Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPhone 6 má problém: konstrukce se ohýbá

"Určitý podíl na situaci může mít i prostý fakt, že zatímco ostatní výrobci po léta vydávali větší zařízení a pilovali jejich neduhy..." je blbosť, zabúdaš na tenkostenné ipady, ktoré majú (snáď všetky) podstatne väčšie proporcie vzhľadom na svoju hrúbku. Nehovoriac o ipodoch (nano a pod).

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

No tak iPady snad lidé nenosí po kapsách...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

ja uz mam iPad ohnuty

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Cargo pants? :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ipad môžeš ohnúť na tristo spôsobov rovnako tak ako telefón v gatiach. Napchatý kufor, sadneš naň na gauči, ťažký nákup, bitka malých detí... Že by s tým apple nemal skúsenosti je autorov blud.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

2 rocna dcera

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uaaa tak sme sa dozvedeli novinku, ze hlinikova zliatina sa ohyba a ostane zohnuta a pruzny plast po miernom ohnuti sa vrati do povodneho tvaru alebo ked sa to prezenie tak praskne. Tak to je fakt novinka. Ale mozme sa na to pozriet aj opacne, ak som debil a dam si 5.5-5.7" mobil do zadneho vrecka a sadnem si na neho, okrem ineho ze som asi debil, tak iPhone to prezije akurat sa ohne a zasa Samsung v zavyslosti od zataze sa bud mierne ohne , vrati na spet a ostane v pohode alebo komplet praskne. Hmm. Ostatne taketo to bude asi aj u 5.5" a viac telefonoch od ostatnych vyrobcov ako LG,HTC a podobne. Bud prasknu alebo sa ohnu v zavyslosti od materialu.

Este aby bolo jasne kam mierim s tou bulvarizaciou tu. Je mi jasne ze iPhone6 je momentalne v trende a pise sa o nom tak isto ak vzdy si treba kopnut do novinky a zvlast ked je to Apple produkt, ale cakal by som od tohto webu, namiesto sokujucich sprav o ohnutom iphone, skor nejake technicke informacie, napriklad benchmarky, testy fotaku, nove moznosti v IOS 8. Proste nieco technicke a odborne a nie ze sa telefon ohyba a z toho clanok na dve strany...

+1
-56
-1
Je komentář přínosný?

Proč by benchmarky měly být důležitější než poruchovost? Ne všichni mají chuť každý rok kupovat nový telefon.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Jejdamane, nauč se pořádně číst. Problém není v tom, že by se majitelům ohýbal když si na něj sednou. Problém je v tom, že se ohýbá když ho lidi mají v přední kapse. To podle mě za zmínku stojí, podle mě většina lidí nosí telefon v přední kapse :).

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Apple zacne dodavat k iPhone sedativa. Pak se nestane, ze uzivatele prohnou mobil pokazde, kdyz kolem projde zenska.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zlé jazyky říkají, že uživatelé Applu takové přípravky zrovna v přítomnosti žen nepotřebují... :-p

(Já vím, já vím, hloupý vtip...)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No dobra. Tak "kdyz kolem projde zenska" zamenime za "kdyz zahlednou nakousnute jablko". To uz by mohlo odpovidat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to jedno v ktere kapce, ja mam obycejnou malou nokiu C5 a i v predni kapce se to kdyz mam tesny gate pekne namaha a u takovyho padla je jasny ze se pri teto konstrukci vohne.Vubec strkat takovy padla do kapes muzou jen mirne retardovani vohnouti a u aple to je asi casty jef.-))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak již bylo napsáno, on se ohýbá v kapse. Na videu jde vidět, že nepotřeboval moc síly, aby ho ohnul. Naopak normální mobil (teď jsem zkoušel muj xiaomi) toto vydrží a vrátí se SÁM zpět do původní polohy. Když se budeš o vrácení do původní polohy pokoušet ty u iphone6, tak ti v lepším případě praskne rám,v horším ti praskne i displej. To je podle tebe v pořádku u mobilu za 20 000-35 000? Vždyť mohli použít jakýkoliv jiný materiál, jen né blbej hliník... A největší vtip na tom je to, že určitě ten mobil ve výrobě testovali na prohýbání - nikomu neuvěřím, že tuto proceduru APPLE vynechal...

