Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak je to s problémy kolem L3 cache AMD Phenomů?

Asi to nebude tajny marketingovy tah na zviditelneni AMD ze? :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

gi: takhle by se urcite zviditelnovat nechteli - od ted uz Phenom bude pro hodne lidi ten "procesor s tou chybou". AMD neproziva zrovna stastne obdobi. Jak se rka - kdyz se se*e tak se se*r ... Jenom nechapu, proc ten procesor pousteli ven, kdyz vedeli, ze ma takovejhle bug.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč se AMD snaží být inovativní za každou cenu? Intel je možná v technologiích pozadu, drží se překonané FSB, lepí dvě jádra k sobě a kdesi cosi, ale ono to funguje, má to výkon a trhnou na tom prachy, tak co? Přesně tohle by potřebovalo dělat AMD - za málo peněz přijít na trh s něčím dobře prodejným. O technologiích se pěkně čte, ale ve výsledku uživatele zajímá výkon, spotřeba a stabilita, ne jestli je jeho řešení "technologicky in".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je drsné ... snad se z toho AMD ještě dostane.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vyse zminene prispevky jen potvrzuji, jak lide krasne zapominaji. Asi pred rokem mel Intel snad uplne stejnou chybu v TLB ;-). Akorat u nej vyresil chybujici instrukce zmenou mikrokodu a u AMD to asi nejde, moc jsem to nestudoval.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ona je K10ka z pohledu cache vyrazne slozitejsi nez vsechny C2D dohromady :), takze je docema mozny, ze si AMD opravdu vlastni inovativnosti uhnalo vetsi problem nez by melo s podobnou chybou u K8ky.
icegun: Kdyz nemas vykon tak potrebujes novy technologie, intel si napriklad muze dovolit vyrabet obrovsky L2 cache, protoze ma kapacity toveren. Kdyby AMD pouzivalo 4+MB L2 cache a tak agresivni predpovidani vetveni jako intel, mozna by byl vykon nekde jinde. Jenze AMD nema vyrobni kapacitu, takze holt velky cache nejsou a nebudou.
Nicmene AMD tenhle rok nejde vazne nic. Vyjimkou jsou snad HD3x00.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Najlepsie je vzdy trosku pockat pred kupou vyrobku, ktory je novy na trhu a to myslim aj vseobecne...Vyhneme sa zbytocnym problemom... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To si snad dělají prdel, jak AMD fandím, tak tímhle si pěkně podřezávají větev.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neviem o tom, ze by to islo opravit cez uCode, preto sa zrejme caka na novy stepping.
Jedine odporucanie zatial je vypnut TLB cez HWCR MSR + dalsie vypnutie nejakeho nedokumentovaneho bitu v BU_CFG..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

TLB je zkratka pro Translation Lookaside Buffer, prosim o opravu.
Momentale programujem spravu pameti, vcetne obsluhy TLB, pro procesor MIPS R4000 a je fakt, ze se jedna o celkem zasadni cast procesoru, ktera se stara o cacheovani nejcasteji pouzivanych virtualnich adres stranek na jejich fyzicke preklady. uff

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chyby v procesorech jsou odjakziva a to v kazdem, od jakehokoliv vyrobce a v jakekoliv revizi. Zel, nektere jsou vice videt, jine mene. Staci si projit errata pro jednotlive procesory, mozna budete prekvapeni, kolik chyb v kazdem je. :o) Samozrejme se to netyka jen procesoru... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

johny3: jeste bych si dovolil pridat chipsety

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

..a pak má něco fungovat, když se to dělá jen na půl a s chybama..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Svanda, jak vsichni hned nadhazuji chybu v C2D. Jo, byla tam, ale na rozdil od AMD sla opravit, takze problem spise SW. AMD je, s odpustenim, v prd.li, protoze jeji chyba je ocividne v architekture cipu. Nejsem zadny technik, takhle to na me ale pusobi. Co je ale slusna svinarnicka a i blbost od AMD, nikde jsem necetl, ze by si posypali hlavu popelem a automaticky zacali vymenovat prodane vadne procesory zakaznikum. Mozna nemaji vyrobni kapacity, ale prohlaseni "..... vymenime v nejblizsi dobe." by jim povest alespon trochu napravilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Softwarova chyba v procesoru? :D ta chyba tam je stále, jen je rozdíl tu chybu obejít(update mikrokódu) či opravit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja nechapu proc takovy veci vubec vznikaj na forech mezi lidma. jsem odjakziva priznivcem AMD a nemam sebemensi problem priznat ze C2D je lepsi procesor, i presto si koupim naky AMD abych je podporil.. nemusim o tom nikde diskutovat, hadata se. jsem snad jediny kdo to tak ma?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ljelinek
>Svanda, jak vsichni hned nadhazuji chybu v C2D. Jo, byla tam, ale na rozdil od AMD sla opravit, >takze problem spise SW. AMD je, s odpustenim, v prd.li, protoze jeji chyba je ocividne v architekture >cipu. Nejsem zadny technik, takhle to na me ale pusobi.
 
