Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPad mini dostane Retinu, zřejmě ještě na podzim

Hned jakmile vyjde nová verze, kupuji starou. Doufám, že cena 3G modelu spadne alespoň na 7-8k. Nyní se drží na 10k a to je až přespříliš. Potom to bude dle mého skromného názoru ten nejlepší tablet ke koupi (A to prosím nejsem fanda ani tabletů ani iVěcí)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam wifi onloy verziu a som spokojny, davala ho u nas "zadarmo" jedna banka. Telefon mam Android ale iPad mini, musim uznat je velmi pekyn kusok HW. (design - hlavne uchop na vysku a 4:3 - tj maximalna sirka na citanie na vysku - bezkonkurencne, dalej vydrz na baterku atd atd)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Whoa Ipad mini s tímhle rozlišením? Tak o tom se dá uvažovat, ten klasický Ipad mi přijde velký na každodenní tahání sebou:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To rozlišení mi přijde na tak malou plochu už zbytečné, pokud se nedíváte na displej takovým způsobem, kdy byste měl na displej nalepený nos. Spíše než užitečná věc mi to přijde jako marketingový trhák.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zbytecnost to neni. Nejde o to, aby jste meli na displeji nalepeny nos a snazil se tam vecpat 4x vice textu. Jde o to, aby byl text lepe prokreslen a tim nenamahal tak oci.

Porovnejte si to s tiskem na jehlickove tiskarne vs laserovce. (uvazujte jedine patkove pismo).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, že Apple nechce být jako ostatní. Původní iPad měl rozlišení co má teď ipad Mini a iPad s rettinou má rozlišení jako nový iPad Mini. Tj. vystačí si se 2mi rozlišeními na všech tabletových zařízeních. Pro vývojáře je to bezva zpráva. Jsem zvědav jestli bude i ta 13" verze :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, jak moc dobra zprava pro vyvojare to bude, protoze musi stejne pocitat s jinou (o dost vyssi) DPI, tj. ruznou fyzickou velikosti prvku o stejnem rozmeru v pixelech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bude v tom asi kus psychiky, mám iPad2 a naprosto mi to vyhovuje, zkoušel jsem i iPad4, bylo to pěkné, ale když jsem se zpět vrátil k 2-ce tak jsem nijak nestrádal. A to na něm čtu poměrně hodně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

citelnost textu neni jen o rozliseni, ale i o fontu samotnem. Jsou pisma "urcena" pro tablety, monitory, tisk... Samy se formatuji, kdyz pouzijes treba kombinaci pisme "LT", pouzivaji Anti-aliasing, apod.
Nejsem zadny pismoznalec, ale nedavno kamarad kupoval pismo pro nejaky projekt, tak mi rekl par "tajnosti", ktere by mne nikdy nenapadly...

vyfot si tuto obrazovku a pribliz si pismo - neni jen cerne, i kdyz tak vypada )))
http://en.wikipedia.org/wiki/Font_rasterization

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?
+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.