Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k IRS nařídila Coinbase, aby jí předala osobní data uživatelů kryptoměn

Njn...proste "stat" muze co chce. Co chtit od organizovaneho nasili, no...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V případě kryptoměny je celkem jasné, že se používá ke kryptoobchodu v kryptolegální oblasti :-)
Nejdete-li pod zahradou kryptonit, také není váš...;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Skutečně tady byl někdo tak naivní a myslel si, že k tomu nikdy nedojde?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No naivní... Buď to byli ajťáci s minimální sociální inteligencí nebo progresivní "podnikatelé" alias obchcávači systému. Těžební nadšenci jsou pod rozlišovací schopností majetkového přiznání :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konkurovat statu neni dovoleno...v podstate nikdy a zadnemu.
Ale ono to vzdycky nejak dopadne - za komancu holt byli vekslaci, napriklad.
Institut "uplatku" funguje jaksi "napric politickym spektrem"
Atd atd
Takze - soce se to bude zakazovat, ale na "cernem trhu" to bude fungovat dale. A uprimne - o to vice se proveri funkcnost a smysluplnost. Pokud to prezije vsechny zakazy a podobne veci, tak bude mit smysl tomu zacit skutecne verit, imho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Věřit tomu, co se na černém trhu chytne? Dobrý fór. Pokud se to chová jako dolar, ropa nebo wolfram na trhu, tak je to komodita jako jiné. Nákup - prodej. Jen ignorant si myslí, že to je jeho anarchie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A Monero sledujete?
Bambilion routerů, settopboxů, telefonů, IoT... těží potají Monero. A nikdo nikdy nevypátrá, kdo. Kokain? Jede už dneska z velké části přes Monero.

Monero není anarchie. Je to distribuovaná síť s jasně danými pravidly, která je ale decentralizovaná a řízená většinou výkonu sítě.

Vtip je v tom, že neexistuje žádnej ředitel Monera, který by si s tou měnou mohl dělat, co chce. Stejně jako u Bitcoinu (jestli se jednotlivé strany v Čině nedohodnou, pak to hrozí) nebo Etherea. Vždycky je to nějaké vývojářské jádro, které může vymýšlet cokoli, ale když to síť nepřijme, mohou si udělat nanejvýš fork.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kryptoměny konkurují státu v organizování násilí nebo v čem?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kryptomeny konkuruji statu na poli meny, samozrejme.
Je teoreticky mozne, ze by je jednou mohli chtit lide pouzivat radsi, nez soucasne penize.
Coz si jaksi staty nenechaji libit a protoze maji k dispozici k pouziti nasili, tak ho proti tomu pouziji, no

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sorry jako, ale to jeden z anarchistických PR vlhkých snů. Jak můžou konkurovat, když se s tím nedá běžně platit? A kdyby ano, tak by to bylo otravné asi jako EET.
Ještě je dobrý PR žvást, že banky se vůči kryptoměnám vymezují. Ale přitom je to přesně naopak. Kryptoměny se vymezují vůči FIAT měnám, jak jsou čupr a nezávislé.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co to presne znamena "neda se s tim bezne platit"?
Bavime se o technickych problemech, nebo problemech toho, ze tim staty platit zakazuji a proto se s tim neda casto platit z "legislativnich duvodu"?
A nebo se bavis o tom, ze je (zatim) malo obchodniku, kteri tuto "menu" prijimaji?

