Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPhone 6 čeká větší displej, iPad mini s Retinou přijde v roce 2014

Tak mobil v hodinkach neni nivinka kterou by apple mel vyvolat manii obzvlast kdyz to bude urcite stat vic nez jeden smetana.
Zajimavejsi bude spis sestka foun ktera bude vydana zase zbrkle a pobavi svou nefunkcnosti neceho kuriozniho.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tady je krásně vidět jak jste zaslepený. Digiálková mánie začala v době komunismu kdy se sem digitálky buď pašovaly nebo se na ně stála fronta v Tuzexu takže ceny nebyly rozhodně přívětivé. Sumy se radkálně snížily až s příchodem vietnamců ovšem spolu s cenami šla dolu i kvalita. Samozřejmě pokud se podíváme na dnešní ceny digitálek (dejme tomu běžné Casia) tak se pod tisícovku nevejdete nemluvě o funcích nebo materiálech, ale protože jste "big mozek" tak by hodinky měl Apple prodávat za litr protože zkrátka proto :D

Zmínkou o telefonu jste celý příspěvek naprosto korunoval. Je vidět, že se vyznáte...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak neviem, ci je tu jediny zaslepeny. Problem s antenou u iPhone 4, problem s objektivom u iPhone 5. Samozrejme pre vyznavacov jablckovej viery su to vlastnosti. Ale pre mna su to chyby. A celkom sa ponuka otazka co zabudnu otestovat pri verzii 6.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Děláš jakoby jiné telefony nikdy problém neměly. Bohužel nemám relevantní čísla, z kterých by bylo jasné kolik přístrojů je vadných. U jablečných zařízení je trochu problém v tom, že jsou vidět (resp. každé zařízení je vítaným objektem zájmu ať už v negativním nebo pozitivním světle, navíc jich Apple nechrlí několik desítek typů, ale zároveň se jich prodávají kvanta což napomáhá k odhalení bugů). Samozřejmě ani konkurenčním telefonům se problémy nevyhýbají nicméně z blíže nespecifikovaných důvodů se s tím nevytahují. Každopádně nějaká čísla se dohledat dají http://blog.fixya.com/pr/july2012/smartphones-report.html

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ale ja netvrdim, ze ine telefony nemaju problemy. Sam mam s niektorimi zle skusenosti. Ale cim lacnejsi pristroj, tym menej to cloveka zere. Mna stve pristup ich marketingu k tymto problemom. Apple sa povazuje za nejaky Mercedes medzi telefonmi a podla toho by som ocakaval aj riesenie problemov a nie, ze ak chcete telefonovat, tak drzte telefon takto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cena iP4S a Galaxy S3 byla tehdá plně srovnatelná. Problém s anténou se řešil na softwarové úrovni (flashnutí iOS na verzi, kde telefon neodpojoval obě antény od energie, z toho nejspíš také plyne vyšší procento problémů spojených s výdrží baterie), u S3 se to řešilo výměnou mikrofonu. Rozdíl je v tom, že flasnout sis to mohl doma, ale mikrofon si bez porušení pečetě nevyměníš a rozhodně ne zadarmo. Faktem je, že první vyjádření Applu "držíte telefon blbě" byla blbost, nicméně s marketingem nemá absolutně nic společného. Řešení problému s anténou Apple nabídl (bezplatná výměna telefonu, flash iOS v jakémkoliv autorizovaném servisu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze flashnutie firmware ako riesenie bola nefungujaca blbost(odskusane) a vymeny telefonov sa ponukli az po velkom tlaku medii. S3 tiez nemam ale viac ludi v mojom okoli ano a pokial viem, tak mikrofon nemenil ani jeden z nich. Pritom aspon jeden ho kupil hned ked sa objavil na nasom trhu. Ale oba padaju do kategorie kde by som uz ocakaval len zriedavy vyskit chyb, ale opak je pravdou a chyby su celkom seriova vev. Ked si kupim telefon za sto a narazim na problem, tak si to aspon mozem zdovodnit, ze co by som za tie prachy chcel. No a ked kupim blby telefon za 100, tak na problem spravidla ani nenarazim.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No tak to právě není - primární problém byl v tom, že iP4S se expedoval s 5.0 a ten jak je známo měl problém s anténou. První co ti řeknou v Českém servisu je právě flešnutí na 5.0.1 a flešnou ti to zdarma, zdarma ti to udělají třeba i v iStylu a rozhodně se nebudou cukat protože tohle se jaksi u Applu vůbec nenosí (naopak jsou jableční proslulí ochotností takže vůbec nevim kde jsi vzal tyhle kecy). Po flešnutí na 5.0.1 nastal problém s baterkou (5.0.1 byl splácanej narychlo právě kvůli anténě, mě konkrétně neblbla anténa, ani baterka, ale iTunes). Další problém jsem zaznamenal po jailbreaku kdy se mě tel. seknul na screenu s jablíčkem (řešení = DFU mod a zpět, bez počítače). Toť vše. žádný problém s anténou jsem neměl, v okolí mám 4 lidi, kteří mají iP4 a rovněž nikdo problém neměl (resp. nikdo si neztěžoval u piva). Postup pro opravu jsem přetlumočil od jednoho dotyčného, který 2 roky pracoval pro Telefonicu a poslední rok pro Vodafone (firmení zákazníci), vzhledem k tomu, že jsem mu jedničky až 3GSka flešoval kvůli češtině (tzn. všechny) tak si troufám tvrdit, že by mě, byť za mnohem menší počet čtyřek/S hnal widlema kdyby se u jailbreaknutého iPhonu začal projevovat problém s anténou (přecijen do toho nevidí tolik jako já a garantuju ti, že nebyl 2x příčetný když jsem si z něj udělal srandu, že jsem mu bricknul founy, které nebyly jeho a výše náhrady by ho i přes dobrou platební situaci stála bezmála dva platy :)

