Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iRiver ChromeX iMP-150 (CD/MP3 přenosný přehrávač)

imp-150 jsem si koupil před třemi dny,byla a ještě v něm je verze 1.03C,zkoušel jsem upgradovat na 1.50 a 1.70-po chvíli načítání se obleví "no disc".zkusil jsem pálit 4kou i 2kou.2 druhy cd jsem zkusil,vypaloval v neru expres a ve standartním vypalovacím softwaru win XP a NIC!!!!!!čím to teda může být??????kdo ví nebo má nějáký nápad ať prosím napíše!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cawte, xcel by som predat iMP 150, vo vybornom stave, malo pouzivana s uplnym prislusenstvom, len zmenenymi sluchatkami. Ak mate niekto zaujem, ozvite sa mailom. Caw. (Lokalita: Praha alebo Bratislava

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někde jsem četl, že iMP-150 nikdy OGG Vorbis podporovat nebude, nemá prý dostatečnou paměť pro nahrání firmwaru, který by tento kodek obsahoval.
Upřímně řečeno, mě osobě nějakej ogg vorbis vůbec nezajímá :).
Jinak spokojenost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Čau autor článku je vůl, protože neráčil čtenářům napsat, že u tohoto přehrávače nelze vůbec vypnout vyrovnávací pamět( 10s a 40s) která neuvěřitelně zkresluje zvuk u audio cd !!!. Porovnal jsem zvuk imp-150 s sony(v ceně asi 3tisíce) obrovský rozdíl v prospěch sony(s vypnutou vyr. pamětí). Jestli panstvo máte uši tak tenhle kazič zvuku prosím nekupujte!!!
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj lidi, mám dotaz: Mám stáhnutou verzi firmware 1.70 pro iMP - 150, nevíte někdo, zda má tato verze už podporu mp3PRO??
Jinak s upgrejdem nemám žádný problém. Chce to vypálit ten soubor na cd a nesmí na něm být nic jiného. Lepší je to cd ještě uzavřít. Pak připojit adaptér a zmáčknout play. Mě to takto chodí bez problému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ještě dodám,  že je lepší nový firmware hledat na globálních stránkách (www.iriver.com), české stránky jsou dost opožděné a nový firmware se tam objeví až za hodně dlouho

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo je v pohodě je sice větší a těžší ale v batohu to nevadí. Do kapce se taky vleze. Čte zatím všechno mám ho 14 dní a spokojenost akorát když ho zapneš tak mu to chvíli trvá, ale přečte.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PeteNeru: Sorry že tě zklamu ale v1.70 MP3Pro nepodporuje, což mě mimochodem taky hodně dožralo. Ale vzhledem ke zvukovým kvalitám iRiver bych MPPro ani nedoporučoval. Oproti klasické MP3 s hloupejma 192kbps je to hnus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, tento diskman pro mě ná jednu  jedinou nevýhodu. --> Je trošičku větší a těžší. Ale i tak to není nic hroznýho. Mám ho necej měsíc a absolutně bez problémů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, můžete mi prosím napsat, kde ztáhnu hru? Díky mockrát
 
PS:Mám ChromeX rok a půl je skvělej!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 marek: Když neumíš psát slušně, tak radši nepiš vůbec!
 
A nauč se číst. Cituji:
Upozorňuji, že z principu je při zapnutí režimu vyšší otřesuvzdornosti trvale snížená kvalita zvuku, neboť probíhá on-line ztrátová komprese (a není to žádné MP3 !).
 
Kdo jenom trochu rozumí kompresi zvuku, tomu dojde, že aby to bylo on-line a neztrátové, musela by v tom přehrávači být lepší procesor a větší paměť! :-(
Mimochodem, když si někdo koupí přehrávač s podporou MP3, jak často si v něm asi pustí audio CD? Asi moc často ne, že? Zvlášť, když jsou podpována i CD-RW a packet writing...
 
