Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak je to s možností downgrade OS od Microsoftu?

nechci tady dělat Microsoftu reklamu, ale oni od 2.5.2007 nabízejí legalizaci jakéhokoliv PC zakoupením jakékoliv OEM verze Windows. http://www.microsoft.com/cze/presspass/msg/20070504_news1.mspx Doufám, že jsem neobjevil Ameriku xDDD

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Porad nevim kde vemu ty media s win XP? Protoze napr. u pocitacu DELL media vubec nedodava a pripadna reinstalace se provadi ze zvlastniho oddilu na HDD kde je instalacka XP tu si ale do noveho PC s Vistou jaksi neprenesu... "...Představte si, že váš stávající počítač s OEM verzí Windows XP Professional už vašim potřebám nedostačuje, koupíte si tedy nový. .....pak vezmete instalační médium i s produktovým klíčem z původního počítače a nainstalujete si je místo Windows Vista...."
 

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

>> je to hlina:
Pak to funguje takto:
Pro instalaci Windows XP Pro lze použít jakákoli originální média, které firma/domácnost legálně vlastní (OEM licence, krabice). Pokud žádná originální média nevlastní, musí kontaktovat dodavatele licence, který má Microsoft Action Pack a pomocí těchto médií na stolní PC nebo notebook legálně nainstaluje Windows XP Pro (Pozn.: dodavatel Windows XP jen nainstaluje, média Vám ale nezůstávají).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Bohumil Stejskal:
Pokud vím, takhle nějak to u MS funguje už hodně dlouho, ne jen od 2.5. Tahle legalizační nabídka mi hrozně připomíná Mountfield - "kolo štěstí končí 28. února" - a vždycky se točíé ještě další měsíc ... akorát u Microsoftu to dotáhli s tím prodlužováním ještě dál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 hlina, WIFT: Přímo na formuláři si můžete zvolit, jestli chcete aby zaslali instalační média XP. Nebude to stačit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moc uzitecny clanek - alespon myslim, ze ja tehle moznosti nejspis v budoucnu vyuziju. Diky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 hlina:
o média si požádáš u SoftMailu, oni ti je pošlou pokud je ještě mají. V případě že je už nemají musíš si sehnat legální licenci sám.
 
2 WIFT:
nechci poučovat ale jsi si jistý s tím Microsoft Action Pack?? Navíc pokud někdo chce downgrade tak vůbec nic nemusí člověk či firma řešit se svým dodavatelem licence ale řeší si to sám.
 
tady je odkaz na můj článek psaný před měsícem
http://lightninggroup.org/blogs/michal/2007/04/14/downgrade-u-microsoft-...
 
ještě pokud jde o ten action pack myslím si že to tak opravdu nebude protože partner microsoftu má action pack jen pro sebe díky nabídce od MS. dokonce partner microsoftu zodpovídá za případný únik licencí z tohoto balíčku a MS by mu jej nemusel už prodloužit... navíc se o tomto postupu který tu vy popisujete MS nikde nezmiňuje. odkud máš informace o tomto postupu k downgrade?
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byl jsem rovněž překvapen možností použít média z MAPS, ale tuto informaci zasílal i autorizovaný distributor svým partnerům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co z toho všeho vyplývá? že se na to normální uživatel vys*** a překousne raději přechod na Viblisty, než aby se pachtil s downgradem licence... a nebo si stáhne image z nějakého P2P (či podobných) a bude wokna používat prostě nelegálně...
jen si tak říkám, povšemožných náznacích, zda se někdy dočkáme doby, že PC s jakýmkoliv jiným systémem, než Win, bude považováno za "nelegální"... a jak se poté bude posuzovat, co je PC... každý osobní počítač, nebo ta halda šrotu, co máme každej někde kolem sebe... Abych jednou nečelil žalobě, že mám doma Amigu... (já vím, že je to trochu přitažené za vlasy, ale USA je natolik vzrácené, že "nikdy neříkej nikdy")