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Za to zas asi ani tak nemuze vyrobce, jako uzivatele, kteri si takovy padlo strci do kapce -)).To asi opravdu v apple netestovali, ze by si to strcili na prdel a gecli do zidel.Ale meli by si udelat pruzkum, trhu, kdo ty jejich hracky kupuje, aby se tomu az napriste vyvarovali.Nekde sem cetl, ze jeden s tim 3 hodiny na zadku sedel a pak 2 hodiny tancoval-)))

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tak apple uz ucil jak spravne drzet iphone. Ted bude ucit jak spravne nosit iphone.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Počkej, takže když to člověk dělá s note3 (nosí ho po kapsách, tancuje s ním,...), tak je to v pořádku, ale když s iphone 6, tak je to špatně? :) navíc lidem se to ohýbá i v předních kapsách. Prostě se o tom trošku informuj a pak tady vykřikuj svoje moudra :)

Není třeba testovat v realném prostředí, ale při testování na pružnost a ohyb by se to celkem drasticky projevilo, vždyť na to stačí síla pár Newtonů už jen podle toho videa...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Ono napsat ze nosi v prednich ci zadnich kapsach je dost vagni popis.Proste to nekde zmackli a konstrukce to proste nevydrzela.Nevim co do toho tahas note3, o tom sem, nikdy nepsal.Ja zadny moudra nevykrikuju, tak si ty narazky nech, to psali nekde o jednom aplistovi.Aple si ma do manualu proste napsat, ze to je krehka konstrukce, aby to ti mena chapavi pochopili a nedelali s tim psi kusy.Nejlip k tomu dodavat 3cm ocelovy pouzdro, aby byl v bezpeci.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Chápeš že to vtipný je na tom to, že se to zohýbá při naprosto běžných věcech? Tahám do toho note3, neboť to je srovnatelný pádlo, ale u něj se nic takového neděje. Něděje se nic takového u žádného mobilu...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Herbe, ty si blazen. Za 30k krehka konstrukce? Dneska neni problem vyrobit za 10k mobil se skorepinou, ktera vydrzi prejeti autem. Pochop uz konecne, ze business applu stoji odpocatku na pozlatku exkluzivity a kultu osobnosti Jobse, oboji je smesna iluze. Dneska je to jen sprostej korporatni ojeb skalnich iSheeps do analniho otvoru.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

"... To je podle tebe v pořádku u mobilu za 20 000-35 000?..."

- no tak se to udela stejne jako u jinych ciste modnich a dekorativnich vyrobku (na botach je casto napsano, ze slouzi jako modni doplnek, "neni urceno k beznemu noseni" :-) - bohuzel casto i na takovych, co se tvari jako opravdu "mestska" obuv:-)
A iCokoliv je v podstate jen o znacce, o tom byt free-cool-in - pokrokovejsi/praktictejsi nez alternativy rozhodne nejsou (a cenove uz teprve ne) proste typicke modni "designove" zbozi - nejen cenou, nejen hypem, ale ted i "prakticnosti"... staci par veticek do jiz tak obsahlych disclaimeru, ktere nikdo necte (vedle upozorneni typu: neprat v automaticke pracce, nedobijet v mikrovlne troube se to ztrati) a je hotovo - stejna sorta lidi, co si to kupovala doted, si to bude kupovat i dal a jeste z toho udela prednost:-)

Nevidim problem,... kdyz si nekdo kupuje a nosi vyrobky od Prada, nedela to proto, ze by to bylo prakticke a nestezuje si, ze po zmoknuti ztratily barvu. Ma to kvuli svemu egu. A iKonzum je to samy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nemas pravdu, jsem velmi technicky clovek, ktery by nikdy nekoupil nic jen kvuli "mode" nebo pocitu byt in a presto mam iphone a tvrdim, ze je to jednoznacne nejlepsi telefon jaky se da koupit. Ta jeho "dokonalost" neni v tom, ze by byl bez chyby, ale v tom, ze lide, kteri ho navrhovali se snazili udelat kazdy detail tak, aby byl maximalne pouzitelny, esteticky a zaroven genialne jednoduchy. Ostatni telefony jsou delany s uplne jinou filozofii, ktera nikdy nebude mit takove vysledky, jako snazit se vyrobit neco dokonaleho a divat se pritom na svuj vyrobek jako celek ze vsech moznych uhlu pohledu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

vsichni jsou zly vydridussti kapitalisti jen jablecni lide jsou osviceni...
béééééé
.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

I jablickari jsou kapitalisti, jen delaji sve vyrobky dobre, je tak tezke to pochopit?

