Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak poznat pravé DVD Taiyo Yuden

Pod jakyma znackama se v CR prodavaji falesna TY media ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Falesny TY jsem koupil u EUROMEDIA tusim ze se to jmenovalo nejak GIGAMASTER / GIGANT nebo nejak tak, kazdopadne je videt ze to jsou podvodnici, protoze klamou kupujiciho.
 
No jo dalny vychod. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Například viz. tato diskuze: http://www.cdr.cz/a/diskuze/3879

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mrx: GIGATAIN

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že aj DVD-R Fortis 8x (TYG02) je falzifikát. Po vypálení rýchlosťou 4x je každé druhé nepoužiteľné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DVD-R 8x Vanguard sa hlasi ako TYG02.
Kupene v DISKUS - Kosice - 25ks cake.
PX-712A na to nedokaze napalit tak aby to bolo citatelne. Proste hruza.
Bacha na to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Myslím si, že by bylo dobré umístit odkaz na tenhle článeček i do sekce "Média", protože tady to za pár dnů zapadne v historii novinek. A samotná "kauza levých TY" bude aktuální asi dlouhodobě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ravo: Myslíš jako ke každému? Nebo jen k Yudenum? To je asi nereálné. A nikam to nezapadne, protože máme velmi dobré vyhledávání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych se také přimlouval, aby takovéto poznámky a zjištění byly přímo u předmětných DVD. Kdo se dívá do vaší databáze přímo, nenapadne ho, že by info měl hledat také i jinde. Díky, hlavně i za tuto informaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Ne, určitě ne všude. Myslel jsem sem: http://www.cdr.cz/a/hardware/media Jak je vždy těch 10 nej medii, tak tam hodit link. Já vím, že je tady vyhledávání a dokonce funkční. Tak proč tě tak ubíjejí furt se opakujícví dotazy, že jo:-) Ale vážně - kdo má přehled a znalosti, ten o tom prostě něco ví. Kdo se sem dostane ze zvědavosti, má svou první vypalovačku, je sváteční uživatel a podobně, tak toho asi nenapadne hledat články o falešných TY.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji přečíst si příspěvek v diskuzi http://www.cdr.cz/a/diskuze/3879 od nepodepsaného pana ředitele jednoho z dovozců médií s neodpovídajícím identifikátorem odkazující na tzv. "declaration" na http://www.ecdigital.cz/?m=pres
Jak pan ředitel sám píše, netřeba dále komentovat :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak podle identifikacnich znaku, ktere jsou uvedeny v clanku by byla media VERBATIM PASTEL DISC vyrabeny prave firmou TY. Mam tu jak 4x tak 8x media a vsechny maji vyse uvedene znaky. Zapis jsem zkousel a jsou opravdu vpohode

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DVD+-R Verbatim Pastel jsou Tayo Yuden. Pozor nezaměňovat s Colour ty jsou MCC - original Mitsubishi - taky dobrý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

crusher: Ano, jsou to tato: DVD-R 4×, 8×, DVD+R 4× a 8×.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: Presne tak. To jsou ta media, o kterych jsem psal. A jak tu pise MG, tak i Verbatim od MCC jsou taky vpohode. Bohuzel jsem tu mel i media Verbatim, ktera byla uplne od nejakeho sileneho vyrobce, na jehoz nazev si uz ale nevzpomenu. Ono si ho neslo poradne ani zapamatovat :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

docela me bavi jak tu nekteri jedinci sijou do ceskych prodejcu jak klamou zakaznika :-) Ale opravte me jestli se pletu, prodavaji se media Vanguard, Gigatain, Fortis, CDV a x dalsich ... nikdo nikde neinzeruje ze prodava Taiyo Yuden a misto toho by pak dodaval tyhle "falsifikaty" ... To jen tak na okraj ... Kazdopadne evidentni je ze ten Atip pouzivaji i jini vyrobci a nic se nedeje, tudiz mi z toho vyplyva, ze nedelaj nic nezakonyho, jinak uz by je asi pravnici Tayio Yudenu prohaneli. :-) ... Zkratka plati to co platilo vzdycky : kdyz si chci vypalit nejaky dulezity data o ktery nechci prijit, tak pouziju Verbatim TDK nebo Imation :-) a nebudu kupovat sracky podobnyho typu vcetne Princo Memorex Multidisc atd atd atd ... howgh