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"je to hlina": Na to s DELLem a absencí médií jsi narazil u kterého modelu? Já totiž u NB třídy Latitude jasně vidím volbu:

Operační systém:
"Originální systém Windows? XP Professional SP2, ceský, vcetne médií, v NTFS přidat 0,00 Kč"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak s tim downgradem :) je to asi takhle sam sem to delal v pripade ze si koupite novy pc s os vista busines a chcete tam xp pro tak poslete koppi faktury (treba emailem) za os do firmy softmail
ta Vam za cca350 ,- posle instalacni medium s klicem. A je to :) trva to asi 3 dny.
tot vse

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak přechod z winVista na WinXP je upgrade ? určitě ? já si nejsem jistý, ve vistách totiž nejde automaticky vypnout počítač (shutdown -s -f -t DELAY) po době delší než 10 minut, na rozdíl od XP. ale jinak nevím, to je jediná věc, kterou na windows používám (když kolegovi vypínám počítač).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohumil Stejskal: Nepřijde mi to jako nějaká velká změna... kdysi bylo možné koupit OEM Windows třeba ke klávesnici za 200 a teď už jenom k celému počítači, ovšem "s výjimkou", že je lze koupit i samostatně pro legalizaci existujícího systému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ehm, chtěl jsem říci přechod z winXP na winVista

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hitman
no v mém případě jim to trvalo cca 10 dní.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Downgrade? nic jednoduššího! sežene se kdekoli jakákoli instalace XP, kromě OEM, použije se nLite a XP antispy a nikdo nikdy nezjistí, že v PC nějaké widle máte. Pokud vyhodíte IE, centrum zabezpečení a automatické aktualizace a ve firewallu třetí strany zakážete všemu, co se jmenuje Microsoft, nebo Windows přístup na internet, je Mrkvosoft totálně vedle.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

krakonos: a proc bych to vsechno delal?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ad Wift - jo MS sice porad prodluzuje, ale do 2.5 to slo legalizovat jen Win XP speacialni verzi s nalepkou ze je to legalizacni. U visty si clovek musel koupit krabicovku za 6k nejlevnejsi. Od 2.5 pada nutnost specialni legalizacni verze, ale hlavne muzes legalizovat i OEM vistou a rozdil mezi 2.5K za oem basic a 6k za krabicovou je dost podstatny. Asi panove z MS zjistili ze prodejem predrazenych krabicovych verzi ten plan o prodeji Vist do konce roku nestihnou, tak museli provest tyhle na MS neuveritelna opatreni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No já v tom nevidím nic, co by už MS nedělal. Doteď jste mohli legálně downgradovat Xp Pro na W2000, W98 SE nebo Win NT 4.0. A klidně i bez medií, na MS nám řekli, kde si je seženete, to je vaše věc, jedině, co se musí udělat, je to nahlásit na MS, aby vyřadili dané číslo a nešly už XP aktivovat. Teď je akorát ta komplikace s aktivací, ale i to lze obejít legálními corporate XP :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vás zajímá, z jakého dokumentu jsme čerpali, tak já vám to prásknu (abych předešel dalším dotazům):
http://www.bgslevi.cz/image/Tiskova_zprava_Vista_downgrade(1).pdf
Zbytek mám v e-mailu, ten vám tu celý vystavovat nebudu, některé části jsou opsány v článku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to krakonoš: A proč by kdo něco takového dělal?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Snoopy: Koukám, že nás nezávisle napadla podobná připomínka... :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> Bobs, Snoopy:
Vy to jistě víte, ale já vám to stejně prozradím - pan Alfonz Krakonoš si totiž musí pořád dokazovat, jakej je to frajer, že používá nelegální wokna a ještě to drze přiznává :)). Zrovna takovýhodle makovce kdyby softwarová policie klepla přes prsty, tak si myslím, že to světu moc neuškodí. Nicméně fakt, že se takováto "vlastníjártrasitrhající" individua stále pohybují na svobodě, je důkazem, že u nás na ilegální uživatele softwaru žádný právní systém nemá. V tomto slova smyslu má zastrašování ze strany BSA a podobných mafiánů ještě překvapivě velký účinek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Bobs
jelikož čas je naším pánem: cca 2hod. vs. >3 dní...
Možná, že jsem to nějak nepochopil, ale mám starší comp s koupenýma WinXP, toužím po novým, ten si koupím pouze s WinVista, zaplatím WinVista, který ovšem nechci a tak je DownGraduji na WinXP a opět něco zaplatím ??!!
Absurdistán ala Micro$oft na n-tou ??
 
