Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iRiver H10 (harddiskový MP3 přehrávač)

Nepodporuje OGG a neumí UMS, tzn. je to k ničemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. Ogg bych jeste jakz takz ozelel, ale pritomnost UMS je zakladni nedostatek. Takhle neni ani sance to rozjet pod jinym OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych že je to k ničemu, já například netuším k čemu OGG a UMS jsou :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja bych ogg neozelel, to je docela nevyhoda, ze tam neni...priste snad

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezbejva nez doufat, ze se nekdo rozhoupe a portuje RockBox i na tuhle masinku - ale udajne je to zcela jinej design nez starsi rady, ktery byly nejspis jen prejmenovanej Archos...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

teda me se libi a moc :)...navic Sennheiser sluchatka ?....zkusit sluchatka od Koss by nemuselo byt spatny ;) 5GB na mp3 bohate staci...
to Já: OGG je format jako mp3 jen na pri mensim datovem toku hraji kvalitneji...tzn uspora mista..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rzodil MTP, UMS neni ze jeden je novejsi a druhej starsi ale rozdil je ze verze MTP se prodava ve vetsine evropy, americe, zbytek (jizni amerika, australie,asie) ma verzi UMS. Je to kvuli priblblejm autorskejm zakonum Kdy MTS verze neumozni aby jste soubor chranenej DRM kopirovali z prehravace zpet do pocitace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

standa: Celosvětově je to jak píšeš, ale z pohledu našeho domácího trhu (což je asi důležitější pro čtenáře) je to tak, jak je uvedeno v recenzi: Prodávala se tu UMS verze, ale teď už se k nám dodává pouze MTP. Můžeš se tedy setkat s oběma verzemi i u nás, ale v současné době zakoupíš pravděpodobně již jen MTP verzi.
A btw. kvůli DRM nepotřebuješ nutně MTP, umí to i přehrávače s podporou UMS, jen hudba takto chráněná se musí nahrávat přes k tomu určený program (třeba zrovna Windows Media Player).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se tyce pripojeni k PC bych chapal jako problem uz to, ze nema standardni USB B (mini B) konektor. Tahat s sebou specialni kablik je otrava a muset vyplaznout zbytecne prachy za spec. kablik, abych mohl pohodlne nahravat na dvou mistech - dekuji, nechci. Zajimalo by me, kdy (a jestli vubec) tohle vyrobci pochopi. Mimochodem, puvodni iHP mel standardni konektor. Radeji bych ozelel prohlizeni fotek a podobne ptakoviny (a klidne barevny display vubec) a vymenil za praktickou pouzitelnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm mohol to byt jeden z mojich favoritov na kupu. Skoda toho USB, nepodpora mass storage (ano, pouzivam aj Linux) a aj ked ogg sa da ozeliet a skladby co mam skonvertovat do mp3, predsa len ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ziaden OGG, ziaden UMS, len 5 GB disk - slabota mily iRivere, slabota... To uz radsej iAUDIO M5 s 20 GB diskom, dialkovym ovladanim, prehravanim MP3, OGG, WMA a dokonca aj FLAC, ale hlavne - s podporou UMS!!!