Vsechny tyto problem maji ruzne vysvetleni a reseni, tak poprosim o upresneni otazky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já se na nic neptal. Konstatuji: počet míst a obchodníků, kde se dá platit BTC je naprosto marginální, mizivý, až nicotný. Bez řešení. Nikoho nedonutíte, aby BTC používal. Technicky by to byl podobný opruz jako EET. O počtech transakcí nebo zpoplatnění hamba mluvit. Jako tunel na vyvádění kapitálu z Číny , mezikontimentální platby, anonymizaci ilegálních transakcí, ... možná dobrý, ale platit za každodení nákupy bych tím nechtěl.
Prý nezávislý na státech, blablabla ... . Restrikce do směnitelnosti a používání BTC, ze strany vlád států jako RF nebo Čína naopak ukazují, že mohou zasáhnout, kdy je napadne. Sorry, ale po počátečním mírném optimismu to vidím jako další anarchistický vlhký sen.
Dokážete si představit, že řeknete zákazníkům, že už nebudete přijímat CZK, ale jen BTC? Nesmysl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Smazal jsem ten prival sprostych slov, uklidnil se a zkusim to nejak jinak...
Takze:
Pokud napises , CITUJI "Jak můžou konkurovat, když se s tím nedá běžně platit?", zcela jasne na konci vidim otaznik, ktery jest vcelku jasnym priznakem toho, ze se jedna o OTAZKU. Je tedy potom zcela hloupe napsat "ja se na nic neptal".

A jinak konecne jsme se dopracovali k tomu, na co ses tedy ptal a jakym smerem se tve uvahy ubiraji.
Inu - rekneme dneska...ma napriklad zlato nejakou cenu? Da se zlatem platit? Jsou lide, kteri maji zlato jako uloziste urcite hodnoty a nasledne tuto hodnotu nekdy pouziji?
Asi se se mnou nebudes hadat, kdyz napisu na vsechny otazky odpoved "ano".
No a ted si vezmeme, kolik obchodniku skutecne prijme zlato jako platidlo. Mnoho jich nebude, osobne jich znam par a jeste to je primo v oboru "klenotnictvi". No a pak to jsou lide, kteri zlato smeni za "penize" a ty pak normalne pouzivas.
Dokazu si predstavit, ze nekdo rekne zakaznikum, ze neprijima CzK a prijima pouze zlato?
Inu...pokud by to nebylo zakonem zakazane, predstavit si to dokazu a to naprosto v pohode. Problem je, ze prijimat CZK je narizeno zakonem, od statu, a to pod pohruzkou nasili.

Je snad proto platit zlatem nejak "nemoralni", "skodlive", "spatne"? Osobne se domnivam ze ne. Platba zlatem, stejne jako muslickama, barevnyma satkama, cibulkama tulipanu ci kedlubnama je podle me zcela v poradku, protoze se na tom proste 2 strany domluvily a nikdo jim do toho nema co kecat.
Ano, stat jim do toho keca a je to spatne. No dobre, takze se vetsina transakci, ktera by se uskutecnila v kedlubnach, nakonec uskutecni v CZK, protoze ti lide maji STRACH ze statu a z toho, ze proti nim bude pouzito nasili.
No a pak mame "cerny trh", kde se lide boji mene a risknou to, ze se na ne neprijde a napriklad si za sluzby plati zlatem z ruky do ruky a statu o tom nereknou.
Opakuji pres to, ze je to ZAKAZANE.
No a s BTC to je ZCELA STEJNE. Obchodnici ho neprijimaji, protoze se BOJI, aby se jim nestalo neco nepekneho. Ale uz tu mame par nadsencu, kteri do toho jdou a bitvy se statem se neboji. Osobne jim jsem velmi vdecny (viz napriklad Alza, ta tomu muze docela udelat velkou osvetu).

Dale - je problem, ze nekteri (klidne vetsina) obchodniku neprijima BTC? Neni to nejmensi problem. Stejne tak obchodnici neprijimaji DRTIVOU VETSINU penez, ktere po svete koluji - a presto tyto maji cenu. Proste si je nekde clovek vymeni za menu, kterou kazdy dany obchodnik prijme. Velmi jednoduche.

