Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iRiver H320 a H340

nevite někdo jestli, když si jej nechám přivézt z juesej, budu mít šanci menu a vůbec vše co jde v češtině? (po upfradu firmvare či tak nějak??) nevíte to někdo??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je mi známo, že u mp3 je z principu na začátku/konci vždycky nějaký offset a že OGG Vorbis (mimochodem zvukově je naprosto super) tímhle neduhem netrpí. Bohužel se mi nikdy nepodařilo přinutit žádný ogg přehrávač (nepočítám-li speciální pluginy, co se ty mezery snaží odstranit) aby to přehrál skutečně bez dropoutů. Proto by mě zajímalo, jak jsou na tom přehrávače typu iRiver.

Jinak co se mp3pro týče, není to nic víc než normální mp3 přesamplovaná na 22kHz a díky tomu zaenkodovaná na cca poloviční bitrate (řekněme 60kbps) než kdyby zůstala na 44.1kHz. K tomu se přidá několik málo údajů týkajících se frekvenční obálky (řekněme 4kbps) a voilá, máme mp3pro soubor. Přehrávač pak dekóduje normální (22kHz mp3), přesampluje na 44.1kHz. Doslova si vymyslí vyšší harmonické (na základě těch dodatečných dat), sečte a přehrává. Prostě katastrofa :((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me by spis zajimalo jestli iRiver dostoji nekdy svym slibum a implementuje podporu pro mp3PRO. Pak nebudu vahat ani minutu. Zatim je pro me jediny aktualni 'zelezo' pouze od Thomsonu, ale do toho se mi moc nechce. Ale vecne cekat nebudu. Uvidime.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak sorry, ze jsem zapomnel:)) Stejne se mi zda ze se mp3pro nak vubec nechytlo:((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to vůbec u těhle přehrávačů s možností přehrávat po sobě jdoucí tracky bez dropoutu ? Nedovedu si představit, že bych poslochal třeba pink floyd nebo nějakej koncert a mezi tracky vždycky slyšel ono typické "chrocht" :((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gapless playback na přehravačích Iriver při použití OGG Vorbis možný je, s MP3 není a těžko někdy bude.
MP3pro je jednoznačně mrtvá technologie, takže těžko očekávat, že ji někdo ještě bude podporovat (snad kromě jejího tatíčka Thompsonu). Kdo podlehl hypu a vytvořil si rozsáhlý archiv v MP3pro, má prostě rozsáhlou smůlu a musí čekat na HW přehrávače podporujicí 3rd party pluginy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nejlepsi je kaslat na vsechny novy technologie a venovat se uplne necemu jinymu a je hned po starostech :o))) ale fakt to funguje ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Rose: a kdy to iRiver sliboval? Slibuje Ogg vorbis a pomalu ho fakt implementuje do vsech produktu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> viki: Ale jo sliboval. Jeste pred tim nez udelal firmware na OGG, tak mel na svych strankach (dokonce i na ceskejch) ze pripravuje OGG a mp3PRO. Pak udelal OGG a po mp3PRO ani nestek pes. Dokonce to zmizelo ze vsech jejich stranek. Tipuju ze licencni politika Thomsonu je asi od toho zameru odradila, nevim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> viki: A ze nekecam tak treba tady: http://www.cdr.cz/a/10190

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no to je fakt super :o( pred mesicem jsem si koupil iriver hp140. ach jo. ale co kdybych mel cekat furt na neco lepsiho, nikdy bych nic nekoupil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.