P.S. Napadlo ma, neslo by firmware z podporou UMS prehrat do zbastardenej MPT verzie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mac: Speciální konektor je imho za prvé kvůli rozměrům a za druhé (a to asi hlavně) kvůli připojení kolébky, tedy v podstatě docking station jako u notebooku. Je pohodlnější jen zasunout přehrávač do kolébky a hned mít k dispozici line in, line out, napájení a USB. Když ovšem potřebuješ připojovat přehrávač na více místech, je samozřejmě výhodnější standardní konektor, protože pak se dá použít třeba kabel od foťáku.
randy: Není to stejná situace jako u starších paměťových přehrávačů iRiver, kde bylo možné měnit UMS a ne-UMS verze fw. iRiver na svých stránkách varuje u H10 před nahráním UMS firmware do MTP přehrávače a hrozí ztrátou záruky. Když ale trochu zahledáš na netu, dočteš se, že to údajně možné je, i když s jistými chybami. Sám jsem to nezkoušel, měl jsem TMP verzi půjčenou jen kvůli screenshotům, abych ukázal rozdíl v připojení. Kvůli ztrátě záruky bych se taky bál, pokud by něco nefungovalo a nešel vrátit zpět původní MTP firmware. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chapem, ak Apple ci Creative pouzivaju pre nahravanie hudby do prehravaca vlastny software, ale aj u iPodu si mozem cast pamatovej kapacity rezervovat ciste na prenos dat a pristupovat k nej pomocou UMS standardu hoci aj z linuxu. Z recenzie mi ale vyplyva, ze MPT iRiver H10 UMS nepodporuje VOBEC a tym padom viac pre mna nie je zaujimavy, na trhu su aj lepsie produkty...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jt: prosimte kde si cetl o te zmene z MTP na UMS verzi pomoci zmeny firmwaru?
Ja mam sice jinej prehravac (iriver T30), ale je tam stejna situace a jiz jsem hodne hledal na internetu a kazdej se o to pokousi, ale nikde jsem jeste necetl ze by byl nekdo alespon castecne uspesny.
Diky predem za link.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi pre mesiacom som mal moznost pracovat s tymto pristrojom tak doplnim par skusenosti:
-zariadenie funguje ako mass storage device
-skladby sa daju nahravat aj priamo z HDD do MSD cez Commander, akurat ich prehravanie je zlozitejsie - nie su zaradene do playlistu tak len cez file browser v menu
-nahravanie skladieb(tak aby sa objavili v playliste) sa deje pomocou software iRiver Plus, ktory zaradi skladby do idexovych suborov aby sa dali vyhladavat podla autora, albumu, zanru atd.
-s velkostou a funkciami spokojnost, ale mal som aj iPod mini a ten sa mi zdal lepsi (nema sice FM radio ako iRiver, ale je mensi a ma viac inych funkcii)
-nazvy skladieb: software iRiver+ podporuje ID3 tagy V1 aj V2, ale slovenska/ceska diakrtitika je OK iba pri pouziti ID3 V2 tagov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-a este som zabudol na malu funkcnu chybu, casto pri prepinani na dalsiu /predchadzajucu pesnicku sice dalsia pesnicka hra, ale na displayi stale ostava nazov predchadzajucej.
-dokonca sa casto stava ze som presiel cely album a na displeyi stale svietilo len ze hra prva pesnicka.
-cez iRiver+ sa da aktualizovat firmware tak dufam ze uz tuto chybu odstranili

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Standa: Diskuse týkající se UMS fw k H10 je tady, něco k T30 je v tom samém fóru např. tady, ale to už jsem nestudoval, můžeš se pak podělit o poznatky. Každopádně k takové akci nikoho nenavádím a znovu připomínám, že vše je jen na vlastní riziko a výrobce při tom hrozí ztrátou záruky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Brano: V tom pripade si jeden zo stastnych majitelov verzie s podporou UMS a bud rad. Momentalne sa ale da zohnat uz iba MPT verzia a s nou mozes na vsetky vymozenosti UMS zabudnut. Je to vazne skoda a neviem, preco k tomu iRiver pristupil - pravdepodobne natlak od velkych studii - tomu by nasvedcoval aj ten M$ Media Player 10 dodavany s novymi prehravacmi...
Co sa tyka zmeny firmware z MPT verzie na UMS - malo by to fungovat, ak sa MPT verzia hardwarovo zasadne nelisi od tej UMS (a to asi nie). Ostatne, iRiver sice dorazne 'nedoporucuje' zamenu firmware, ale nijak ju neznemoznil. Mozno je to taky alibizmus - MPT verzia je presne taka, aku po nich chcu vydavatelia, ale nespokojny uzivatel si ju moze sam zmenit na UMS - ovsem strati pri tom zaruku :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Priatelia, ale ved aj MTP verzia funguje ako UMS!!! Len treba vediet ako na to + pouzit program EasyH10. Aj MTP zariadenie zapnes ako UMS, len najprv musis resetnut pristroj, a potom zapnut tak, ze drzis tlacitko O a zaroven tlacitko, ktorym zapnes pristroj. H10 nabehne v UMS rezime, do prislusneho adresara potom nahras co chces a programom EasyH10 "rebuild-nes" databazu....mozno "trosku" komplikovanejsie, ale zase stiepenie atomu to nie je

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja mam h106gb MTP ale wobec my ho nenajde. nic. pritom dam do bratowho a
aspon zwucka zahraje, ale aj tak nic. nigde ho nemam. newiem teraz co mam robit. newiem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OGG, UMS a kdyby tak ještě nachytal fotky z mého foťáku v terénu. No není to škoda, když to má své napájení?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velice problémové zařízení,uživatelsky naprosto zmršené- pro nezkušeného uživatele je takřka nemožné do něj něco přes WMP něco dostat,navíc po zkoušení na cca 4ks PC se ani na jednom nenainstalovalo bez problémů,na jednom vůbec, na dalších se sice HW detekoval správně ale jako přenosné zařízení se vůbec neobjevilo, na jednom se rozběhlo až po instalaci WMP 11 beta.celkové doporučeníNEBRAT!!!!!!!!!!!!!!! ušetříte si spoustu problémů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To MIlhous: se zařízením sem se potkal, a neměl sem s tim nejmenší problém ať už s ovládáním nebo s připojením k PC. Naskýtá se zde tedy otázka, kdo je tím nezkušeným uživatelem, o němž tak horečně píšeš