Závěr:
- postup viz 1. věta ala Krakonoš
- comp si postavím sám, starý použiju jako Linux server (;-)), nainstaluji si opět LEGÁLNÍ KOUPENÝ OS WinXP, v případě nějakého problémku s novým HW použiju postup viz 1. věta...
:-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to WIFT
no nedá mi to nereagovat, jako vtip je to výborný.
Řekl bych, že celá diskuze a moralizování ohledně legání/ilegální SW je naprostá ztráta času. Vím, co je to napsat fungující soft, jelikož se tím živím. Na druhý straně neskousnu vyděračský a zlodějský praktiky nejenom zmíněného Micro$oftu.
A teď teda jednu otázku:
"Kdo vždycky používal pouze právně absolutně čistý SW ?". No, myslím, že bych ani nemusel mít všechny prsty na jedný ruce, abych to spočítal. Jakpak by asi dopadl SW audit u SW-policie, BSA a podobných parazitujících spolků.
:-//

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT:
O Krakonoše bych se neotíral, on za ta Windows zaplatil (jak tu jednou psal), ale kvůli problémům s pitomou aktivací to vyřešil tak, aby je už nemusel aktivovat a překvapuje mě, že o něm píšeš, jako by společenská nebezpečnost jeho počínání byla nedozírná.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Set> Evidentne nectes tyhle diskuze pravidelne, jinak uz by ses dozadoval mazani Krakonosovych postu a WIFTovi bys podekoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Set> Navic to ze za ne nekdy zaplatil neznamena, ze je dnes neuziva v rozporu s licenci (pokud napr. nekde stahl corporate). A "společenská nebezpečnost jeho počínání" sice neni "nedozírná", ale maximalne otravna rozhodne ano.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Downgraduju Vista na WinXP docela casto, a naprosto bez jakychkoliv problemu jsem na lince aktivoval jak Win Vis Bus -> Win XP Pro tak Win Vis Home Prem -> Win XP Home. Pravda, ze tam z toho byli trochu zmateni, teda alespon ta zenska, asi se to ucila, pac po me nechtela ani cislo na Win Vista.:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