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

jasne..vsichni ostatni jsou lemplove jen jakasi osvincena firma dela "celostni" elektroniku - ten fanatismus z tebe primo cisi - o to smesnejsi jsou tva tvrzeni pod DALSIM clankem, o tom, jak prave Apple odflakl beznou vec.
Howgh.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ten fanatismus jak tomu rikas je, ze proste vidim, jak moc jsou produkty applu dobre a ty to zatim nevidis mozna proto, ze mas malo zkusenosti s applem. Jsem velmi racionalni clovek a velmi vaham u neceho rict, ze je to dobre udelane, ale u veci od Applu nevaham. Zkus se nad tim zamyslet a pripustit, ze lide maji radi veci od Applu ne proto, aby byli modni (urcite takovy existuji), ale i proto, ze jsou dobre. Ja jsem takovy pripad. A ano, ohybani je problem a tohle se applu nepovedlo.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Existuje spousta alternativních produktů, které vlastnostmi iPhone 6 předčí. A nejvtipnější na tom je, že za poloviční* cenu. OnePlus je exemplárním příkladem. Nejen, že zahambil iPhone, ale spláchl i ostatní značkové androidí topmodely. Spíš než módní záležitost je to ve většině případů snobství. Prostě je to o brandu..fenomén "švýcarských hodinek".. Že se to všechno vyrábí v číně a továrnu sdílí s nějakým místním výrobcem už je vedlejší.. Hold vždycky se najde někdo kdo tu 200% alpskou přirážku za logo nakouslého jablka zaplatí..

Edit: pardon. Vlastně za třetinovou cenu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Petre, v zacatcich mel Apple vyhodu v ergonomickem a stabilnim OS, a s podporou business funkci (Exchange etc.). Nikdo nemohl nic rozjebat, pac Apple vzdy mysli za sve uzivatele, a to je bohuzel casto dobre, kdyz je vidim v akci. Mel taky podporu pro mnoho profesionalniho SW. To platilo predevsim pro jeho workstations.
Jenze dneska je to vsechno pase. Tedy uz asi takovych deset let. Definitivni hrebik do rakve Applu neprinesl mrtvej Jobs, ale mobilni Windows 7+. Delam s lidma co delaj business a ti na to hromadne prechazi - mobily a tablety s Woknama jsou ergonomictejsi, jednodussi k pouzivani, dokonale provazane s ekosystemem Exchange a Office, kvalitni, stylove a neuveritelne levne.
Apple pouze jeste trva tvrdohlave na tom, ze je neco vic, pritom dnes jedinou jeho realnou exkluzivitou je cena.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ma to HW klavesnici? Nemá...Tak to nechci :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

slusne povedane si blb ...
keby sa ohybal tamtung tak je clanok o ohybajucom sa tamtungu.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

„Vypadá to, že Apple při ztenčování zašel dál, než dovolují vlastnosti použitého materiálu v kombinaci s firemním know-how.“

To je úplně normální. Už první Macintoshe se nezřídka velmi přehřívaly a měly velkou poruchovost. V prvé řadě z toho musí vohnout padnout na prdel, fyzika jde stranou. Nějaké přehřívání, tavení klávesnic až požáry a podobně, komu to vadí? Hlavně že je to o milimetr tenčí a o deka lehčí a má to táááákle moc výkonu pyčowoe.

+1
+41
-1
Je komentář přínosný?

Vetsinou s tebou moc nesouhlasim, ale tady v jednom pripade ano: "komu to vadí?"
It´s not a bug, it´s feature.

http://www.youtube.com/watch?v=NnGAlf1hjs4
Pri cteni tveho prispevku jsem si vzpomnel na video vyse... Apple produkt je ciste nahodny, urcite se stava i jinym, abych nebyl obvinen z anti Applistu ))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, prvni Macintoshe se davaly jako vzor spolehlivosti proti klonum IBM PC.