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja myslim ze memorex je celkom v pohode...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Herbie: Už jenom tím, že někdo někde napíše "médium xyz - atip TY", přestože ví, že to není výrobek TY, oblbuje zákazníky. A je to všivárna bez ohledu na to, jestli tím porušuje nějaký zákon nebo ne. A pokud si myslíš, že někdo v Čechách dělá z komára velblouda, tak se mýlíš, protože tohle je jedno z oblíbených témat snad na všech serverech s CD-DVD tématikou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

naopak imation ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty Imation teda opravdu ne,diky nechci,par jsem jich doma mel a zadna slava,to uz radsi ty Memorexy. Ty Verbace pastely jsou v super,asi pujde par pakliku do zasoby:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Herbie: Mě to ale moc nebaví. V něčem máš pravdu. Prodejci neinzerují, že prodávají TY. Ti bývají totiž sami podvedeni výrobci a ani to třeba nevědí. Ale to by nakonec nevadilo, cena i kvalita těchto falzifikátů si odpovídají - bývají nízké. Jenže vypalovací mechanika si z ADIPu přečte, že má založeno TY, nastaví se na takto kvalitní vrstvu, případně povolí rychlost, kterou povoluje na Yudeny, jakožto kvalitní média. Jak má proboha výrobce mechaniky poznat, kdo vyrobil médium a jak se má mechanika nastavit, pokud má médium zfalšovaný ADIP a hlásí se jako kvalitní médium, které má mechanika ve firmware, jako médium, které má úplně jiné vlastnosti? Představ si, že výrobce mechaniky odmítne některé médium pálit jako nekvalitní, nebo mu omezí výrazně rychlost. A výrobce si řekne - aha, jsem profláklý, mechaniky mne nežerou, protože vědí, co jsem zač. Dodavatelé mne už nechtějí, protože jsem nekvalitní. A tak výrobce ukradne ADIP kvalitní firmy, změní obchodní značku tím, že nabídne média jiným, nezkušeným dovozcům, a mechaniky je už zase berou. A než se vše proflákne, tak budou zisky a spousta nekvalitních vypálených médií... A o tohle jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob: Prosim opravte mne, jestli se mylim, ale Vase vlastni pokusy ukazuji, ze mechaniky se vetsinou ani timto osalit nedaji a nepali tak, jak by palily na skutecne TY nebo jina kvalitni media. Usuzuji z toho (a opet se mohu mylit), ze si bud medium samy testuji, nebo ze existuje jeste jina identifikace, o ktere nevime. Druha vec je, ze casto i tak vypali medium spatne, at uz proto, ze potrebny rezim nevyberou zrovna nejlepe, nebo protoze je medium opravdu nekvalitni. Pak nastava otazka, proc vyrobci vlastne falesne identifikace na media vypaluji (ac si nekteri pani reditele mozna mysli, ze je to otazka stamperu jako u CD :)). Napadaji mne dve moznosti: Skutecny pokus o podvedeni zakaznika (dnes uz dost lidi vi, ze takova identifikace existuje), nebo pokus obejit fakt, ze sebelepsi medium s neznamym identifikacnim kodem, ktery mechaniky neznaji a nepodporuji, nejspis nebude vypaleno dobre (viz radove odlisne vysledky nekterych medii s ruznymi mechanikami nebo jen versemi fw).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tedy (nerekl jsem to moc stastne), mel jsem na mysli vetsinou NEUSPESNY pokus obejit problem nepodporovaneho identifikacniho kodu. To je ale prece jen neco jineho, nez snaha donutit mechaniky, aby braly prislusna media jako (treba) TY, i kdyz vysledek bude udesny - az se to proflakne, udelame novou znacku. Mechanismus je stejny, ale rozdil je v tom, ze prvni duvod ma vyrobce maly ci neznamy, zatimco druhy duvod ma vyrobce spatny. Je-li pravda, ze vyrobcem falesnych TY je vetsinou Infosmart v Hong Kongu, tedy jmeno nikoliv zcela nezname, jde ale opravdu spis o ten druhy duvod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterS: Ono je to různé. Například mechaniky Plextor PX-712, které nabízejí na TY (čili i na tato média) overspeed, pálí ze začátku na tohle jak na Yudeny a pálení končí nejčastěji ve třetině s chybovou hláškou, i když pálím jen certifikovanou rychlostí. LiteOn 