (vseslovanska vzajomnost myass)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Hugo, přečti si Aeronet, Sputnik, Parlamentní listy, Naštvané matky, atd., případně koukej na Barrandov a máš pozitivní zprávy o Rusku a negativní zprávy o Americe ihned, přeji příjemné zážitky.
Ještě je taky možnost v Rusku žít a prožívat tu nádheru naplno. :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Me na tom prekvapuje, ze jeste nesedis v letadle do toho raje vsech slovanu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Rusi a slovania? To je fail. Rusi - minimlane vladnuca trieda- su vikingovia..

Naproti tomu severní teorie přisuzující jméno Rus Vikingům je podložená podrobněji. Jméno Rusů se vyskytuje v době, kdy zemi vládne válečnická vrstva Varjagů – Rusů, kteří mají v zahraničních smlouvách germánská jména a jejichž název pochází ze severského Vaering (staroseverské vár, něm. Schwöre, angl. swear – přísaha).

Varjagové se do Ruska dostávali na lodích, mohli být známí jako „veslaři“, skandinávsky „rothr“; slova „rodi, rodhsi“ se vztahují také k veslování. Dodnes jsou totiž Švédi ve Finsku známí pod jménem „Ruotsi“, podobně v Estonsku jako „Rootsi“.

Nestor poprvé uvádí Rusy k r. 862, kdy mělo dojít k legendárnímu pozvání Rurika. Rurikovi družiníci se u Nestora zvali Rusi, zatímco jiní Skandinávci Anglani, Varjazi, Švédi nebo Normani. K r. 882 v souvislosti s dobytím Kyjeva Olegem už označuje za Rusy Olegovo společenství Varjagů, Slověnů a Krivičů.
http://www.e-stredovek.cz/view.php?cisloclanku=2009040001

A rusi to uz ani netaja, anpopularnejsi film ruska je viking
https://www.csfd.cz/film/190323-viking/diskuze/strana-3/

V 9. století se vytvořila dvě mocenská centra - Novgorod a Kyjev. Ze severu pronikli po řekách Vikingové (rusky Varjagové) a obě města ovládli. V Novgorodě to byl náčelník Rurik. Jeho syn Oleg pak dobyl Kyjev, násilím sjednotil slovanská území a stal se tak zakladatelem Kyjevské Rusi.
http://dejepis.pajka.info/0409-rany-stredovek-vznik-kyjevske-rusi.php

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Co odrážka, to kravina. Každopádně to vyžaduje fascinující úroveň selektivní slepoty to takto vnímat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že to Hugo myslel tak trochu jako ironickou poznámku na toho šíílenýho Crhu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorryjako.. ve clanku vidim, ze cekali na vyjadreni intelu a amd.. obe firmy to klidne mohly dementovat, kdyby to byla spekulace.. ale nedementovala to ani jedna.. takze jsi jako obvykle mimo (:

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Crha neni jen mimo..Crha ani neumi napsat vlastni komentar, protoze ten text, ktery je v Crhove prispevku, tak si ho Crha "vypujcil" od nekoho jineho..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No a? Souhlasím s ním, uložil jsem si ho a budu ho používat pořád dokola dokud se planeta nepootočí a neobjektivní chcípaci nevymřou i kdyby mi to měla zabrat celý život.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Rekni si o silnejsi prasky, ty co beres uz nezabiraji...
A jinak, se divim, ze nemas trochu sebeucty, a stoji ti za to delat ze sebe pitomce na vsech webech, kam chodis. Nemluve o tom, ze plevelis diskuse nesmysly na ktere ani nema cenu odpovidat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

