Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nabídne i iPhone 6 prohnutý displej?

Důvod pro ohebnost mobilů?
Už jenom to, aby se vešel mezi džíny a stehno je sakra dobrej důvod.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

on taky rozdíl mezi ohebným a prohnutým displejem je sakra velký. Tak velký, že o ohebných se v tomhle článku ani nepsalo ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To bude tím, že jsem se upsal :-). Měl bych po sobě číst, co jsem napsal.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to mě pak taky napadlo ;-) ale nemyslím si, že by prohnutý mobil nějak zvlášť pomohl, v některých situacích by to mohlo být i právě naopak....

mám právě už skoro pětiletý dotykový přehrávač, displej samozřejmě rovný, tehdy byly prohnuté leda tak sen vývojáře ;-) ale zadní strana byla zakulacená stejně jako na tom druhém obrázku, takže ať už to někdo bude považovat za jakkoli inovativní, rozhodně to není žádný nový nápad ;-) a přímo tahle fičura že by pomohla skladovatelnosti? nene, té pomohly leda celkově malé rozměry toho přehrávače...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem chvíli půjčenou nokii 515 a byl jsem nadšený. Oproti smarphonům s velkým displejem je ta výdrž brutální, cena směšná, aku jde vyměnit a design dle mě ve stříbrné barvě opravdu pěkný. Proboha, vždyť všechny dotykáče vypadají stejně a bohužel nudně....
Pro toho kdo chce funkčnost, skutečnou mobilitu a nepotřebuje oslňovat puberťačky (ty hloupé), snad není jiná volba. Nehodlám se obtěžovat s nabíječkou, když jedu na týden pryč, nehodlám mobil cítit v kapse atd., takže si ohýbejte svoje microtablety jak chcete.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

jojo, mas pravdu, v lete jsem uspesne smigroval z htc touch pro na nokii e52, takze paa paa zapatlanej lcd, paa paa jednodenni baterko. vola to, smsku je to, ma to dobrej kalendar a dva tydny na batrku ... nic vic nepotrebuju ...
btw ta cerna 515 vypada vskutku nadherne

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

E52 nebyl špatný model, ale nestabilita Symbianu na tomto telefonu mě přivedla v WP 7.5.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

pardon, k WP 7.5

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ten samsung to mel teda pruhnuty daleko chtreji. temhle iphonum se brzo odre displej

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Apple a Samsung nak neuvadi 5 a 6" smartphony + s tim prohnute displeje a tela ale nak konecne uvedou vykonny 4" smartphone s radnou klavesnici, radne tlacidlo proste nenahradis! Dnes vam najdu desitky lidi co by chteli vykonny smartphone ale nedokazou prijit na chut dotykaci, pritom to nejsou nejake lamy v uzivani moderni techniky ale proste je dokaze nasrat ze se vo vice situacich dostanou do jine ponuky, na upocenych/zaprasenych rucech dotek selhava a celkove ovladani primo tlacidlama je lepsi/primejsi. Skutecne by jim lide za tyhle produkty utrhli ruce. Napr. takovy iPhone 5A.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

...to NENÍ PRAVDA! ...typický příklad BlackBerry ...jejich zákaznící chtěli dotykáč a přišel moc pozdě! ...management byl asi plný zamtených ITků co nechodí mezi lidi a co si mysleli, že více než jedno promile trhu chce tlačítka ...sorry NIKDO NECHCE TLAČÍTKA! ...NIKDO! ...vy + pár tisíc lidí na celé planetě - pro ty se linky opravdu nerozjedou

B.

p.s. ...a přečtěte si recenze Samsun zařízení, i ty 3 poslední HW tlačítka jsou již vytýkány jako přežitek!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nebudu se s vami hadat, znam dost lidi s obratem mesicne par desettisic az milionu korun a i tak uzivaj tlacidlovou Nokii, chteli by modernejsi a tudiz vykonnejsi ale dotyk je u nich Out. Kdyz nekto jede dennodenne na Facebooku a jinych ptakovinach u neho je dotyk IN! to chapu. ale u toho kto radne vede firmu je primy stisk tlacidlem nenahraditelny. Tech lidi je vic nez par tisic a urcite by vyrobni linka neutrpela na prerabke a naslednim chodu. Jo a co se tyce tlacitka ta napr. ten slavnej Samsung Galaxy S3 a 4 dost lidi sere tym ze nema jedno na spoust/foceni, je do dost blbe potvrzovat na displeji.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"...ale u toho kto radne vede firmu je primy stisk tlacidlem nenahraditelny."