nie je v architekture ale v maske a take chyby sa obchadzaju SW o tom je supersklarana architektura
to iste robi Intel, akurat tu je vplyv na vykon vyrazne vacsi
 
>Co je ale slusna svinarnicka a i blbost od AMD, nikde jsem necetl, ze by si posypali hlavu popelem a >automaticky zacali vymenovat prodane vadne procesory zakaznikum. Mozna nemaji vyrobni kapacity, >ale prohlaseni "..... vymenime v nejblizsi dobe." by jim povest alespon trochu napravilo.
 
AMD tvrdi,ze vymeni ak bude opravena revizia B3 k dispozicii

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Správný postoj k této chybě by byl, až bude nová revize, tak kdo o to požádá, tak mu bude procesor vyměněn. Takto možná by šlo u nás procesor reklamovat, že je vadný a nic nemění na tom, že je tam oprava mikrokodem, protože se domnívám, že pokud došlo k poklesu výkonu procesoru po opravě, nemá ty parametry, s kterými byl kupován a tedy opravou se vyrobila další závada. Jinak jako zarytý AMDista si přeji, aby to má oblíbená firma rozchodila, neboť pokud by měl Intel monopol, tak kolik by potom stál procesor?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ten zaciatok clanku a narazka na RH sa mi moc pacila :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

s3m3n0:
Jsem také příznivcem AMD, vždy jsem měl AMD procesory, ale uznávám, že C2D je lepší procesor. A protože za stejnou cenu dostanu u Intelu lepší kousek HW, můj příští procesor bude modrý.. U grafických karet je to vyrovnanější, ale i když mají poměr cena/výkon 8800GT a HD3870 cca stejný, půjdu do toho výkonnějšího.. Tedy až budou normálně na trhu, klidně si počkám..
Co se týče X4 Phenomů, uvidíme, jak budou fungovat až se ta chyba opraví, počkáme si na testy. V současné době, kdy cena Q6600 je nižší než AMD 9600 by bylo moje rozhodování také zcela jasné..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To Icegun - docela souhlasím, a hlavně nehápu, že i dyž se AMD něco inovativního povede, proč to pořádně nevyužívají. Když už zrušily FSB a nahradily to int, řadičem RAM a Hypertransportem, proč už dávno se neprodávají AMD Athlony x4 - vlastně 2 Opterony 2xx spojené přes HT na jednom pouzdře. Proč musí nechat rok ve vedení intelu? Proč se nechaj tlačit do uvedení nehotového CPU?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky tak nejak nechapu proc se to porade tak resi, je to sice pruser, ale co se da uz ted delat - jak to zahejba s financema AMD je vec jina a mam na ni svuj nazor, ale co se tyce CPU a konkretne K10 tak si myslim ze to nejni zase az tak hrozne. Jen si vzpomente na K6 taky jejich vykon na stejne frekvenci jako Intel byl nizsi, ale tomu taky odpovidala cena a vzpomente si jak se to pene prodavalo a kupovalo ... Holt K7 a K8 ve sve dobe dominovalo a ted je to zase opacne. Jsem priznivcem AMD, ale taky jsem myslici clovek, ktery za sve penize chce dostat to nejlepsi v dane kategorii, takze pokud mi vyjde lepe v dany moment INtel tak si koupim ten a pokud AMD tak mam AMD. Nechapu proc se tohle dnes a dene resi. Holt kdyz nam AMD krachne tak tokoupi nekdo jinej a bude prodavat CPU pod znackou treba XYZ, ale neverim, ze ta konkurence tu k Intelu nebude, vzdycky byla tak co resit ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

LPK
Chcel by som mat tvoj optimixmus ohladom konkurencie v x86. To ze tam volakedy bolo vela firiem a dnes ostavaju len posledne 3(ak pocitam aj firmmu VIA) a z toho dve zivoria hovori jasne, ze tento segment zacina byt prilis narocny na vyvoj a mensim firmam dochadza dych. Aj keby bolo AMD na predaj tak je to stale velke sustu aj pre hocijaku firmu a hlavne je to velmi riskantna investicia, ktora nemusi vobec nic priniest spet. Ja dufam, ze sa mylim, ale je nepravdepodobne, ze sa AMD znova podari Intelu zasadit taku ranu ako s K8.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 ASD: Inu treba novu architekturu nez je x86.

