Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPhone 6S explodoval v rukou technika

být celý den pod dohledem kamer, to je sen velkého bráchy...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dnes si cely den pod drobnohledem satelitu kterych krouzi kolem Zeme vic jak 5000!, dale mas u sebe mobilni kartu s IMEI kodem, dale si nosis cip v obcance, dale se prihlasujes na internet skrz konkretni IP adresu navazanou na konkretni MAC a jeste ti v pocitaci k tomu bezi MEI, TXT a nebo ASP. I bez kamer te jde dohledat a sledovat 24h denne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Karta má IMSI kod, mobil ma IMEI, jen pro poradek.
Ne nejde te sledovat 24 hodin denne pokud nebudes chtit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

25 :p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty satelity jsou bud komercni, tj maji dulezitejsi ukoly nez sledovat BFU, nebo jsou vojenske / vladni, ktere sice muzou taky sleduji lidi, ale obvykle ne moc najednou, takze smiruji hlavne dulezite lidicky. Tudiz vas musim zklamat, ja, vy ani vase babicka nejsme pod drobnohledem tech satelitu :) na vseobecne sledovani populace je satelit brutalne neefektivni zpusob.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podíval bych se nad hlavu ve většině obchodů, hlavně u pokladen, v bance, v hospodách atp...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dokud nemá Bráška paměť a není moc chytrej, je mi to fuk.... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Funguje ten kram? Stoural jste se v tom? Videl vas nekdo? => jste nemehlo!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Předně bych si dával pozor co píše anglický bulvár, protože tihle paparazzi škrabalové neumí ani vyměnit žárovku, zřejmě ani porozumět lámané angličtině z Google translatoru. Na videu dost zřetelně vidím, že telefon je dávno otevřený a technik se snaží něco pokutit uvnitř. Dále se tam uvádí, že baterie byla zřejmě "dojeta", protože se telefon ohříval a brzy vybil vypínal (telefon z druhé ruky dovezený před rokem z USA).

Především je v (přegoogleném) originále toto:
Her cell phone sent, opened a look, the battery has been drum package, is broken, and discuss the next, the customer said to be replaced, the battery is attached to the shell, there is a tape, the general use of tweezers to tear off the tape It can be, and her cell phone drums, and some places can not tear down, I will use a pry pull file sticky tape, may be filing on the drum package, the battery powder leakage, and may also change the battery in the physical Change, the result is smoke, fire.

Dovolím si z číngliš dát dohromady informaci, že:

Její telefon byl otevřen a prohlédnut a nalezena byla nafouklá baterie zralá k výměně. Se zákazníkem dohodl výměnu. Baterie k tělu telefunu přichycena lepícími pásky a jsou tam pásky na její odlepení a vytažení. Nafouklá baterie zřejmě nešla na některých místech vytáhnout z prostoru a proto se ji pokusil vypáčit, mohlo dojít k její vnitřní deformaci či propíchnutí či kýho čerta čehož výsledkem byl kouř a zahoření. (O komunikaci s Applem se v čínském zdroji nic nepíše)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ono to tady asi taky bude bulvar, kdyz ctenar opravuje novinare :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

sorryjako ale z ty hromady slov co vypadla z googletranslatoru si muzu poskladat jakej vyznam chci.. ze si dovedu poskladat jinej nez nekdo dalsi ale fakt neznamena, ze ten muj musi bejt bliz pravde.. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je v detailech pravda, ale základních rozdílech nikoliv. Navíc pokud malilinko tušíte jak funguje čínština (žádné ohýbání, skloňování, časy), tak se s řetězením slov dostanete mnohem dále, než v pokusech to naohýbat do pěkné angličtiny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže z toho videa to vážně vypadá jako že tam něco páčí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prozradím jedno tajemství - toto udělá každá Li-něco baterie, pokud se vnitřně zratuje, což jde zajistit třeba proražením ostrým předmětem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

z nejakeho mne neznameho dovodu mi to embed video tu na diit nezobrazilo ani vo vivaldi ani v opere kde nemam ziadne doplnky. ale otvorene priamo ide. kto sa chce pozriet na to ako to zblklo tu tto je: http://www.dailymail.co.uk/embed/video/1552457.html

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ak batériu skratoval nástrojom ani sa nečudujem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně by spíš zajímalo, zda zákaznice dostala nový mobil, nebo jí jen řekli "sorrry ale mechanická závada na to se záruka nezvtahuje".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"mechanická závada "

