Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iRiver H320 - recenze (harddiskový MP3 přehrávač)

Vcera vydal iRiver novy firmware v1.20, ktery umi s urcitym omezenim prehravat video soubory AVI:
[ Video ]  File format : AVI  Codec : XviD MPEG4 (recommend XviD 1.0.2 codec)  Resolution : 220 x 176 only  Frame Rate : 10fps at Maximum  Bit Rate : 500Kbps at Maximum(recommend under 450Kbps)  
[ Audio ]  Codec : MP3  Bit Rate : 128Kbps, 44.1KHz - SRS function is not supported during video playback. - FF/REW, functions are not supported.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za jak dlouho se nastartuje kdyz je na nem hodne souboru? Ptam se protoze HP-100 pri startu prochazi cely disk a pri zaplnenych 8G (par tisic souboru) to trva az neprijemne dlouho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

10 fps?! To není nic moc... To bude vynechávat snímky nebo to video musí být zakódované touto rychlostí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ALeX: Zda sa mi ze to video bude musiet byt natvrdo prekodovane do 10FPS a toho rozlisenia. Skoda lebo takto sa nikomu nebude chciet prekodovat video vzdy ked si bude chciet na cestu zobrat film...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to já jsem si právě nechal dovézt z US iPOD U2 Special Edition i s luxusním koženým pouzdrem za bratru 10k Kc. Tak nějak mně ty ceny u nás v ČR nepřesvědčily...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lepší je iAUDIO M5, viděl jsem ho na INVEXU. iRiver je jen nafouklá bublina! 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozete na porovnanie otestovat Cowon iAudio M3?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co takto Xclef HD-500?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle zacit opet recenzovat CD/DVD mechny!!!!
 
Je sice hezky, ze recenze je 2x tydne, ale kdyz je z nich jen ctvrtina o CD/DVD apod. mechanikach, tak to je snad horsi nez drive. No jen se snazte z toho udelat all in one, aneb Zive blabol ruleeeezzz, ze?!?
 
Jinak abych jen nenadaval mam taky typ, potrebuji zrecenzovat pracku BRANDT WTC 1381 E, z mechnama to ma spolecnyho taky dost, ma to procesor, displej, firmware, a navic to umi prat, tak nevidim problem :-(((((.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tim typem jesem myslel tip, gramatiko ty mi davas...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne osobne vse co s hudbou souvisí jistě zajímá, tak nevím co brečíš blecho. Na pračky sou zase jiný servery.. Tady jde o CD-R server, což myslím, že s hudbou, přenosnou hudbou a vůbec se všemi médii má společného dost. Soudit recenze mechanik sice nemuzu, pac vetsinou stejne hledam jen info k ty svy planovany ci stavajici, ale je fakt, ze mne osobne by potesilo vic recenzi treba externich mechanik... dlouho tapu jakou externi DVD vypaldu zvolit, aby byla co nejuniversalnejsi pro vyuziti jak rychly zalohovadlo u klientu..tzn ...
iRiver H320 je moc zajimavy udelatko, cena by mohla byt lidovejsi, ta indikace neindikace je prekerka, ale jinak cool (mini)machine.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne je ted videt trend recenzovat vse mozny a puvodni recenze, ktere me na CDR zajimaji ubyvaji. Me taky treba zajimaj i externi vypalky. Ale s timhle trendem zrecencujou tak jednu za pul roku, mozna a to prolozej 3 recenzema internich mechen a obalej to omackou 50 recenzi mpmanu, prehravacu vseho druhu apod. Tak ja vidim budoucnost CDR... :-(. Tento trend je obecny a k nasrani. Viz treba promenu tomsova kladiva a dalsich obdobnych netu, u nas pc tuningu. Docela se jakz takz jeste drzi Svet hardware.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blecha: Mno, čtvrtina, tos teda matematicky moc nezvladl, co? Ono je to totiž přesně naopak. Recenzi CD/DVD v žádném případě neubývá. Stačí se jen podívat do rubriky Recenze. Jen je těch jiných o něco více.
kaZaN: Externí se testují jen velmi výjimečně. Jsou totiž shodné s těmi interními.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Puvodne jsem si myslel, ze pod proklamovanym zvysenim poctu recenzi se mysli vypalky, zpocatku to tak bylo, ale ted...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KaZaNům vyhovuje všestrannost, nemám čas prolejzat pět webů, každej na něco a tady najdu většinou vše co potřebuju, sem tam ještě mrknu na Pegasoft, jinak se pohybuju spíš v automotive serverech.
S těma externíma máš Martine jistě zhola pravdu, ale u těch interních jaksi nevyčtu jaký jsou možnosti připojení atd.. takže řekněme, že ne recenze, ale aspoň nějaký přehledy pro srovnání, to by mne možná potěšilo, abych když si chci jít dneska koupit nějakou externí mechnu, tak bych sem koukl, klikl na vypaldy-dvd-externí a dostal rychlou tabulku kde bude přesně vidět co která umí, jaký má konektorky a co s nima umí (zpětně USB1.1 a co pod ním dokáže např)  ...ale vycházím z toho, že serveru nepřináším nic krom návštěvnosti, takže si nehodlám poroučet (o;     (a teď jen doufam, že mi nenapíšeš, že to tu někde je a neumím hledat ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KaZaN: Je to prosté milý Watsone. Koupíš si palírnu jakou potřebuješ a k ní externí box, opět s rozhraním jaké potřebuješ. Je třeba to měřit dohromady? Ty ale hledáš něco, co už jsme měřili dávno.
To co pozaduješ je samozřejmě možné, to by ale to ale u nás muselo být v databázi, což není. Ovšem i s tím se počítá, ale hned tak brzo to nebude, vyskytly se jiné priority.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jejda, to je rada pro mne, děkuju, samo, že externí box mne napadl, jen jsem si nebyl jistej, jak to bude fachat při bootování a jestli s tím třeba bude mluvit Ghost a podobný klonovací, backupovací a zachranářský prográmky...
Jinak krásný důkaz, že líná huba holý neštěstí aneb stačí se zeptat není nutno držkovat (o;
Ještě než sem odklepl tuhle reakci jsem tedy přelouskal Tvůj odkaz, kterej mírně rozšířil to co snad už dávno vím, díky za ten tip. Ale furt mi to moc nepomáhá ve volbě řešení toho co bych rád, tedy přenosnou DVD palírnu co bude pálit na USB1.1 USB2.0 i Firewiru a to i pod DOSem...prostě sem v tomhle lama, nikdy jsem neměl možnost to zkusit a nerad bych to řešil pokus omyl (o;
Chápu teda dobře, že doporučuješ řešení nikoliv externí smažírnou, která je logicky dražší než interní a až zastará, nebude cesty zpět resp jinam. Nýbrž řešení internista a rámeček. A nějakej tip na DOKONALEJ rámeček za přijatelnou cenu? Dokonalostí myslím opět tu universálnost použití s mechanikami i disky a hlavně oba konektory. A rozběhnu pak takovýhle "dvojče" pod DOSem abych odzáložkoval třeba server nebo stanici jen s pomocí CD nebo Diskety nebo LAN instrukce na DVDčka? Omlouvám se za takový grafomanství, ale tohle je popis mýho problému a nemám na čem to vyzkoušet. Ale klidně napiš NEMAM NA TO CAS (o;
 
