Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPhone X připravil Apple o podíl na trhu

Neni problem.

Jsem teda teoretik, protoze iPhone sam nevedu, ale co znam lidi, tak treba po delsim case, ale zase poridej iPhone. U Androidu je velka cast lidi, ktera iPhone odmita kvuli ekonomickym duvodum, ale zaroven neni spokojena s Androidem a Android maji (sam jsem toho nakonec prikladem) jen kvuli tomu, ze nic jineho v pozadovane cene (u me do 13.000Kc, ale hodne lidi chce neco pod 10K) neni. Je proste skoda, ze Samsung kasle na Tizen, Canonical zabalil Ubuntu Touch a Microsoft Windows 10 Mobile.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ale ved mas iphone6 za 9990 v alze, verim ze inde bude aj lacnejsi... Ze ludia nechcu iphone koli cene nieje uplne presne, ja by som nechcel iphone ani za 100€.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tam bude vice aspektu. Apple uz neni tech leader, Apple zakazuje uzitecne veci, Apple je uzavreny, Apple je cimdal drazsi, iOS zacina byt zalagovany (zaznamenal jsem na iPhone 6)
Na druhou stranu android uz neni tak zalagovany, google nabizi snadny prechod z ios, vetsi vyber zarizeni.
Treba uz mostaci zacinaj shledavat, ze co se tyce user experience, nebo jak tomu rikaj, uz android neni tak pozadu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Apple ví naopak nejlépe co uživatelé chtějí a také to umí vyvinout. Jejich hardware je kvalitou špička s obrovskými možnostmi, software nemá žádné chyby, bugy a ani na jejich platformu neexistují viry. Proč zůstávat u lagdroidu? Jediné čím lze argumentovat je cena.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemá chyby? Kolega má iPhone, a byť je na tom líp než Android, tak bez chyby rozhodně není, a především v posledních měsících se množí jedna za druhou. Třeba nedávno se mu sekl HotSpot - nešel spustit, nešel ani ukončit (telefon zůstal x-hodin v nějakém polovičatém stavu). Další kolega - zasekávání telefonu v adresáři, to jsou jen poznatky z posledního měsíce, vše iPhone 7...žádné chyby? Dobrý vtip.

Provokatér nebo totální příklad zaslepence marketingem Applu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Píšete o iPhone 7, to už je starý model, aktuální je 8 pro socky a 10 pro standardní uživatele Applu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To si děláte prdel. Rok starý model telefonu za 20 litrů - ještě že jsem si takovou úžasnou věc nekoupil, protože podle vaší mentality bych ani neměl nárok na to si stěžovat, že to nefunguje. Velkej palec dolů, pane.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takže hloupý provokatér, OK, nyní vím, že netřeba brát vážně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Irony not detected...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Standardní uživatel Applu je eufemismus pro iOvci?

Jsem rád, že můj výrobce telefonů svoje zákazníky nestandardizuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za Jobse by se tohle nestalo.
iOS je posledni dobou priserne odladeny, zabira kvantum mista v zarizeni, ktere ani nema moznost mit pametovy karty, hw oproti androidim telefonum uz leta hraje druhe housle, moznosti zarizeni v soucasne dobe jsou takove, ze z uzivatele dokaze udelat napriklad mluvici ho*no.
Ano, jedine, cim se da argumentovat, je cena. iPhone je totiz v nekterych konfiguracich levnejsi, nez nektere androidi vlajkove lode.
Z iPhonu se stava takovy prapodivny zarizeni, ktere oproti androidim vlajkovym lodim nema zadnou pridanou hodnotu, hafo omezeni, nebo "feature", ktery jdou proti bezpecnosti, proti uzivatelskym zvyklostem a oproti androidu si troufam rict, ze vylozene omezuji uzivatele v konfortu uzivani. iPhone jde hodne dolu, statistiky prodeju budiz toho dukazem. Taky jsem dlouho necetl, ze by nekdo vymenil ledvinu, nebo aspon nador, za iPhone...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A co ta azijska skolacka, co sa chcela nechat opichat kvoli iPhone? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Om*dat se nechá každej, kdo to koupí ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak v jej pripade bola opichana hned na 2x :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na tom není nic zvláštního. Za 30k vám dá leckterá.
Je to celkem logické. Kdo z nás vydělává 30k za hodinu? Práce to sice nemusí být nejpříjemnější, ale základní kvalifikaci pro ní má každá žena...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

apple nevie co uzivatelia chcu a ani ho to nezaujima, apple uzivatelom povie co maju chciet a oni su dost blbi na to aby presne to chceli :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aspektů bude více určitě - jen pro srandu ty argumenty:

Ad Apple už není techleader - oni jdou odjakživa svou cestou a nikdy neměli to s nevětšími frekvencemi, nejvíce jádry. Spíše si to vždycky dělali po svém, aby jim to pěkně šlapalo v jejich ekosystému. Třeba jejich ARMy Ax jsou bezkonkurenčně ty nejlepší ARMy na trhu. Já myslím, že se to dost špatně srovnává, i když lidi rádi dělají snadné závěry. Myslím, že většině uživatelů je to jedno, ti chtějí aby systém nepadal, nezamrzal, nemusel se restartovat, nebobtnal (a pokud možno tam nelezla havěť kvůli BFU chybám).

Ad čím dál dražší - jo to je. Na druhou stranu ten hradware co používají je také výrobně mnohem dražší než dříve a to násobně. Pořád mají v portfoliu iPhone SE co stojí kolem desítky, HW má skvělý, jen asi ne každý chce takového drobka. Třeba pro mě je iPhoneX zcela mimo cenové představy pro telefon, to raději utratím za něco jiného, ale prodává se dobře, takže to holt nemůžu hodnoti svou perspektivou.

iOS začíná být zalagovaný - tak to oni umí, že nové verze iOS na staších telefonech začnou přituhovat, tak to je odjakživa.

Android není zalagovaný - mnó, o tom by se dalo diskutovat, jsou přístroje co jsou a jsou přístroje co nejsou. Chudák BFU co si v tom má vybrat.

Podle mě to "IT fans" zbytečně vyhraňují na souboj Android vs iPhone, protože kdo chce iPhone si Android nekoupí (pokud teda nemá finanční limit 4000 kč), kdo chce Android si zase nekoupí iPhone a úplní BFU se budou rozhodovat peněženkou, vzhledem a pár jedinců i tím jak moc cool je značka. Technické a funkční aspekty jdou stranou. Ti co by chtěli něco úplně jiného mají smůlu, sorry Redmarxi. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já bych třeba chtěl něco jako Motorola Photon Q s výsuvnou HW qwerty, ale místo androidu parádní WP8.1.

Bohužel nic takového neexistuje a existovat nejspíš nebude. Už ani ty androidí telefony s výsuvnou qwerty nejsou. :/

Jsem rozesmut.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

BlackBerry Priv?
Musíte ale přijmout, že zůstanete na Android 6, a svůj tam nedáte, protože nepodepsaný firmware to nenabootuje. Nejspíš je problém to i rootnout a změnit si tak třeba barevné schéma (ta defaultní světlá je na OLED úplně nesmyslná). Nemá HW tlačítka, takže se vypalují do displaye (jsou vždy stejná na stejném místě, bílá na černém pozadí). Taky to má pomalé úložiště, mizerný bluetooth, pouhé 3GB RAM a výdrž baterii čtvrt až půl dne aktivního používání. Při nepoužívání to možná dá i 3 dny, ale proto jsem si ten telefon nekoupil.
Taky jsem několik týdnů bojoval s různými klávesnicemi a metodami zadávání (volba "nic mi nevnucuj, nenabízej, neopravuj, a prostě tam sázej to, co napíšu na klávesnici" není vůbec jednoduchá, doteď se mi to nepovedlo dotáhnout do konce; u BBOS tohle nebyl problém).

Jinak na něj nedám dopustit. Ale díky slibům, které BB nedodržela, a ještě to zdůvodnila tím, že ten telefon je totální bastl, a nedá se s dodavateli jeho komponent na ničem domluvit, je to moje poslední. Příště zvolím asi Nokii, ta sliby zatím drží, a co se týká HW, je mi to jedno. Klávesnici to mít stejně nebude, tak hlavně ať to funguje co nejlépe, což Nokia snad umí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad Apple už není techleader - ja to samozrejme myslel na fotak, displej apod. Protoze to je neco, co muzeme srovnavat. GHz, GB, core count - to jsou jen cisla, jak pises.
Z toho pak prameni i ta moje narazka na penize, kdyby byl na spici, byla by cena opravnena, kdyby to bylo stale nejsviznejsi zarizeni, byla by opravnena. Jasne, neni krize, zkousej to, lidi to kupuji, Apple se veze na setrvacnosti svych uspechu, ktery mu propujcili punc "neceho vic", stale je to vyhlasena znacka, ale prijde mi, ze uz to nektery zakazniky nebavi a ze uz iPhone pro bfu neznamena symbol uspechu a vysokeho spolecenskeho postaveni. Viz ta imho povedena reklama od Samsungu.