A ted namitka - pokud by nebyl stat, nastal by DOOM, protoze obchodnici by prijimali jen kedlubny a zlato a neprijimali by CZK a vsichni lidi by umreli hlady!!!
Kazdy obchodnik, pokud chce prodavat, potrebuje...neprekvapive...prodavat. Potrebuje zbozi smenit za neco, co nekdo jiny ma a je ochotny mu to dat. Pokud bude mit vetsina lidi zlato, potom vetsina obchodniku logicky bude akceptovat zlato, protoze to je pro ne ... VYHODNE. Stejne tak s CZK, BTC, USD a nebo kedlubnama.
A naopak - pokud clovek chce neco koupit od obchodnika, ktery neprijima menu, kterou prave vlastni, tak holt ma smulu a nemuze si nic od neho koupit. Leda ze by vyuzil sluzeb "smenarny" a svoji "menu" by si vymenil za jinou.

Namitka: Ale takhle vznikne 564565645767 ruznych men, kazdy obchodnik bude pouzivat jinou a nikdo si nic nekoupi a bude v tom desnej chaos a ty meny budou menit svoji hodnotu kazdou sekundu a bude doooom!!!
Ano, to je mozne - ale krajne nepravdepodobne. Jak jsme si ukazali o par radku vyse, bylo by to pro obchodniky krajne nevyhodne. Proto, stejne jako se ustalilo napriklad pouzivani caroveho kodu, ackoliv to nebylo nikde uzakoneno, tak by se ustalila situace v oblasti men.
Samozrejme kdokoliv by se mohl snazit presvedcit kohokoliv, ze on ma nejakou svoji menu, ktera ma urcitou hodnotu a aby ji prijimal.
A tohle vsechno, o cem pisu, je pro stat SMRTICI a proto to bude zakazovat a potirat vsemi prostredky, vsetne nasili typu unos, vrazda a podobne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tldr

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ok fu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nápodobně

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jedine co ma na vasom pristupe zaraza je branie statu ako nejakej 3. osoby. Stat je hromada ludi (spotrebitelov, obchodnikov, atd) ktory sa uz kedysi davno dohodli na nejakych pravidlach. Zijeme vo "vysnenej" "demokracii" kde sa da presadit cokolvek ak to ma podporu ludu, tj. i pouzianie BTC.

Ono vzdy danu menu bude obranovat skupina ludi, ktora ju najviac vlastni a moze tym najviac stratit. Nech je to CZK, kedlubny, nebo BTC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, jsem se přehlídl, že ve vláknu reagujete na L.S. a ne na můj příspěvek. Takže ho zkusím překopat, dokud to půjde.
Pro některé ideové skupiny je typické, že zavádejí generalizace a abstrakce, aby s nimi mohli bojovat. (systém, stát, policejní stát, ... ) . Je to pohodlnější na orientaci, než zkoumat motivaci jednotlivých osob nebo reálné právní prostředí.
Realita je taková, že onen stát si nemůže dělat co chce. Třeba protože jsme právní stát a platí zákon o ČNB. Jenže ten mnozí nadšenci asi vůbec neotevřeli. Např. u nás platí ze zákona zákaz měnového financování.
Jestli to nějaké skupině osob dává smysl, ať si BTC nebo libovolnou kryptoměnu, zlato, korálky používá, Jejich věc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Btw kdyz jses tak chytrej, tak mi rekni, jaky je 100% pravne spravny postup daneni, pokud budes za sve sluzby prijimat BTC.
Ja jen, ze to nevi NIKDO, ale mozna jses chytrejsi jak vsichni ostatni...
Ale spis ne, kdyz ani neumis cist delsi texty...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co nevím to si najdu. Stačí si otevřít strejdu gůgla a zadat : BTC účetnicví.
Co jsem četl, tak se účtuje jako při příjmu platby např. ve zlatě. Jenže se mě to netýká, tak to neřeším.
100% správný postup v tom našem zákono-vyhláškovém-právně-výkladovém čurbesu? Co na to advokát:
https://www.root.cz/clanky/bitcoin-kam-dal-po-peti-letech/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lojzo, já teda ekonomii nerozumím, ale podle ECB je BTC komodita jako každá jiná, a co jsme se ve škole učili, obchod s komoditami se odehrává normálně, akorát kvůli daním je potřeba provést přepočet na peníze (jsou tam nějaké možnosti, které kurzy použít) a daně zaplatit v korunách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, co jsem tak cetl, tak prave vubec neni presne definovano, jestli je BTC mena, komodita, pripadne jsem cetl i pravni nazory, ze to proste neni "nic".
A ano, je "velmi pravdepodobne", ze se k tomu mame chovat jako ke komodite - no absolutne to neni jiste a pokud bude nejakej Babis chtit, tak te proste zavrou, protoze ti financak rekne, ze je to presne to druhy, nez sis myslel ty, at uz sis myslel cokoliv, a neexistuje zadny zavazny pravni duvod, aby to tak nebylo.
Znam lidi, co prijimaji BTC a dani to tak, ze prepocitavaji na kurz vuci koruna v okamziku nakupu, ale priznavaji sami, ze jim pravnici nebyli 100% schopni potvrdit, ze to tak je spravne, mimo jine i proto, ze zadny "oficialni" statem uznavany kurz neexistuje a pokud prijde statni urednik a rekne, ze hodnota BTC byla v tu chvili uplne jina, tak to proste rict muze a ty nemas co s tim udelat..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro CZ je směrodatný pohled ČNB: BTC je nehmotná věc, obchod s ní není nijak regulován, nespadá do kategorie měna.
Ke správnímu rozhodnutí vždy existuje opravný prostředek a možnost se obrátit na soud.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Třeba protože jsme právní stát"