A jak si vlastně přišel na to, že je horší kvalita zvuku? To si nějak měřil? Použil si v obou případech stejná sluchátka (která jsou u iMP-150 nic moc)?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, dneska jsem si koupil tenhle přehrávač (2998,-- v benešově) a musim říct, že je fakt super. Jen mi na něm vadí že je celkem velkej a těžkej. Firmware jsem měl původně 1.03 a flashnul jsem si ho na 1.50. Je fakt, že CD načítá poněkud dýl, ale to snad zas až tak moc nevadí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O Markovi netreba se bavit. Pro takove pubose mam jen kratke povzdechnuti.
Dotaz, co jsou to nikl-hlinikove nabijeci clanky??
Nemyslel autor NiMh (nickel-metal-hydride)

Raven

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Makru bude teď (8.9.-21.9.) v akci za pouhých cca 2.380,-!!! To je, myslím, velmi slušná cena na to co všechno to umí + komfort ovládání. Osobně jej používám něco přes 4 měsíce a stále jsem spokojen (občas mám sice problém s výpadky při běhu, kdy mám přehrávač v ledvince na zádech a cache nestihne pokrýt všechny otřesy, ale např. na MTB funguje prakticky bez výpadků, to už musí být hodně drsný terén, aby to cash nestíhala...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ma fw 1.50 a obcas se sekne. Hraje a pak nic, snazi se najit data hrozne pisti a nic. Baterky ven, zapnout a hraje od mista kde zapomel.... stava se to nekomu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Firmware 1.50 má i hru Snake, ale nemohu přijit na to jak se ovládá.HELP!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahooj... už mám tenhle přehrávač rok a naprostá spokojenost :)))
 
Můžete mi prosím napsat jak dlouho vám v něm vydrží baterky při přehrávání MP3 (256kb/s)???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ahojky... mám takový problém když ho spustím tak se načtě normálně CD, ale potom to chce po mě Password, ale já žádný neznám a nemám.. v manuálu o tom nic není ... nevíte co stím ? sem zoufalá :'(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>ZUB Cinska verze by Ti vubec nemela fungovat (podle iRiveru - viz nize JardaLosAngel).
"nastavení baterie" vlevo, vpravo, center
-slouzi to k upraveni indikatoru nabiti baterii (mala baterka vpravo nahore na displai); Je to celkem na nic - neovlivňuje výdrž baterie.

>>jiba
Ovladani je na snurovem ovladaci. Tim koleckem Navi-Function.
Doleva-doleva; Doprava-doprava. Vypnuti-stlacit Mode/EQ kolecko.
Plati pro veryi 1.70 EU (asi i pro startsi).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PPokud mate firmware 1.03C to znamená ze mate cinskou verzi a je potreba stahnout z www.iriver.com cinsky firmware 1.50 je nejnovejsi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, chtěl bych se připojit ke všeobecně spokojeným uživatelům iRiveru 150!
Mám už taky verzi čína 1,5, ale nevím, na co slouží "nastavení baterie" vlevo, vpravo, center :-)
Někde jsem snad četl, že to ovlivňuje výdrž baterie, ale napište mi prosím, jak !!!? :-) Jsem asi už dost zaostalý, už mi bylo čtyřicet ... nestíhám ... Jinak je to moooc dobrá mašinka
Děkuji za odpovědi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tento prehravac je dobry ale vadi mi, ze v nem nejdou nabijet baterie ale jinak celkem dobry no mam ho zatim jen mesic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro popis funkci jdete na www.iriver.com a nez si stahnete novy firmware tak je tam navod

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám tenhle přehrávač už asi rok(možná déle), a nikdy jsem nelitoval koupě, je fakt super, je sice pravda že ohrana proti otřesum není tak super jako G-protekce od Sony, ale nemyslim že by na tom model IMP-350 byl o moc lépe(pouze větší buffer, což nic neřeší, když si přehrávač dáte do kapsy a poběžíte s ním, tak se buffer stejně za čas vyčerpá), prostě je to jenom vyrovnávací paměť. Používam v něm Niklohliníkové nabíjecí baterie od Panasoniku 2000mAh a musim říci že výdrž je fakt úctihodná. Rychlost načítání CD je mnohem rychlejší než u IMP-350 SlimX, a i baterie vydrží mnohem déle. Jak autor psal tak upgrade firmware s Ogg ani s MP3pro zatím není a podle tiskové zprávy iRiver asi nebude protože přehrávač má moc malou Flash pamět pro tak velký firmware, který by obsahoval všechny formáty. Ale necháme se překvapit. Firmware s Ogg(snad i s MP3pro) pro IMP350 a 550 by již měl být ke stáhnutí(Myslim že mi jeden kamarád co má IMP550, říkal že ho již používá). A ještě nakonec, bacha na IMP350, kamarád ho již dvakrát reklamoval, přestala fungovat čtecí hlava, podruhé již nebyl v záruce tak musel zaplatit pozáruční opravu. Raději si kupte 550ku.

