Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ekosystém iOS je méně stabilní než Android

Používám iOS od uvedení telefonu iPhone 3G a pamatuji doby kdy Safary umělo zatuhnout tak, že pomohl jen tvrdý reset. Pak přišlo období, kdy to skutečně vyladili a narazit na nějaké zadrhnutí bylo fakt výjimečné (To byly ty doby kdy Galerie byla ještě taková ta hezká slunečnice).
Od té doby však přibyla spousta funkcí, většinou zbytečných a už to není ono. Nicméně pořád mi to přijde v pohodě ve srovnání s uživatelským komfortem například Windows 10 :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na Safary jedině tvrdý reset!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máš tam chybu - správně je "jeďyně".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Výsledky studie jistě zafungují jako nová munice do online diskusí příznivců a odpůrců jednotlivých táborů."
Asi ano, ale nechápu to.
Ať každý používá co mu vyhovuje a nehaní to druhým.
Mně stačí WM 10, ale nikomu to nevnucuji.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak jistě, nic překvapivého. To se dalo čekat. (Nejvíce se těším na BTJ a jeho výkřik na téma lagdroid ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No pozor, BTJ prece da na prvni misto WP :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A bude mit pravdu. WP bude mit nejstabilnejsi aplikace - Co neexistuje nemuze spadnout.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pravda. Ale windowsari jsou uz zvykli rikat, ze to a to nepotrebuji, jako muj kamarad. Ma pekny telefon se skaredym gui, ale jak zeje prazdnotou, tak je stejne rychly jako ma s6 ackoli ma mensi RAMku. Btw uz v MS vzdali myslenku spousteni androaplikaci nebo na tom makaj ? Bylo by srandovni, BTJ, kdyby ty hrozne aplikace uzivatele ms os zacali masove vyuzivat ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V MS už vzdali celou mobilní platformu.. WP má v současnosti pár procent, nové telefony se už v podstatě nebudou vyrábět.
Takže dělat si starosti se spouštěním Androidích appek na WP je asi zbytečné.. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejenom že je nepotřebují, absence aplikací je jasnou výhodou platformy. Byznysové, korporátní a enterprise uživatele vždycky aplikace jenom otravovaly a rušily v práci.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak.

Pokaždé, když je problém s telefonem v práci a nejedná se o HW potíž, tak je to tím, že ten telefon BFU doslova uinstaloval různými "super nutnými apkami" (cituji jak jsem to opakovaně slyšel).

Speciální případ jsou pak rooteři, kteří nemohou spát bez dobrého pocitu, že mají v telefonu kromě nelegálních APK z warezu i bonus v podobě custom image s potenciálním rootkitem (ty od výrobce telefonu asi nestačí :-))

Co se Apple IOS týká, tak ty výsledky douhodobě korelují s mými nedobrými zkušenostmi s touto platformou.

Problém WP je pak zcela amatérská podpora a marketing Microsoftu. Ten ve své historii zatím pohřbil skoro všechny své HW platformy - výjimka je jen Xbox.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klasika zdejších diskusí - článek porovnává Android a iOS, místní hateři se okamžitě pustí do boje proti Windows Mobile. Zajímavé, že vám ten mrtvý systém tak strašně vadí? Vždyť si ho nekupujte...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi těm lidem vadí, že mobilní wokna prostě lidi používají a fungují. To je přece špatně protože MICROSOFT!!!!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Oba jste nepochopili, že WP není předmětem tohoto vlákna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protože MS zabil celkem povedený systém - bývalý dlouholetý uživatel WP/WM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS ho nezabil, zabil ho nezajem lidi. MS proste neprisel s nicim novym, kvuli cemu by to lidi kupovali. I WebOS byl povedeny a taky neuspel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zabil. Uzavřeností. Definovali si svoje vlastní všechno - jazyk, toolchain, obchod, GUI, ... Tomu, kdo to udělal první, to ještě mohlo projít, ale ti další prostě nemají šanci.

Neříkám, že otevřený systém musí nutně uspět. Nemusí, dokonce ani často neuspěje. Ale pokud nebude systém otevřený, nemá šanci. Naopak pokud by MS svůj systém otevřel, jsem přesvědčený, že je tady dodnes. A tím "otevřel" nemyslím přechod na open source, ale prostě zpřístupnění pro třetí strany, abych si já, jako vývojář, mohl zvolit toolchain, jazyk, způsob distribuce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"V případě iOS ale i tak byly problémy způsobené aplikační výbavou až na druhém místě (15 %), nejvíce potíží (17 %) působilo přehřívání."

To se mi zda dost podivne, ze by prehrivani bylo castejsi nez pady softwaru..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ono to možná spolu souvisí. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže teď budeme hodnotit stabilitu operačních systémů podle toho, jestli na nich padá nebo nepadá jedna z nejvýmazovějších her světa? Tuhle studii bude asi dělat nějaký vědec-lobotomista :-D.

