Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k VIDEO: Jak pracuje 41Mpix foťák v Nokia Lumia 1020

Říkat pidisnímač snímači 1:1,5" - absolutní většina kompaktních digifotoaparátů má velikostně ani ne poloviční...s přepočtem na velikost buňky je to šulnul ;)
Tedy méně averze - je to dnes nejlepší fotomobil. A video se zvukem nedá v taková kvalitě snad žádnej kompakt.
Animačka je hezká.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mas pravdu, je to asi nejlepsi fotomobil siroko-daleko, ale "koho to zajima"... Pri vyberu noveho telefonu ma vetsina lidi spoustu pozadavku a fotak je jen jedna a obecne podruzna, (i kdyz prijemna vec). Zvlastni ze Nokia stavi svuj marketing na necem, co s primarni funkci zarizeni nema vubec nic polecneho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro vetsinu uzivatelu je kvalita fotaku u mobilu (rozumej pocet Mpix) dulezita.
Dalsim parametrem je pak dispej (velikost). Pouzita technologie, rozliseni, CPU, RAM... nepodstatne. Jeste musi mit SD slot, "byt pekny" a za rozumnou cenu.

"Pri vyberu noveho telefonu ma vetsina lidi spoustu pozadavku" - nemyslim si, ze to plati u vetisny, spise u jednotlivce.

Btw. Prodame mesicne tisice mobilu... Vetisna chce Android, ale kdyz maji moznost videt, pripadne si zkusit, nemaji zakaznici problem ani s WP. Sami po nem nesahnou, ale kdyz je jim doporucem, koupi jej. WP telefony maji pri kusovem prodeji 8% podil mezi smartphony. 520 v nasledujicim obdobi zvysi podil nad 10%

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám HTC wp8s a Desire X, coz je takovej mainstream a WP8s me prijde mnohem komfortnejsi, navic mene zere baterku. Ale ten pocet aplikaci :-/ a hlavne temer kazda wp8 aplikace jede na 512MB ram (kdesi jsem cetl ze 99,7%), coz u androidu nelze rict.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pocet aplikaci... nevidel bych to tak cerne.
Nekde jsem cetl (nemam to rad, ale nemuzu najit zdroj, bohuzel), ze pocet aplikaci / pocet stazeni docela s prevahou vede WP - mysleno tak, ze aplikace pro WP je stazena vicektrat, nez aplikace pro Android/iOS. Na co jsou ti tuny nepouzitelnych aplikaci, pripadne aplikaci, ktere delaji to same...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"pro vetsinu uzivatelu je kvalita fotaku u mobilu (rozumej pocet Mpix) dulezita."

Osobne mam 13 MPix Xperiu T, ale fotim len na 5 MPix ?

Kvalita fotiek je pre mna velmi dolezita, ale chcem kvalitne fotky, nie nutne velkoformatovu tlac.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

smir se s tim, nejsi masovy uzivatel... )
Cim vic prouzku, tim vic Adidas

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

808 fotí líp. Tady je ten objektiv horší, i když má čočku navíc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To asi nebude mobil za hubičku. Pro mě je velmi důležité, aby mobil uměl fotit. Musím neustále odesílat reporty a připojovat k nim obrázky. Mám na to Lumia 520 a kvalita fotek je výborná. Zvětšit obrázek mohu do vysoké míry a stále je text na cenovkách zboží čitelné (skoro žádná pixelizace). Nevím, co bych dělal s 41 MPix. Využití vidím jen pro nějakého fotografa, který musí vyfotit momentek, a tak zvolí mobilní telefon s 41 Mpix, který rychlé vyndá z kapsy než svoji zrcadlovku, kterou by musel ještě vybavit potřebným objektivem. Jinak mi to přijde zbytečné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.