Ak by sa chcelo tak by sa urcite naslo riesenie ako preklenut obdobie, kedy by nejaka ina architektura na baze RISC fungovala popri x86.

Ale Intel a AMD, pripadne este Mrkvosoft ktory z x86 tazi, su prilis velkymi hracmi na to aby cez ne presla nova architektura. Takze RISCov na desktopoch sa zda sa dockame mozno za nejakych 10 - 15 rokov kedy uz nebude x86 ako vylepsit a zrychlit :(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ASD_
jen si myslim ze by to tak zle nebylo. Sice by asi na nejakou dobu mozna Intel zmrazil vyvoj a iceny by ozna trosku houply, ale nemyslim ze trh by se neprizpusobil. Naopak verim tomu, ze by se tim uhrychlil konec x86 archytektury. Holt by se pozvolna zacalo uplatnovat i na desktopu jine reseni nez x86 a tim by i vyvstala lepsi situace pro alternativni OS.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rotavator
Presadit novu architekturu mozu, len Intel spolu s MS nemoze to urobit kazdy zvlast a nemoze to urobit ani nikto iny.

A tiez ked sa pozres na vykonu sucasnych RISC CPU tak ti musi byt jasne, ze to zase az taky ohromny vykonnostni skok nebude a len sotva moze vyvazit komplikacie spojeje s prechodom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

LPK
Intel ma dost schopny marketing a neverim, ze by nejak vyrazne zdvyhli ceny, to by vyvolalo vlnu odporu aj u najpocetnejsej skupiny neznalich uzivatelov, ale mohol by spomalit vyvoj, co by nevyvolalo velky odpor a vedsina ludi by nemala dovod uvazovat o inej platforme. A teda by sa musel najst novy hrac na trhu x86, ale koli licenciam by to mohol byt len niekto kdo uz x86 robil, alebu kupil firmu co ma licencie, musel by to bt niekto kdo ma vela penazi a dobre moznosti a hlavne chut riskovat, lebo vstup na x86, ktory je pene v rukach Intelu urcite nebude jednoduchy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ASD_
ja souhlasim, jen si myslim ze AMD jako takove klido muze zaniknout - muze se sloucit s jinou firmou (ne odkup) a pod jinou hlavickou (s patricnym kapitalem) dal vydelavat na mainstreemu, ostatne to sy myslim ze byla odzacatku parketa AMD (mysleno CPU), ale jak se rika s jidlem roste chut a holt se pustily do boje ve kterem holt udelali prehmat a s jejich krehkym podilem na trhu jim to muze zlomit vaz. Holt se vyplnuje co Intel prohlasoval pri prichodu C2D ... ZADUPAT a to se Intelu dari. Podle me AMD podcenila situaci. Holt Intel se svym prijmem si muze dovolit vyvyjet paralelne nekolik architektur a nasadit jen tu co momentalne potrebuje.

Ted jen takova moje uvaha: AMD si znechutilo spoustu priznivcu prechodem na AM2. Spousta lidi mela totiz z boomu k8 pomerne slusnej stroj na patici 939 a po uvedeni C2D se spousta lidi chtela (pod reklamnim tlakem) uchylit k rychlejsimu reseni a to klido i k cenove vyhodnejsi AMD, ale v te dobe jiz nove CPU pro 939 nebyli a tak co takovy clovicek udelal - pokud chtel vykonejsi stroj a musel menit cele streva pocitace tak sel radeji do Intel reseni a tim padem o nej AMD prislo. Dle me mela nova patice prijit az ted s K10