?

...zrovna to byli NA CELEME SVETE ti lidé, co houvně migrovali od tlačítkových Blackberry na jiné platformy! Backberry byl vyloženě manžerský telefon, byly roky, kdy ho měli "všichni" šefové firem od malých po velké ...ne, šefové firem chtěli dotykáč a ani bezesporu skvělé manažerské věci (propojení na exchnage apod.) je nepřesvědčili ...přešli jinam a tito šéfové firem položili blackberry (penetrace blackberry mezi "zamestnanci" byly naprosto minimální)

B.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vas komentar s omijejicim se BlackBerry je trapny jako prase. Se z toho neposerte.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tato skupina ludi tu urcie je ale asi sa zhodneme na tom ze to mainstream nebude. No a vzhladom na to je otazne kolko takychto zakaznikov je, respektive ci je dostatok aby uzivili niekolko firiem v takomto segmente a hlavne vyvoj a marketing. Ono aj tlacidlove telefony sa stale vyrabaju len uz su dnes proste okrajovym segmentom a podla toho to bohuzial aj tak vypada.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To se zase jablickari prohnou, az tim to Apple naceni ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...kde je BTJ aby nám všem osvětlil jaká je to blbost!!!! ...BTJ, BTJ

....eee

...tedy pokud BTJ není Michal Kolesa, to by to i vysvětlovalo, že tu ještě není

B.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A kde je bullhead aby nám všem vysvětlil, jak to za rok bude mít každý, protože to je free-cool-in a v recenzích to všichni opěvují? Nemáš svojí hlavu? Nemyslím tu býčí, s nízkým IQ a vrozenou stádovitostí.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

:-)) ...hoho ...nikdy jsem neřekl, že to za rok bude mít každý, ale že to je jasná linie vývoje a to je něco docela jiného:-)) ...mimochodem stejně to bude i "televizí" = prohnuté obrazovky

B.

p.s. ...a jen tak pro info, za každou cenu byt "mimo stádo" a pořád dookola omílat že trendy jenž zajímají celou planetu jsou scestné - mi tedy připadá mnohem hloupější než jít se stádem:-))))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

„trendy jenž zajímají celou planetu"

„a přečtěte si recenze Samsung zařízení, i ty 3 poslední HW tlačítka jsou již vytýkány jako přežitek!"

Celou planetu, nikdo nechce tlačítka blablabla nebo spíš blbblbblb. Zjisti si kolik mobilů se prodá s tlačítky a už konečně přestaň žrát ten posilac, protože jako vedlejší účinek je extrémní stádovitost.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

...muhehe:-) ...no afrika indie a pakistan ...jasne ze tam vice tlacitkacu! ...ale to bude o necemjinem ze?:-)
B.
P.s. ...ale zase dle vasi logiky je pakistan prost ovci! ...mimochodem jednim z nejprodavanejsich mobilu je tam ta nokia 515 co tu nejaci zastydli trampove z preferenci vydrzi obdivovali:-) ...co tak se tam prestehovat, zadne iOvce, plno normalnich ovci, telefony vydrzi tyden ...ideal ne?:-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

„...muhehe:-) ...no afrika indie a pakistan ...jasne ze tam vice tlacitkacu! ...ale to bude o necemjinem ze?:-)"

Myslíš o ceně? Já jen, že ta Nokia 515 stojí víc než hodně dotykáčů...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

?...aha a jsme doma ...dalsi Kolesa co nemuze ven? ...ta hracka pro trampy stoji 3 z dani:-) ...vzdyt a hoinkach mam display jako tahle parodie na mobil:-) ...tato diskuze nema uroven ...tak napsat jeste nejaky prispevek, zhasnout a rict opatronikovi ze chces spat:-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Když dojdou argumenty, tak nastoupí smajlíky, ale u tebe nedošly - tys nikdy žádné neměl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto výjímečně bych v tomto musel s BTJ souhlasit.
Je to opravdu neskutečná hovadina.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proboha, hlavně ať je všichni nezačnou napodobovat.
Už tak je půšvih, že se nedá koupit seriózní smartphone s klávesnicí a ještě aby za chvíli nebylo možné sehnat normální rovný displej.

