Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Internet ohrožován Mezinárodní telekomunikační unií (ITU)

No ja teda nevim, ale 1.4. je az pristi tyden, nespletli jste se tak trochu?:) Nevydala to prohlaseni Francouzska televize? Ktera chytala toho zabijaka asi na ctyrikrat?:o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

... jo a 1.4. je "apríl" :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je spravne.
Poradek musi byt !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konečne. Už bolo načase ! Zrušíme drahé a potom už aj zbytočné rýchle DSL pripojenie a ponecháme si len internet v mobile. Provideri, výrobcovia PC a spotrebnej elektroniky sa taktiež môžu tešiť ako im klesne obrat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

asi tak ako pises. tiez ma napadlo, ze internet odhlasim a hotovo. . Platit kartou iba v nutnosti, lebo kazdy terminal bude mat roznu cenu pripojenia, sak musi sa spojit s centralou v At, GB ci inde. Potom mi bude aj ucet v banke na prd tak ho zrusim. Internet v mobile je podla mna dnes takmer nepouzitelny a potom bude uz nepouzitelny. Sakra ja asi usetrim kopu penazi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak decka, kurnik neblbnete! Je zcela jasne, ze jde jen o vypecenou kachnu. Internet neni ani omylem v rezii zadnych ICANU, IANA, ITU a kdovi ceho. Internet je ryze soukroma zalezitost, kabely, routery, to vsechno nekdo vlastni a nelze jim to nejak sebrat nebo jim neco narizovat .... to muzou tak leda nekde v severni koreji, patrne ani v cine by to uz davno neproslo!!! Pod atlantikem vedou tri prdele dratu, mezi statama totez, vsechno v soukromem vlastnictvi ..... tyhle smyslene ITU tlaky jsou vyplody nejakeho choreho mozku a dost se divim, ze o tom cdr pise. Na Aprila bych to chapal, ale dneska???
Vsechny co tyhle vyse jmenovane spolecnosti nejak spravujou - maji do toho co mluvit, jsou root DNS servery, kterych jsou fyzicky mraky a taky soukromne vlastnene ...... takze klidek, nic, krome zvysovani rychlosti, snizovani ceny a prechodem na ipv6 se uz s internetem nic vyznemaneho dit v dohledne budoucnosti nebude ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

...... Ale důl? Důl vám nikdo nevezme, to je díra v zemi, chodby sem, sem.... :-D

Že nelze něco sebrat nebo učinit nelegálním? Stačí jeden zákon! Mezinárodní dohoda by sice asi nebyla právě snadná, ale zase v čele s USA a Ruskem má OSN celkem slušné nátlakové prostředky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Je hodně naivní myslet si, že vlády nemůžou něco změnit nebo si přivlastnit. Prostě to nařídí. Před nástupem totality zde taky nikdo nevěřil, že by stát mohl znárodnit podniky, majetky a hle, najednou to bylo nelegální a kdo byl proti, tak byl nepřítel státu a šel sedět. To že dnešní svět nevyhnutelně směřuje ke globální totalitě je bohužel smutný fakt. Za pár let budeme jen smutně vzpomínat na časy, kdy byl Internet svobodný...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte nástup totality v 90. letech? Kdyby člověk cestoval časem z dneška do socialismu, asi by zíral, jak to bylo super. Oni tady utahujou šrouby tak mazaně, že si člověk připadá svobodně v kurníku, za který platí 90% mzdy a zbývá mu 2 hodiny volna denně.
Jinak systém národních podniků chrání zájmy většiny. Není to žádné zlo ani špatný vtip. Sloužilo to k tomu, aby vydělané peníze formálně stále patřily svým zaměstnancům a někdo si je nemohl podle svého tunelovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

System státních podniků sloužil k tomu, aby se lépe kradlo a míň dělalo. Já za socialismu žil a zírám spíš nalidi jako vy a jejich tvrzení. Proč nejedete do Severní Koreje ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak jako ja bych i veril, ze to melo sloužit k tomu, aby vydělané peníze formálně stále patřily svým zaměstnancům a někdo si je nemohl podle svého tunelovat. Praxe nicmene ukazala, ze se pak kradlo jeste lepe, bo tam pak kradli vsichni ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pozor troll, nekrmit!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja jen rikam, ze myslenka toho, ze by si nejaka, z narodniho hlediska, naprosto bezvyznamna organizace mohla neco z toho, co je v clanku, usmyslet je nesmysl. Nebo spis neni to nesmysl, v tom jim samozrejme nic nebrani, ale ze by to melo nejaky dopad, tak to je hola demagogie. Internet nepatri USA, jak se obecne lidi domnivaji, ani zadne jine organizaci, je proste soukromy. Ani kdyby se usnesli vsechni reditele vsech zemekouli, tak az jednotlive zeme by museli nejakym totalitnim zakonem zmenit fungovani demokraticke spolecnosti a volneho obchodu, coz je prakticky nastesti naprosto nerealne. Oni jim muzou naridit, ze maji uchovavat nejake nesmyslne data o tom, co kde, kdo a jak, aby mohli bojovat proti necemu. V praxi to ale stejne neni mozne vymoct a nikdo se o to ani v konecnem dusledku nesnazi. Ale, ze by se naridilo nejake extra zpoplatneni nebo snizeni rychlosti??? To je az hodne scifi predstava zivena dnesni negativistickou dobou ......
Uz to vidim, dopis do NIXu: "Hele Franto, tady Kim Cong Un, smrad chcipleho Ila. My jsme se tady s Tutanchamonem a jeste tim druhym Hitlerem dohodli, ze jako trochu ten internet pribrzdime. Takze tam trosku uskrt ty linky, povol jenom osmdesatku a kdyby nekdo zlobil, tak dej vedet, my uz to nejak zaridime". Holy nesmysl!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nejen ze je to predcasny april ale zatim nerealny

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.