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

LPK: Přesně to jsem udělal já, když mi AMD nedalo jinou možnost, než změnit patici, tak jsem vyměnil 939 za 775.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD vs. INTEL ... co dodat než že INTEL je podstatně větší a i technologicky vyspělejší výrobce. Děkujme ale AMD za to že je, jinak bychom bez konkurence doposud kupovali INTEL PENTIUM III 1000MHz za 15.000,- prostě zdravá konkurence a to především právě v mainstreamu je to nejlepší pro nás - zákazníky. A už jen proto AMD fandím aby nám v důsledku dovolila mít levné a výkonné PC - ať na Intelu nebo AMD ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

LPK:
Ja mam stale socket 939, A64-3000 som vymenil za X2 4400+ a stale je to stroj, ktory mi bohate postacuje (aj na hry). Mozem ho osadit 4GB RAM (jedina nevyhoda - draha RAMka). Aj na tejto platforme je to stale vykonny stroj a nie je ziadny dovod menit, pretoze vsetko sa stale predava. A ze AMD vymenili socket ? Intel to tiez musel urobit a vsetci poslusne kupovali nove komponenty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> Honza748:
A jakou desku sis pořídil? Já jen, že se nemůžu zbavit dojmu, že sis moc nepomohl, pokud to tedy v té době nebylo už něco s lepším čipsetem ;-).
Je třeba si uvědomit, že od příchodu K8 u AMD platí, že co jde do socketu strčit, to tam taky pojede (teď s příchodem AM2+ se to možná začne taky trochu zvrtávat, ale nevím, nemělo by). To u Intelu se socektem 775 zdaleka neplatí, takže nářky nad jinou paticí u AMD coby zdůvodnění přechodu na socket 775 mi přijdou poněkud zbrkle vyřčené ;-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jej, vy jste, kousci, tak koupím, do patice Socket 939, procesor AMD Athlon 64 x2 4400+, i když chápu, že je poměrně o dost dražší, než do patice Socket AM2, aspoň, myslím, přetaktuji, ho na procesor AMD Athlon 64 x2 6000+, ne, teda, jestli to jde, když už , jsem za to, vyhodil, tolik, prachů, a jedu, nebo ne, co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar SUPER MUFe, no jak, kdy, je Firma Intel, Technologicky, vyspělejší výrobce, třeba, ty její procesory, Intel Pentium IV, S Jádrem Prescoot, to teda, byla, opravdu, konkurence, pro procesory AMD Athlon 64 3800+, ani moc, nebyla, prostě no!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ha, ha, no jen, aby, nebylo, v Únoru, nebo Březnu, jako kdo usedne, opět, na Technologický trůn, a kdo to, asi bude, no mohla, by to, být, Firma AMD, docela pravděpodobně, jestli se s novou revizí, zvýší, výkon, procesorů AMD Phenom X4, na Frekvenci 2,6 GHz, a jestli, do té doby, u něj, klesne, spotřeba, na řekněme, takových 125 W, tak, pak, by mohl, výkonově, odpovídat, tomu, ČtyřJádrovému, NenaTivnímu procesoru, Intel Core Quad, na Frekvenci, asi takových 3,32 GHz, kdyby, takový procesor, od FIrmy Intel, ale vůbec, existoval, ale právě, že neexistuje, a tak, by Firma AMD, mohla, aspoň, od Února, příštího roku, alespoň, do Listopadu, příštího, roku, než uvede, Firma Intel, novou Architekturu, vypálit, Firmě, Intel, rybník, a to bych, mněl, radost, jako, Fanoušek, Firmy AMD, prostě no!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protože, totiž, prý s novou, revizí, by se mohl, zvýšit, výkon, procesorů AMD Phenom X4, prý až o 30%, jsem někde, slyšel, a to už by, bylo, takové zvýšení výkonu, jako jsem psal, níže, a to už by, Firma Intel, mohla, mít, opět, trochu problém, což by bylo, docela super, prostě no!