Teď SGS3 - první bílý zakoupen jako novinka. Primární problém sync (smázlo mě to všecko z google účtu). Nejsem idiot, takže záloha to jistila ovšem musel jsem si zaprasit kompa dementním Kiesem. Druhý problém - při zaplnění cca z poloviny kapacity byl telefon pomalý (neadekvátně, ne, že se jenom místama zpomalil). Po 3 měsících se mě na displeji objevil žlutý flek takže jsem ho poslal do servisu kde byl vyměněn plus jako bonus byl flešnut nový fw. Následně na to mě telefon začal blbnout při přijímání hovoru (nešla odemknout klávesnice, v odemčeném stavu displej reagoval pomalu cca 15s což ve výsledku znamelo ťuknout okamžitě na zvednutí po prvním vyzvánění jinak spadlo do hlasovky). Telefon jsem si pak flešnul sám softwarem z xda-developers a je klid protože jsem ho poslal dál dokud měl cenu. Další SS3 (tentokrát tmavě modrý od Vodafonu) opětovně problém s rychlostí při zaplnění paměti (přetáhl jsem data z bílého). Stopro to nedělá žádná aplikace (maximálně něco od Samsungu) - podotýkám, že ten samý problém jsem vypozoroval už tenkrát na HTC Sensation (4.1) a HTC Wildfire S (2.1). Jinak ještě k tomu porovnávání - když máš ty telefony vedle sebe tak přijdeš na mnohem víc chybek a rozhodně bych si problému se signálem všimnul. Co je na S3 sympatického je akorát tak jeho váha (iP4 je proti němu cihla, kor když je s3 takový hrozný pádlo). Mimochodem S3 mě vypadl z klína při vystupování z auta a má prasklé sklo - tohle se mi nestalo s žádným telefonem zhruba od roku 93 ve kterém jsem telefony začal denně používat a rozhodně jsem nepoužíval křápy za búra.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Beru zpět - sklíčko jsem rozbil na novějším Razeru (véčko) a Japkofón 1 (kovový knoflík u džín přímo na repráček)

Jinak co píší o anténním bugu na serveru, který má tady na diit reklamu http://www.letemsvetemapplem.eu/2011/11/15/proc-ztraci-iphone-4s-signal-... a http://www.letemsvetemapplem.eu/2012/08/22/iphone-field-test-zjistete-de...

IMHO na stav, kdy si uživatelé ztěžují na anténu (foťák a kdesi cosi) je přesně to co jsem napsal výše - iPhony jsou prostě vidět a tak se jakýkoliv problém romzaže (oba víme jak se o foťáku psalo tady na diitu ikdyž tím samým problémem trpí i foťáky, konkrétně třeba můj Lumix FX9). Problémem je od někud získat relevantní čísla, z kterých by bylo možné vyčíst počet postižených přístrojů. Bohužel mě nenapadá nic lepšího než projet diskusní fóra z kterých je víceméně jasné, že někdo problém má a chce ho řešit. Pak to můžem porovnat s problémy u jakékoliv jiné značky. Samosebou to nikdy nevyřeší spor mezi hatery, ti si prostě budou tvrdit svou bez ohledu na to jestli přímo oni měli problém s konkrétním přistrojem - z nějakého důvodu prostě tvrdí, že mají problém všechny jablečné founy a myslím, že kdyby se tu našlo pár lidí, kteří mají iPhone a byly by ochotni podrobit telefon tetům tak by zase čelili nařčení, že je test zmanipulovaný. Jinak kdyby do toho někdo chtěl jít tak mám k dispozici iP4 ("bohužel" bez vadné antény, asi úplnej zázrak na trhu :) a dva SGS3.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Problemy Androidu riesit nebudem. Sam som ho nejaky cas pouzival a po skusenostiach radsej sprosty telefon. iPhone som mal raz ako firemny na sluzobke a telefonovat sa z neho nedalo. Bolo to v case ked uz mal byt problem vyrieseny firmwarom. Chodil som po celej hale, aby sa dalo volat. Nakoniec som to vzdal a riesil veci zo sukromneho telefonu.
Fotak v iPhone5 je vyrazne horsi ako ten v 4S, takze sa setrilo. A ano podobny efekt sa da najst aj na inych optickych zariadeniach ale je to otazkou miery, ktoru v Apple podla mna dost prestrelili.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže pokud to dobře chápu tak jsi vyfasoval kousek s vadnou anténou, ale zjistil jsi to až někde mimo civilizaci někde v hale. Jako napotvoru v době kdy měl být problém vyřešen. No, nejsem sice odborník, ale tohle je přesně ten okamžik, kdy se projevila vada bez ohledu na to jestli je to japkofón nebo cokoliv jiného (nenabíhá harddisk, praskne žárovka v lampičce, složily se windows i přesto že byl produkt prodáván s tvrzením, že je ok...)

Ten výrazně horší foťák by mě zajímal kor když v době kdy iP5 vyšel tak byl pokládán za jeden z nejlepších, ne-li nejlepší vůbec...

Otázka míry to samozřejmě je, ale opakuji, že relevantní čísla neexistují, ale přesto jsou mnozí přesvědčeni, je je vadný každý druhý iPhone.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Takže ty vtipy v době vydání iPhone 5, že iPhone 20 bude mít na výšku dva metry vlastně možná ani nebyly vtipy =)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Přemýšlím, jakého pošahance by ty bezcenné krámy mohly pořád zajímat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.