V jednom z Chipu nekdy z let 1991-1992 byl na toto srovnavaci test - nektera IBM PC byla v servisu i 25x, Apple tam vyhraval s hodnotami mezi 0-1.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Macintosh 128K

„The unit did not include a fan, but instead relied on convection cooling, which made it quiet while in operation. Steve Jobs insisted that the Macintosh ship without a fan, which persisted until the introduction of the Macintosh SE in 1987. This was allegedly a source of many common, costly component failures in the first four Macintosh models. This was enough of a problem to prompt the introduction of a third-party, external cooling fan. This fan unit fitted inside the Macintosh's carrying-handle slot and produced a forced draft through the computer's existing ventilation holes.“

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Behemote, to byly prave prvni Apply, ktery se v servisu oficialne poustely z pul metru na stul, aby zapadly zpatky integrace do patic, ze kterych horkem povyskocily, zejo? Je videt, ze tam i dnes pracuji odbornici, po tech letech.
Mam to http://iphonemania.mobilmania.cz/Jablecna+historie+od+Apple+I+po+iphone+2

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Sak je to cetka jen za 30 litru, tak co byste chteli.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

JJ, když se ohne, tak se prodá i druhá ledvina a koupí se nový, není žádný problém.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Bez obou ledvin uz nastava trochu problem, ale zbyvaji jeste jine nadbytecne organy na dalsi ineco.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

V případě člověka, který je ochoten kvůli tomu elektronickému šrotu darovat ledvinu, připadají v úvahu úplně všechny orgány kromě mozku.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No ten mozek by stejně nikdo nekoupil.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Cetka za 30litru od udajne prestizni firmy. Kazda lepsi cina za osmicku to sezere vykonem a kvalitou k snidani, business funkcionalitu maj mobilni wokna asi o 10 let vpredu, ale protoze je to jabko.... Opet se potvrzuje stare prislovi, ktere brano doslovne je velmi zavazne - komu neni rady, neni ani pomoci.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Myslis kazdou lepsi cinu, ktera nemusi vyvijet vlastni OS (protoze ma zadarmo Android), nemusi platit vlastni vyvojove oddeleni protoze vse se pouzije jako OEMko od dalsich cinskych vyrobcu, nemusi platit zadnou prodejni sit ani servisni sit?

Ano, pak je logicky levnejsi.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft už přestal Android danit? ;-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ale hovno :) Nejen levnejsi, ale evidentne i kvalitnejsi. Srovnej treba s Nokii, taky typicka oem cina s OS zadarmo, zejo. Mimochodem, Android opravdu neni pro vyrobce zadarmo, resp. Android ano, ale Android market apps ne - a bez nich je to neprodejne, ze.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

http://jablickar.cz/vyrobit-iphone-5s-a-iphone-5c-stoji-prakticky-stejne...

Marže je kolem 10000 korun za kus. Apple má na účtech miliardu(y) dolarů. Na vývoji určitě šetřit nepotřebujou.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

V diskuzi (samozejme ne jen tady) jsou krasne videt Apple uzivatele a milovnici iPhonu...
"Dat si telefon do kapsy, ty jsi se zblaznil..." )))

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

zajimava diskuze i na webu hospodarskych novin...

Nové iPhony 6 se lidem ohýbají při nošení v kapsách u kalhot, konstrukce je příliš slabá
- To je proto,ze se snazej stlacovat cenu dolu na ukor kvality. Maj nasadit normalni ceny a pouzit kvalitnejsi material.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Tak u Anntenagate se Apple vyjádřil: "Špatně telefon držíte!". U Purplegate to bylo: "Fotíte proti slunci, to se nesmí!" a teď to bude: "Nekupujte si tak těsné kalhoty!" :)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy uzivatel dostane (zdarma!) ocelovou desticku s logem Apple, kterou si strci do kapsy s telefonem aby se neohnul :-)

A za priplatek bude desticka pogumovana aby se neposkrabal displej.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Chteji za to minimalne 700€(iPhone 6 - 16GB) pricem je to pekny cinsky pasovy vyrobek alias shit. Budu nadale tvrdit ze posledni nejlepsi iPhone byl model 4S, normalni rozmer, microSIM karta(zadny nesmysl nanoSIM), hruby a tezky pricem nemel problem s M7(pohybovym cooprocesorem jelikoz tenhle nesmysel vubec nemel). 5 model by uz nemyslne vetsi, mel hlopou nanoSIM pricem i tak byl o polovicu lehci, jako pirko takze se na nem logicky setrilo kde se da. Misto toho aby se drzeli velkosti displeje 5 generace iPhone, vydali 32, 64 a 128GB varianty iPhone6 ktere zakaznik logicky jako ze sme v roce 2014 ocekava(v dobe medii ve vysokem rozliseni), pouzili na tele a okrajich tak draheho vyrobku kvalitnejsi kov nebo rovno tvrzene sklo ktere by produkt v designu delalo modernejsim a stylovejsim a hlavne delali jenom jeden model, nam tu prodavaj neco vetsiho a mekkyho jak prase za extra cenu. Vzdyt je 5S model dokonce vykonnejsi jak 6 verze tak o cem tohle cele je? Veliky displej na smartphonech smysl nema, nosi se to v kapsach, prohyba, dere, jenom to zbytecne navic zere baterii a kdyz tak radsi pouziji tablet nebo rovno plnohodnotne mobilni reseni, notebook. Ma zlata Nokie N8.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Cinan ti vyrobi to, co si reknes. Pokud chces kvalitni telefon z kvalitnich komponent, dostanes ho. Pokud chces laciny sunt kde je osizene naprosto vsechno vcetne materialu ze se ktereho je zakaldni deska, dostanes ho. Vysledek se ale bude dost lisit cenou.