:D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Číně jsou díly na všechno. Třeba to opravil. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me by zajimalo kde se na iphonu vzal zadni kryt na otevirani ? ;-)
Od iphone 5 se vsechny oteviraji vyklopenim screenu.
Baterije maji pod sebou dva prouzky " zvykacky " a ty se vytahuji smerem od dock konektoru.
Casto se stane ze se to utrhne a pak se baterie musi vypacit nebo sdeformovat. pokud nemate zarizeni ktere celej telefon nahreje a vy muzete " jednoduse " baterku vyjmout..
Mistr na videu to ohnul bud moc nebo ji prorval.
Jednou jsem si baterky propichnul taky , krom ocouzeni nedoslo na PCB ( logic boardu) k zadne ujme.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud byla baterie opravdu už nafouknutá hodně, tak těžko lze určit, jak moc bouřlivá reakce bude při takto poškozeném obalu (a on tam cosi "vyrábí" až někde u bočních tlačítek, takže asi bílá žvýkačka tradičně selhala).
Viděl jsem Lion baterii nafouknutou jako polštářek, který po propíchnutí jenom zasyčel a byl klid..naopak jsem viděl funkční baterii, která se doslova roztrhla za doprovodu ohnivé koule po propíchnutí pinzetou.

Pak ať si člověk koupí telefon s pevně přilepeným LiIon akumulátorem (který mnohdy má ještě napomáhát vyšší tuhosti konstrukce telefonu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Základ toho propíchnutí je, že se nesmí zkratovat sousední závity elektrody. Jsou lidi co špendlíkem korigují "nafouknutce" a funguje jim to, ale musí se to dělat sakra opatrně a když se píchne příliš, tak dojde ke "shoření" baterie".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mne je to jasné. Oxidace, způsobená nepsrávným používáním přístroje. Takže záruka padá.
p.s. V případě zájmu dodají autentickou fotodokumentaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za 11 let praxe se mi nestalo, aby baterie "vybouchla" nebo začala hořet, viděl jsem to jen u garážové značky Prestigio, kdy technik pinzetou propíchl isolaci a vyzkratoval baterii, která se nejdříve prudce zahřeje a pak se z ní začne kouřit... Spíše začnou hořet okolní plasty od vysoké teploty. Pro nás to bylo vždy pozdvižení, protože jsme museli opustit halu a mohli jsme jít kouřit :) Výpary jsou prý vysoce toxické! V těchto případech se většinou uznává odstup od kupní smlouvy, když není viditelně ohořelý nabíjecí obvod, z důvodu přepětí, kde se může jednat o nabíjení neoriginální nabíječkou.
Na druhou stranu se tyto případy nafouknutých baterii začali objevovat poměrně nedávno, cca 3 roky zpět. Podle mě výrobci začali používat jiné technologie isolace baterie a asi na nich šetří. Například u Nokií se tohle nikdy nestalo, baterie byly také viditelně bytelnější, než ty dnešní. Ohnout se nedali, dnes jsou ty baterie jak modelína. Prostě je vidět, že se šetří na nesprávných místech!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude tím, že dříve se používaly baterie Li-Ion v pevné kovovém obalu. Jenže ty jsou těžké a kvůli obalu i rozměrné. Ale neznamená to, že by se nedokázaly nafouknout. Když člověk přestal telefon používat a baterie byla málo nebo moc nabitá, taky se časem nafoukla. Ale Li-ion baterie mají většinou ochranný ventil, který upustí tlak. To měly a mají i NiMH a NiCD baterie. U těch bylo běžné, že si při rychlejším nabíjení "pšoukly". Ale dnes se do telefonů cpou Li-pol baterie v obalu z hliníkové fólie, takže co by asi tak mohly vydržet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To že by se dříve baterie nanafukovaly je nesmysl. První nafouklé Li-Ionky jsem vídal už před nějaými 15 lety (i u Nokií) a je to pro ně typická (špatná) vlastnost. Nemělo by se to stávat u nových, to je pak výrobní vada. Jde o oxidaci a s cykly degeneraci elektrod, následkem cehož při nabíjení začne vznikat plyn. Baterie nemá odvětrání a tak se nafukuje. Dnes je to patrnější hlavně proto, že jsou články velmi ploché a na nich se tvarová změna projeví rapidneji než na válečku.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4620486/

Dnes baterie hlavně nemají žádnou výztuž, aby byly co nejtenčí, a co nejtenčí elektrody. Určitě to nebude kvůli šetření, protože vyrobit spolehlivou tenkou bateku je určitě dražší a náročnější než podobnou ale tlustší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.