abcdefg: Pozor: To, ze Ti nejaka zenska na infolince dala (zrejme omylem) key jeste neznamena, ze muzes XPh legalne pouzivat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ren:
Takže když se ti něčí názory nelíbí, měly by být mazány.
To o tobě dost vypovídá. :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem teď dostal upgrade full XP -> Vista Business a udělám to jednoduše tak, že si aktivované XP hodím do image a pokud bych někdy potřeboval downgrade, tak prostě obnovím ten image. Myslím, že to je ideální řešení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedej Bože, abych někdy potřeboval nainstalovat Visty! Ať si je Mrkvosoft narve do špic, já jsem se skřípěním zubů přešel na XP, protože mě k tomu v podstatě donutil "tupej dav" těch, co zobou Mrkvosoftu z ruky. Tzn. hlavně programátoři, kteří se zbaběle vyprdli na 9x. Teď mám obavy, že se vyprdnou stejně tak na XP. Oni se na ně vyprdnou tak jak tak, jen se modlím, aby to bylo co nejpozději.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mastodont:
Víš o nějakém spolehlivém programu, co udělá image běžícího systému a jeho případnou obnovu? Co jsem zatím objevil 100%ně spolehlivé nebylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Set:
Z běžícího nevím, údajně Acronis. Já image dělám/obnovuji vždy z boot diskety. Jistota je jistota :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Acronis True Image - ten to umí a funguje to parádně, mám tak na druhém fyzickém HDD zálohu systému s aktualizacemi atd. Dá se i kompresí zmenšit na požadovanou velikost a obnova je přímo z Win bez problémů a hned funkční (včetně nastavení účtů uživatelů....). Sice to není levné, ale mám "free" verzi, která kdysi byla s registrací zdarma v PC Worldu a na zálohu stačí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Trubka, Set:
Mno, mně praktiky MS taky nevoní ani maličko, ale to, co tu prezentuje pan krakonoš (nemyslím zrovna v této diskuzi, ale v jiných), to už mírně zavání nabádáním k trestné činnosti, což se dá samo o sobě úspěšně považovat také za trestný čin. Pro mě za mě, ať si třeba používá WinFLP, (mimochodem u známého ve firmě, kde je mají, jsem měl možnost si je osahat a v ten moment u mě padlo přesvědčení, že nejpovedenější OS od MS jsou Windows 2000 - WinFLP mají jedinou chybu, nedají se domů koupit), ale ať si nechá zatraceně špatně skrytou propagaci takových věcí od cesty...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Wift:
Mnohem trestnější, než zabránit Mrkvosoftu, aby obtěžoval hláškami o nelegální kopii je tzv. vázaný prodej, Tedy: jestli chceš koupit XP, musíš koupit Vistu. A pokud jsem jednou Widle koupil (byť OEM) nemá nikdo právo, nutit mne do dalšího kupování stejného SW, natož věcí, které nechci! A v souvislosti s cenou Widlí u nás a v cizině mne napadá jedno hezké slovíčko: lichva a to je u nás rovněž trestné. Pokud se spokojím s eng. verzí, není problém ji přes Net legálně koupit v zahraničí za cenu přibližně 100 Kč. A není to tak dlouho, co jakýsi Steve Ballmer veřejně prohlásil, že mu pirátění Widlí vadí mnohem méně, než používání, byť legální, konkurenčního SW. Takže v podstatě řekl, že pirátění Windows není trestné !!! Tím pádem se Mrkvosoft s žalobami na ilegální vlastnictví Windows, pokud budete mít šikovného právníka, může jít klouzat. Veřejné prohlášení se zpochybňuje dost špatně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jednoznacne chci varovat vsechny pripadne zajemce o koupi Visty, aby to v ZADNEM pripade nedelali (minimalne rok). Bohuzel se mi dostala do rukou a je to totalne nestabilni, nekompatibilni system. Zatim rekord z meho okoli je cca mesic prace na Vistach, nez se delal upgrade na XPcka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> krakonoš:
Mno, vysvětluješ si to všechno po svém strašně hezky, ale bohužel nemáš v mnohých bodech pravdu. Třeba: "jestli chceš koupit XP, musíš koupit Vistu" je dobře překroucená volovina. Jestli chceš koupit XP, kup je tam, kde je dosud prodávají. Nevěřím, že XPčka zmizela z trhu zcela, jen jdou sehnat hůř, ale pořád jdou (samozřejmě mám na mysli OEM verzi).
Stejně tak "Steve Ballmer veřejně prohlásil, že mu pirátění Widlí vadí mnohem méně, než používání, byť legální, konkurenčního SW" - tohle už také není nadsázka, to je také (ne)šikovně překrouceno. Pomin-li fakt, že to nebyl Ballmer, ale vrchní zvíře přes byznyz v MS Jeff Raikes, což je ale vesměs jedno, pak v první řadě nešlo o to, že řekl, že mu míň vadí "pirátění MS softu namísto používání legálního softu jiných firem" a už vůbec to nelze vykládat jako že "pirátění Windows není trestné". Nojo, hezky si překrucuješ věci podle svých potřeb, jen co je pravda...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Set> Ne-e, to mi tedy krivdis, v zadnem pripade si nemyslim, ze prispevky, se kterymi nesouhlasim, by mely byt mazany..:-( To by tu toho v diskuzich moc nezbylo..:-) Je to jak rika WIFT, pan Krakonos tu akorat dela vlny, vymysli si, ne on dokonce LZE, a jeste naprosto smesne. Nikdo si totiz nemuze opravdu myslet, ze software koupeny za 100,- na nektere cinske trznici nebo na ulici lze legalne pouzivat. Evidentne tam nikdy nebyl, jen to nekde zaslechl, jinak by urcite brojil i proti napr. Adobe, ktere zacalo prodavat svuj PS CS3 az nedavno za nehoraznych (checht) 650 USD zatimco v Pekingu ho mohl mit uz pred pul rokem za stovku.
O nekterych jeho jinych vyrocich ani radeji nebudu zacinat, napr. jeho posledni post zde. Obvykle se takhle proti nikomu na Netu nestavim, ale on zkratka nedokaze pochopit/akceptovat co mu tady uz vice lidi reklo a dal mele svou. Chjo.

