Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak se tiskne s LED

"...emitovány elektrony přesně v těch místech, kam dopadá elektromagnetické záření..."

Nezdá sa vám, že práve Einstein dostal Nobelovku za to, že vysvetlil fotoelektrický jav na kvantovom princípe, pretože pomocou "elektromagnetickej" teórie sa to proste vysvetliť nedalo? Dokázal, že svetlo má tiež časticový charakter, čomu sa dnes hovorí "fotóny".

Takže v prípade fotoelektrického javu by ste si mali opraviť vetu na "...emitovány elektrony přesně v těch místech, kam dopadají fotony...". ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze na tomhle jevu bylo tech nobelovek nasekano vic :-) .... kdyby se mel foton trefit presne do elektronu, tak by k zadnemu jevu nedoslo. Jenze ani elektron, ani foton neni ani castice, ani vlna ... ale v jistem smyslu oboji zaroven.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Me fascinuje jak se v tom druhem videu fuji vyziva v ukecanosti, to sem okamzite vypnul, akorat nudny kecy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak jsem nepochopil - na výrobky které firmy je to reklama?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je predsa reklama na fotoelektricky jav ako taky! ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OKI průkopníkem - docela jsem se rozesmál, máme nyní na úřadě novou multifunkci za čtvrt mega a má tyto pokrokové funkce:
systém tiskárny bootuje 5 minut - potom se 3 minuty zahřívá a až potom tiskne, kopírování je 5x pomalejší než na xeroxu 7228 co stojí vedle, neumí česky, ze skla nelze skenovat do mailu, ldap je kvůli ne-podpoře češtiny nepoužitelný....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ste se smal docela spatne. OKI je prukopnikem teto technologie (clanek neni primo o tiskarne ale o technologii). Napr. RICOH vsude tam kde pouziva LED technologii, tak je od OKI (hlavne A0 stroje, atd.) Taky CANON je na tom stejne (ale 100% to nevim).

Jeste k OKI co mate na urade. O jaky model se jedna? To ze velmi dlouho nabiha muze byt nejaka "zavada" ci muze byt spatne nakonfigurovana (at uz uzivatelsky nebo servisne).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

OKI c9850
- pomalost náběhu je vlastnost - potvrzena techniky, pomalost tisku je vlastnost - opět potvrzena techniky, ne-podpora češtiny opět vlastnost.
Mám možnost porovnání s Xerox 7228, Xerox 7226, levnější Sharp, všechny jsou o třídu lepší co se rychlosti a kvality tisku týče, rozhraní pro uživatele mají také mnohem lepší - přehlednější a v češtině.
OKI je na to co skutečně umí, ne to co má napsáno v papírech že podporuje, hodně předražený zmetek. Vono to zní radikálně ale pokud skutečně máte ty multifunkce vedle sebe a potom se podíváte kolik za to stát zaplatil ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

-pomalost nabehu je vlastnost: docela by me zajimalo proc. Samotne bootovani tiskarny kdy se nic "nehejbe" a je v klidu musi byt do minuty. A nasledny process control (vcetne soutisku) a vyhrati zazehlovani nemuze trvat dele nez dve minuty-u tohoto typu stroje. A to sem tam dal jeste rezervu. Takze pokud ji to skutecne trva 5 minut, tak je to bud smejd anebo je proste neco spatne (nechci nikoho hanit, ale ze vsech techniku MFP vsech znacek je jich pouze par fakt dobrych-je to smutne ale je to tak)

-pomalost tisku po tom co sem se koukl do specifikace a zjistil ze jazyky jsou pouze emulovany tak se ani nedivim. Spis absolutne nechapu jak si nekdo muze dovolit za takovou cenu v MFP pouzit emulaci.

a o nepodpore cestiny ani nemluve......

no a cele to totalne podelal fakt, kdy sem si stahl servisni manual (sice pro OKI C9500) a zjistil ze prave engine tiskarny (C9850 bude mit stejny) je "stejny" jako u tiskarny OKI C310 za 8 tisic. Jasne ze engine bude trosku vylepseny, ale rozhodne v nem neni pouzita nejaka lepsi technologie vyvoje tisku a to je proste za 250k kc "trosku" ulet. Zvlast kdyz vezmu v potaz ze znacky jako RICOH, CANON a XEROX jsou co se tyce engine nekde uplne jinde. A co se tyce moznosti servisnich modu oproti OKI tak to uz radsi ani nemluvim. Ta OKI vlastne ani "zadny nema" kdyz to porovnam treba s RICOHem, co tam vsechno clovek muze delat. A hlavne to detailni loggovani vseho mozneho-to treba oki vubec nema. No nic, nema smysl to tady resit.

Doted sem se o OKI stroje (vyssi tridy) ani nezajimal, takze sem nevedel jak je na tom tezce spatne. Ale zas abych nebyl tak kruty, tak musim napsat, ze napr. ja sam kdybych chtel barevny tisk domu tak bych sel jedine do OKI C530dn. Na domaci pouziti je to vyborna tiskarna.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.