že ty si čas najdeš...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

..protoze mne nebavi cist tvoje stupidni, opakujici se rypajici komentare o hovne dokola a dokola. A rikam si, ze kdyz ti to clovek napise polopate jako pro idiota, tak to mozna pochopis.
A ono stale nic..jedine na co se zmuzes jsou tupoidni vypady vuci vsemu a kazdemu, kdo neadoruje nejake priblble "znacky", a kazdy kdo to nedela tak je pro Tebe "funboy", proti kteremu vede Crha "svatou valku". Pritom si hloupy az to duni, nicemu nerozumis a plevelis diskuse v jednom kuse.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mně nebaví číst tvoje stupidní, opakujici se rypajici komentare na všechno kdo nemají stejný názor jako ty. A říkám si, že když ti to člověk napíše polopatě jako pro idiota, tak to možná pochopíš.
A ono stále nic..jedine na co se zmuzes jsou tupoidní vypady vuci každému kdo má něco proti AMD a kazdy kdo to nedela tak je pro Tebe "kretén, idiot bez mozku a požírač prášků", proti kteremu vede Trolbambíno "svatou valku". Přitom si hloupý až to duni, nicemu nerozumiš a plevelíš diskuse v jednom kuse.
Pro řitopicha jako jsi ty a ostatní:
tombomino 8.5.2018 at 9:03
Redmarxi neoslavuj tolik den vitezstvi, vychazej pak z toho hoveziny

tombomino 8.5.2018 at 20:15
Jarousky, nech si predepsat neco silnejsi, ty predchozi prasky ti uz nezabiraji..

tombomino 5.5.2018 at 10:21
Jarousku, zase vynechavas prasky co….

tombomino 5.5.2018 at 13:56
Jarousku, vem si neco pro zklidneni, at prestanes videt vsude jen cervenou..

tombomino 5.5.2018 at 20:55
„Osy zla“ :))
Jsou to fascinujici demagogove..

tombomino 5.5.2018 at 14:47
Za to Crha ty, kdyz napises komentar, tak je to na Chocholouska..jediny kdo to nevidi jsi ty sam… to ale neznamena, ze to nevidi ostatni

tombomino 6.5.2018 at 14:40
Ja kdyz si cas od casu ctu komentare Mr. DD, tak se mu neda uprit, ze ma ze sveho pohledu casto pravdu.....

tombomino 21.4.2018 at 23:13
Obrmajerova recenze na PCT je podle jeho vlastniho textu delana s nastavenim pameti na CL20!!
Takze, kdyz by nahodou nekdo nevedel, jak se zapsat do historie opravdu nejblbejsi recenze na netu, tak se muzete jit kouknout, protoze takovy unikat..to opravdu hned tak nenajdete.

tombomino 17.4.2018 at 20:47
Cece, dalsi zapomenute dite.. :))

tombomino | včera | *
Troliku a co tam nevyuziji?

tombomino | před 12 hodinami | *
Hele troliku, ....

tombomino | včera | *
Jirko nezlob se, ale placas hrozne nesmysly. Chvilku mne bavilo ti to opravovat napric webama, ale ty jsi jak kolovratek..vubec se v te tematice neorentujes a fabulujes jednu hovezinu za druhou. Skoda casu.

tombomino | před 2 dny | *
Nikoliv, premyslim o tom, jak ti sehnat nejaky prasky.. :))

tombomino | před 7 dny | *
Sorry Jirko, ale pises hrozny kraviny...

tombomino | před 16 dny | *
Crha, kup si prosim te konecne nejaky chladic na hlavu..

tombomino | před 17 dny | *
trolo :)))

tombomino | před 23 dny | *
Troubis tu blbosti Jarousi....

Sám asi žereš prášky když o nich pořád mluvíš.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A to jsi si nasel vsechno sam Jarousku? Umis i neco z vlastni tvorby a nebo si to vzdycky jen od nekoho okopirujes? Ja vim, ze je to tezke, pri tve inteligenci, ale i tak to ocenuji, to ti muselo dat hodne prace..myslim, ze to je tvuj nejvetsi vykon, co jsi zatim tady predvedl :))
Hele ty jeden idiote, nech se opravdu uz konecne vysetrit nejakym psychiatrem a dej tu vsem svatek. Konecne udelas nejaky dobry skutek jak sobe, tak i ostatnim :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoda, ze ty jako neobjektivni chcipak nechces jit prikladem...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