Fang> Jsi si jisty, ze chyba neni jinde, treba na strane uzivatele nebo vadneho hw? Ja totiz Tvoji zkusenost potvrdit nemuzu, naopak. Sice je na Vistach jeste dost co upravit, SP1 bude (snad) to co jim schazi, ale docela pouzitelne jsou uz ted.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fang> Že by špatně cracknutá verze? ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Wift:
XPčka za stovku s řádnou licencí jsou realita (Bangkok). Že existují prodejci, kteří prodají počítač pouze s Vistou, i když ji kupující nechce, bylo napsáno v článku, ke kterému tato diskuse patří a výroky špiček Mrkvosoftu o používání upirátěného softwaru jsou na tomto serveru rovněž k mání, stačí se pootočit o kousek zpátky. A že šikovný právník, který s tímto materiálem bude dobře pracovat, může tzv. piráta osvobodit (firmu asi těžko, ale u jednotlivce by mohl být úspěšný), je velmi reálné. A Mrkvosoft veřejně prohlásil (a je to tu někde i napsáno), že nebude zasahovat proti lidem, kteří si upraví OEM bios, z čehož plyne, že nehodlá postihovat nikoho, kdo si OEM verzi upraví tak, aby byla přenosná na jiný počítač! Takže pokud někdo Widle jakýmkoli způsobem koupil, může je používat na věčné časy! A poslední kampaň Mrkvosoftích tlučhubů, zaměřená proti Open source komunitě už byla okomentována dostatečně. Je mi naprosto jedno, co se o mě myslí prodavači Mrkvosoftích shitů, kterým kazím (a doufám, že aspoň trochu úspěšně), jejich špinavé kšefty. Osobně jsem si problémy s jejich produkty vyřešil definitivně a jednou provždy, protože na moje Corporate edition je jejich spyware krátké. A pokud si někdo myslí, že je správné, prodávat čím dál tím větší shity za čím dál tím víc peněz, tak je ubožák, se kterým je škoda ztrácet čas.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> krakonoš:
Re: "na moje Corporate edition je jejich spyware krátké"

jejich spyware je na to možná krátký, ale myslím, že to ani není potřeba, když to tu o sobě vesele vytrubuješ sám ... ;) Nechápu, proč řešíš, aby o tobě někdo nezjistil, jakým způsobem jsi vydupal s (i)legalitou svého OS a pak to s klidným svědomím troubíš do světa ... to je fakt jen o honění si vlastního ega, na to už existuje na webu dost makovců... (mě nevyjímaje ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Krakonoš: Je legrační, že používáš něco o čem tvrdíš, že je shit a ještě se chlubíš, že jsi to ukradl. To je opravdu logika malého dítěte.
Na právníky nevěř, zastoupení Microsoftu má profíky, kteří tě u soudu roznesou na kopytech. Zvlášť, když jim budeš tvrdit, že když někdo řekl, že mu defacto nevadí, že používáš nelagální verzi, že tím pádem to není trestné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

MildaEvilda> kez by, alespon bych mel na co to svest. Ale je to od Home Basic po ultimate to same (vse original).
 