-Jediné mínus je kvalita zpracování plastů a slícování, mohla by být lepší, ale na to že je to montované v číně nebo v taiwanu tak to uvnitř přehrávače vypadá docela dobře, ale již se mi stalo že v posuvném mechanizmu čtecí hlavy uvízla malá nečistota a přehrávač měl problémy při čtení(stačilo přehrávač rozebrat a nečistotu odstranit).

Be force of iRiver with you...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar lidi!Poradte mi nekdo jak upgradnout firmaware u imp 150!
Na www.iriver.com zadny takovy soubor s nazvem imp 150 hex(či jak to pisou v navodu)nemohu najit.Stahnul jsem nej.verzi 1.70 vysmahnul na datove cd rom a pise mi no disc.Poradte mi jak na to aby se mi to upgradnulo tak jak ma,nevim kudy do teho!
Predem dik!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl bych dva dotazy: Jak funguje funkce"fast skip" jsou tam možnosti:off, 10, a directory, přestože jsem zkoušel všechny volby rozdíl jsem nepozoroval. A druhý dotaz dá se do programu přidat naráz celý adresář? Podle manuálu by to snad mělo jít. Předem dík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lidicky kolik mA ma mit adapter na iMP-150? Koupil sem v bazaci iMP bez adapteru, tak si ho chci koupit, ale nechce se mi kupovat origo "jednoucelovej" tak bych si koupil rovnou nejakej universal. V .pdf manualech (eng i cz) je psano 300mA a na strankach je psano 600mA, tak ted nevim... Nejlepsi bude kdyby jste se podivali primo na vase adaptery a dali mi vedet. Moc moc dekuju!!! gokni@seznam.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, včera jsem si zakoupil tento přehrávač v hypernově v akci za celkem příjemnou cenu 2.800,- (v Americe byl před dvěma roky uveden na trh s doporučenou cenou $100, ale tady se držel pořád dost vysoko a např. v Elektro Woldu ho mají za cca 3.690,-). Navíc jej prý mohu během 14 dní od koupě vrátit bez udání důvodu, ale zatím se mi ChromeX iMP-150 moc líbí a asi tedy tuto možnost nebudu chtít využít :-)
Firmware v přístroji byl verze 1.05, ač už i v této (přesně rok staré) recenzi se píše o verzi 1.20. Dnes jsem provedl update na verzi 1.50, která je dostupná na českých stránkách iRiver. Update proběhl během pár vteřin a naprosto bez problémů. Je tam fakt dost příjemných změn. Bohužel jsem zatím nenašel nikde jejich popis. Ale to je maličkost.
Děkuju autorovi za tuto recenzi, včera jsem si ji před koupí rychle prošel a rozhodl jsem se díky ní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouze na doplnění: našel jsem informace o jednotlivých firmware. U firmware verze 1.03 se píše o velikosti Flash paměti. Jsou dva typy 8MB a 16 MB (ta umí čínské znaky). Nevím, jestli je tato Flash totožná s interním bufferem (jeho kapacitou - o které se autor zmiňuje a odhaduje ji na 2MB).
Cituji z www.iRiver.com:We have two types of language display: TYPE 1 using 8M flash memory. TYPE 2 using 16M flash memory (can display Chinese characters). You cannot download firmware for type 2 (16M flash memory) onto type 1 player (8M flash memory ) and vice versa!!! In order to identify which type of iRiver Player you have, please visit our FAQ pageOtherwise your player will not function anymore!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mohl by mě prosím někdo poslat cd s firmwarem na imp-150? Za rozumnou cenu?
Několikrát sem to už zkoušel vypálit ale vždy se ukázalo NO DISC. Tak prosím o pomoc.
Předem vám moc děkuju...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gokni: 4,5 V, 600mA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.