Můžete to něčím podložit? Ne, nejsme. A čím dřív to lidi pochopí, tím dřív se budou mít lépe. Věřit v nějaká pravidla v České Republice znamená ponořit se do neustávající frustrace.

Mně BTC dává smysl, stejně jako všechny kryptoměny, a stejně jako všechno, co si kdo udělal za své. A popravdě i kdyby nedávalo, co je mi do toho?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Demokracie je absolutni sracka za zcela zakonite (jak je dokazano) vede k socialismu a planovanemu hospodarstvi.
Dale - Me je uplne jedno, jestli je stat 1 clovek, mebo milion lidi, co se dohodlo. Stat me nuti se chovat urcitym zpusobem a toto vynucuje nasilim / pod pohruzkou nasili.
Me je uplne jedno, jestli se miliarda lidi domluvi, ze vsichni musej 3x denne se modlit k Jezisovi. Nikdo nema moralni pravo me k tomu nutit, I kdyby to nakrasne vsichni okolo me delali a souhlasili s tim.
Pokud nikomu nedelam nic "spatneho", tedy pokud proti nikomu nepouzivam utocne nasili (tedy ho neokradam, neznasilnuju, nevrazdim, nevydiram, neznecistuju mu jeho majetek, atd atd), potom tvrdim, ze neexistuje moralni ospravedlneni toho, aby me nekdo nasilim nutil delat to, co chce on, nebo to, na cem se dohodli s ostatnima.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Historicky k socialismu a plánovanému hospodářství zatím vedly komunistické převraty.
Jestli se chcete vyhnou tomu hroznému státnímu násilí, pak asi nezbývá než poustevničit v ilegalitě a nevyužívat žádné státní služby.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, mohu zit cely zivot v ilegalite a modlit se, ze me nenajdou a nezavrou
Pekne dekuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic není zadarmo. Za všechno se platí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hloupí lidé jsou nejšťastnější. Závidím vám váš jednoduchý a krásný demokratický právní stát.