Ren>  Je to pro firemni ucely. Pokud by cela firma chtela prejit na Visty, tak kvuli jejich nekompatibilite zustane pulka firmy nefcni a nejde tu jen o nehorazne naroky na HW. Jinak co si pamatuju, tak pri testovani a zavadeni XPecek bylo problemu taky dost, ale to co predvadeji Visty jsem nezazil pri zavadeni libovolneho OS/SW. JEDNOZNACNE NEKUPOVAT!!! alespon prvni rok.
Tak si treba zkuste naistalovat LJ1020 a jeji derivaty, ktere jsou skoro na kazdem stole v kancelarich. A az se vamto povede tak si to zkuste na 64 bitech.
 

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takze kdyz je neco shit a jeste je to cim dal drazsi, tak je zcela moralni a spravne to mit bez zaplaceni? Ty to sice chces uzivat, a klidne vydrzis i tu otresnou nekvalitu, ale platit nebudes, protoze je to prilis drahe. A taky proto na tebe zadny pravnik nemuze. Vskutku brilantni uvaha, za kterou by se nestydel ani Franta Jetel. Osobne mi pripada, ze jsi jeden z poslednich, kteri mohou hodnotit, co je spravne chovani a co ne.
A k OEM. Pokud si nekdo koupi OEM verzi a nainstaluje, pak tim prijme stanovene podminky. Za citelne nizsi cenu je omezeni pouze na jednu zakladni desku. Na kazdem je pak si spocitat, zda se mu to vyplati. Mne se to vyplatilo. Na jedne desce jsem vydrzel temer tri roky a jeste mozna vydrzim. Kdo meni desku jednou za pul roku, pak zvoli nakup krabice. A pokud se ti zda cena za tento OS neprimerena, tak jedine, co s tim smis udelat je nekoupit. Ale proc ja to tady vlastne pisu, kdyz tobe zkratka tve zcestne a prekroucene zavery stejne nikdo nevyvrati.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Downgrade OS je len teoria a dalsi reklamny tah tej este mensej firmy z Redmontu. Ked to minuly rok potreboval kamarat spravit (downgrade WinXP na Win2000 alebo Win98SE co sa este vtedy dalo), vypisal som pekne v jeho mene ziadost a tu mu ZAMIETLI. Win aplikacia, ktora bezi bez problemov pod tzv.OS Win95SE, Win98, Win98SE, WinNT4, WinME a Win2000 si pod tzv.operacnym systemom WinXP v ziadnom rezime ani neskrtne. Takze tolko prax. Kiez by sa radsej ta firma, ktorej vacsinou neviem prist ani na meno, zacala namiesto vynikajuceho marketingu seriozne venovat vyvoju software.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Set  :  Zkus program Driveimage XML   maly,sikovny,lze pouzit pravidelne zalohovani, komprese... vse za chodu systemu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fang> jj, to je samozrejme jina, nemluvil jsi o korporatnim prostredi..:-) Pri migraci firmy na jiny/vyssi sw je to jina kava..Vzpominam si, kdyz jsme migrovali firmu (1000+ PC) na XP, zacali jsme na DC (na 2003R2) a pak teprve postupne stanice. Bylo to asi pred rokem, do te doby jsme vystacili s 2k. To je projekt, ktery vyzaduje trochu jinou pripravu nez domaci reinstall, a ktery by byl kriticky i v pripade perfektniho sw (kdyby takovy existoval).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Milda:
