Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPhone 5 netáhne, Apple omezí výrobu na polovinu

Že by jablíčkáři, kteří si nakoupili spoustu příslušenství, neměli zájem o nové, nekompatibilní konektory? To musí být pro Apple neuvěřitelné překvapení, něco tak zákeřného od svých oveček určitě nečekali :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem spíš zvědav zda autor článku napíše další 23. ledna, kdy proběhne vyhlášení finanční zprávy Apple za uplynulý kvartál. To že nemá Apple rád je v pořádku, ale tato informace je trochu problematická. Jednak zdroj té zprávy neudal žádné údaje, jen spekulace, že někdo povídal a ostatní odhady mluví o naprosto v opačném duchu. Proto se v zahraničí mluví o pokusu manipulace s cenou akcií, a pokud se potvrdí opak tak to bude mít WSJ pěkně drahé. Pokud se to potvrdí, tak ovečky mohou čekat mnohem nižší cenu dalšího telefonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ono je to aj naopak, nativneho prislusenstva na IP5 je akosi malo, pribuda len velmi pozvolne... Toto je veru o dost vacsi pruser.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, podle http://news.cnet.com/8301-13579_3-57564010-37/iphone-5-demand-got-you-wo... to snížení nakonec nebylo nejspíš tak velké (resp. původní čísla byly obecně nadsazené). A co se týče prodejů... počkal bych týden do vyhlášení finančních výsledků...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle zprávičky v lednu mívají občas i skrytou funkci, například pomoci vygenerovat hezká čísla ročního růstu pro prosincové grafy ("koukněte kde jsme byli v lednu a kde jsme teď!"). Případně chce firma dočasně snížit hodnotu akcií pro jejich zpětný odkup.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

problem bude aj cena. pred par mesiacmi stal 64GB model 1300euro (aktualne sa dostal uz pod 1000eur). to je sialene dat tolko penazi na telefon ktory bude o rok-dva zastaraly

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě, že na Vánoce nebyla problémem cena, ale dostupnost. Krámy vyprodaný, na eshopu dodací lhůta 3 týdny. Jestli teprve teď omezují výrobu tak se to muselo prodávat nehorázně i přes fakt, že byl trh nakrmený iP4. IMHO omezení dodávek nemusí být způsoben tím, že "netáhne" (hodně nešikovné slovo), ale třeba kvůli tomu, že hodlají vyrábět šestku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked mala prist iP5, tak predaje iP4 sa moc nemenili. Nehovoriac o tom, ze ak by uz teraz obmedzovali dodavky, tak by to znamenalo dost kratky zivotny cyklus pre iP5.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem zmínil ve článku, jsme v tomhle směru poměrně názorově konzervativní, řada zahraničních webů to popisuje jako začátek konce Applu. Podle průzkumů mezi americkou mládeží je už značka Applu „out“ a roste zájem o Samsung. Těmi zákazy akorát Samsungu udělali neskutečnou reklamu a publicitu - v počátcích smartphonů se zdálo, že HTC má oproti Samsungu našlápnuto líp, ale díky neustálým invektivám Applu bylo víc slyšet o Samsungu a ten toho dokázal i dobře využít. Pokud už nic jiného, vezmou si z toho snad další patent-troli ponaučení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono to nebylo primárně zákazy, ale hlavně tím, že si Samsung nevyšlapuje vlastní cestičku. HTC od začátku hrálo prim s operátory a hlavně se od počátku nezajímalo o mainstream. Apple šel na mainstream s lowendem za hiend cenu s tím, že operátorům diktoval podmínky. Dodneška mě hlava nebere jak toho mohli prodat tolik a opakovaně (u nás navíc ten první bez ofiko češtiny). Samsung zažívá boom poslední dva roky s tím, že nasadil nižší ceny s odstupňovaným modely - prostě taková klasika, z které si postupně vybere co kam a za kolik (to mě naopak hlava bere). Zařízení je to de facto stejné* jako měl Apple (a HTC před ním) plus má ještě reklamu na OS "zdarma". *Zkraťme to, stejné prostě jsou ;) Fenomén patent-trollů rozhodně není o trollech - je to přesně tak jak píšeš - jeden něčeho využil a druhý o něco přišel, ostatně to se v příštích 5ti letech projeví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že trh je pro Apple už totálně saturovaný. Každý kdo nějaký od Apple chtěl, tak ho má a další úplně noví kupci nejsou ... Pokud s tím budou chtít něco udělat, tak budou muset sáhnout na cenu, ale pak se ztratí kouzlo exkluzivity a pak to bude obyčejný tel pro masy .. No, asi to nebude mít Appple teď jednoduché.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste by to mohli dotahnout kvalitou a funkcemi. Mam ipad3 ale je to takova hracka.. nezobrazi to poradne ani prilohu mejlu (jen nektere a jen do urcite velikosti), vyber aplikaci desne omezeny.. atd.

Az povoli nektere limity a rozsiri moznosti, co to zarizeni bude umet, tak to pro nekoho ma smysl kupovat i za puvodni cenu, ale zatim je to celkem nesmysl a ty omezene moznosti pak vytvari z uzivatelu same omezence :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já když si vybavím co mi ještě před 3 - 4 roky naskočilo při vyslovení Apple byl pojem exkluzivní produkty.Lidé kupovali často Apple produkty protože měli dojem že s vlastněním něčeho od této firmy vstupují do klubu těch co jsou úspěšní a na vzestupu.Dnes když vidíte vrátného jak si hraje za stolem s iphonem byť i možná koupeným z druhé ruky bere těmto produktům auru která dokázala uhranout jak kobra královská.Co si budeme namlouvat,lidé jsou často do sebe zahledění se sklonem k egoismu a navíc to potřebují dávat v plén.Další skupina se snaží neustále odlišovat a dnes prakticky není výrobce který by jim nabídl něco unikátního(no vlastně k tomu směřuje Nokia :-)) ) a tak zbývá jen berlička v tom si přístroj nakonfigurovat k své osobnosti.To nabízí nejvíce Android.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě když slyším Apple naskočí ihned asociace: "Nedožraná jablka nechci".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výsledek toho, že si můžeš systém přizpůsobit svému egu je ve výsledku vizitka toho co na tom systému musíš všechno udělat aby nestál za ho*no tak jak jsi ho dostal ;)

A mimochodem ať si vrátný hraje klidně z čeho chce - nevim proč by si měl hrát nutně s androidem a něco přizpůsobovat natož aby ti bylo co potom z který ruky to má...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechybi jim tam spis jeden dulezity vizionar....?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.