Ne, o všelijak pokroucené nesmysly nemám zájem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

...aniz budu hodnotit jestli nakonec bude mit vetsina smartphone ohnuty display (to zalezi na mnohych vecech) tak podobne narky ...ne ...presne stejne narky tu byli kdyz zacali dotykace:-) ...ale no tak ...99procent populace chce dotykace a hlavne JE S NIMI SPOKOJENA! ...zadne kecy o ofcich a podobne zvasty - NAPROSTA VETSINA LIDI opravdu dotykace chce a nechce se vracet k tlacitkum ...safra itici/technicky zdatni lide by meli chapat vyvoj ...parni stroje jsou fajn ale uz se prezili, to same postihlo dinosaury, tlacitkove telefony, ods, cerne nestovice apod. ...lide, VETSINA chce dotykace, a chteji velke uhlopricky (male smartpohony maji problemy z prodeji, lidi pochopili ze 4palce jsou minimum) a pokud zjisti za palec kterym obsluhuji obrazovku se pohybuje po krivce a display se prizpusobi (a nebudou s nim jine problemy, odlesky, distorze obrazu apod.) tak jak by rekl klasik ,do roka a dodne' (pro ciste itiky co nechodi mezi lidi co nejsou itiky, nadsazka, bude to trvat dele) zadny smartphone z rovnym displayem opravdu nebude ...nebude totiz zadny duvod proc ...argument ktery tu nejaky lunatik pouzil, neco jako za pro par tisic lidi mirne upravit linku, je naprosto mimo :-) ...v dnesnim svete to zni spise jako vtip nebo projev dusevni poruchy (porad doufam ze to myslel jako vtip aby provokoval:-)) B..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„99procent populace chce dotykace a hlavne JE S NIMI SPOKOJENA"

Uff, tak ještě nějaká hausnumera máš v rukávu pane devítkový Baťo? Co takhle to nějak doložit?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

...prodeje ve vyspelem svete?:-)...zrusenim tlacitkovych smartphone protoze se neprodavali:-)...rekl bych ze to staci:-)....tak krasny vecer, mozna jsem ovce ale alepon nejsem zastydly it fanatik a to mi fakt staci:-) ..tak za par let to proberem!:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže těch 99% populace má dotykový smartphone. Kde žijete?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Blbost. Vacsina ludi dotykace toleruje. Poznam par ludi co sa zbavili klavesnice koli dizajnu. Potom kopu takych co chcu lepsi telefon a nemaju na vyber. No a potom je tu este skupina ludi ktora by aj chcela smartfone, ale dotykac im do domu nesmie. To je aj dovod preco mam medzi znamimi par bohatych ludi co maju telefon za par drobnych aj keby k pausalu mohol zobret iPhone za euro.
Nehovoriac o tom, ze smatphony nie su zdaleka vsetky predane telefony. Este stale sa predava vela klasickych klavesovych telefonov, lebo pri mnohych cinnostiach je dotykac nepouzitelny.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Musim uznat, ze u Vasich komentaru se dobre pobavim. Tak zjevna zaujatost a podvoleni se reklamam bez spetky kritiky a schopnosti objektivniho zhodnoceni novinky se jen tak nevidi. Krom toho pouzivani caps locku a trech tecek misto vetsiny interpunkce a neschopnost napsat vetu, natoz souveti se spravnou interpunkci, to musite byt solidne v razi. :-D

Ale k tematu. Kdyz chcete argumentovat cisly, zajistete si relevantni podklady a dukazy. 99% populace zni hezky, ale vetsina populace nevi co chce a neumi si vybirat. Vetsina BFU si koupi notebook jen proto, ze je to cool a trendy a pri tom netusi co je na trhu a absolutne neresi ergonomii a diky tomu si pak nici pater, kdyz se doma hrbi u 15" notebooku, se kterym pohnou maximalne aby kolem nej utreli prach.

Priznam se, ze mam smartphone a jsem spokojeny s velkym 4" displayem (ano velkym. nad 4,5" uz to pro me neni smartphone ale phablet). Na prohlizeni webu, pouzivani FB klienta, ICQ atd. je super. Ale rozhodne bych uvital vysuvnou klavesnici. Vim ze jsou takove modely, ale jejich vybava a pomer cena/vykon me nepresvedcily k jejich koupi. Precijen zatim jeste nemam na rozhazovani. Nicmene treba zadavani hesla do ruznych sluzeb je na dotykaci sance 50 na 50, ze aspon jedno pismeno netrefite a budete muset zadavat cele heslo znovu. Proc? Chybi zpetna vazba. Mimochodem. Co rikate na vyvoj dotykovych displayu s vrstnou umoznujici tvarovani fyzickych tlacitek podle zobrazene klavesnice, ktere poskytnou tu chybejici zpetnou vazbu? Je to uzitecny pokrok, ktery casem bude na vsech dotykovych displayich, nebo krok zpet?