          Díky KaZaN

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KaZaN: Kde to poridit ti mozna poradi zaver clanku, ktery jsem uvedl minule. Jinak se zajimaj u prodejce, zda maji DOS ovladace a zda chodi s palirmana (u nekterych se vi, ze pracuji jen s HDD). Nejlepsi by vsak bylo koupit nejakou slim s USB i FireWire.
NEMAM NA TO CAS!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK, dík za všechno..však kdo dneska má čas (o:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V záporoch uvádzaš, že len jedna vec ťa u přehrávačů iRiver mrzí a to je rychly posuv při přehrávání. Ja mám iRiver H340 a tam je to v úplnom poriadku, dokonca si môžem nastaviť skoky od niekoľkých sekúnd, až po niekoľko minút. Takže orientácia v dlhých súboroch (a je to jedno či hudobných, alebo textových) je veľmi rýchla. Prekvapilo by ma, ak by u H320 to takisto nebolo, veď rozdiel je jedine vo disku, miesto 20GB ja mám 40 gb. Aj mne tento rýchloposuv chýbal, ale u tohto konkrétnrho výrobku som veľmi spokojný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V záporoch uvádzaš, že len jedna vec ťa u přehrávačů iRiver mrzí a to je absencia rýchleho posuvu při přehrávání. Ja mám iRiver H340 a tam je to v úplnom poriadku, dokonca si môžem nastaviť rýchloposuv od niekoľkých sekúnd, až po niekoľko minút. Takže orientácia v dlhých súboroch (a je to jedno či hudobných, alebo textových) je veľmi rýchla a pohodlná. Prekvapilo by ma, ak by to u typu H320 takisto nebolo, veď rozdiel je jedine vo disku, miesto 20GB ja mám 40 GB. Aj mne tento rýchloposuv chýbal, ale u tohto konkrétneho výrobku som veľmi spokojný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pre autora> komentar ku h-120: sluchatka su super, nie iba obycajne spunty, ide mazat subory aj "online" -> firmware 1.6,ktoru na ceskych strankach asi nikdy nenajdem a idu prehravat aj subory formatu *.asf...
to jest vsetko ku chybam pri porovnavani s h-120

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Pavel:
Posouvání až o několik minut je fajn, ale zase nelze použít na krátké písničky. Myslím, že optimem by byl posun o třeba 5% délky souboru.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To: Fr
Ja mám iRiver H340 a tam si môžem nastaviť rýchloposuv od jednej sekundy, až po niekoľko minút. Takže, ak si s mojho príspevku pochopil, že rýchloposuv je iba v minutach, tak to nie je pravda. Ja osobne mam nastavený rýchloposuv 20 sekúnd.
 