Vistu nepoužívám. Z XP jsem si udělal vlastní silou jakž takž přijatelný O. S., ale beru ho jako nutné zlo, protože pro aplikace, s kterými pracuji bohužel neexistuje plnohodnotná alternativa. Ale můj další počítač už v sobě nebude mít od Mrkvosoftu vůbec nic, je to jen otázka času a vývoje alternativ. A naše zákony jsou také poněkud jiné, než zákony USA, naštěstí, i když snaha o jejich další zdebilnění je evidentní. Každopádně by ale mělo platit, že prodavači jsou tu od toho, aby plnili přání zákazníků! praxe je dnes taková, že firma vyrobí nechutnost, napočítá si za ni nechutné peníze a pak tuto nechutnost zákazníkům vnucuje velmi nechutným způsobem, počínaje prolhanou reklamou, (kterou ten oblbnutý chudák ještě navíc zaplatí) a konče různými omezeními typu: Počítač bez O. S. vám neprodáme, protože blablabla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Snoopy:
Nevím, jak ty, ale já jsem si XP koupil s počítačem, jako OEM. Jenže díky chybě ve spyware jménem WGA 1 byly moje widle prohlášeny za pirátskou kopii, takže jsem si, díky známosti, zaopatřil Corporate edition verzi, kterou vnutil prodejce jedné firmě ke dvaceti notebookům. Na tyto NB byl namontován úplně jiný, specielní soft a tyto počítače neslouží běžným účelům, takže licence zůstala nevyužita a já ji od té firmy dostal, jako bonus za určité služby. Takže nikdo a už vůbec ne Mrkvosoft, žádnou škodu neutrpěl. Corporate edition má jednu velmi dobrou vlastnost: je nasaditelný, v mém případě na dvacet počítačů současně a nevyžaduje aktivaci. Specielně nutnost aktivace já osobně vnímám jako neodůvodněnou buzeraci zákazníka, naprosto mi totiž uniká její smysl. Řádné uživatele zbytečně obtěžuje a piráti si s ní snadno poradí, návod jak na to se dá na internetu najít během několika minut. A kdyby Mrkvosoftu pirátění opravdu vadilo, nasadil by na instalační placky ochranu proti kopírování. Je zajímavé, že instalační CD XPček lze zkopírovat bez nejmenších problémů! Od firmy, která brečí, že se její produkty houfně kopírují bych čekal, že se své placky pokusí chránit, ale kde nic, tu nic! Možnosti jsou dvě: Buď jim kopírování opravdu nevadí, nebo si o účinnosti ochran nedělají iluze. Potom je ovšem přinejmenším podivné, že ztrácejí čas vývojem ,,ochran prémiového obsahu". Kždopádně, pokud očistíme Vistu od obtěžujících zbytečností a porovnáme ji s XP jaký bude výsledek? Zjistíme, že nejde o žádnou novinku, nanejvýš o rozsáhlejší a ne příliš povedenou záplatu, která umí rychleji jedině vybíjet baterie v NB a zbytečně zabírá spoustu místa na HDD. Takže: pokud jde o mne,nechám si svá XP a až budu měnit železo, tak jedině Linux, nebo v krajní nouzi Mac Os. Ale počítač s Vistou nekoupím ani kdyby byl za korunu (no, to možná ano, ale první, co udělám bude to, že z něj Vistu ihned vyhodím).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT
co to jsou windows WinFLP??? jaké je jejich přesné označení? o těch jsem ještě neslyšel...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