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jasne mate pravdu ze ten kdo mel 939 a chtel neco vykonejsiho si mel koupit treba x2 4xxx, ale ta byla v te dobe pomerne draha, protoze AMD tlacilo AM2 a o to mi jde ze sice AMD tlacilo AM2, ale vykonove na Intel proste nemelo a kdo chtel lepsi stroj za solidni peniz tak sel do Intelu (proste jednoduche pocty). Sam mam Opterona 165 a tocenyho na 2.5 Ghz pri 1.3V (coz je vlastne podvoltovanej :))) a jsem naprosto v klidku a nejaky souboje o 10% vykonu me nezerou (odzkouseno stable na 2.9 pri 1.5V). Jen jsem tim chtel rict, ze to mozna AMD s AM2 trosku presvihlo, protoze ac DDR2 na vysokejch frekvencich, tak narust vykonu pri ekvivalentnim PC zalozenem na 939 je nula, nula, nic. Je to ciste muj nazor a nikomu ho nenutim, ale misto toho 1/2 - 1 roku co AMD patlalo prechod z 939 na AM2, melo makat na nove architekture ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nová revize, procesoru AMD Phenom X4, bude, mít prostě, na stejné Frekvenci, jako má procesor INtel COre Quad, nenativní Čtyřjádrový, podle, úlohy, vyšší výkon, o 1% až 20%, bude, to takový procesor, AMD K6,5 Athlon, kdy, procesor AMD Athlon K-7, na Frekvenci 600 MHz, porážel, ten Konkurenční procesor Intel Pentium III, na Frekvenci 600 MHz, podle testu, asi o 1% až 40%, ale ve všech, testech, vyhrál, na Časopisu, Chip, byl nadpis, Procesor AMD K-7 Athlon, noční můra, INTELu, snad, se ty časy, zase vrátí, s procesor AMD K-10 Phenom X4, už vidím, ten Titulek, na Internetových stránkách, no tak více viz. tady: http://www.zive.cz/ , Nová revize, Nativního ČtyřJádrového procesoru AMD K-10 Athlon, přichází, noční můra, firmy INTEL, to bude, Cool, Nová revize, Nativního ČtryřJádrového procesoru AMD Phenom X4, na Frekvenci 2,6 GHz, je při srovnání, s procesory Intel Core Quad, na Frekvenci 2,6 GHz, vykonnější, ve všech testech, ale podle, druhu testu, to je o 1% až 20%, to bude, bomba, prostě no!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prý, FIrma AMD, snad bude zadarmo, vyměňovat, ty procesory, AMD Phenom X4, s tím sníženým výkonem, kvůli té chybě, v poměrně, rychlé vyrovnávací, paměti L3 Cache, aspoň, myslím, teda, no četl, jsem to včera, na Internetových stránkách, http://www.pctuning.cz/ ,v novinkách, tak se tam, koukni, a užij, si to, no, ale kolik, to zase, bude, Firmu AMD, stát, když, bude, vyměňovat, skoro, všechny, procesory, AMD Phenom X4, kromě, Super Počítačů, takže, v podstatě, bude, jako-by, jeden, procesor, prodávat, za polovinu, trochu je mi z toho zima u srdce, jako Fanouška, Firmy AMD, to zase budou, ztráty, Firmy AMD, no nemám, z toho moc, dobrý pocit, prostě no!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ladiku, to je dobre ze jsi se na ceskem webu objevil, mam te uprimne rad, tvoje prispevky (ac se musim zastat nekdy je to i kveci) cloveka tak pekne zahrejou u srdce, hlavne ted v dnesni dobe predvanocni, kdy mam tak neuveritelne moc prace a zakaznici jsou jako trotli, me vzdycky dokazes neskutecne rozesmat ... diky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No kluci, naši, zlatí, ale, mohli, by zase, udělat, nějakou husťárnu, když si teď, daj, chvíli, pauzu, s procesorama AMD K-10 Phenom X4, mohli, by třeba, udělat, procesor, na Architektuře AMD K-8, a na nějaké povedené 65 NanoMetrové výrobní tehnologii, a to ten, procesor AMD K-8 Athlon 64 x2 6800+, Black Edition, který by konkuroval, teoreticky, těm dvoujjádrovým, procesorům Intel Core 2 E6XXX, na Frekvenci 2,86 GHz, a kdyby, se ještě ten procesor přetaktoval, třeba, na procesor AMD K-8 Athlon 64 x2 7200+, tak by pak, konkuroval, procesorům Intel Core 2 DUO E6XXX, na Frekvenci 3,06 GHz, a to už, by mohlo, být, docela, zajímavé, prostě no!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdar LPK, jsi moc, skvělý a super, tak to ti děkuju za podporu, no jo, snažím, se, ale pořád, se mi nepíše, nic moc, když jsem unavený z práce, ale snažím se, ale pořád, to ještě, není ten pravý, "ComeBack, v tom pravém slova, smyslu, jak bych si přál, ale jsem, rád, že jsem, tě potěšil, prostě no!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