A kdyz jsme u toho, jak cely svet prahne po novinkach a vyvoji. Vite jak dlouho uz se pouzivaji spalovaci motory? A jak to, ze lidi odmitaji vsechny pokusy o zmenu pohonu osobnich aut? A proc se neujaly ty kryte "motorky" pripominajici doutniky? Vzdyt to by bylo do mesta pro cestu do prace idealni. Stejne tak jako je do mesta vyrazne lepsi elektromotor, diky vyrazne rychlejsi akceleraci bez nutnosti razeni, stabilnimu krouticimu momentu od nejnizsich otacek a nulove spotrebe pri stani na semaforech a v kolonach.

Vtip je totiz v tom, ze spousta lidi nevi co chce, protoze nevi co je na trhu, neznaji technicke moznosti, neumi vyhodnotit parametry zarizeni, nechteji si kazdy rok zvykat na nove ovladani (proto taky tak nevalny uspech Windows 8 :-D), mysli si, ze kdyby priznali, ze si vybrali spatny telefon, tak priznaji vlastni chybu a nikdo prece nechybuje.

No mohl bych argumentovat jeste dlouho. Prilezitosti nabizi Vas prispevek hodne. Ale uz tak je tohle pekny roman. :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak. Já si složil pěkný počítač, k němu strčil sedmadvacetipalcový monitor, sedim pohodlně na křesle, podsvícená klávesnice, myš a gelovou podložku... Prostě žádný stres, na ten kálí pes.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Většina zákazníků dotykové telefony toleruje a nikoliv vyhledává. Z jednoduchého důvodu - nemají na výběr a často vůbec nevědí, co vlastně chtějí.
Ani já nemám na výběr a budu muset takový smartphone používat, až mně můj starý a pořád ještě skvělý Desire Z odejde do křemíkového nebe. Nic proti dotykovému displeji - pokud má telefon ještě klávesnici, může být i užitečný. Ale bez klávesnice a fyzických tlačítek je to naprostý, totálně nepraktický, ergonomický nesmysl, který je výhodný pouze pro výrobce, aby mohl snížit náklady a mohl hlupákům jako jste vy prodávat výrobně stále lacinější, ale v obchodech stále předraženější cetky (přesně to je skutečným důvodem onoho "pokroku").
Prohnutý displej je jen dalším nesmyslem bez praktického významu, tentokrát ale především s potenciálem vyvolat nový "cool efekt", cílený přesně na vás - nemyslící živočichy bez vlastního názoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obla obrazovka? Novinka? Vsak je to navrat k rybim okam v starych crt TV.
Naozaj netusim k comu moze byt ohnuty displej uzitocny.U velkej TV tam to zmysel ma ale u mobilu?
Uz nevedia ako zaujat a aku novinku ponuknut tak sa vracaju k rybim okam,ked to funguje v modnom priemysle tak si myslia ze aj v IT.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nebo k PipBoy 3000.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Po precteni uvodu nemam ani chut clanek cist. (

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, dávalo by to smysl, odněkud přece ti asijští kopírovači budou muset ty zahnuté (a nebo velké) displeje obšlehnout, až to jednou Apple vynalezne.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Dobra diskuze, nevim jestli jeste existuje kompost, ale diit urcite komposted :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a to stačí aby se do ní zapojil jeden zatvrzelý tydýt neschopný uznat cizí názor... ani nestojí za to číst co psal ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prý tlačítka nikdo nechce. Prý rovné displeje nikdo nechce. Prý vícedenní výdrž na baterku nikdo nechce. Šak prodeje jasně hovoří ne? 99,99999 procent zákazníků preferuje dotykáče s půldenní výdrží a teď chce vohnout displej. Máme ty statistiky prodeje a to je TREND!

Stejně jako prodeje jasně ukazují, že všichni chtějí notebooky s W8, copa někdo kupuje ty s linuxem? Trend, trend, trend!!!

Goebbelsova tlama.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

...tak si tu minorita postezovala jak je ten svet spatnej a jak jim chybi vyroba hracek pro ne a tim to chlapci uzavrem ne? :-) ...ja vam reknu, ten marketing je ale svinstvo, vidte:-)
B.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Apple buďto upustí, nebo jej alespoň doplní oblejší alternativou" ...... jeste je mozne, ze se pouci z failu, ktery samsung nastavil s prohnutym kramem a zustanou u stare dobre klasiky ....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.