Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak provozovat PC bez grafiky, když PC bez grafiky nechce nastartovat

WIFTe, kde je to video. Nikde jsem v článku neobjevil odkaz....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mělo by tam být. Nemusím (doufám) říkat, že to chce nějaký modernější Flash Player (a prohlížeč) ;).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No s tím vyndaváním grafické karty zaživa bych byl přecejen opatrný - na vlastní oči jsem viděl podobný pokus o vyndání grafické karty nVidia za chodu a z milé základní desky se jen lehoulince zakouřilo a bylo vymalováno - šla na reklamaci. Takže za sebe bych tento způsob vyndavání "životně důležitých orgánů" opravdu nedoporučoval.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to byla PCI Express? Já jen, že PCIe má "volitelně" hot-plug, takže když to nepodporuje, podle mě by se měl nanejvejš zaseknout komp, ale že by kvůli tomu chtěla hořet deska ... no možné je leccos, asi taky záleží na implementaci konkrétního výrobce :) Mno ... mám tu jednu desku, kterou bych mohl oželet (starší kousek s čipsetem ULi M1697), tak že bych to vyzkoušel? ;-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

JJ byla to PCI Express - ale přiznávám že to už je delší čas co se to stalo, respektive že tehdy se ještě pořád dělaly grafiky pro AGP port (byť už to končilo), takže ta implementace tehdy ještě opravdu nemusela být úplně ideální. Nicméně i tak si myslím že když už k takovému zákroku přistoupit, tak opravdu raději vždy uvést počítač do "umělé hybernace" (režim spánku) a následně to provést. (bohužel si opravdu nemůžu vzpomenout co to bylo za grafiku ani za desku) ale jinak WIFTe ti stejně děkuju za zajímavou ukázku potenciální řešení problému :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

ja som toto "nedopatrenim" vyskusal asi 10 rokov dozadu s (uz vtedy starou) ISA grafikou a do haja isiel cely pocitac - doska, procesor, pamate, dalej sa mi nechcelo testovat :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jo, u ISA bych tomu i věřil, taky jsem měl s ISA zajímavou zkušenost s jednou FM Radio kartou ;) (ale to byla moje blbost - do otevřeného PC (386) mi na grafiku (Trident, ISA, 512kB) spadl šroubek, hodilo to blesk a odpálilo to ne tu grafiku, ani desku, ale mojí soukromou FM Radio kartu v nejspodnějším slotu - byl jsem fakt obrovsky "happy" :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý, mně se jednou při mých raných experimentech se síťováním na linuxu podařilo nedopatřením vytáhnout ISA síťovku z PC poskládaného "na stole", ze systému zmizela a po opětovném zasunutí a natáhnutí modulů (ovladačů) zase hezky fungovala dál jakoby se nechumelilo :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tohle už není možný WIFTE co Ty to tady dáváš za bláboly jen takovýhle howadiny doporučuj ostatním to snad už není pravda vo čem won to píše prej Hot Plug no LOOOL za tohle bys dostal takovej záhlavec že by Ti vypadly zuby ..... jen toho de.bila někdo napodobujte v těch hokusech pokusech ...Ty jsi prostě nej HW overlocker tohle už je moc i na mně....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Prosimtě uklidni se, WIFT ví, co dělá a jestli si nějaká lama něco odpálí, tak její problém, nemá to dělat, když tomu nerozumí :) A ten HotPlug je evidentě myšlen recesisticky. Zato koukám, že tobě by neuškodila osvěta v oblasti mateřského jazyka (ano, opravdu se nepíše "howadiny" nebo "won").

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takže v BIOSu nefunguje nastavení "Halt On":"No Errors"?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to už nyní nezjistím, tu desku už nemám. Ani si nejsem jist, jestli jsem to v tom Inteláckým BIOSu vůbec někde viděl. Každopádně tak nějak očekávám, že rozumná deska alespoň zapípá chybu typu "chybí mi grafika" (mám to tak ve svém "serveru", grafika tam není ani integrovaná, deska při startu zapípá, ale běží to pak dál a normálně to naběhne).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je jasné, že co deska a výrobce (a BIOS) to jiné chování. Zde ovšem není důležité jestli zapípá, ale jestli je schopný se přes absenci VGA karty přenést a nabootovat. Další kapitolou je systém sám o sobě, tj. jestli např. Windows naběhnou (serverové jistě a W7 velmi pravděpodobně). Nicméně jako nouzový způsob, jak zprovoznit počítač bez karty je hybernace zajímavé řešení.
Moc by mě zajímalo, jak by se s tím vypořádali i jiné desktopové systémy Win-XP, Win-Vista, Win-7 (to už víme) a taky by mě zajímali Linuxová distra. Serverové systémy mě netrápí, tam by to mělo být samozřejmostí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tu mám tutéž desku (tentýž kus) znovu. "Halt on" v BIOSu téhle desky není vůbec. Navíc jsme musel dát nový BIOS, protože testuju jeden procesor, který jej nutně vyžaduje (tak nutně, že je nutné upgradovat BIOS ještě se starým procesorem, protože s novým bez nového BIOSu deska nenajede vůbec). Nic, čím by se dalo zajistit, aby deska naběhla i bez grafiky, tam nevidím.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.