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim vsetkych.
Rad by som sa opytal, ako je to s prehrievanim u H10. Totiz ja vlastnim prehravac Xclef HD-800 a musim povedat ze je vyborny, akurat taka "malickost", prehrieva sa. Manual uvadza az +50 stupnov operating temperature, pricom uz vonku podotykam v tieni (na slnku byt nesmie), kde je teplomerovych cca 30 stupnov, teda len cca 60% dovoleneho tepla 50 stupnov, hra cca 10 pesniciek a potom zamrzne a ide az ked sa schladi, pricom na dotyk neni nejak extra teply. To iste robi ak sa cca viac ako 10 minut z neho kopiruju data, tiez sa zahreje a nejde nabootovat a to iste ak sa dlho nabija a hned nato sa spusti - vtedy tiez nenabootuje. Dufam ze to su dostatocne argumenty na reklamaciu (myslite aj vy?), kazdopadne v tom obchode maju ako alternativu prave H10. A naozaj nerad by som podstupoval 30 dnovu torturu reklamacie ak by som na vymenu dostal prehravac co na teplo reaguje rovnako citlivo. Preto sa chcem spytat, ake mate vy majitelia H10 skusenosti s jeho odolnostou voci teplu. Len pre info, ak dam na tohtorocne sialene zhave slnko moj notebook HP nx7010 (nemusi byt ani v tieni) a priamo na nho pece, ide ABSOLUTNE spolahlivo akokolvek dlho a to ma v sebe omnoho zlozitejsiu techniku a aj harddisk tak isto ako Xclef...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O a este otazocka. Da sa h10 dobijat cez USB? (rad by som totiz v aute vyuzil univerzalny USB cigaretovy dobijac na napajanie pocas cesty, btw. davaju vsetky podobne USB car chargery standardne hodnoty voltov a amperov??? - nerad by som novy h10 spalil 8D). Recenzia tusim zmienuje ze sa h10 da dobijat cez USB, ale pomalsie, kazdopadne inde o tom nic nepisali, ani len v samotnom manuali!!!. Pre uplnost tu aj v prispevku pod tymto mam na mysli 20GB verziu h10. Diky za rady

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Já.. a měl jsi MTP nebo UMS verzi???? u UMS chápu že je použití jednoduché,u MTP je to podel mně dost zmatené nahrávat něco někam pomocí WMP mi přidalo zbytečně komplikované...mám sním jen špatné osobní zkušenosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jjjjjjjáááááá   hhhhhhhooooooo   cccccchhhhhhhhhhcccccciiiiiiiiii cccchhhhhhcccciiiiiiiiiiii     aaaaaaaaaaaaaa pppppooooooomoooccc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taková malá otázka,nemůžu svoji milovanou H10 připojit k PC,tak používám tzv. emergency connect (nouzové připojení) ,poškozuji ji nějak?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevíte někdo please jaký má rozlišení displaye. Docela by se mi to hodilo díky za odpovědi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdaravím, jak mám do této mašinky dostat nový firmware? mám verzi 1.00. Přes program iriver plus mi to nejde. Prosím poraďte, za odpovědi moc děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdaravím, jak mám do této mašinky dostat nový firmware? mám verzi 1.00. Přes program iriver plus mi to nejde. Prosím poraďte, za odpovědi moc děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji nekupovat. Mám hrozné problémy s připojením tohoto k pc. Po aktualizaci firmware je to už skoro nemožné. Odzkoušeno na pěti pc!!! Pouze na jednom běžela synchronizace normálně, ale jen jedno album. Pak se to celej zlatej h10 zasekl a musel jsem vyndat baterku, aby se vůbec někam pohnul. Tyhle potíže se stále opakují. Fuj vyhozený prachy :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Synchronizace beží ve WMP11 znamenitě, doporučuji před ukončením práce odpojit USB-konektor a pak se přehrávač vypne sám. Ze systému je odebrán automaticky po ukončení synchronizace. Doporučuji tento přehrávač, je fakt dobrý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bezvadný přehrávač, ukazuje se jako další disk - jednoduché a bezproblémové nahrávání mp3 do přehrávače (nepotřebuješ žádný iTunes a pod.), skvělý zvuk a výdrž, dá se sehnat za prímovou cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.