lenze je tu problem, kazda akoze pozitivna sprava od AMD je zo strany hnizdo, hwspeedy, maudit, vlko, lv426... brana ako osobna urazka danych akoze-osob
co s tym spravis?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se mýlíš, jmenovaní lidé reagují až v době kdy je konkurence zdupávána za hranicí vkusu. Jinak by jsme tu museli obhajovat intel/nVidii 24 hodin denně a na to ti každej kašle. Jen trolbambíno je placenej trol AMD protože okruh jeho obhajoby AMD je obrovský a jede 24hodin denně x 7dní v týdnu x 365dní v roce.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

nie, menovani ludia ako je viditelne na cznews diskusii (maximalne zahnojena )ihned pridu a jedine co vedia bud spominat dd, a co on mal na ranajky obed, veceru , co povedal a co si myslel, alebo dementovat clanok. ani raz som od nich necital, ze ok, AMD - pozitivna sprava.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nezlob se na mě ale když je na cnews článek téměř zkopírovaný od DeDeho tak se nedivím, že na něho v diskuzi vzpomínají... Víc není třeba dodávat, celý cnews pod palbou neúnavných chrabrých bojovníků zčervenalo, protože roste clickarbait.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To vis ze jo Jarousku.. hlavne nezapomen ty prasky.. Ze jsi vyhlasenym idiotem na forech napric vsemi weby, to snad ani nemusim dodavat ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Máš zapotřebí psát si pořád s takovým debilem? Není to pod tvou úroveň?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak aspon, uznas, ze jsi debil..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Tak to se mýlíš, jmenovaní lidé reagují až v době kdy je konkurence zdupávána za hranicí vkusu. "

To si fakt děláš prdel? Vlko, Hnízdo i Maudit jsou mezi prvními, kteří jdou i offtopic, jen aby si mohli jako první plivnout a mockrát jsem si na toto stěžoval. Takže jsi ale TOTÁLNĚ mimo a realita ti vůbec nic neříká, pokud to není výhodný pro tebe, tzn. tvoje objektivita je nulová.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chápeš že zpochybňuješ úspěch firmy intel a nVidia, kterým nešaháš ani po kotníky ani po nárt, ba ani po palec na noze? Zpochybňuješ snad že intel má výkonější procesory které mají menší spotřebu? Zpochybňuješ grafické karty, které mají menší spotřebu a vytváří víc FPS než uměle vyhypovaná konkurence?

Vážně tvrdíš, že je lepší si koupit produkt který má míň FPS a větší příkon ? A jsi k tomu schopný napsat, že jsem totálně mimo? Víš možná pro AMD funs si velkej borec, že jsi kopnul do Crhy, ale pro ostatní co to tady čtou a nepřispívají jsi jen nula, hnusnej příspěvěk, kterej nemá žádnou váhu. Furt jen dokola vyřváváte jak pouliční prodejci novin: "AMD je nejlepší, kupte si AMD dokud je na skladě! Lepší karty už nebudou! nVidia zdražujé! "

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

beriem ta za slovo.. 2400g. poskladaj v kombinacii intel+nvidia nieco co ma rovnaky, alebo vyssi vykon a zaroven rovnaku, alebo nizsiu spotrebu :) cenou ta trapit nebudem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, ty nechápeš. Nevím, proč tady píšeš o Intelu a Nvidii, když tady mluvíme o LIDECH, asi pod těma práškama nevnímáš realitu a neudržíš jedno téma v hlavě. Např. ukaž mi, kde píšu, že "je lepší si koupit produkt který má míň FPS a větší příkon" - tvoje tvrzení. Ukaž mi, kde to tady píšu... Nikde, jen lžeš. Já kupuju vždycky to, co je výhodnější, proto mám doma AMD, ale i Intel i Nvidii, protože v každém segmentu jsem si vybral něco, co třeba konkurence v tu chvíli nemá. Takže dokážu být daleko objektivnější než ty, kterej akorát nadává na AMD a přitom ví prd, protože nemáš vlastní zkušenost.
Ale ještě jednou, mluvil jsem o lidech, kteří dokážou na diskuzích jen nadávat, odkazů ti klidně pošlu desítky - které dokazují, že mám pravdu a ty tím pádem lžeš