Já žiju v totálním marasmu. Kdykoli se setkám se státem, tak kvílím o pomoc. A to mu odevdzávám přes 60% svých výdělků. Nikdy se mi to nezdálo jako věc názoru, ale ok, i vy, co žijete v totální iluzi, máte nárok na názor. To je ta demokracie. Cesta do záhuby.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem někde tvrdil, že svět je jednoduchý? Usuzujete tak třeba z věty "100% správný postup v tom našem zákono-vyhláškovém-právně-výkladovém čurbesu?"
To je vaše manipulativní podsouvání něčeho, co jsem vůbec nikdy netvrdil .!..
Pokud by jste se zajímal, občas vyřizuji administraci s ouřady a je to k dos.ání. Jak praví bonmot: Když se sejdou dva advokáti, tak mají na jednu věc tři právní názory. To stejné se dá říct o referentech. Právě proto na rozdíl od generalizujících Suchánků a kol. nemohu považovat stát za nějakou třetí abstraktní osobu. Pro mě je to shluk individuí, bohužel se značně rozdílnou inteligencí a motivací. Mno, když jsem viděl tabulku s platovou třídou 11, tak za nástupní plat by ajťáci ani ráno nevstali z postele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Stat je hromada ludi" - a na Ježíška taky věříš, že jo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Babiš aka Bureš akol. mi moc abstraktní na rozdíl od Ježíška nepřipadají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo ti nebrání platit třeba suchým z nosu, stát nezajímá až tak čím platíš, ale musí to mít nějakou hodnotu vyčíslitelnou v CZK a tuto přiznat jako příjem... Firmy běžně mezi sebou provádí například směnu výrobků, tzv. barterový obchod, ale musí to vyčíslit v CZK, aby to figurovalo nějak hmatatelně v účetnictví, jelikož v daňovém přiznání není kolonka na šušně...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovsem stat ti rozhodne brani v tom, kdyz si otevres obchod a tam das ceduli: Zde CZK neprijimame, prijimame pouze suchy z nosu.
To je proste protizakonne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proti kterému zákonu?
V tomhle to nebylo
Zákon o oběhu bankovek a mincí a o změně zákona č. 6/1993 Sb., o České národní bance, ve znění pozdějších předpisů
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2011-136
tady taky ne
Předpis č. 563/1991 Sb. Zákon o účetnictví
https://www.podnikatel.cz/zakony/zakon-c-563-1991-sb-o-ucetnictvi/uplne/...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud přijímáte Bitcoin, není technicky možné dělat EET. Zákony si dohledejte sám, tohle je vyjádření obou stran sporu; tedy Paralelní polis a Finančního úřadu. Protože se na tom strany shodly, nemám potřebu to dohledávat dál.

Hádám, že pokud přijímáte jinou podivnou (rozumějte státem nepředpokládanou) komoditu, např. zoufalství, taky těžko uděláte EET.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nehlede na to, ze jsem kdysi kdesi v nejakem obchodnim zakone cetl, ze obchodnik v obchode v CR proste MUSI prijimat CZK. Cetl jsem to kdysi, nez jsem si na chvili oteviral kramek, ale je to uz rada let, mohlo se to pravda zmenit, ale nemyslim si to...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde to v obchodním zákoníku bylo? Někde v levo dole?
add S. když se na to PP a FÚ shodly, proč se o závěry nepodělíte a škudlíte?
Sorry, ale argumet typu "si to dohledejte" si vstrčte, tam kde slunce nesvítí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Snůška mýtů a omylů.
Vezmu ten výchozí : Příjmat jako platbu za zboží a služby lze jakoukoliv měnu, hmotnou i nehmotnou věc, jde o to jak se to ocení k okamžiku platby a zaúčtuje do účetnicví vedeného v CZK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? Takze si skutecne muzes otevrit nejaky obchod a tam neprijimat koruny, je to tak?
Tady v CR...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Paralelní Polis prodává kafe a nebere koruny.
https://www.w4t.cz/v-paralelni-polis-ted-krome-bitcoinu-zaplatite-i-kryp...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale taky neodvádí DPH a z mezd neplatí zdravotní, sociální, ani daň z příjmů.
Běží ve zkušebním provozu, a pokud vím, tak o ledna mají velké problémy s finančákem, a je otázka času, kdy to zavřou.

Ta kavárna taky nemůže být podnikatelským subjektem a nesmí generovat zisk. Hlavně, že jste informován, jak to funguje! Pro obhajobu svého názoru použijete jakákoli fakta, co? Hlavně, když je to správně.