--------[ Propustnost paměti při čtení ]--------------------------------------------------------------------------------

Athlon64 X2 2884 MHz Asus M2N-E SLI nForce500SLI Dual DDR2-824 4-4-4-12 CR2 8818 MB/s
Pentium EE 955 3466 MHz Intel D955XBK i955X Dual DDR2-667 4-4-4-11 8134 MB/s
P4EE 3733 MHz Intel SE7230NH1LX iE7230 Dual DDR2-667 5-5-5-15 8065 MB/s
Core 2 Duo E6700 2666 MHz Abit AB9 P965 Dual DDR2-800 5-5-5-18 CR2 6929 MB/s
Athlon64 X2 4000+ 2000 MHz MSI K9N SLI Platinum nForce570SLI Dual DDR2-800 4-4-4-11 CR1 6657 MB/s
Core 2 Extreme QX9650 3000 MHz Asus Maximus Formula X38 Dual DDR2-800 5-5-5-15 CR2 6622 MB/s
Xeon X3210 2133 MHz Intel D975XBX2 i975X Dual DDR2-667 5-5-5-15 6401 MB/s
Athlon64 3200+ 2000 MHz ASRock 939S56-M SiS756 Dual DDR400 2.5-3-3-8 CR2 5964 MB/s
Celeron 420 1600 MHz Intel DQ965CO Q965 Int. Dual DDR2-667 5-5-5-15 5168 MB/s
Core 2 Duo T5600 1833 MHz Asus F3000Jc Notebook i945PM Dual DDR2-667 5-5-5-15 4760 MB/s
Xeon 3200 MHz Intel SE7320SP2 iE7320 Dual DDR333R 2.5-3-3-7 4625 MB/s
naco procesor 6800 mhz, když obyčejná 5600 stovka strčí do kapsy ve všech testech i intel 9650???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdar Jolly, to máš, pravdu, u Operačních pamětí, je procesorová Architektura, AMD K-8, rychlá jako Blesk, na tu, žádný procesor Intel Pentium Extreme Edition, na Frekvenci 3 733 MHz, a ani žádný procesor Intel Core Quad, narposto nemá, ale ve hrách, tam zase procesory Intel Core 2 DUO E6XXX, na Frekvenci 3 GHz, přeci, jenom válcují, i procesor AMD athlon 64 x2 6400+, na skutečné Frekvenci 3,2 GHz, no a ono, tak přeci, jenom, kdyby, Firma AMD, a její procesory AMD K-8, měly, ještě vyšší výkon, ve hrách, než mají procesory, Intel Core 2 E6XXX, na Skutečné Frekvenci 3,0 GHz, tak by, to nebylo, až tak, špatné, dokonce, na Architekturu AMD K-8 Athlon, v rychlosti čtení nestačí ani nová Architektura AMD K-10 Phenom X4, tedy nativní ČtyřJádrový procesor, ale tak, vlastně, jak je vidět, zase, to ani tak, nevadí, když stará Pentia Extreme Edition, na Frekvenci 3 7333, mají výšší výkon, ve Čtení pamětí, než ty nové procesory Intel Core Quad, asi na nějaké frekvenci 3,0 GHz, ale zase, kdyby, mněla, Architektura K-10 AMD Phenom X4, třeba, s novou revizí, s tou opravenou, tak, by to, byla, bomba, prostě no!
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jo :)Ale neprekvapilo by ma keby cela vyroba Phenomov bola utopena v poziadavkach firmy Cray, navyse Cray myslim ani nepocital s niecim rychlejsim ako 2.2GHz, a ten TLB bug sa prejavuje vraj pri vyssich frekvenciach.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> Ladik 45 : Už jsem ti to jednou říkal, ale evidentně to nechápeš :-) V branži to není o slově "mohl", ale "je"... Jestli chceš spekulovat o tom, co by "mohlo být", můžeš skáknout ke mně do sklepa, mám tam hromady "odborného tisku" z dob tak před patnácti a více lety. To bys koukal, co tehdy Ládíkové předpovídali, že by "mohlo" být ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> jojo2 : Cray, Cray, Cray... nejsou to ty rychlejší kalkulačky, postavené na Opteronech, které při 26569 CPU poskytují nižší výkon, než například řešení na 13728 Xeonech?

http://en.wikipedia.org/wiki/Top_500

:-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ladik je kretenek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.