Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak si vedli výrobci grafik ve třetím kvartálu?

nvidia je najlepsia! :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, napsat něco takového pohledem na tabulku, kde je i Intel, to může fakt jen těžkej flamewarista :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sak ved ste k tomu vyzyvali :-) Som zasadil semienko flamu a nikto sa nechyta... nejaky uvedomeli citatelia su tu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no jak tak koukam tak i prez tvrzeni, ze fermi je tu pozde a AMD je drti, tak NV na tom nejni nijak zle ....

ta posledni veta clanku je sice momentalne vse vystihujici, ale myslim ze uz s fermi NV naznacuje co by mohlo do budoucna prijit. Nedivil bych se, kdyby NV kutila GK na ktere by se dal plnohodnotne rozjet OS (napriklad GNU/linux) a funkce CPU by byla degradovana do pozice pricmrndavace ci uplne odbourani nutnosti CPU. Pokud by k tomu doslo, tak NV ma skusenosti i s vyrobou chipsetu a zakladnich desek, takze tam bych problem nevidel ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O to se snaží (s velmi nevalným výsledkem) už dnes. Viz Tegra(2). Navíc onen "přicmrndávač" musí zvládnout asi tak 10x více, než umí dnešní grafiky (nikoli rychlostí, ale funkcemi a hlavně jejich efektivitou vykonávání). Je třeba si uvědomit, že dnešní grafiky jsou ve stavu sice velmi rychlých a efektivních, ale stále pouze koprocesorů. Nehledě na fakt, že u nvidie je "zkušenost" se základními deskami lemována jedním průšvihem za druhým.

Navíc je otázka, nakolik se tržní podíl u nvidie promítá do finančních výsledků..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tim uz Huang parkrat Intelu vyhrozoval, ze posle CPU do duchodu, vime jak to dopadlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Povedenej obrázek GK. Takhle to dopadá když někdo taktuje až grafiku doslova upeče :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Tato čísla se však mohou v brzké době otočit, jakmile AMD uvede integrované grafiky v procesorech."

Co změní uvedení v CPU integrovaných grafik AMD na jeho prodejích diskrétních grafik?? Nanejvýš prodeje dikrétních ještě poklesnou, rozhodně to však ani nezmění trend poklesu, ani to nepřivede AMD nové zákazníky v segmentu diskrétních grafik...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš recht, to jsem napsal blbě, místo "otočit" by mělo být "změnit", opravím to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VIA na desktopu tak získala 1,0%, ale na mobilním se propadla na 0,4%, což dohromady znamená 0,70% trhu čo predstavuje 814 555 tisíc dodaných GPU.

V integrovaných grafikách má VIA 1.0%. VIA dodala o 120,00% viac mobilnych GPU.

Zostáva teda len dúfať, že VIA/S3 bude rásť teda hlavne IGP VIA, ktorá vychádza z know-how S3 Graphics. Jedným z takých produktov je VIA Chrome 52O IGP DirectX10.1, ktoré v sebe nesie jadro S3 Destination3 s 32 stream procesormy známych z dGPU S3 Graphics Chrome rád 400/500. V tejto súvislosti včera tomshardware otestoval práve túto IGP VIA Chrome 520 IGP, ktorá sa stala navýkonnejšou IGP (samozrejme až do príchodu AMD Fusion teda je to len Pyrrhoho víteztví). VIA VN1000 bol dokonca otestovaný s preprodukčnou vzorkou VIA Nano Dual-Core procesora ešte na 65nm (40nm sa práve v týchto dňoch zavádza do výroby v TSMC popri 40nm čipoch AMD Fusion). Ako môžte z odkazu nižšie vidieť kombinácia najľilnešieho IGP na trhu VIA Chrome 52O IGP a VIA Nano Dual-Core procesora nie je až tak l zahodeniu. Problémom však je že už včera bolo neskoro na takúto kombináciu, a je otázne ako si ju okrem VIA osvoja OEM výrobcovia vo svojich produktoch. VIA (Centaur Technology) vývoj Dual-Coru už prednedávnom ukončili a súčasne sa sústredia na vývoj Quad-Coru, ktorý spolu s čipsetovou divíziou VIA a grafickou dcérou S3 Graphics bude párovaný s VIA VX1000 DX11 čipsetom, ale hlavne nástupcovi VN1000 v podobe VN11 DirectX11.