1673S zase zjistí, že ani na DVD-R 8× nelze pálit osmičkou a zpomalí na 6×, jenže i tak jsou výsledky nedobré. DVD je sice čitelné, ale má v průměru přes 500 PI. Sony DW56A sice vypálí, ale médium je nečitelné. Pokud použiji pravý TY, ve všech těchto případech jsou výsledky vynikající, na PX712ce i overspeedem. PX716 mi ze začátku na nepravých TY kolabovala při startu pálení při provádění testů pomocí funkce Auto Strategy. Celkově se dá říci, že takováto média přinášejí uživatelům mnoho trablů a nervů. Nakonec i u DVD médií vesměs platí, že za málo peněz málo muziky, i když se samozřejmě výjimky také najdou. Ale pokud se budou provádět testy s takovými médii a bude se u nich uvádět (podle ADIP) výrobce TY, bude tato značka kompromitována a bude ztrácet důvěru, přestože její média patří mezi ta nejlepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tom neni sporu a podvod je to v kazdem pripade (jak je to s postizitelnosti nemam samozrejme tuseni), jen v jednom pripade o trochu mene nemoralni. Taky jsem si az ted vsiml, ze u medii DVD-R C.D. Video SpA je kod medii TY 4x (TYG01), ac je na nich rychlost 8x. Premyslim, jestli byl vyrobce tak hloupy, nebo tak moudry... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevim jak je to s těma ostrejma hranama podle toho isi nebudu identfikovat pravé TY mám pastel DVD-R 8x ostré hrany a číslo GG000102 ,může mě někdo říct co mám za medium Děkuji s pozdravem "zlom lejzr"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pierrepetr: Taiyo Yuden. Ostatně stačí se podívat do naší databáze médií ... Samozřejmě platí, že výjimka potvrzuje pravidlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kdo by to řekl, že Imation i Memorex sjíždí z linek CMC :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CMC robi aj pre Mitsubishi/Verbatim, by si sa cudoval, kolko Verbatim medii je made by CMC.. samozrejme s ADIP MCC..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prophet: No, stačí se přece podívat do naší databáze. Se divím, že jí nepoužíváte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kamarád co má LG 4160  a nepoužívá dvd identifiermi přinesl 10pack dvd Megacell,s tím že mu ani jedno ta palírna nebere,prý ať je zkusím a event. vyhodím.Říám mu že tyhle jsou Fuji a nejsou zlý.Hlásí se mi ale jako TYG02,nevypadají jako plagiát a mají kód gd 00241.Kvalitou provedení vypadají na TY, jen ta kvalita zápisu není to co bych očekával od těchto médií.Mám Lite on 1213 s.Začíná v tom být pěkný bordel viz neupotřebitelná média Datawrite a Bulkpaq printable,která se hlásí jakoVerbatim od MCC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budte radi, ze ty smejdy maji aleson nejakej ADIP. Ja mam par DVD+R medii znacky Datatrack a ty nemaji ADIP vubec zadnej :-)))
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nečetl jsem celou diskuzi, ale musím se vyjádřit. Ti výrobci neoblbují vás jako spotřebitele, oni neprodávají "TY" media, jen je tak označují pro vypalovačku aby nestávkovala, prostě aby rozeznala medium a pálila. Poslední dobou jsou totiž vypalovačky uváděny na trh jen se "základní znalostí" médií. Umí jich podstatně méně než tomu bývalo dříve. Samozřejmě stále platí, že s novým firmwarem se "naučí" i nová média ale tohle je protitah aby jste vy - zákazníci nemuseli čekat na nový firmware. Je v tom prý také pár "justů - bojkotů" přímo se týkajících výrobců v Evropě ve smyslu --> "vypalovačka z Asie pali na media z Asie" no a tohle všechno se tím obchází. Něco jiného je samozřejmě to, pokud se na obalu hlasa že toto je "TY" medium. To je sviňarna.