Podle me

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ciste ke clanku, ona ani dostupnost iPhone 8 / 8 Plus nebyla buh vi jaka. Pred mesicem jsem si poridil sockoidni 8 plus a byl jsem rad ze jsem ho vubec sehnal a nemusel cekat 14 dni a vice nez bude k mani. To ze jsem na vyber barvy mohl zapomenout je zrejme.
Co si tyka iOS jsou tam bugy a i me telefon pri pripojeni do itunes vyhodil error -1 a update se nekonal. Na poctvrte se to povedlo.
Proc mam iphone? uz od iphone 4 se dal krasne klonovat. V te dobe to andrid nemel a tam me vzdy vytocilo co novy update systemu - vzdycky novej telefon ( v te dobe samsung s2 ) Vim ze se mnohe veci zmenili ale ze bych se vracel ? tezko, uz jen kvuli zpracovani, ne.
Ale tesil jsem se na telefon s Win kde by to krasne slapalo s PC jako u applu. smula

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, převod profilu do nového telefonu je něco, co iPhonu jako androiďák závidím, to je opravdu dovedeno téměř k dokonalosti. Pěkně rozložení plochy, aplikace, pozadí, fotky...všechno přetáhnu jednou zálohou přes PC.

Na druhou stranu co je opravdu debilní, je, že nejde vrátit zpět záloha, pokud původní telefon má novější iOS. Což se sice dá pochopit, ale nedá se pochopit, že bez SIM nemůžu telefon připojit a bez připojení k účtu nejde aktualizovat. Což znamená, že musím mít fiktivní anebo přihlášení k původnímu účtu, projít tím celé průvodní nastavení nového telefonu, teprve pak ho mohu aktualizovat, a pak celé to nastavení můžu zahodit a přešlehnout ho původní zálohou. Nevím proč normálně mezi přihlášením nebo obnovení telefonu není mezikrok aktualizace. Převáděl jsem 18 služebních telefonů a tohle fakt zdržovalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten prevod profilu funguje jinak nez treba samsungovy Smart Switch? Tam neni ani pc potreba, staci jen kabel a vse se pretahne do noveho telefonu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jde to buď přes iCloud, což je samozřejmě pomalejší řešení, a v základu tam je pouze 5GB místa, což většinou na kompletní zálohu (včetně fotek) nestačí. Takže je lepší použít iTunes, které vytvoří kompletní zálohu do souboru na PC a tu v novém telefonu dát opět přes iTunes obnovit. Ale bohužel, pokud byl původní telefon aktualizován, tak má většinou novější verzi než telefon z obchodu. A pokud je starší FW, není možné přehrát telefon ze zálohy. A aktualizovat FW není možné jednoduše, je potřeba nový telefon aktivovat (= nutná SIM) a připojit přes Apple ID jako nový telefon, autorizovat (přes mail nebo SMS), projít celý proces nastavení, teprve pak se člověk dostane k možnosti update přes data nebo z iTunes. A když celý telefon takhle aktivuješ a aktualizuješ, pak teprve můžeš telefon přepsat původní zálohou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasny. Na samsungu jsem teda nezkousel ani zalohu do souboru, ani prehravani do starsiho zarizeni, nebo do zarizeni s nizsi verzi androidu, ale takovy ten klasicky use case: mam stary telefon, koupim novy, zapnu, propojim kabelem s tim starym, odskrtam to, co chci a behem par minut je to hotove - to funguje bez pc, bez cloudu. Samozrejme import z cloudu je take mozny.
Tapeta, vyzvaneni, pozice zastupcu na obrazovkach, upozorneni/budiky, vse se prenese do novyho telefonu.
Mam z toho i dojem, ze stary telefon nemusi byt ani samsung, ale neresil jsem to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já už dobu používám Huawei, tak tohle nevím, tam jde záloha udělat přes jejich suite, ale co se vše zálohuje nevím, mne stačí kontakty (přes Google profil), zbytek instaluji jednou za ten čas nanovo, aspoň to důkladně pročistím a aktualizuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam tady produkty apple kvuli testovani aplikaci ale ani zadarmo bych je nechtel pouzivat. Jsem spokojen s Galaxy S8 :-) iOS/iPhone/iPad mi prijde proti Androidu jako dumbphone.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak já bych nebyl tak přísný, mám raději Android, ale některé věci jsou na iPhonu opravdu povedené a hlavně je víc odolný vůči uživatelské blbosti.

Na druhou stranu jsem zaznamenal u kolegy s iP poslední dobou celkem dost i zásadních bugů, to by se u zařízení s takovou cenou nemělo stávat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.