Taková diskuze nedává smysl. Jestli chcete tu demokracii vést po vašem, skončí o to dřív. Protože pokud vím, základem demokracie je tamta diskuze, a tu vy fakt nezvládáte. Těžko byste si zvládl vládnout sám s další desítkou milionů podobných. Nic si z toho nedělejte, takoví jsme všici, proto ta demokracie musí zaniknout :)

Přečtěte si Richarda Thalera.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Motáte páté přez deváté. PP účetnicví v CZK ze zákona vést musí! Spolek, nespolek! Ziskový, neziskový! Bez vyjímky!
Jestli jste anarchista snící o zániku demokracie, což věštili marxisti už před sto lety, tak je to váš problém a ideologickou diskusi na toto téma nevidím jako přínosnou. Hlavně, když to co tvrdíte o mě "Pro obhajobu svého názoru použijete jakákoli fakta, co? Hlavně, když je to správně.", platí spíš o vás a L.S. .
Úsměvný paradox je, že tu s L.S. obhajujete kryptoměny, ale přitom nehledáte způsob jak je zavést do praxe, ale neustále uvádíte důvody, proč to nejde a samozřejmě už máte viníka, kdo za to může. Já bych přitom jako hlavní překážku na plošné používání viděl stejně, jako byl důvod v PP zavedení LTC : Jak vysvětlit zákazníkovi, že za kafe za 50Kč, zaplatil 120Kč, protože 70Kč přišlo ověření transakce v BTC. To už ani vědomí, že se z toho neodvání DPH zákazníka nezahřeje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale:
1. nesmíte vydělávat (to je dneska moderní, byť pracovat zadarmo je podle mě největší hřích volného trhu)
2. musíte být jediný (holt si neuděláte síť poboček)
3. musíte se tvářit dostatečně nevinně
4. úředník musí pochopit, že mu za to nestojíte
5. vy i všichni vaši zaměstnanci jste v tu chvíli postaveni mimo systém

Osobně si myslím, že Paralelní Polis a podobné projekty nechává establishment žít jen proto, že doufá, že ten BTC (a další krypto) to nedají a lidi pochopí, že je nechtějí, dřív, než bude muset establishment zasáhnout. K tomu potřebuje, aby cena lítala nahoru a dolů, aby sem tam praskla nějaká ta bublina, a práce s BTC byla co nejnáročnější. Jestli někdy budete v Paralelní polis, zeptejte se slečen, jak se jim "podniká" :) .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je vtipné... Aneb už je to tady :D Kdybych vlastnil bitcoiny, raději bych se jich sofort zbavil, dokud můžu vydělat (viz poslední rekordy) nebo to dopadne jako s bývalým eGold a dalšími pokusy o elektronické měny...

Kdyby se vlády rozhodly sjednotit v postupu, tak ani nejlepší anonymizace nebo transparentnost nejspíš nepomůže.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nie, nemal som problém priznať zisk do ročného daňového priznania aj keď zisk bol hlboko pod $20 000. Problém ale mali daňováci zaradiť to do nejakej kategórie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je rozdíl mít "zisk" $20000 a nebo mít "součet všech transakcí" (nakoupeno, prodáno, posláno, obdrženo) $20000.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, já mám třeba zisk na burze 2.8% z obratu. Abych vydělal 20 000Kč, musím otočit 560 000Kč. Takže do těch $20k se dá spadnout velmi snadno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já podle toho vyjádření IRS nepochopil, jestli jde o součet a nebo výši jednotlivé transakce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to pochopil jako obrat, tj. součet všech transakcí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jde o to zda v USA maji neco jako platcovstvi, do dane skupiny se treba v CR dostatenete ne pri zisku 1 milionu a vic za 12 mesicu, ale pri obratu 1 milion a vic za 12 mesicu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

obchod s akciema ci komoditami, neb criptomena je normalni virtualni komodita, danim to stejne jako prijmy z obchodu akcii, dobra ucetni s tim nebude mit zadnej problem

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak. Pripravuju se prave na danove priznani, bude to trosku bolet, ale co se da delat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.