Na začiatku diskuzie sa niekto pýtal, že koľko trvá naštartovanie iRiver H340, keď je disk plný. Tu je odpoveď: Ja mám disk zaplnený na 38GB a kým to načíta celú stromovú štruktúru a hlási pripravenosť k prehrávaniu (prezeraniu obrázkov, textov, alebo počúvaniu rádie), tak to trvá 2 minúty. Ale potom to už šlape veľmi svižne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem se na netu seznámil s iRiver iHP-120(140), hned jsem viděl, že to je to, co  potřebuje člověk, který chce pracovat kvalitně se zvukem-zvukař-a to ze dvou důvodů. Jednak to umí nahrávat přímo do souboru *.wav čímž odpadne únavná subjektivní polemika zda formát MP3 je či není plnohodnotná náhrada za wav. A za druhé při nahrávání do bateriového přístroje odpadají problémy s dvojím zeměním, které zhoršují odstup od hluku a jsou obtížně odstranitelné. Proto jsem ihned začal s průzkumem různých shopů, kde tento model nabízeli. Bohužel se ukázalo, že jej nikdo nemá a mít nebude, neboť jejich dovoz prodej skončil, a jako alternativa mi byl nabízen model iHP 320(340). Ten ovšem do wavu nahrávat neumí. Proto píši tento příspěvek. Divím se totiž, že na tento zásadní nedostatek, který modely 320/340 z pohledu zvukaře proti modelům 120/140 mají, není v recenzi upozorněno. Myslím si, že lidí jako já, které toto hledisko zajímá, je stále hodně a tudíž to nemůže být pro dovozce a prodejce nezajímavý segment trhu. Vidím dvě možnosti, jak problém řešit. Buď znovu modely 120/140 do ČR dovézt a prodávat, nebo poskytnout pro modely 320/340 nový frirmware, který by nahrávaní do wavu umožnil. Moc bych prosil kohokoliv, kdo může pro mnou navrhovaná řešení něco udělat, aby se k tomu vyjádřil a předem mu děkuji.  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemáte někdo zkušenost s tímto? nacpat evropský firmware do H340tky z USA? na official USA site totiž žádný nový firmware neni a ja bych ho nerad zneschopnil provozu. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Radek: 1. Pokud te zajima vse okolo H300 podivej se na www.misticriver.net/boards
2. Muzes prehrat jakoukoliv verzi FW (jeste se nikomu nic nestalo, ale je mozne, ze prijdes o zaruku), ale nejlepsi je nahrat si korejskou verzi (je v anglictine). Nema totiz omezeni hlasitosti jako EU verze + moznost prehrani videa.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poradí mi někdo, jak dostanu do iRiver H320 text? A potom se mi vůbec nedaří dostat fotky z Olympus 3000z do této jinak chytré mašinky.Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pre Márty, text do iRiver H320 dostaneš tak, že si musíš vytvoriť priečinok s názvom TEXT (veľké písmena) na roote disku a do tohoto priečinku nakopírovať súbory *.txt, v ktorých môžeš potom veselo listovať a čítať ich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám iRIVER H-320 a nainstaloval jsem do něj Firmware V1.20, na kterém by mělo běžet video ve formátu AVI komprimované kodekem XviD 1.0.2. Dodržel jsem omezení AVI ( rozlišení 220x176, frame rate max.10fps, bit rate max. 500kbps, Audio- kodek MP3, 128kbps, 44.1KHz) ale nic se neděje. Přehrávač mi hlásí "Not Support Skipping". Poraďte mi prosím někdo, jak na to. Děkuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pre zvukar:
no to som aj ja sklamany sakra, ze to nevie do wav-ka nahravat,
cista haluz potom, ked to mala 120-tka, hrozne...
aj pre mna to vela znamena a hlavne teraz ked som si to dal doviest z Ameriky
na Slovensko... dufam, ze sa to vyriesi tym firmware-om,
keby si vedel nieco nove, tak sa please ozvi, dik
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lidi moc vas prosim prave jsem si dal novy firmware do h-320 a nejde mi prehravat *.avi.... :( prosim poradte mi na driveX@seznam.cz ........