krakonoš
no jestli ti hlásily windows ze jsou nelegální u té instalačky za 100 kč tak se nediv :-) a dost pochybuju že by kdekoli na světě prodávali windows v přepočtu na 100 kč. to jsi si určitě zaměnil Bangkok s nějakou polskou nebo ruskou tržnicí... :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mastodont, Paveko, petyx:
Dík za tipy.
 
petyx:
K tomu Driveimage XML jsem se dočetl toto:
"Na DriveImage XML radsej zabudni, verzia, ktoru som testoval, nedokazala bezat v nudzovom rezime a plne obnovenie systemu vratane kernelu nedokazala, vedela iba zalohovat pouzitim tienovej kopie, ale inac, (subory, ktore sa prave nepouzivaju obnovi), obnovuje systemom kopirovania, co je oproti zalohe navysse, na rozdiel od obnovy cez TrueImage, nevymaze"
Tak nevím, ale tu obnovu asi tak úplně nezvládne. Avšak týká se to rok staré verze, takže je-li nějaká novější, může to být už jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> zobecm:
Windows Fundamentals for Legacy PCs
http://cdr.cz/a/18025
Jsou to prakticky Windows XP Professional, ale při instalaci LZE VYNECHAT (fakt, ofiko!) Internet Explorer, Windows Media Player, Messenger, Help a já nevím co ještě... (kua a pak že to nejde :)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT
 
jo tamty windows pro starý komply. vím o co jde, jen mi ta zkratka nic neříkala. kromě firem ty windows mají také všichni v předplatném MSDN.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT
 
p.s.: modulární jsou už windows xp embedded a windows 2000 embedded, které vyšly dřív než ty windows flp

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SET  : no obnova mi fachala u ty verze co mam testonano winxp, to ze by se to pripadne obnovovalo na hdd pomoci live cd (tenhle program nepotrebuje instalaci) by asi taky nebyl problem... prece system neobnovujes kazdej den
ale umi to zalohovat pouhym prikazem v planovaci uloh za chodu systemu coz je obrovska vyhoda,takze si to vsechno spacha samo jak se mu to jednou nastavi a tusim ze je to plna verze zdarma   ...
 
coz se o true image  rict neda....
to samy o norton ghost se ktery jsem mel taky vcelku dobry zkusenosti

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To zobecm:
Taky čteš jen to, co se ti hodí!?! Jasně jsem napsal, že jsem XP OEM koupil současně s počítačem! A těch, co jim WGA označilo OEM verzi jako pirátskou kopii bylo mnohem víc. Teprve za dost dlouho Mrkvosoft tiše přiznal, že do WGA se vloudila chybička. Mezitím ovšem spoustu lidí donutili k naprosto neodůvodněné koupi dalších ,,legálních" Widlí! Ode mne to chtěli taky, jenže padla kosa na kámen.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

petyx:
Zdarma to je, to je samozřejmě plus, ale jde o to, jestli to už umí udělat skutečnou obnovu, nebo to pouze nakopíruje soubory ze zálohy (tedy bez výmazu těch rozdílových).
Kupovat nic nehodlám. Z příloh něco mám, ale ten True Image mi nějak unikl. Možná se časem zase někde jako příloha objeví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na http://www.microsoft.com.nsatc.net/cze/licence/ZakladniInformace/Downgra... píšou k downgrade z Windows Vista na Windows XP mimo jiné "OEM médium ani produktový klíč pro downgrade na Windows XP Professional nelze získat od společnosti Microsoft ani prostřednictvím společnosti Softmail."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uživatel Visty, který chce legálně downgradovat, je vystaven těžké šikaně.
1) Někde jinde než u M$ (ale legálně!!!), si musí sehnat verzi Windows, na kterou chce downgradovat.   Čili tím nepřímo M$ říká: Downgradovat můžeš, ale jen když jsi už tu nižší verzi měl koupenou!!!
2) Při instalaci je třeba provést aktivaci telefonicky. Ale nikde není jasný odkaz na to, jak se přes plechovou držku proboxovat k pracovníkovi zákaznické podpory, kterému je navíc ztěží rozumět, protože mluví slovensky s ukrajinským pžízvukem. Je to třeba udělat tak, že se jde na aktivaci po telefonu, a 2x po sobě se nezadá ani jediná číslice produktového klíče, pak vás ta držka přepojí na výše zmíněného ukrajince.
3) Tento opruz ale nelze udělat kdykoliv, pouze v pracovní dobu u M$. A plechová dřžka vám sdělí, že pracovní doba je "7 dní týdně". Toto není vtip, to je za vaše peníze vytírání si zadku platícími zákazníky ze strany M$.
Arogance molocha se stupňuje, a bude zřejmě čím dál hůř, pokud tomu neudělají přítrž patřičné orgány, které si taky mimochodem velmi slušně platíme, tak brzy spláčem nad výdělkem....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.