Navrhuji hodnotit kvalitu propisek podle toho, jak dlouho vydrží jako nástroj na zabíjení jelena. A kvalita jídla se bude nově hodnotit podle velikosti prsou servírky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zcela souhlasím, prostě Android fanboys co kradou software a mají šílená zařízení nedokážou přežít, že Apple i WP jsou superior platformy. A pak vznikají takovéto nesmyslné studie.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

> Android fanboys co kradou software

vas predchozi trolling byl trochu lepci, zkuste pls znova...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To už je trochu ubohej trolling, ne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobré ráno, ja osobne mám Android a môj syn má iPhone. Väčšinu nainštalovaných aplikácií (mimo systémových) som si zakúpil cez Google Play Store a s telefónom som spokojný. Môj syn je so svojim telefónom spokojný tiež, podľa mňa sú oba systémy už dostatočne odladené s tým, že v rámci Androidu máte širší výber výrobcov, od low endu až po high end. Nemyslím, že je správne škatulkovať ľudí podľa telefónu v ruke, alebo iných vecí, aj keď sa to bežne robí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To s tou propiskou je úplně mimo. Prsa servírky jsou relevantní, pokud se bude hodnotit kvalita hospody. A to že se používá k hodnocení i stabilita aplikací je dané tím, že uživatele nezájímá, že je to blbě napsaný, prostě se mu to seká víc než kamarádovi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ah, dalsi, kdo nezapojil mozek. Nehodnoti se ciste jen system, ale cely ekosystem.

Apple je zodpovedny za HW (dokonce ho nema jen jako navrh komponent, ale navrhuje si i vlastni svaby), je zodpovedny za OS, drivery a zakladni set aplikaci. Navic tak, jak ma nastaveny podminky pro vyvoj software na iOS, pak je zodpovedny i za kvalitu aplikaci.

Cili, to ze ma ta platforma poruchovost vetsi jako soucet poruchovosti casti, jde jednoznacne za Apple.

"A kvalita jídla se bude nově hodnotit podle velikosti prsou servírky."
- Coz by se ovsem melo, pokud to rozebereme do mrte. Na zaklade vizualnich stimulu se mohou nastartovat (chapu, ze asi u casti diskutujicich tady ne, ...) procesy, ktere prispivaji k subjektivnimu dojmu z kvality jidla.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsem nucen občas používat Android, na produkty Apple jsem málo hloupý a pokud je Android, který nejspíše pro google vytvořili nějací šílenci z uzavřeného oddělení blázince v kterém drželi Hannibala Lectera tím lepším tak potěš koště.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja si snad nejakej ten iPhone budu muset osahat. Tomu se neda verit, ze apple klesnul tak hluboko. Kdyz vidim jak dopraseny android do mobilu davaj firmy typu samsung, tak celkem dava smysl to pojmenovani lagdroid. Nastesti je dost vyrobcu, kde je svet (a android) jeste v poradku. Ale neverim, ze ty to proti tem zprasenejm masovkam zachranej.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spíše to bude tím, že tým nějaké "must have" populární appky ji napsal pro iOS více prasecky nebo příliš náročnou na zdroje a tak ji systém v krajím případě killne, aby ochránil svou integritu. Popravdě věci jako Pokemn-Go vůbec neznám, tak nemohu hodnotit, jak se to chová.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono hlavne pred Pokemon Go lidi nepotrebovali byt pripojeni za chuze, kdyz neco delali tak se zastavili. Pokemon Go potrebuje kazdych 10 kroku dostat odpoved od serveru, takze dukladne otestuje veskere ty prepinani z jedne wifi na druhou, mezi ruznymi LTE bunkami, mezi LTE a 3G, mezi mobilnimi daty a WiFi ... no, a testovani dopadlo negativne :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak ta data sbírají? Přece nemají přístup k logům v jednotlivých OS, ne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja to hodnotim asi takto. Hodnotenie OS podla toho, ktore ma viac nasere pri kazdodenncyh trivialnych operaciach(Volanie, SMS, emaily, kalendar).
1.iOS - uroven nasrania = 9/10 kazda trivialna operacia mi pride ako potrhla, komplikovana a retardovana
2. Windows Phone - uroven nasrania = 5/10 bugy, bugy a bugy, novy telefon potrebuje 3 hodiny, kym si spravi updates, lebo inak je NEPOUZITELNY
3. Android - uroven nasrania 3/10 - Bohuzial nic ine uz na trhu nie je, BB sa posralo uz pred 6 rokmi, ked presli na ten novy dotykovy BB OS10, takze Wiinner

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.