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, dnes mi prisiel tento Iriver H320 z USA, no a nefunguje. Konkretne je v niecom problem ale neviem v com to presne moze byt. Bola k tomu pribalena nabijacka, samozrejme v USA maju 110V, tak som pozeral na trafo a je tam uvedene INPUT: 110 az 240V, 50-60Hz, tak som ho dal riadne do zasuvky a zmeral som pre istotu vystupne napatie, no a funguje ako ma, malo byt 5V a aj skutocne je 5,5V, takze ok. No a nabijalo to asi 4 hodinky, s tym ze som ani nic nemohol s playerom pocas nabijania robit, ani pustat mp3 ani fotky, proste ako zmrznuty... tak som myslel, ze to len tak na zaciatok...   ale ako sa akoze prestalo nabijat, tak mi vypisalo ´´baterka prazdna´´, tak som to skusal dokola nabijat cely den ale marne, vzdy to iste...   Ani player bez trafa nezapnem...  ale aj tak s tym nic nemozem robit... ci s trafom alebo bez...Nevie niekto poradit? Nemal niekto podobny problem?Som elektrikar, tak ako prve ma napadlo, ze ten zdroj nevie pri nasich 220V vyvinut dostatocne ampere, lebo pise ze input ma byt 5V a az 2A, tak mozno, ze volty su ako maju byt ale je nedostatocny prud???? neviem.... Mozno si mam zaobstarat trafo z 220V na 110V ako maju v USA a pojde to, fakt neviem.... Skuste poradit, dik vopredPeto

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lidi uz to vim,aby vam jelo video musite si zajit na http://sourceforge.net/projects/iriverter/ astahnout ten program......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ted jsem si ho prinesl a zkousim jej zapnout. Coz nelze. Ani pres ovladani z IMP 550 ani kdyz je pripojeny na nabijecce a ani kdyz je pripojeny k PC :-/.

Nevite plz nekdo co s tim?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a kde bol kupeny? v Europe? alebo USA?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz to jede. Byla to chyba. Zreklamoval jsem to, dostal novy a uz jede jak fik :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vie mi niekto poradiť s upgrade firmware Iriver H340. V prístroji od zakúpenia mám firmware 1.20E a na internete sú už firmware verzii 1.25; 1.26 a 1.28. Stiahol som si verziu firmware 1.28.
Otázka: Stačí prepáliť terajšie firmware verz. 1.20E firmwarom verz. 1.28, alebo musím postupne prepaľovať najskôr firmware 1.25 potom firmware 1.26 a až nakoniec firmware 1.28 ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pavol - presmahni to rovnou na nejnovejsi. Neboj. Kdyztak ale sleduj diskuzi na mp3store.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtel bych se zeptat majitelu H320 jestli je pravda, ze tento vynikajici prehravac nezobrazuje fotky v jpg vetsi nez 1MB a bmp vetsi nez 3MB. Diky za odpoved

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dzejar: Nezobrazuje. Ale uprimne - za posledni rok jsem pouzil fotky a prehravac videa akorat na machrovani :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim vás potřeboval bych radu!!!Chtel bych si koupit H-320 a mam fotoaparat Canon A75, tak bych chtel vedet jestli je tento foťák podporován???Je to velice důležité!!!
Díky moc David

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

David: Canony nepodporují UMS a nedají se připojit ani počítači bez instalace jejich software, takže s USB Host spolupracovat nebude. Ale když si koupíš za 2 stovky čtečku karet, budeš mít po problémech a nemusíš pak s sebou tahat ani kabel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ted uz vim ze iriver muj canon nepodporuje!Tak potrebuji ctecku na CF karty!Nevite o nejake ktera by na 100%fungovala???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak ja teda nevim co se to siri za kecy s temi jpg do 1mb.ted jsem dal na iriver (FW 1.28) jpg o velikosti 2.3 mb a zobrazuje se

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale s tim bmp to je asi pravda... :(
ale stejne digitakni fotaky foti ve formatu jpg :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam otazku: Je mozne v iriveru 320/340 pouzivat funkciu /timer/a nastavit tak automaticky cas zaciatku a ukoncenia nahravania z FM radia. Uvazujem o kupe tohoto MP3 prehravaca.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zdravicko chtel sem se zeptat mam river H300 co mam udelat aby umnel prehravat videa a text vsem dik za pripadnou odpoved Venca kandeginagel@seznam.cz icq:388 481 018

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam iriver H 320 jsem s ním maximalne spokojeny ale po těch zhruba třech měsících se mi mirně zaprášil displey.Tak nevím jak ho vyčistím,odšrouboval jsem bláhově těch několik šroubků po obvodu ale nic se nepovolilo abych mohl čelní kryt nadzvednout a vyčistit.Poradí mi prosím někdo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.