Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPhone 6S se ohýbat nebude, Apple zlepšil materiály [video]

Takže tím se vlastně potvrdilo to, že to byl výrobek na houby. Něco mi říká, že ten další bude taky.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Zkus se na to podívat z druhé strany - bez ohledu na to, jestli byla 6-ka příliš slabá, nebo jen standardně a byl to klasický "pojďme najít ***-gate, protože je to apple", tak s 6s a sílou knostrukce v applu nemohli vyhrát. Buď by nic neudělali a byly by velké titulky "stále nic neudělali/ bendgate pokračuje", nebo naopak zesílí konstrukci a budou titulky "měli jsme pravdu - tady máte důkaz" a po vydání i po takovém zesílení budou titulky "stejně to jde ohnout".

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tak u jedné z nejbohatších firem na světě, navíc žijící z velkých prodejů malého počtu samostatných produktů, je celkem jasné, že když něco podělají, bude ta ostuda větší. Nepochybně mají absolutní R&D výdaje na produkt někde úplně jinde než konkurence.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ten screenshot z toho materialoveho analyzatoru vyzera ako keby to bezalo na WM alebo Windows Embedded :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jste si jisty tim, ze hlinik rady 7000 bude vice podlehat korozi, protoze je tam zinek? Ja bych spise rekl, ze zinek se pouziva hlavne proto, aby material nepodlehal korozi, proto se napriklad kastle aut zinkuji nebo chromuji....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zinek i hliník za přítomnosti kyslíku přirozeně oxidují, na jejich povrchu se vytváří tenká vrstva (oxidu hlinitého nebo zinečnatého), která ale nepropouští kyslík do hlubších vrstev, čímž další korozi zabrání (pasivace). U konstrukčních prvků to nevadí, ale u telefonu je dost zásadní estetické hledisko, šedé mapy by byly problém. Zinek oxiduje o něco snáz než hliník, takže mi připadá logické, že Apple použil kvalitnější elox, aby se k povrchu kyslík nedostal.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Zinek se na ocel dává jako povrchová úprava a ne jako legující prvek - a hlavně jde o ocel, která koroduje velmi snadno (ty co se třeba používají na auta). Samotný zinek na povrchu zoxiduje (zmatovatí) velmi rychle, ale i v tomto stavu ocel chrání. Nicméně olezlý telefon by asi nikdo nechtěl. :-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tak sláva.Šmejd se stane lepším šmejdem.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

A vypytaji si za to +100 dolaru navic, vzdyt sme to spravili pro vas, nase mile zakazniky. "Apple"

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já zůstanu u toho ohýbacího loňského než mi skončí smlouva příští rok. když zatím je celkem plochej.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavně aby odstranili dokumentovaný konstrukční bug v oslabení bočnice u kritického prostupu tlačítka.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.