Preview: VIA VN1000 And Nano DC Platform: An IGP With Game?
zdroj: http://www.tomshardware.co.uk/chrome-520-nano-dc-vn1000,review-32034.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Chrome 52O IGP"

Sorry za OT, ale fakt bych rád věděl, odkud pochází ta kravská móda psát někde místo nuly velké písmeno O. Výmluvě, že O a 0 jsou blízko u sebe, upřímně řečeno nevěřím (z vlastní zkušenosti vím, že překlepy se dělají typicky na klávesách ve stejné řadě, avšak nahrazování nuly Očkem (a naopak) vidím až podezřele často).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podľa mňa to vzniká pri OCR skenovaní technickej dokumentácie do PR letákov nejakou nekompetentnou obsluhou, ktorá sa ani náhodou neunúva skontrolovať výsledok prevodu manuálne a jednoducho to pošle do sveta...(malé l / číslica 1) (veľké O / číslica 0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Človeče ty na čom fičíš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Úprimne neviem prečo ju robím (zrejme zlý prstoklad) na mininotebooku. Deje sa to však len na mojom mininotebooku pretože keď píšem 52 držím shift a stláčam príslušné číslice (SK klávesnica) a zrejme trafím veľké O pri poslednom čísle. Ak si pozreš môj príspevok tak je tam 1x520 a 2x52O (takže žiadny úmysel ako sa mi tu snažíš OT podsunúť).
Ak som ti spôsobil ťažký disgrafický zážitok, že si sa mal potrebu takýmto smerom realizovať tak sa ti hlboko zo srdca ospravedlňujem a budem sa snažiť v ďalších diskusných príspevkoch, ktoré tak zbožňuješ a zrejme sa vždy na ne vždy veľmi tešíš aby som dôveru vo mňa kladenú na zlepšenie prstokladu nesklamal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde je terorista? Ještě nedávno psal, že ve třetím čtvrtletí budeme koukat jak bude Nvidia v prodejnosti vysoko :-)

A taky by se mohl vyjádřit ke svým geniálním výrokům z konce července: http://www.diit.cz/diskuze/36676/

Namátkou cituji a dodávám své odpovědi:

"imo, zmena v podilu na trhu se dle meho zastavila"

- nezastavila

"gf100 a zvlaste gf104 urcite neni prusvih a az amd prijde s hd6000, nvidia proste zapne zbyle jednotky a je zas on top ;)"

- nestalo se :-)

"imo ceka a skladuje, aby mohli rychle zareagovat na hd6800, ktere bude mit na zacatku samozrejme take problemy s vyteznosti, jako vsechny ostatni cipy at uz od nvidie nebo amd. v tu dobu uz by nvidia mohla mit slusnou zasobu"

- nové Radeony jsou bez problémů dostupné

"az prijde generace amd gpgpu karet postavenych na hd6000, nvidia proste vyda tesla karty se vsemi aktivnimi jednotkami a je zas nahore"

- no comment

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Kde je terorista?" v zahranici

"Namátkou cituji a dodávám své odpovědi:

'imo, zmena v podilu na trhu se dle meho zastavila'

- nezastavila"

hmm, mas pravdu, nezastavila. nvidia si totiz dokonce polepsila a amd pohorsila. minule ctvrtleti to bylo takhle (http://www.diit.cz/clanek/nvidia-v-grafickych-cipech-na-amd-ztraci/36676/):

"v diskrétních grafikách, tedy těch, co nejsou integrované v čipsetech, patří AMD 51 % trhu, kdežto Nvidii zbylých 49 %"

ted je to ocividne uz 50:50, pricemz nvidia v desktopovych grafikach, tedy tam kde mate sve hd5000 a hd6000 milacky, roste mnohem vic nez amd :) svet je zlej, co? :D

"'gf100 a zvlaste gf104 urcite neni prusvih a az amd prijde s hd6000, nvidia proste zapne zbyle jednotky a je zas on top ;)'

- nestalo se :-)" a jsi si jisty, ze se nestane? :DDDDD

"IT168 přidává i údajnou specifikaci, která pokud je pravdivou, pak GTX 580 je zjevně jen "vytuněnou" verzí GTX 480. GPU GF100 s plně aktivními 512 CUDA procesory, ... " (http://www.diit.cz/clanek/bude-geforce-gtx-580-takovato/37248/)