Žehu zdar...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v_p: Zní to přesvědčivě a logicky. Když si přečteš celou diskusi od základu, najdeš i dost mých domněnek, které dnes pokládám za mylné. Chybami se člověk učí, důležité je si omyly přiznat. Nechám si tvoji informaci potvrdit, děkuji. v.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 v_p: Ty si opravdu myslíš, že kvalita vypálení bude špičková, jestliže nekvalitní  médium bude vypalovačce tvrdit, že je 1st class medium??!!?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v_p: Aha, to je opravdu velmi pěkné a moc mě zajímalo, kdes tyto informace cehnal. Ovšem ono je to vlastně jedno. Nám uživatelům je taková praktika jaksi odporná a nic nám není do problémů nějakého výrobcem který nemá peníze na to, aby výrobci vypalovačky svá média poslal, nebo aby si zaplatil licenci. Jestli víš o někom, kdeo někoho bojkotuje, sem s tím, ať vímě který výrobce vypalovaček musí volit takové praktiky.
Třeba bych rád věděl, kdes vzal toto: "Poslední dobou jsou totiž vypalovačky uváděny na trh jen se "základní znalostí" médií. Umí jich podstatně méně než tomu bývalo dříve."
Nemáš-li k těm informacím nějaký relevantní zdroj, pak to jsou jen tlachy.
P.S. Asi bys měl pochopit, k čemu se tam informace o výrobci dává a jak jí vypalovačky používají. To prostě není jen o tom "aby to médium vzala".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v_p: Teorie je to sice zajímavá, ale chování falešných výrobců ji spíše protiřečí. Pokud to tak je, proč totiž neoznačují výrobci média takovým kódem, který aspoň trochu odpovídá kvalitě jejich vrstvy? Kdyby se v ADIPech takových médií, které se nyní vydávají za TY nebo Ritek, objevila třeba Interaxia nebo Plasmon, asi bychom na to nepřišli a mechaniky by je bez problémů braly. Ale pokud si dají na médium výrazně nižší kvality ADIP firmy, jejíž média jsou výborná, takže rozdíl v kvalitě přímo křičí, riskují daleko rychlejší prozrazení a nižší zisky z prodeje. Čili musejí mít jiný důvod, nebo nejsou duševně zdrávi. No, alespoň se na to přijde dřív. Ten, kdo chce za každou cenu šetřit, se holt spálí, ten, kdo o tom něco ví a je pro něj prvořadá kvalita, se tolik nespálí, pokud vůbec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v_p: Jen tak pro zajímavost jsem porovnal počet ADIPů, které jsou uloženy v různých firmwarech (nepočítal jsem RW a DL)
ve fw. VS0B pro mechaniku LiteOn 832S ze srpna 2004 je 176 ADIPů
ve fw. JS02 pro mechaniku LiteOn 1673 z února 2005 je 200 ADIPů.
U JS02 je
ubrána značka
001
a přidány značky
DDT, EMDP, MAM, ULTRAN, WINGSHIN, INFOME, MK, NAN YA, a UME.
Takže nový firmware má o dost více informací o médiích, než starý a není pravda, že nové mechaniky mají těchto informací "podstatně méně".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám jeden možná OT dotaz. Mění se dle ATIP u vypalovaček i něco jiného než jen maximální rychlost vypálení pro dané médium?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ka-spel: Ne ze bych byl odbornik, ale meni, prinejmensim jednu: Vykon laseru. Coz je vec dosti zasadni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ka-spel: A samozrejme strategie zapisu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kupil som dvd-r gigamaster a sposobia ze moja mexanika sa zasekne furt svieti led a treba potom vyp. a zap. pc mam mech. LG uverzal. i dvd+r dl je to chyba mechaniky ci dvd?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

m1: Imho to chce jen prostě lepší média. Viz naše testy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DVD Identifier 5.0.1. mi zjistil, že DVD je od Taiyo Yuden, nicméně podle kritérií, tak jak je uvádíte ( čísla vrstev, atd.,) to zjevně Taiyo Yuden není.Jak to tedy je? Výrobce zfalšoval i informace zanesené na disku? Díky Ondřej

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Hájek:
To na DVD právě není problém, protože se informace vypaluje po výrobě média. Na CD se taková informace lisuje a s tím se zatím nikdo falšovat neobtěžoval. DVD Identifier tedy oznámí, co je na disku výrobcem vypáleno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prosim, je tohle TY? TG 001162, 1510 /tohle druhe cislo je psano oneco mencim pismem/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pami: Zkus si najít v naší databázi, zda takové označení u médií TY existuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.