Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak to vidí s Tesla Fermi firmy SGI a IBM?

na co bude v tý potvoře od IBM tesla? podle mě by tam stačila stará dobrá matroxka s několika výstupy na monitory :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na výpočty. Četl jsi ten článek? HPC ti něco říká?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HD5830 je pro mě nepovedený předražený zmetek z řady HD5000. Překvapivé je, že při porovnání se zázrakama od nvidie je to velice slušná karta. Když se kouknete na situaci nvidie, tak i při o něco málo horších vlastnostech (spotřeba, zmetkovitost) než mají radeony, by svojí "softwarovou" politikou a objemem výroby u TSMC konkurenci způsobila velké problémy. Jenže to by se nvidia musela poučit a nedělat extrémně velká jádra - být majoritním akcionářem nvidie tak zařídím vyhazov tomu chytrolínovi co navrhl fermi tak velké. Když se i dnešní Thermi podaří prodat, tak si představte co by na trhu způsobilo skromnější jádro o "velké" ploše třeba 400mm^2 místo toho nevyrobitelného a nenažraného 530mm^2 cvaldy.

Stupidní představy hochů z nvidie "naším single gpu budem konkurovat dual gpučku konkurence" se nepodařilo naplnit ani proti HD4870X2, tak proč ze sebe dělají ještě větší ignoranty než jsou a pokusí se o fyzikálně nemožnou věc podruhé...

BTW ono se TSMC od ledna/února letošního roku už nedaří zlepšovat 40nm výrobu? Žádný newsky o nějakém razantním zlepšení, takže TSMC získá ocenění za největší technologický průser nejen v roce 2009, ale i 2010.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spotreba soudruhy v USA jistě nezajima, zatim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když to musí uchladit a vyvětrat z místnosti, tak zajímá.
Jinak by AMD nenabízela FirePro RG220 s cliet-server koncepcí "vzdálené grafické karty"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale to vis, ze zajima... akorat IBMko nema nutkani si stezovat, ikdyz urcite dobre vi, ze ty bestie zerou hodne a musi se potykat s problemy spotreby. IBM zkratka nabidne to nejlepsi, bez kecu, ale zase si za to necha zaplatit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepiste o Apollo programe, ak o nom nic neviete.

Program apollo od Apollo 9 bol len fikcia.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s Jerry19. Ostatně veškeré starty a tzv. oběhy družic kolem Země jsou fikce, neboť každý velmi dobře ví, že Země je ve skutečnosti placatá a podpírají ji 4 sloni, i když je možné, že je umístěná na krunýři obrovské želvy, která s ní plave v nekonečném oceánu. Nejsem si jist, která varianta je správná, ale Jerry19 to ví určitě na 100 % :-D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zisti si datumy, kedy , sputnik, lajka, atd. Prvy pokus amikov dostat cloveka na orbit a zistis ze za 8 rokov asi tazko amici postavili kozmicku lod, ktora by bola schopna dopravit ludi na mesiac a s5, pricom este mali vtedy co robit s tym aby sa vobec dostali na orbit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano ano a odrazový kout pro měření vzdálenosti měsíce, na jeho povrch dopravili mimozemšťané :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tomu kouzlu se říká peníze - jen na samotný program apollo šlo více peněz, než je dvouletý rozpočet čr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já osobně nevěřím ani na letadla ;-), neboť i dneska mají lidé problém postavit auta tak, aby nebourali :-D, tak natož letadla, aby nepadala a létala.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Helle Jerry, ono se zas tak technologicky Apollo od Sputinků, Gemini neliší, defakto to bylo to samé , jen zvětšené pro více lidí a delší dobu pobytu a mnohem silnější, jinak selkem primitivní raketou. Optimisté dávali cca 50% šanci v návrat posádky na Zem. Jinak na Apollo šlo opravdu spousta peněz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, Jerry19, ty mas ten rusky vesmirny program nejspise v malicku - prosim te, co je pravdy na tom, ze Gagarin ani nebyl na orbitu a vsechno bylo tocene jen z letadla specialne upraveneho pro velke vysky? :O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podívej se. Pravda je, že je kolem nás spousta fikce, aniž bychom si to uvědomovali.
Pravda je, že argumenty odpůrců Apolla jsou přinejmenším zajímavé. Kdo viděl Kozoroh 1, bude tomu i více nakloněn.
Ale:
Největší důkaz, že to není fikce je pro mne to, že tehdejší Sovětský Svaz program Apollo a přistání na Měsíci nikdy nezpochybnil. A ten by na to zpochybnění měl největší důvody. Ale tahle diskuze by měla pojednávat o něčem jiném.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, stacila by jedina, byt sebemensi, pochybnost a uz by to od rusaku meli vsichni na taliri.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.