Potiz je v tom, ze lidi co nerozumi tomu jak se vyrabi elektronika maji dojem, ze kdyz to zvenku vypada stejne ze vyrobni cena je taky stejna. Uz ale nevidi, ze neco ma reklamovatelnost 3% a neco 35%.......

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

asi je to moc levne 10 litru na vrch bych dal XD

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To přece není problém, to je vlastnost. Nový iPhone je až 2x ohebnější než ten starý. Zase ten samsung předběhli!

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

navic ted ma kazdy uzivatel opravdu telefon s "unikatnim designem" - nenajdete dva stejne prohnute! :-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tady máte tu vaší kvalitu za 20 tisíc. Nechápu, že to skalním iOvcím stále nedochází.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Skalní iOfce z toho udělaj přednost, jako tuhle - kdo neměl prasklý displej na ajfounu, nebyl in ;).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"iPhone si můžete vytvarovat podle vlastních představ; jiné telefony ze prodávají buď rovné, nebo zakřivené - telefon od Apple si můžete zakřivit sami!" :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

..ted to zni smesne/absurdne, ale co treba jeansy? - moda roztrhanych, odrenych, sepranych (nebo tak vypadajicich) se stala standardem - takze abychom se nedivili, ze za pet let budou telefony JEN s prasklym dislejem a jen zalomene...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V návodu zapoměli uvést novou fičurku :
... a náš skvělý výrobek se při prvním použití sám vytvaruje podle křivek vašeho těla.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Apple se dal asi cestou prezervativu, ty se tez kdysi neohybaly...:(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

jeste doufam, ze se na applestore objevi nejaka placena aplikace, ktera bude monitorovat/sdilet/reportovat statusy na soc. site teto nove feature:-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

prave som si uvedomil ze na horizontalne otoceny iphone6 sa moj mobil otoceny vertikalne zmesti 4x (plus minus).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nakupovat techniku od americké reklamky je holt riziko, nějaký marketingový specialista vymyslel že to bude tenké jak papír, Číňan ,který to v konečné fázi vyvinul a vyrábí nejspíše upozornil na vachrlatost celé koncepce, ale na to v USA dlabou a zde jsou výsledky.
Na druhou stranu člověk se baví, už se těžím jak to soudruzi z Ad nakouslé jablko okecají.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jeste me napadlo, neni to ficurka po vzoru prohlych TV, aby Apple neporusil nejaky patent...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Napínání oděvu stačí k tomu, aby se iPhone postupně vytvaroval podle linií vašeho těla" - to bych chtel videt. Na ty videa jsem nekoukal, ale na tech nahledech je zrejme jakou silu dotycny vynaklada (bile klouby, ruda briska prstu).
Osobne jsem si v predni kapse kalhot dovolil nosit Nokii nekdy pred 10 lety. U dnesnich telefonu mam proste strach ze kdyz si sednu, tak se muze telefon tlakem meho tela napruzit tak, ze praskne sklicko nebo nejaky plast. To riziko tady proste je a myslim ze dotycny se pak rozhorcuji uplne nepravem.
Apple je holt ve vsem nej a tak i jako prvni ukazal ze nosit takto telefony je proste blbost.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

A kde teda telefon nosis ted? To mas pres rameno brasnu, nebo na zadech batoh?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Coje to tu zas za flamewars :) . Ja v tom problem nevidim. Apple to mali prezentovat ako novu feature este pred uvedenim a bol by pokoj bez reklamacii.
A keby chceli mohli to puzdro spravit lepsie beznymi prostriekami neznicitelne. (titan, pancierove sklo atd) .Lenze potom by prisli o taku super zdarma reklamu na ohybajuci sa telefon...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.