"- nové Radeony jsou bez problémů dostupné" vazne? tak treba alza.cz:
hd6850 (http://www.alza.cz/graficke-karty/dle-vyrobce-cipu/ati/radeon-hd6850/188...)
4 karty, z toho 2x "Přijímáme předobjednávky" a 2x "Objednáno, termín nepotvrzen" - dostupnost: 0%
hd6870 (http://www.alza.cz/graficke-karty/dle-vyrobce-cipu/ati/radeon-hd6870/188...)
4 karty, z toho 3x "Objednáno, termín nepotvrzen" a 1x 2ks - dostupnost: 25% (a to jeste neni jiste jestli nebude za chvili 0%)

lan-shop.cz nove radeony v nabidce jeste ani nepridal

czechcomputer (http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.jsp?bpath=Grafick%C3%A9+karty\PCI-E\AMD\HD+6850)
hd6850 2 karty, obe 0ks - dostupnost: 0%
(http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.jsp?bpath=Grafick%C3%A9+karty\PCI-E\AMD\HD+6870)
hd6870 2 karty, obe 0ks - dostupnost: 0%

podtrzeno secteno - snazis se sice hodne, ale o to vic usmevnejsi to je LOL

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víš, že jsem přesně věděl, že tady budeš vytahovat virtuální GTX 580?

A taky že sem budeš dávat nějaké sračkoidní odkazy z českých shopů. Na ty ti odpovím např. takhle, ty chytráku:

http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=B...

http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=B...

Plné sklady nových Radeonů. Pokud si jsi totiž nevšiml, schválně jsem nepsal o ČR. Takže ty tvoje loly si můžeš strčit víš kam.

Počíst si můžeš i tady:

http://fudzilla.com/graphics/item/20652-radeon-hd-6870-widely-available

Takže pokud je někdo úsměvný (a trapný), tak jsi to ty, s těmi tvými dokola omýlanými předraženými českými shopy a anglickými akronymy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

wow, ty chces s vaznou tvari argumentovat snad nejvetsim online shopem s pc komponentami na svete? nemyslis treba, ze i kdyby tech hd6000 amd vyrobila jen tisic, tak by vsechny sly na newegg aby si amd neutrhla uplne znicujici ostudu? kdyby amd nedokazala dodat hardware na newegg, tak by to pro ne byla dost tragedie. problem je, ze o nove readony v BEZNEM obchode a dokonce i v NEJVETSIM online shopu s elektronikou nezavadis .. nice try, try again

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK, tady je hromada evropských shopů - stačilo jen kliknout na odkaz v článku:

http://buy.fudzilla.com/?fs=radeon+HD+6870&in=

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jeste dodam, ze ti asi unikla zprava ze amd jaksi prehodnotila sve "we plan to initially sell hundreds of thousands units" na "the new product line will be available in tens of thousands of units"? nebo jsi ji schvalne ignoroval? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tuhle sračku vidím poprvé; předpokládám, že - jak je u tebe zvykem - to kopíruješ z pro-nvidiovského Anandtechu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"pro-nvidiovského Anandtechu" uff, to sou bomby :) kde je tady sakra ten hotelovej minibar ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak řekni odkud jsi to zkopíroval?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nezapomeň si na tvé dokonalé a inteligentní odpovědi plné nezpochybnitelných a nezkreslených argumentů tradičně kliknout plus (pro tebe jediný způsob jak jej získat) a na mé mínus.

Ale než to tady zase zaspamuješ, tak se zkus zamyslet nad tímhle:

Fanboy is a term used to describe a male who is highly devoted and biased in opinion towards a single subject or hobby within a given field. Fanboy-ism is often prevalent in a field of products, brands or universe of characters where very few competitors (or enemies in fiction, such as comics) exist. An example is the market for CPUs for PCs, where AMD and Intel together hold a market share of 99.6%. In this market, users of home computers realistically only have a choice between two brands, and hence, a fight over which is better easily ensues. In this field, an "Intel fanboy" prefers CPUs made by Intel, and might aggressively defend their supposed superiority compared to the other brand(s), be skeptical or in denial about negative reviews of the product, and exert a high level of brand loyalty. The same brand war ensues when comparing video card brands Nvidia and ATI, which together dominate the video card market.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hezky, tohle sem linkoval uz asi pred pul rokem. dobre, ze sis to konecne precetl :) ale trochu si popremyslim - proc me vlastne vyvolavas

"ukulele | včera, 18:44 | reagovat
0 Nahlásit

Kde je terorista"

kdyz pak argumentacne ani emocionalne nezvladas reakce na moji odpoved? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle opravdu nemá smysl :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nVidii do budoucna zustane jen highend a docasne mainstream, takze kam se obrati je jasne.Zisky z lowendu schrabne Intel a AMD.Za dalsi rok integruje AMD i chipy vykonostne spadajici do mainstreamu.Intel bude muset trochu zabrat, zatim ty jeho chipy nestoji za nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.