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Add 1: ono ke top potvrdene, tyka sa vstekych desktop CPU Intelu od roku 2010 a serverovych CPU Intelu od roku 2013 (Povodny Spectre sa tykal vstekych CPU intelu- verzie 1,2 a 2a a AMD- len verzie 1 a 2 od roku 1995 aj ARMov - od roku 2008 a dokonmca aj IBM S/390 zo septembra/zari 1990)

https://www.heise.de/security/meldung/Spectre-NG-Intel-Prozessoren-von-n...
https://www.heise.de/newsticker/meldung/Kommentar-Hallo-Intel-mein-Vertr...

90 dnbi od oiznamenia vyprsalo 7.5.2018
https://www.heise.de/ct/artikel/Super-GAU-fuer-Intel-Weitere-Spectre-Lue...

a Intel 7.5.2018 odlozil vydanie patchov na 21.5.2018 a oprva sa robi ako opravou mikrokodu, tak ovladacov a dokonca pisu, ze cena za opravu bude obrovska a definitivny patch je planovany az na 14.8.2018. (Cize toho 21.5. to bude len provizorna oprava) <Begin Edit > a niekde som cital, ze Spectre NG(New Generation) je vacsi problem, ako Spectre 1,2 aj 2a, ktore umoznuju date len citat, akze je mozne, ze umoznia data/programy menit <End Edit>

Spectre-NG: Intel verschiebt die ersten Patches – koordinierte Veröffentlichung aufgeschoben
07.05.2018

Die Zahl der Systeme, die diese Patches benötigen, ist enorm.
https://www.heise.de/newsticker/meldung/Kommentar-Hallo-Intel-mein-Vertr...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Premyslim o rozsireni sve filmoteky...
Ještě větší blbec, než jsme doufali
Crha, král kibiců
Na vlastní nebezpečí
Vy nám taky, šéfe!

a hrozne moc se tesim na pokracovani
Okresní přebor - Poslední zápas Járy Crhy pripadne Poslední výkřik 2

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Hochu, ty už to nehul.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak co Geronde, jak je? ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je to špatný, nemám tak silný prášky ani hulení abych pochopil co se mi snažil Angie říct.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, konečně správná odpověď guru Járo, prostě nechápeš pravou podstatu toho, co se ti většina snaží sdělit. :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hm, čím víc budeš do toho hovínka mlátit klacíkem, tím víc se ušpiníš... :)
Já bych se na něj už asi vybodnul, takhle má důvod tu tapetovat ty jeho mentální průjmy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jestli by nestačilo, aby se komentáře s výrazně velkým negativním skóre schovávaly (s možností rozkliknutí) nebo jen zašedly, podobně jako to třeba dělá v diskuzích Slashdot...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak něco podobnýho funduje i na PCT a dlužno dodat, že Járův nejčastější koment tam je: Příspěvek byl automaticky zabalen pro velké množství negativních hlasů.... což mi s jeho neustálým bulením, že mu na DIIT všichni ubližujou příjde obzvláště vtipné... :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Okamzite? Pozri si zdroje ... na Heise.de ten clanok vysiel pred 6 dnami ... Ze to Diit publikovalo az teraz, to by som urcite nenazvala "okamzite".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, tady se to objevilo po skoro týdnu. Crha je totálně mimo a ještě k tomu lže. Ale co jinýho od něj čekat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jediny rozdiel je v tom, ze az teraz sa k tomu vyjadrili vyrobcovia procesorov, aj ked len klasickymi suflikovymi odpovedami "bezpecnost je pre nas prvorada blabla...".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.